HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET


Uutiset 2008:

Kauden parhaat valittiin Hermannissa

  3.11.2008
  HeKuLa palkitsi kauden parhaat 2008 perinteisessä päätösgaalassaan. Kauden uudistuksia oli nettiäänestyksestä luopuminen ja äänestysmahdollisuuden tarjoaminen myös poissaolleille pelureille.

  Vuoden 2008 äänestyksessä parhaan maalivahdin sekä parhaan hyökkääjän tittelistä ei syntynyt juuri keskustelua. Itsestään selviä valintoja olivat huikean kauden pelannut Mikko Simos, joka rikkoi kauden aikana ennätyksen toisensa jälkeen sekä myös Joonas Westerlund, jonka erinomaiset otteet vakuuttivat äänestäjien lisäksi myös muut vitosen joukkueet. Toki juhlallisuuksissa muistettiin myös maalivahtikokelaita, jotka olivat koittaneet tätä vaativaa pelipaikkaa kauden aikana.

  Myös parhaan puolustajan titteli jaettiin varsin selvin luvuin kolossimaiselle Jarno Laurikaiselle. Sen sijaan parhaan keskikenttämiehen tittelistä käytiin tiukkaa kisaa. Lopulta arvonimi luovutettiin HeKuLan managerinakin toimineelle Mario Passokselle. Passoksen arvo joukkueelle huomioitiin myös vuoden tsempparia äänestettäessä.

  Vuoden tulokkaan -tittelistä kilpailivat herrat Tero Laakso, Olav Maas, Leevi Mentula, Juho Pätäri, Alex Santos ja Joonas Westerlund. Vaikka herrojen näytöt koostuivat muutamasta ottelusta koko kauden mittaisiin esiintymisiin, ei Laakson ansioista syntynyt lopulta jälkipelejä. Näin titteli oikeutetusti Laaksolle.

  Vuoden harjoitteluihmeenä palkittiin Antti Hannikainen, jonka ansioksi luettiin aktiivinen osallistuminen harjoitteisiin säässä kuin säässä ja vaikka koipi hajalla. Tällaista omistautumista joukkue tarvitsee myös jatkossa.

  Himoitun vuoden mies -tittelin ennakoitiin olevan kahden kauppaa. Simos oli tehnyt HeKuLa-historiaa pelikentillä ja Jukka Hallikainen sen ulkopuolella. Samalle viivalle näitä suorituksia ei millään voi laittaa, mutta vaikean päätöksen edessä äänestäjiin vaikutti todennäköisesti enemmän Tangokuningas 2008 -nimike. Näin laulava Kukkaislapsi valittiin Vuoden mieheksi.

  Kauden parhaat 2008:
  Taulukossa ei ole mukana pelaajia, jotka saivat äänestyksessä vain yhden äänen.

  titteli: nimi: äänet:
       
  Paras maalivahti: Westerlund Joonas Westerlund Joonas 94,44%
  Paras puolustaja: Laurikainen Jarno Laurikainen Jarno 83,33%
  Luoma Petri 11,11%
  Paras keskikenttämies: Passos Mario Passos Mario 27,78%
  Luoma Petri 22,22%
  Jussila Vilho 16,67%
  Laakso Tero 16,67%
  Hallikainen Jarkko 11,11%
  Paras hyökkääjä: Simos Mikko Simos Mikko 94,44%
  Vuoden tulokas: Laakso Tero Laakso Tero 41,18%
  Maas Olav 17,65%
  Santos Alex 17,65%
  Westerlund Joonas 17,65%
  Vuoden treenaaja: Hannikainen Antti Hannikainen Antti 55,56%
  Tenhiälä Tapani 16,67%
  Vuoden tsemppari: Passos Mario Passos Mario 27,78%
  Jussila Vilho 22,22%
  Simos Mikko 11,11%
  VUODEN MIES: Hallikainen Jukka Hallikainen Jukka 41,18%
  Hallilkainen Jarkko 23,53%
  Simos Mikko 17,65%


Hallikainen yllätti HeKuLa Mastersissa

  18.10.2008
  Jarkko Hallikainen yllätti itsensä ja kilpakumppaninsa tämän vuoden HeKuLa Mastersissa. Kylmässä mutta aurinkoisessa säässä pelatun Mastersin voittotulokseksi riitti 39 bogeypistettä ja näin legendaarinen AKG Trophy koristaa seuraavan vuoden Hallikaisen olohuonetta.

  Kisan avauslyönnin suoritti arvonnan jälkeen paluun HeKuLa-paitaan tekevä Jouni Honka-aho. Kilpailukokouksessa yksimielisesti hyväksytty Mulligan-sääntö joutui heti koetukselle, sillä Honka-ahon raju draivi suuntautui noin 15 metrin päähän tiiauspaikasta. Näin Honka-aholle uusintayritys, joka onnistuikin hienosti.

  Hallikaisen pelitaktiikka oli luottaa kovaan rautaan ja hän olikin jättänyt puumailat kokonaan bägistään. Taktiikka toimi heti avauslyönnistä lähtien, sillä mies paukutti heti ensimmäisellä reiällä birdien. Birkku syntyi huikealla noin 100 metrin chipillä.

  Hallikaisen vahva vire kesti koko etuysin, vaikka palloja etsittiinkin välillä vesiesteistä. Myös Honka-ahon lisäksi ensimmäisessä ryhmässä pelanneet Jani Kärkkäinen ja Miikka Majlander esittivät huikeita lyöntejä erityisesti avausten osalta. Ja nähtiinpä 8. reiällä myös Miikka Majlander Birdie-pullon kimpussa.

  Toinen ryhmä eteni lähinnä Mikko Wennströmin tahdittamana. Tasaisen varman esityksen huipentumana nähtiin 24 metrin putti, joka painui sisään Wennströmin erinomaisen greeninlukutaidon ansiosta. Myös Tero Salotuomi oli kisassa täysillä mukana. Miehen ansioksi nousi hieno birdie seitsemännellä reiällä sekä lisäksi ammattiurheiluun vahvasti kuuluvat "Konoset", jotka Salotuomi suoritti tyynesti kesken kierroksen. Tasaisen varmoja otteita nähtiin myös Tommi Majlanderin ja Lauri Nurmisen toimesta.

  Taukokaljojen jälkeen kilpailu eteni takaa-ajajien tahdittamana. Hallikainen johti kisaa turvallisen tuntuisesti 22 pisteellä, Kärkkäisen (19), Wennströmin (16) ja Miikka Majlanderin (16) ahdistellessa muutaman pisteen päässä. Mitalisijojen ulkopuolella hyvän iskuetäisyyden päässä tulivat herrat Tommi Majlander (11), Nurminen (11), Honka-aho (7) ja Salotuomi (6).

  Hallikaisen huikean etuysin jälkeen alkoi miehen peli kangerrella pahoin ja ote katosi. Kärkkäinen, Wennström ja Miikka Majlander paransivat sen sijaa kuin sika juoksuaan ja kuroivat Hallikaisen etumatkaa kiinni. Hallikaisen onnistui kuitenkin haalia tarvittavat pisteet viimeisiltä rei'iltä ja näin kisan voittaja oli jälleen ainoa, joka onnistui pelaamaan omaa tasoitustaan paremmin. Näin AKG Trophy ansaittujen aplodien saattelemana Hallikaiselle.

  HeKuLa Mastersiin kuului jälleen myös Pisin draivi ja Lähimmäksi lippua -osakilpailut.

  Pisin draivi -kilpailu oli alusta loppuun asti Jani Kärkkäisen näytöstä. Ensimmäisessä ryhmässä pelannut Kärkkäinen täräytti draiverillaan väylän oikeaan reunaan sellaisen pommin, että takana tulleiden mailat tärisivät jo pelkästä säikähdyksestä. Mittamiehen saapuessa tarkistamaan pallon sijaintia, oli hänellä ilo todeta, että uusi HeKuLa Masters -ennätys oli samalla syntynyt. HeKuLa Mastersin kunniataulukkoon kaiverretaankin kirjaimet Jani Kärkkäinen, 270 metriä.

  Lähimmäksi lippua -kilpailu oli jälleen yllättävän haastava. Ensimmäisen ryhmän pelimiehet eivät saaneet palloa greenille eikä toisellakaan ryhmällä ollut lyönti sen paremmin kohdillaan. Näin palkinto jouduttiin lopulta arpomaan.

  Seuraavassa kilpailun statistiikka kokonaisuudessaan:

  Sija: Nimi: HCP: Pts: Lyönnit:
  1. Hallikainen Jarkko 32,5 39 108
  2. Kärkkäinen Jani 26,5 35 103
  2. Wennström Mikko 36 35 119
  4. Majlander Miikka 12,3 29 96
  5. Nurminen Lauri 10,5 26 98
  6. Majlander Tommi 12,3 25 100
  7. Honka-aho Jouni 29,5 20 121
  7. Salotuomi Tero 36 20 135
                     
  HCP = Tasoitus
  Pts = Bogeypisteet
  Lyönnit = Lyöntimäärä, brutto
HeKuLa päätti kautensa tappioon

  3.10.2008
  HeKuLa taipui kauden viimeisessä koitoksessa KäPa/Akatemialle luvuin 5-2 (3-0). Näin nousijajoukkueen loppusijoitus kovassa lohkossaan oli hienosti neljäs.

  Raportti tulossa...

Tavastia tasasi puntit

  22.9.2008
  HeKuLan ja Tavastian toinen kohtaaminen päättyi Tavastian 3-4 (2-3) voittoon Pallokentällä. HeKuLa ei toipunut Tavastian hurjasta alkurynnistyksestä, vaikka pääsikin tasoittamaan pelin toisella puoliskolla. Näin Tavastia sai hakemansa revanssin HeKuLasta.

  Vaikka molemmat joukkueet olivatkin varmistaneet sarjapaikan vitoseen ensi kaudeksi ja nousuhaaveet elivät enää managereiden motivaatiopuheissa, ei ottelusta puuttunut panosta. Edellisessä kohtaamisessa HeKuLa oli heittänyt hiekkaa Tavastia rattaisiin venymällä alivoimalla käsittämättömään 1-0 voittoon, Tavastian läpi ottelun kestäneestä tuplabasari-tulituksesta huolimatta. HeKuLan näkökulmasta taas Tavastia on jostain syystä ollut perinteisesti se joukkue, joka halutaan erityisesti voittaa. HeKuLan potilasrekisterin aiheuttamasta päänsärystä huolimatta, sai manageri-osasto houkuteltua kentälle tarvittavan määrän pelimiehiä.

  Ottelun alku oli HeKuLalle suorastaan katastrofaalinen. Noin viiden minuutin pelailun jälkeen kärjessä pelannut Mikko Simos lähetti rauhoittavan syötön puolesta kentästä maalissa pelanneelle Jukka Hallikaiselle. HeKuLan epäonneksi kärkäs Tavastia-hyökkääjä oli jäänyt Simoksen näkökentän katvealueelle - ilmeisesti oman puolustajan taakse - ja syöttö päätyi suoraan vastustajan jalkaan, jonka jälkeen tavastialainen lirutteli soolon päätteeksi pallon maaliin.

  Tavastian toinen maali syntyi niin ikään jonkinasteisen henkilökohtaisen kömmähdyksen päätteeksi. Maalissa pelannut Hallikainen on viime aikoina tottunut torjumaan lähinnä lavalle lentäviä naisten vaatekappaleita, joten pienestä kulmasta tullut maatiainen pääsi yllättämään Hallikaisen koollaan, muodollaan ja etenemisvauhdillaan. Niinpä pallo livahti torjunnan kautta maaliin.

  Tavastian kolmas maali tuntui sekin olevan osittain HeKuLan käsialaa. Tavastian vapaapotkussa puolustustehtävissä tuuliajolla seilannut Mikko Wennström ihmetteli "kädet taskussa" maalin edessä, kun Tavastian kärki pökkäsi pallon maaliin. Hekula pyöritteli päätään ja Tavastia pyöritteli peliä, 3-0.

  Tästä alkoi kuitenkin hurja takaa-ajo, ja hienolla taistelumoraalilla HeKuLa onnistui laittamaan uuden vaihteen silmään. HeKuLan kärkikaksikko tekaisi kolme hienoa maalia ja pelistä kehkeytyi toisella puoliajalla todella hyvä, kova ja raskas ottelutapahtuma. Yksi kulminaatiopisteistä oli viheltämättä jäänyt melko selkeä rike HeKuLan hyökkäyspäässä, kun Mikko Simos pysäytettiin karskein ottein alueen sisällä. Rangaistuspotku ja sitä seurannut varma maali olisi saattanut muuttaa ottelun suunnan, mutta näin ei tällä kertaa käynyt. Loppujen lopuksi Tavastia onnistui vielä kertaalleen maalinteossa kulmapotkussa. Muutaman pompun ja puolittaisen flipperin päätteeksi taululla säihkyi 3-4, jotka jäivät loppulukemiksi.
  (Hekulan tietotoimisto)
HeKuLa varmisti sarjapaikkansa pieksemällä Vatansporin

  15.9.2008
  HeKuLa varmisti sarjapaikkansa Vitosessa voittamalla Vatansporin selkein 6-2 (2-2) lukemin. Ottelun hahmo oli jälleen Mikko Simos, joka paukutti jo toistamiseen 5 osumaa yhdessä ottelussa.

  Ottelun alkutahdit piti olla kaikille selvät. Lohkojumbona majaileva Vatanspor oli toiminut pisteautomaattina koko kauden eikä joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa ollut missään vaiheessa epäselvyyttä voittajasta. Tosin Vatanspor oli tällä kertaa saanut paikalle täyden miehityksen ja HeKuLalla oli edelleen pakka sekaisin lukuisten loukkaantumisten ja syksyn flunssakauden johdosta.

  Ensimmäiset minuutit olivatkin sekavaa peliä puolin ja toisin. HeKuLan maaliin komennettu Olav Maas testaili hanskojensa pitävyyttä kerta toisensa jälkeen ja kärjessä viilettäneet Mikko Simos ja Jarkko Hallikainen tekivät kolttosiaan Vatanspor-puolustuksen keskellä. Ensimmäinen maali nähtiin Hallikaisen vapautettua Simoksen läpiajoon.

  HeKuLa-puolustuksen hakiessa ryhmitystä ja pelituntumaa pääsi Vatanspor kaikkien yllätykseksi tuikkaamaan tasoitusmaalin. Oranssien onneksi maali hylättiin paitsiona, mutta myrskyvaroitus oli jo annettu. Niinpä ensimmäisen puolisko päättyi tasatilanteessa 2-2, kun joukkueet tekivät vuorotellen maalit molempiin päätyihin. HeKuLan toisestakin maalista vastasi jälleen Mikko Simos.

  Toiselle puoliskolle HeKuLan maaliin ennätti Jarno Laurikainen siirtäen Olav Maasin tutulle paikalleen toppariksi. Ryhmityksen muutos palautti HeKuLan takaisin raiteilleen ja tulosta alkoi syntyä. Mikko Simoksen kurittaessa läpiajonsa päätteeksi HeKuLan johtoon, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Tuomarinkin ihmetellessä Simoksen hurjaa virettä, totesi kapteeni Hallikainen raitapaidalle tyynesti, että tämä olisi vasta alkua. Niinpä Simos lisäsi vettä myllyyn ja karkasi kerta toisensa jälkeen karkuun. Paikkoja riitti tuhlattavaksi asti, mutta taululle kirjattiin myös lukemat 4-2.

  Seuraava maali nähtiin rangaistuspotkusta, kun Simos kaadettiin takaapäin. Maestro itse pallon taakse ja lukemiksi jo 5-2. Ottelun viimeinen maali nähtiin myös Simoksen säveltämänä, vaikka tällä kertaa pallon verkkoon siirsi Jarkko Hallikainen. Näin lukemat selvät 6-2 ja HeKuLalle tärkeät kolme pistettä.

  Voitto tarkoitti samalla sitä, että HeKuLa varmisti sarjapaikkansa Vitosessa myös ensi vuonna. Näin kauden kaksi viimeistä ottelua ovat lähinnä hyvää harjoitetta, vaikka HeKuLalla on edelleen teoreettinen mahdollisuus nousta lohkonsa toiseksi. Langat ovat tällä hetkellä kuitenkin muiden käsissä.

PPJ vahvasti kiinni lohkovoitossa

  11.9.2008
  HeKuLan revanssiyritys lohkojohtaja PPJ:tä vastaan päättyi tappioon Töölössä. PPJ:n vahvuus joka osa-alueella ei jäänyt epäselväksi ja loukkaantumisten runtelema HeKuLa taipui luvuin 6-2 (4-0).

  Jo ennen ottelun alkua oli selvää, että Terälehti-miehistö joutui lähtemään taistelemaan sarjakärkeä vastaan kapealla miehistöllä. Joukkueella on ollut sarjan toisella kierroksella todellista epäonnea. Kokoonpanojen täyttäminen viiden loukkaantuneen pelaajan ja työkomennusten jälkeen on ollut todellista tuskaa ja taiteilua manageri Passokselle. Tämäkään ottelu ei tehnyt poikkeusta, vaan kokoonpano jouduttiin loihtimaan valmiiksi vain muutamaa minuuttia ennen ottelun alkamista. ” Alakerran lukko” Laurikainen asettui maalipuiden väliin ja Passos tiputettiin keskikentältä puolustuksen avuksi. Miespulaa kuvasti hyvin se, että jopa ”flunssaiset” pelaajat saapuivat paikalle taistelemaan pisteistä.

  PPJ hyökkäsi heti alkuvihellyksestä lähtien koko rintamalla. Vastustaja liikutteli palloa kovalla intesiteetillä mieheltä miehelle. Painostus vaihteli nopeasti laidalta laidalle ja Hekulan miehistöllä oli todella suuria vaikeuksia pysyä ottelun temmossa mukana. Noin kymmenen minuutin kohdalla PPJ sai oikealta puolelta lähteneen keskityksen jälkeen irtopallon rangaistusalueen rajalta, ja Hämähäkki-Laurikainen oli heittäytyessäänkin voimaton. PPJ:n ensimmäisen maalin jälkeen pommitus jatkui, ja jo 25 minuutin pelin jälkeen oli tilanne sinipaitaisille junioreille 0-3. Kauden suurin tappio näytti olevan todella lähellä.

  Noin 30 minuuutin kohdalla Hekula onnistui nostamaan yhden harvoista hyökkäys vastustajan rangaistusalueen tuntumaan. Sivurajaheittoon rynnännyt Simos löysi PPJ-puolustuksen keskelle hiipineen Mikko Wennströmin, joka taidokkaasti siirsi yhdellä kosketuksella pallon rangaistusalueen rajalla kärkkyneelle Tero Laaksolle. Laakso kääntyi salamannopeasti oikean jalkansa ympäri ja tarkka vasemman jalan laukaus siirsi pallon tolpan kautta maaliin. Hekulan maali tasoitti peliä hetkellisesti, ja PPJ joutui hetkittäin jopa pieneen puristukseen. Ottelun kulminaatiopiste ajoittui aivan ensimmäisen erän loppuun. Laakson tarkasti syötöstä Mikko Simos pääsi karkaamaan puolittain läpiajoon. Laukaisuhetkellä PPJ:n pelaaja kopautti miestä jaloille, mutta epävarma tuomari ei uskaltanut viheltää tilanteesta rankkaria. Jos 2-3 tilanteessa oltaisiin päästy toiselle puoliajalle, peli olisi voinut kääntyä suuntaan kuin toiseen. Sen sijaan vastustaja pääsi heti seuraavasta hyökkäyksestä kuittaamaan taukonumeroiksi 1-4.

  Toinen puoliaika ei tarjonnut katsojille suurempaa nähtävää. Väsynyt Hekula taisteli armottomasti nopeita ja erittäin taitavia PPJ-pelaajia vastaan. Hekulan karvaus jätettiin puoleen kenttään, eikä vastusta päässyt enää rynnistämään laidoilta samalla tahdilla kuin ensimmäisellä puoliajalla. Sinisten puolustus tyytyi monesti pallottelemaan takakentällä keskenään yrittäen välillä pelata palloa pystyyn kärkimiehille. Ensimmäistä sarjapeliään maalissa pelannut Jarno ”Liimanäppi”-Laurikainen piti Hekulaa pystyssä torjumalla mm. kaksi selvää läpiajoa. Olav Maas esitti alakerrassa muutaman liigatason taklauksen, joilla suurin hyökkäysinto saatiin vastustajalta lannistettua. Myös Tero Salotuomi esitti alakerrassa ennakkoluulottomia katkoja, vaikka vastassa olikin kokonaisuutena sarjan nopein joukkue. Pelailun merkeissä mennyt toinen puoliaika tarjosi katselijoille kolme maalia. PPJ vastasi niistä kahdesti. Puoliajan lopulla tarjoili Passos jälleen kerran loistosyötön Mikko Simokselle pystyyn. Vastaan tullut maalivahti oli voimaton, kun rangaistusalueen vasemmalta puolelta noussut Simos pyssytti vasemmalla jalalla kanuunan oikeaan ylänurkkaan.

  Väsynyt Terälehtiarmeija joutui poistumaan ilman pisteitä kolealta Pallokentältä 2-6 tappion kärsineenä. Tappiosta huolimatta jäi kaikille taisteluun osallistuneille hyvä fiilis. Nuoruus voitti kokemuksen tällä kertaa.
  (MS)
Maaliton tasapeli Pallokentällä

  25.8.2008
  HeKuLan ja SAPA/2:n toinen kohtaaminen päättyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen maalittomaan tasapeliin tänään Pallokentällä. Molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa ratkaista peli edukseen, mutta maalit jäivät tällä kertaa tekemättä.

  Pallokentän parkkialueet olivat tukossa ja karnevaalit käynnissä ennen ottelua, kun HeKuLa sai vastaansa putoamistaistelua käyvän SAPA/2:n. Osa ihmisistä oli tullut myös seuraamaan viereisellä kentällä pelattavaa kärkikamppailua HJK-Inter. Peli alkoi normaalisti tunnustellen, ja molempien joukkueiden puolustukset putsasivat palloa varmasti keskialueelle. Ensimmäisen jakson puolivälissä HeKuLalla oli momentum. Pelaamalla ei päästy kovin lähelle maalia, kun vastustaja kerkesi rikkoa, mutta niistä seuranneet vapaapotkut olivat jakson parasta antia. Vastustajan pahimmat tilanteet tulivat puolustuksen heikoista purkupalloista keskelle suoraan vastustajalle, mutta onneksi vedot viuhuivat reilusti ohi HeKuLa-maalin.

  Toiselle jaksolle pääsi SAPA/2 painamaan myötätuuleen, ja peli pyöri enemmän HeKuLa-päädyssä. Kun keskikentällä pelannut tekninen Mikko Wennström joutui loukkaantumisen takia jättämään pelin kesken, ei HeKuLalla ollut enää yhtään vaihtopelaajaa. Vartin kohdalla tilanne musteni entisestään, kun HeKuLa-vahti Joonas Westerlund reväytti reitensä antaessa pitkää avausta. Onneksi muutaman minuutin jäähoidolla mies saatiin ylös kentästä, mutta tästä eteenpäin vahdin piti avata heittämällä.

  Pelin kulminaatiopiste nähtiin noin 70 minuutin kohdalla, kun SAPA/2 pääsi nopeaan vastahyökkäykseen HeKuLan kulmatilanteesta. Tilanne huipentui omalla rangaistusalueella, kun topparina pelanneen Olav Maasin liukutaklaus oli myöhässä ja tuomari osoitti rangaistuspotkua. Maalivahti Westerlund katsoi vetäjän liikkeet loppuun asti ja torjui pallon upeasti maalivahdin näkökulmasta oikeasta alakulmasta. Vastustaja ennätti vielä kakkospalloon, mutta HeKuLa-puolustus pääsi peittämään jatkotilanteen.

  Loppuaika pelattiin HeKuLa-päädyssä, mutta vastustajan eväät eivät riittäneet kuitenkaan toimittamaan palloa maaliin. HeKuLallakin oli hetkensä, kun edellisessä pelissä takkinsa tyhjentänyt Mikko Simos väläytti muutama minuutti ennen loppua nousemalla vaarallisesti vastustajan boksiin. Harhautuksia seurannut veto viuhui vaarallisesti ohi maalin oikealta puolelta ja oli vain senteistä kiinni, ettei vastustajan maalin edessä kytännyt Tero Hämäläinen saanut jalkaansa väliin. Viimein kuultiin loppuvihellys ja HeKuLa oli pelannut kauden ensimmäisen tasapelin.

  Härkäviikkojen (4 peliä 11 päivässä) saldoon (2 voittoa, 1 tasapeli ja 1 häviö) voi olla tyytyväinen. Lohkon kärjessä PPJ ja SAYKUS näyttävät porskuttavan kohti nousua, HeKuLa on turvallisessa asemassa lohkon parempaa keskikastia. Parin viikon ottelutauko tulee hyvään saumaan, kun HeKuLa pääsee taas harjoittelemaan lyhytsyöttöpeliään ja toivottavasti saa muutaman miehen takaisin sairastuvalta.
  (AH)
Simos-show Saharassa

  22.8.2008
  HeKuLan toinen kohtaaminen HDS/Mondial 2:a vastaan oli Mikko Simoksen näytöstä alusta loppuun saakka. Mies iski HeKuLan kaikki viisi maalia ja näin Kukkaislapsille tärkeät kolme pistettä luvuin 5-2 (2-0).

  Ottelu käynnistyi välittömästi HeKuLan komennossa. Tilanteita luotiin toistuvalla syötöllä, mutta viimeistely ontui vielä ensimmäisen 10:n minuutin aikana. Ottelun sankariksi noussut Mikko Simoskin onnistui tuhrimaan muutaman paikan, tosin pitkässä juoksussa tälle ei juuri painoarvoa anneta. Sen verran huikeaa oli miehen seuraavat 80 minuuttia.

  Simos-show alkoi ottelun 12. peliminuutilla. Mario Passoksen syöttötyöskentely oli uomissaan ja niin Simokselle tarjottiin paikka, josta ei enää epäonnistumisia nähty. HeKuLa ansaittuun 1-0 johtoon.

  Simoksen nälkä oli melkoinen ja seuraavana jälleen upeita torjuntoja ja avauksia tarjoilleen Joonas Westerlundin vuoro juoksuttaa Simosta. Kauniisti Mondial-puolustuksen selustaan kaartanut kaaripallo päätyi tuulennopean Simoksen jalkoihin, eikä miehen enää tarvinnut kuin "chipata" peliväline yli vastaan juosseen Mondial-vahdin. Jo 2-0 ja peli enteili ratkaisun merkkejä.

  HeKuLa-miehistö oli kuitenkin väsynyt kovan otteluruuhkan ja loukkaantumisten vuoksi. Niinpä sisukkaasti yrittänyt Mondial pääsi peliin mukaan ja seuraavat puoli tuntia pelattiin tasapäisesti keskialueen molemmin puolin. Taukojuomat nautittiin 2-0 tilanteessa.

  Toisella puoliskolla HeKuLan manageri Mario Passos ryhmitti kotijoukkueen entistä puolustavampaan roolitukseen. Simoksen jäädessä yksin ylös oli muiden pelureiden tehtävänä pitää ansaittu johtoasema ennallaan. Taktiikkamuutoksen johdosta Mondial nosti omaa ryhmitystään ylöspäin jättäen puolustukseen Simoksen mentävän aukon. Niinpä keskikentällä pelanneen Jarkko Hallikaisen onnistui puhkoa puolustus kahdella peräkkäisellä läpisyötöllä antaen Simokselle samalla mahdollisuuden siirtyä HeKuLa-historiaan yhden kauden maaliennätyksellä. Simos kiitti ja kumarsi eikä arastellut historian rasitteita, vaan vei HeKuLan jo ratkaisevaan 4-0 johtoon. Ottelu oli käytännössä ratkennut ja kolossimainen toppari Jarno Laurikainen jätti omaehtoisesti jo leikin kesken.

  Mondial ei kuitenkaan lopettanut tähän, vaan HeKuLan otteen kirvottua aloitti vimmatun takaa-ajon. Ensin toppariksi siirtynyt Hallikainen aiheutti tulkinnanvaraisen rangaistuspotkun, josta Mondial kavensi lukemiksi 4-1. Heti perään oli Kukkaislasten puolustus pelattu toistamiseen ulos hienolla takamiehelle tarjotulla syötöllä. Mondial oli kaventanut pelin jo lukemiin 4-2.

  Jotta maaliennätys ei jäisi epäselväksi päätti kaksikko Passos-Simos naulata vielä viimeisen naulan Mondial-arkkuun. Maali oli kuin toisinto aiemmista ja näin HeKuLalle täydet kolme pistettä luvuin 5-2.
SAYKUS otti näyttävän revanssin HeKuLasta

  17.8.2008
  Loukkaantumisten ja otteluruuhkan vaivaama HeKuLa taipui SAYKUS:lle selkein 5-0 (3-0) luvuin Kallion betonisella keinonurmella. Vajaalla aloittanut HeKuLa ei saanut peliään käyntiin millään osa-aluella ja näin kotijoukkueella oli helppo työ tehdä voittoon tarvittavat maalit.

  Poikkeuksellisesti sunnuntaipäivänä pelattu ottelu alkoi HeKuLan kannalta tahmeasti. Loukkaantumiset ja muut menot olivat kutistaneet HeKuLa-pakan 10 mieheen ja SAYKUS pääsi hyödyntämään ylimääräisen tilan kentällä. SAYKUS tuli heti alusta lähtien lujaa ja Kukkaislasten tehtäväksi jäi lähinnä seurata katseillaan taitavia ja nopeita vastustajia. HeKuLan yhdestoista mies ehti kuitenkin kentälle ennen avausosumaa, joka syntyi hienosta poikittaissyötöstä.

  Toinen maali oli jopa ensimmäistä hienompi ja ottelu alkoi muodostua pääasiassa HeKuLan puolustuksen harjoitukseksi. SAYKUS tuli voimalla molemmilta laidoilta ja syötöt napsahtelivat Kukkaislasten takalinjojen taakse. Oikealta lähtenyt viuhuva laukaus painuikin takakulmaan ja tilanteeksi 2-0. Kolmas maali oli ensimmäisten toisinto ja taukomehut nautittiin tylyissä 3-0 lukemissa.

  Toiselle puoliskolle HeKuLa teki taktisia muutoksia tarkoituksenaan lähinnä harjoitella tulevia koitoksia varten. Liekö SAYKUS:kin jo hieman rauhoitellut peliään, mutta Terälehtien onnistui luoda useita vaaralliseksikin tulkittavia tilanteita hyökkäyspäädyssään. Maalia pääsi yrittämään useampikin oranssipaita, mutta tulos jäi vaisuksi.

  Niinpä SAYKUS tuli taas kerran ja vain Mikko Kemppaisen viikate esti maalin syntymisen. Tosin tilanteesta seuranneesta rangaistuspotkusta ei jäänyt jossiteltavaa ja SAYKUS-kärki täräytti pallon aivan vasempaan yläkulmaan. 4-0.

  Ottelun loppuminuutit olivat raskaita, kun Kukkaismiehistön kuntopohja alkoi lopullisesti pettää. Miehet raatoivat minkä pystyivät, mutta lopulta tuli noutaja SAYKUS:n viidennen maalin nimissä. Ottelu oli käyty ja pisteet jaettu.

HeKuLa murjoi Bocan jo toistamiseen

  15.8.2008
  HeKuLa palasi voittokantaan voittamalla Boca Seniorsin selkein 0-5 (0-2) luvuin. Boca tuli alussa vahvasti, mutta Kukkaislasten laaja materiaali ja kokemus ratkaisivat hyväkuntoisella nurmella pelatun ottelun.

  Aurinko paistoi, nurmi vihersi ja pelipallon virkaa toimitti EuroPass, kun HeKuLa ja Boca Seniors aloittivat toisen kohtaamisensa Vitosessa. Kaupungin paras pelialusta tarjosi kunnon olosuhteet ja luvassa oli hienoa jalkapalloviihdettä paikalle saapuneille faneille.

  HeKuLan yllätykseksi aloitti Boca Seniors tahtipuikon heiluttelun jo ensimmäisestä minuutista lähtien. Uudessa puolustuskokoonpanossa Terälehtilauma sai hikoilla tosissaan lukuisten hyökkäysten runtelemana. Linjat kuitenkin pitivät ja maalissa ahkeroinut Joonas Westerlund hoiti loput. Niinpä ote alkoi hiljalleen kääntyä HeKuLalle ja tulostakin nähtiin jo viidentoista peliminuutin kohdalla. Mikko Simoksen annettua EM-kisoista opitun sisäänpäin kiertävän keskityksen maalinedusruuhkaan, ei palloon tarvinnut muiden koskea lainkaan. Korkea kimmoke rangaistusalueelta siivitti pelivälineen tarkasti maalin yläkulmaan ja HeKuLa oli siirtynyt 0-1 johtoon.

  Ottelun hallinta siirtyä hiljalleen HeKuLalle, eikä aikaakaan kun oli Vilho Jussilan vuoro puskea pallo maaliin. Tilanne aukesi Tero Laakson upeasta keskityksestä, jonka Jussila viimeisteli hallitusti maalin edestä. Tauolle lukemissa 0-2.

  Toisella puoliskolla kentälle asteli itsevarma HeKuLa. Kahden maalin karkumatka pidettäisiin, tapahtui mitä tahansa. Usko omiin kykyihin näkyi hyvänä syöttöpelinä ja kaksintaistelujen voittamisina. Hieman onneakin tarvittiin, kun Jukka Hallikainen asteli antamaan vapaapotkua. Lähes puolesta kentästä lauottu keskityspallo leijaili suoraan sisään, kun Bocan maalivahti oli tullut liiaksi vastaan. HeKuLa jo 0-3 johtoon.

  Seuraavasta osumasta vastasi jälleen Simos, joka ensin vedettiin nurin rangaistusalueella. Tuomari oli hyvin tilanteen tasalla ja Simos oikeutetusti hyvittämään häneen kohdistunutta rikettä. Satavarmasti maalivahti toiseen kulmaan ja pallo toiseen. HeKuLalle 0-4.

  Bocan selkäranka oli jo katkennut ja HeKuLa pääsi nauttimaan upeista olosuhteista koko rahalla. Kotijoukkueen turhautuminen näkyi kahtena ulosajona, mutta sekään ei HeKuLan upeata tunnelmaa latistanut. Hienon iltapuhteen kruunasi Tomi Nevasoja, joka Sami Tuomisen syötöstä pääsi viimeistelemään loppulukemiksi tylyt 0-5.

Ant-Wuorinen palaa HeKuLaan

  15.8.2008
  HeKuLan ikoneihin kuuluva tehopakki Martti Ant-Wuorinen palaa tänään oranssipaitoihin. HeKuLan manageriosasto onnistui tekemään erittäin merkittävän pelaajasopimuksen houkuttelemalla ANt-Wuorisen takaisin Terälehtiin.

  Ant-Wuorisen paluu ajoittuu joukkueen kannalta oivallisesti, sillä loukkaantumissuman vaivaama HeKuLa näytti olevan pulassa puolustusryhmityksensä kanssa. Kun uutiset Terälehtien kovasta loukkaantumiskierteestä kantautuivat Ant-Wuorisen korviin, ei mies voinut jättää kasvattajaseuraansa pulaan. Niinpä muutaman sähköpostiviestin jälkeen HeKuLan kapteeni Jarkko Hallikainen sai toivotun vastauksen Ant-Wuoriselta: "Jep jep, tulossa ollaan!".

  Muutaman vuoden poissaolon jälkeenkin mies uskoo olevansa täydessä 90 minuutin kunnossa. Miehen olemuksesta huokuu muutenkin sellainen itsevarmuus, että illan kotijoukkue Boca Seniors joutuu kovaan iltapuhteeseen nopean ja teknisen Ant-Wuorisen edessä.

  Ant-Wuorisen paluu Töölön Pallokentällä klo 18.30.

POHU HeKuLaa onnekkaampi

  11.8.2008
  FC POHU/Simpsons oli hieman HeKuLaa onnekkaampi aurinkoisella Pallokentällä onnistuen maalinteossa kerran. Näin loukkaantumisten värittämän ottelun pistepotti matkasi Pohjois-Haagaan luvuin 0-1 (0-1).

  Ottelun nuotitus piti olla etukäteen selvillä, vaikka HeKuLan aiemmat kokemukset Simpsoneista olivatkin osoittaneet kyseessä olevan iskukykyisen ryhmittymän. Vitosen sarjataulukon pohjalta katsottuna HeKuLan piti viedä ja POHUn vikistä. Osin näin kävikin, mutta tulostaulu 90 minuutin kohdalla näytti aivan muuta.

  HeKuLa painoi alusta asti rajulla rytkeellä kohti POHUn maalia. Tilanteita luotiin niin läpisyötöillä kuin hyvillä kulmapotkuillakin, mutta erinomaisia otteita esittänyt POHU-vahti oli kerta toisensa jälkeen pallon tiellä.

  Niinpä puolen tunnin huhkimisen jälkeen POHU sai rakenneltua puolittaisen tilanteen Terälehtien rangaistusalueen rajalle. Ensimmäisen laukauksen torjui hienosti Joonas Westerlund, mutta reboundiin ehti oranssipuolustuksen sijaan POHU-kärki, joka suti pelivälineen verkkoon. POHU 0-1 johtoon.

  HeKuLan takaa-ajo alkoi välittömästi, mutta palloa ei onnistuttu millään pitämään omilla miehillä. Viimeistään kolmas syöttö karkasi vastustajalle eikä pelin rakentelusta tullut mitään. POHU sen sijaan kävi vastaiskuihin HeKuLan aseilla ja kokeili toistuvasti puhkoa HeKuLa-puolustusta pitkillä kaaripalloillaan.

  Toinen puolisko käynnistyi Kukkaislasten osalta epäonnisesti. Ensimmäisenä kentältä kannettiin sivuun topparina urakoinut Antti Hannikainen, jonka nilkka vääntyi ilkeän näköisesti. Heti perään napsahti keskikentän moottorina toimineen Petri Luoman akillesjänne poikki ja toinen HeKuLan tukipilareista oli liittynyt sairaalajonoon. Kun vielä Tapani Tenhiälä mursi nilkkansa muutaman minuutin sisään, oli HeKuLan puolustuslinja saanut kolauksen, josta toipuminen vaatisi suuria toimenpiteitä manageriportaalta. Puolustus saatiin kuitenkin tukittua hyvän paluun pelikentille tehneen Jukka "kuningas" Hallikaisen toimesta, joka täydensi mallikkaasti puolustuslinjaa johtanutta Jarno Laurikaista.

  HeKuLa onnistui kuin onnistuikin pusertamaan pallon hyökkäyspäähän ja luomaan siinä sivussa tukun erinomaisia maalipaikkoja. Ensin oli Jarkko Hallikaisen vuoro kokeilla kärkipotkua, mutta POHU-vahti esitti huikean torjunnan alakulmasta. Seuraavaksi oli vuorossa Tero Laakso, jonka läpiajon samainen maalivahti hoiti puhtaasti. Tämän jälkeen lukuisat muutkin oranssipaidat pääsivät yrittämään tasoitusta, mutta tuloksetta.

  Lopulta tuomari päätti koitoksen ja HeKuLa pääsi nuolemaan haavojaan. Kolmen tukipilarin menettäminen heti syksyn alussa näkyy varmasti seuraavissakin otteluissa, kun HeKuLa kohtaa vielä neljä vastustajaa kahden viikon sisällä. Seuraavana on vuorossa FC Boca Seniors ja alustana hulppea Pallokenttä ykkönen. Ottelu pelataan perjantaina 15.8. klo 18.30.
Torjuntavoitto Tavastiasta

  29.7.2008
  Vajaalukuinen HeKuLa onnistui torjumaan Tavastian hyökkäykset syyskauden avauksessa Lassilassa. Ottelun ainokaisen maalin sinetöi kauden viimeistä otteluaan oransseissa pelannut Juho Pätäri ja näin HeKuLalle tärkeät kolme pistettä.

  HeKuLan manageri sai haalittua kesken kuumimman kesälomakauden aikana pelattuun otteluun tasan 11 miestä. Tämänkin ryhmän rivit harvenivat heti puolen tunnin pelin jälkeen, kun kärjessä tuttuun tapaan ahertanut Mikko Simos lunasti itselleen suoran punaisen kortin. Ulosajon siivittämänä HeKuLa keskitti kaiken voimansa puolustukseen ja ottelun loppuminuuttien nuotit olivat selvillä. Tavastia rynnisti ja HeKuLa katkoi.

  Ottelun voittomaali nähtiin pelin 60. minuutilla. Mario Passoksen antamaan matalaan kulmapotkuun riensi ensimmäisenä Juho Pätäri, joka luuti pallon kohti Tavastian maalia. Hienoisella onnenkantamoisella pallo pomppi puolustuksen kehojen kautta pömpeliin ja Pätärin avausmaali HeKuLan paidassa oli tosiasia.

  Maalin jälkeen Tavastia rumputuli kiihtyi entisestään, mutta HeKuLan siilipuolustus kesti osin onnekkaastikin loppuvihellykseen saakka. Näin Kukkaislapset aloittivat syyskauden voitokkaasti luvuin 0-1 (0-0).
Hallikaisesta tangokuningas

  12.7.2008
  Jukka Hallikainen kruunattiin tangokuninkaaksi tänään Seinäjoella. Hallikainen vakuutti tuomariston erityisesti vahvoilla tulkinoillaan kappaleista Tango Pelargonia sekä Pyhä Toimitus.

  Hallikaisen voitto oli todellinen yllätys miehelle itselleenkin. Laulutaiteilijan polvet notkahtivat tulosjulkistuksen jälkeen eikä onnenkyyneleitä puuttunut runsaslukuiselta fanijoukoltakaan.
Hulluna Hallikaiseen

  25.6.2008
  HeKuLan laulava monitoimimies Jukka Hallikainen on jälleen niittänyt mainetta Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailussa. Välivuoden jälkeen mies on ollut täysin pitelemätön ja on jo raivannut tiensä viiden parhaan mieslaulajan joukkoon. Laulutaiteilija onkin enää kahden konsertin päässä kirkkaimmasta kruunusta.

  Hallikaisen esitys Raision semifinaalissa toukokuussa noteerattiin useassa mediassa pitkin kevättä. Räväkkä tulkinta alun perin Jari Sillanpään tunnetuksi tekemästä euroviisukappaleesta "It Takes Two to Tango - Hulluna Tangoon" noteerattiin muun muassa Iltalehdessä (19.5.2008) koko sivun kuvalla höystettynä mieleenpainuvalla otsikolla "Rokkikukko villitsi tangokansan!". Myös muut mediat internetin keskustelupalstoja myöten ovat mukana kiihkeässä ennakkospekulaatiossa kuka lopulta kruunataan vuoden 2008 tangokuninkaaksi. Epävirallisten tietojen perusteella HeKuLan tietotoimisto povaa Hallikaisen vahvimmiksi kilpailijoiksi Antti Ahopeltoa ja Pekka Nebelungia.

  Keikkakiireiden lomassa Hallikainen esiintyy päivittäin myös MTV3:lla pyörivässä Tangomittari-äänestyksessä, jossa katsojat voivat äänestää oman suosikkinsa suoraan lauantain tangofinaaliin. Tangomittarin esitysajat MTV3-kanavalla ovat arkisin klo 10.10 ja viikonloppuisin aamupäivällä. Jukkaa voit äänestää soittamalla numeroon: 0700 715 10 (0,95€ + pvm/puhelu) tai lähettämällä tekstiviestin "10" numeroon 17 101 (0,95€/viesti). Tangomittari-äänestyksestä lisätietoja Auraviihteen sivuilta.

KäPa/Akatemia antoi oppitunnin HeKuLalle

  24.6.2008
  Käpylän Pallon juniorit antoivat HeKuLalle sen kaipaaman oppitunnin tänään Bolliksella. Märällä ja liukkaalla muovilla pelattu ottelu sujui aluksi HeKuLan tahdittamana, mutta pääosin nuorista pelimiehistä koottu ryhmittymä onnistui hieman onnekkaastikin kirimään ohi ja vei pistepotin luvuin 1-2 (1-0).

  Ottelua edeltänyt rankkasade oli kastellut Bolliksen vinyylin erittäin liukkaaksi ja se näkyi molempien joukkueiden otteissa alusta saakka. Pitkät avaukset karkasivat kerta toisensa jälkeen nopeiden kärkien ulottumattomiin ja välillä ottelu näyttikin maalivahtien väliseltä tennikseltä. Avausmaalia saatiin odottaa puolisen tuntia ja sekin oli osaltaan kentän ansiota. Jarno Laurikaisen pitkään vapaapotkuun pääsi päällään väliin Jarkko Hallikainen, joka tiputti pallon hienosti takana kytänneelle Tomi Nevasojalle. Nevasoja ampui vastapalloon matalan kudin, jonka kuitenkin torjui KäPan maalivahti. Hyvästä syöksystä huolimatta veräjänvartija ei onnistunut liimaamaan EuroPassia näppeihinsä ja niinpä alati ketterä Tero Laakso kävi hakemassa reboundin siirtäen HeKuLan 1-0 johtoon.

  Takaiskumaalin herättelemänä Käpylän nuoret ja nälkäiset pelurit analysoivat pelikentän ominaisuudet HeKuLaa taidokkaammin ja siirsivät pelivälineen kulkemaan ruohoa pitkin. Tämä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi ja vieraalla pelipaikalla pelannut Olav Maas oli ajoittain vaikeuksissa kentän oikealla laidalla. Tasoitusmaalin tiellä oli kuitenkin kerta toisensa jälkeen huikeita torjuntoja esitellyt Joonas Westerlund.

  Toisella puoliskolla KäPan pelityylin muutos alkoi tuottaa tulosta. Tasoitusmaali nähtiin tosin HeKuLan puolustuksen nukahdettua hyökkäyspään kulmapotkussa. Tuulennopea Akatemia-kärki karkasi läpiajoon ja sijoitti tilanteeksi 1-1.

  HeKuLan tilanteet kuivuivat edelleen kokoon liian pitkien syöttöjen johdosta. Myös KäPan vaikeudet jatkuivat ja ottelun voittaja näytti jäävän ratkeamatta. Viisitoista minuuttia ennen loppua oli onnettaren vuoro astua peliin mukaan. KäPan kaukolaukauksen tielle osui hyvin taistelleen Jarno Laurikaisen jalka ja pallo muutti suuntaansa ohi Westerlundin. Yläriman kautta sisään ja KäPa 1-2 johtoon.

  Ottelun loppuhetkillä HeKuLa loi vielä muutaman vaarallisen tilanteen, mutta lisämaalit jäivät tekemättä. Näin kesätauko alkoi HeKuLan osalta tappion karvasta kalkkia niellen.
Puoli tuntia riitti Vatansporille

  18.6.2008
  Vajaalukuinen Vatanspor jaksoi HeKuLan pyörityksessä puoli tuntia kunnes ottelun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Ottelu keskeytettiin Vatansporin ryhmittymän huvettua kokoonpanoon 1+5, jolloin piirin sääntöjen mukaan ei voi enää pelata. Tilanne loppuvihellyksen soidessa oli HeKuLalle selkeät 0-4, mutta nähtäväksi jää mikä on pelin virallinen lopputulos.

  Pitkälti Vatansporin miehistövajauksesta johtuen ottelu käynnistyi HeKuLan kannalta tulisesti. Pallo pelattiin välittömästi Vatansporin boxiin ja oranssipaitaiset miehet sutivat minkä ehtivät. Ensimmäinen täysosuma lukuisista paikosta siunaantui kärkeen palanneen Jukka Hallikaisen nimiin, joka siirsi Mikko Simoksen reboundin sisään. Pelikello kävi tällöin toista minuuttiaan, joten osuma saattoi olla HeKuLan historian nopein maali virallisissa otteluissa.

  Maalin jälkeen peli jatkui samanlaisena kuin sitä ennenkin. Pallo oli muutamalla siirrolla jälleen Vatansporin rangaistusalueella, jossa kävivät vuorostaan kokeilemassa ainakin herrat Alex Santos, Tomi Nevasoja ja Vilho Jussila. Maalia ei kuitenkaan nähty lukuisista hienoista paikoista huolimatta. Niinpä HeKuLan kapteeni Jarkko Hallikainen päätti näyttää mallia ja rynnisti pallon kanssa lähes maaliin asti. Lähietäisyydeltä täräytetty laukaus vei HeKuLan 0-2 johtoon ja peli näytti lopullisesti ratkenneen.

  Muutama minuutti edellisestä ja oli jälleen parivaljakko Jukka Hallikainen - Mikko Simos karkuteillä. Klap-klap ja Hallikainen vei HeKuLan jo 0-3 johtoon. Ottelussa oli enää epäselvää se, kuinka monta maalia HeKuLa onnistuisi survomaan aseettoman Vatansporin maaliin.

  Vanhemman Halikaisen hieno pusku takakulmalta sisään oli lopulta viimeinen naula Vatansporin arkkuun. Vatansporin kuudes kenttäpelaaja ilmoitti loukkaantuneensa maalin jälkeen, eikä tuomarilla ollut vaihtoehtoja kuin keskeyttää teurastukseksi muuttunut jalkapallo-ottelu. Valitettavasti kukaan kolmesta tuomarista ei tiennyt, mikä ottelun lopputulokseksi kirjataan, joten toimituskin jää mielenkiinnolla odottamaan piirin lopullista ratkaisua asiaan.
PPJ vahvempi maalinteossa

  11.6.2008
  Vitosen kärkiottelu HeKuLa - PPJ päättyi tylyihin 1-5 (0-3) lukuihin sateisella Pallokentällä. PPJ rankaisi lähes joka tilanteesta HeKuLan tyrittyä tukuttain hyviä maalipaikkoja.

  Raportti tulossa...

Terälehdet kukkivat aurinkoisella Bolliksella

  2.6.2008
  HeKuLa tyrmäsi FC Boca Seniorsin kotikentällään tylysti lukemin 6-1 (3-1). Boca meni ottelussa yllättäen johtoon, mutta HeKuLan raivoisa takaa-ajo ei antanut joukkueiden välisestä tasoerosta juuri seliteltävää jälkipolville.

  Maanantaiseen viikonlopun grillijuhlien sulatteluun marssi uudistunut, mutta sisukas terälehtimiehistö. Vastaan kotoiselle "Bollikselle" asteli useilta vuosilta tuttu Boca Seniors, joka viime kohtaamisesta oli kuitenkin selkeästi nuorentunut tai sitten Kukkaislapset alkavat jo näyttää ikäistään selvästi vanhemmilta. Alkuverryttelyn aikana havaittiin, että normaalista avauskokoonpanosta puuttui liuta tärkeitä miehiä, mutta Mario Passoksella oli selvät sävelet taskussaan, ja ryhmitys näytti aivan kelvolliselta nappaamaan tärkeät kolme pistettä.

  Ottelun alku näytti pelottavan paljon samalta, kuin kauden avaustappiossa. HeKuLa hallitsi hyökkäyspäässä ja tilanteita tuli solkenaan. Mikko Simos pääsi neljä kertaa yrittämään läpiajosta, Tomi Nevasojalla oli myös huippupaikka ja pääsipä Vilho Jussila ja Petri Luomakin näyttämään tulista laukaustaan. Bocan veräjänvartija kuitenkin kesti myllytyksen. Näin ottelun avausmaali nähtiinkin oranssien puolustuspäädyssä. Topparin tontille Luoman loukkaannuttua tiputettu Hallikainen jr. "ryssi" pallon ensin kulmapotkuksi, jonka Boca käytti häikäilemättä hyväkseen. Kaaripallo maalille, epäonnistunut purku, Hallikaisen merkkausvirhe ja pallo vastustamattomasti verkkoon. 0-1 naapurille.

  Tämän jälkeen alkoi rytinä toisessa päädyssä. Ensin toppareista epävarmemman katko, syöttö Nevasojalle, joka kynäsi vastustajan niskastaan ja siirsi hallitusti Simoksen karkumatkalle. Nyt oli tuoreen isukin otteissa makuukammarista tuttua rauhallisuutta ja pallo hallitusti etukulmasta sisään, 1-1. Heti perään Terälehdiltä näppärää pikkupeliä Tero Hämäläisen ja Simoksen välillä, josta Simos jälleen karkuun ja hallitusti 2-1. Puoliajan viimeisellä sekunnilla juuri laatikkoon hypännyt erittäin kärkäs HeKuLan tulokas Tero Laakso pääsi vielä kaunistelemaan taukonumerot 3-1:een, Passoksen hienosta syötöstä. Erittäin kaunis sisäsyrjäsijoitus ja "Terzin" ensimmäinen pelitilanteesta tehty maali oransseissa näki päivänvalon.

  Toinen jakso alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen loppui. HeKuLan puolustus löysi tauolla oikeat paikkansa ja maalissa varmasti pelannut Joonas Westerlund hoiti loput. Kauniimpaa sukupuolta (ja oikein viehättävä muutenkin) edustanut päätuomari näytti selkein merkein pilkkua noin 50. peliminuutin kohdalla puolustajan pelattua Simoksen pyörityksessä palloa kädellään. Simos itse kuulan taakse ja vuoren varma tykitys vasempaan yläkulmaan, tilanne jo 4-1 HeKuLalle. Knallit lentelivät ja tässä vaiheessa Töölössä kaikui kun Bocan pelaajilta kuului yhtäaikainen NAPS selkärangoista.

  Loppu oli lähes pelailua ja loukkaantumisten välttelyä. Bocasta yksi mies turhautui ja nappasi tililleen kaksi perättäistä korttia painellen pukukoppiin miettimään tekosiaan. Raitapaidat kuitenkin lisäsivät vettä myllyyn ja tilanteita tuli jatkuvasti. Hallikaisen keskityksistä pääsivät läheltä koittamaan niin Jarno Laurikainen kuin Mikko Simoskin, mutta verkko ei heilahdellut.

  Seuraava maali tulikin kuin salama taivaalta, kun loistavia avauksia koko pelin antanut Joonas Westerlund linkosi pallon kohti vastustajan maalivahtia. Pientä hapuilua vastustajan veskarilta ja Simos teki tyhjiin ottelun neljännen maalinsa. Sama kuvio oli lopussa toistua vielä usein, mutta ilman tulosta.

  Ottelun viimeinen maali nähtiin kun läheltä kulmalippua vapaapotkua antamaan astellut Tero "Ekki" Hämäläinen antoi vahvasti kierteisen pallon takanurkalle rynnänneelle kaljulle kostajalle, Mawalle, jonka upea pusku venytti sivuverkon miltei "Finskille" asti. Upea päätös upealle illalle. Loistava hyökkäys, taitava keskikenttä, uhrautuva puolustus ja varma maalivahti. Siinä koko ottelu niputettuna.

  Oranssien joukkueesta kertoo myös paljon se että useat kaverit pelasivat aivan oudoilla paikoilla ja osin loukkaantuneina. HeKuLan tavaramerkiksi noussut valtava työmäärä, itsensä uhraaminen ja kaverin auttaminen jokaisessa tilanteessa tuovat kuitenkin voittoja aivan ketä tahansa vastaan. Suuri kiitos siis koko joukkueelle valtavasta taistelusta ja historiamme suurimmasta voitosta 5. divarissa. Täältä tähän.
  (Toimitus)

HeKuLa takaisin voittokantaan

  27.5.2008
  HeKuLa palasi ansaitusti voittokantaan Vitosessa kaatamalla epäkelvolla Kaisaniemen hiekalla SAPA/2:n luvuin 3-4 (1-1). Ottelu oli jännitysnäytelmä vailla vertaa ja voittomaalikin nähtiin vasta viimeisellä minuutilla.

  Ottelun alku oli HeKuLalle vaikea. Hyökkäyssuuntaan ei oma peli lähtenyt juurikaan toimimaan. Vastustaja puolestaan järjesti muutaman vaarallisen paikan pahoilla pystysyötöillä. Monesta tällaisesta HeKuLa selvisi, mutta yksi pallo meni HeKuLan maalilla pelanneen Joonas Westerlundin selän taakse: vastustajan nopea hyökkääjä pääsi HeKuLan vasemmalta laidalta karkuun ja nosti pallon viileästi yli vastaan tulleen Westerlundin. Tämän jälkeen seurasi vielä pari pahaa tilannetta, joista HeKuLa kuitenkin selvisi etenkin hyvän peittämisen ja Westerlundin parin paraatipelastuksen ansiosta.

  Tämän jälkeen, kuten jo useassa pelissä aiemminkin tällä kaudella, HeKuLan onnistui kääntää tilanne salamannopeasti: Mikko Simoksen uskomaton läpisyöttö tavoitti keskellä paitsion rajamailla kärkkyneen Jarkko Hallikaisen. Hallikainen nappasi taitavasti syötön haltuunsa, juoksi karkuun vastustajan puolustukselta ja sijoitti pallon kylmähermoisesti ohi vastaan tulleen maalivahdin. Maalivahdille tilanne oli liikaa, ja tämä hankki itselleen keltaisen kortin protestoinnista. SAPA/2 koki tilanteessa kovan kolauksen, sillä kyseessä oli suunnilleen ensimmäinen HeKuLan vaarallinen tilanne.

  Tämän jälkeen voimasuhteet tasoittuivat, ja HeKuLallakin alkoi syöttöpeli toimia. Myös kaksinkamppailuja alettiin voittaa, ja taklauspeli koveni jopa siinä määrin, että yhdessä vaiheessa HeKuLan kivikovalle hollantilaistoppari Olav Maasille näytettiin keltaista korttia. SAPA/2 pääsi myös pari kertaa kokeilemaan vaarallisesti, mutta tauolle siirryttiin numeroissa 1-1.

  Toisen puoliajan alussa HeKuLa otti otteen pelistä, ja pallo tuntui pysyvän jatkuvasti SAPA/2:n päädyssä. Kulmiakin tuntui tuleva yksi toisensa perään. Kohta olikin taas kerran Simoksen vuoro aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajalle: erinomainen juoksu pallon perässä vastustajan boksiin, ja puolustajalle ei jäänyt muuta keinoa kuin repiä Simos nurin. Seurauksena suora punainen kortti ja rangaistuspotku, jonka Simos toimitti varmasti sisälle. Hurmos oli saatu päälle, eikä kauaa mennyt, kun Tero Laakson kulmasta puolustajan tontilta ylös noussut Jukka Hallikainen puski pallon vastustamattomasti sisään.

  Kaiken järjen mukaan SAPA/2:n pelin piti olla tässä vaiheessa pelattu, mutta jalkapallo on monesti tahtolaji. SAPA/2 aloitti hirvittävän painostuksen, syötti ja prässäsi aivan eri tasolla kuin aiemmin. Pian seurasi tarkka keskitys HeKuLan boksin sisälle, jossa keskitystä hakemaan lähtenyt maalivahti Westerlund teki virhearvioinnin, ja vastustajan aiemminkin pääpelissä vaarallisuuttaan väläyttänyt hyökkääjä nikkasi pallon maaliin. Tässä vaiheessa HeKuLan vaihtomiehet olivat (erinäisten ulkojalkapallollisten velvollisuuksien myötä) kutistuneet yhteen kappaleeseen. Näköjään lisää olisi tarvittu, sillä kauaa ei kulunut edellisestä maalista, kun SAPA/2:n mies pääsi HeKuLan vasemmasta laidasta läpi, keskitti pallon maalille. Maalin edessä pallo pomppi taas kuin flipperissä, eikä HeKuLan puolustus saanut mitenkään purettua palloa väljemmille vesille, vaan hiljaa kiroten kaivoi sen kohta maalista.

  Mutta jännäri ei ollut ohi, sillä HeKuLa oli päättänyt voittaa pelin. Kuten niin usein aiemminkin, hyökkäyksessä koko pelin kympin arvoisesti pelannut Simos pääsi Mario Passoksen (?) syötöstä oikealta laidalta puolittain läpi. SAPA/2:n maalivahti pystyi torjumaan Simoksen kovan laukauksen vain puolittain, ja upeaakin upeammin irtopalloa oli ensiksi kärkkymässä HeKuLan Alex Santos, joka siirsi pallon vuorenvarmasti tyhjiin. Lopussa vielä Passos koki pienen loukkaantumisen ja joutui jättämään kentän eli HeKuLalla ei ollut tässä vaiheessa enää yhtään vaihtomiestä. Taistelu oli kuitenkin lopussa huikeaa ja puolustuspeli niin varmaa, ettei vastustaja päässyt enää edes lähelle. Totuus on joskus tarua ihmeellisempää, ja tätä matsia muistellaan varmasti vielä pitkään.
  (Pallo Rantanen)

Maalinteossa ongelmia

  23.5.2008
  Terälehdet kokivat ensimmäisen tappionsa Vitosessa, kun se taipui HDS Mondial/2:lle luvuin 3-1 (1-1) Saharassa. HeKuLan ongelmat olivat hyökkäyspäässä, eikä se saanut hurjasta painostuksesta huolimatta murrettua HDS:n siilipuolustusta.

  Ottelun alku lupaili hyvää HeKuLalle. Pallo pelattiin toistuvasti vastustajan päätyyn ja urheat oranssipaidat pääsivät kerta toisensa jälkeen kokeilemaan maalintekoa laukauksillaan. Läheltä ja kaukaa ammutut kudit suuntautuivat kuitenkin joko ohi, yli tai sitten vastustajan hyvin pelanneen maalivahdin hyppysiin. Lähimmäksi maalia pääsi kentälle palannut Jarkko Hallikainen, joka yritti turhaan napakalla kääntölaukauksella "kuudentoista" sisältä horjuttaa maalivahtia.

  HeKuLan hurjasta painostuksesta huolimatta ensimmäinen maali nähtiin Terälehtien puolustuspäässä. Debyyttiotteluaan HeKuLan maalissa pelannut Joonas Westerlund joutui antautumaan, kun puolustuslinjassa uurastanut Tapani Tenhiälän epäonninen katkopallo suuntautui omaan maaliin. HDS onnekkaasti 1-0 johtoon.

  Ensimmäisen puoliskon loppu sujui HeKuLan tahdittamana. Peliväline pysyi tiukasti HDS-päässä, mutta se tärkein jäi tekemättä. Kunnes viisi minuuttia ennen taukovihellystä oli Mikko Simoksen vuoro huudattaa vierasjoukkueen kannattajia. Jarno Laurikaisen tehdessä esityöt, ei Simos enää erehtynyt. Näin HeKuLa ansaitusti tasoihin.

  Toinen puolisko käynnistyi sekin HeKuLan hallinnalla. HDS:n tilanteet olivat lähinnä nopeita vastaiskuja, mutta sitäkin vaarallisempia. Westerlund hoiti kuitenkin tonttinsa varmuudella esittäen samalla muutaman maailmanluokan pelastuksen.

  Ottelun 55. minuutilla rynnisti Mikko Simos vastustajan rangaistusalueelle sellaisella rytinällä, että HDS:n siilipuolustukselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kaataa mies sääntöjen vastaisesti. Niinpä ajantasalla olleella tuomarilla ei ollut vaihtoehtoja ja pallo vietiin pilkulle. Ratkaisijan viittaa aseteltiin joukkueen kapteenille, Jarkko Hallikaiselle, joka ei kuluvana kautena ollut vielä epäonnistunut rangaistuslaukauksissaan. Mutta kerta se oli ensimmäinenkin, sillä Hallikaisen laukauksen onnistui HDS-vahti torjumaan hyvällä syöksymisellään oikeaan kulmaan.

  Hiekan vähetessä tiimalasista alkoi myös HeKuLa-rivistö turhautua. Selkeästä hallinnasta huolimatta, palloa ei saatu pömpeliin millään. Niinpä tuomari joutui ensin kaivamaan kahteen otteeseen taskustaan keltaisen kortin (Laurikainen ja Simos) ja heti perään osoittamaan keskiympyrään maalin merkiksi. HDS onnistui vastahyökkäyksessään ja tilanne jo 2-1 kotijoukkueelle.

  Loppuminuuteilla paine HDS:n päädyssä vain kasvoi, mutta sitä vapauttavaa osumaa ei kuulunut, ei näkynyt. Niinpä viimeinen naula HeKuLa-arkkuun naulattiin pelin 90. minuutilla, HDS:n sinetöidessä loppulukemiksi 3-1.
HeKuLa jatkoi hienoja esityksiään Vitosessa

  15.5.2008
  FC POHU/Simpsons ei onnistunut revanssiyrityksissään Pitäjänmäessä, vaan HeKuLa otti jo toisen voittonsa Simpsoneista tällä kaudella. Mikko Simoksen johtama orkesteri tarjoili kolme näyttävää maalia ja kun oranssipaitojen puolustuskin toimi riittävällä tasolla, vei HeKuLa pistepotin luvuin 2-3 (1-2).

  Hekula joutui aloittamaan ottelun hieman suunnitelmasta poikkeavalla ryhmityksellä muutamien myöhästymisten saattelemana. Arkipäivänä kello kuudeksi Pitskun santa-aukealle ehtiminen tuotti vaikeuksia, mutta onneksi pelaajien lukumäärä kuitenkin oli riittävä. Voittavaa maalivahtia ei ollut vaihtaminen, joten kapteeni Hallikainen asettui tolppien väliin Hekulan epäonnistuttua löytämään korvaavaa vaihtoehtoa kauden ollessa jo täyttä häkää käynnissä. POHU/Simpsons oli juuri kohdattu Kevät-Cupissa joten tiedossa oli, että voimapelaajista muodostuva pääpelivoimainen vastustaja oli vastassa. Alku ei antanut osviittaa suuntaan tai toiseen, tasaista peliä jossa Hekula sai muutaman kulmapotkun päätteeksi messevät laukomispaikat vastapalloon. Vuorollaan ensin Wennström ja sitten Hannikainen olivat kuitenkin lähempänä vakavaa nilkkavammaa kuin maalintekoa vastustajan ehtiessä juuri ja juuri vetojen eteen.

  Maalitehtailun aloitti POHU tilanteessa, jossa Wennströmin totaalinen virhearviointi pääpelissä keskialueen pohjalla päästi vastustajan ylivoimatilanteeseen noin 20 metriä maalista. Nopean etenemisen jälkeen pallo oli maalissa puolustuksessa pelanneen Hannikaisen ja maalivahti Hallikaisen ollessa voimattomia. Maalin jälkeen hieman myöhässä saapunut Tuominen saatiin onneksi kentälle ja Wennström siirrettiin vaihtopenkille.

  Lyhyen maalinjälkeisen masennuksen jälkeen Hekula kokosi itsensä ja jatkoi peliä pää pystyssä. Hekulan ensimmäinen maali syntyi Pätärin loistavasta esityöstä, jossa hän pelasi pallon Simokselle maaliin toimitettavaksi. Tasoitus piristi kummasti ja puolustuspäässä sekä keskialueella käytiin kovaa mutta rehtiä vääntöä. Rapatessa roiskuu ja mm. laitapuolustajana ottelua jatkanut Wennström pelasi näillä näkymin kevätkauden viimeistä peliä - vastustajan potku nilkan yläpuolelle ja pohje mustaksi harmittoman näköisessä tilanteessa. Aivan puoliajan loppuun saatiin vapari pilkkualueen kulmalta, jonka Simos toimitti totuttuun tyyliin ylänurkkaan. Tauolle mentäessä Hekulan johto siis 1-2.

  Toisella puoliajalla POHU yritti tasoitusta kaikin keinoin, mutta viimeistään Hallikaisen venytetty nyrkki ohjasi pallon sivuraiteille. Vastustajan painaessa päälle on mukava tehdä vastaiskusta maali. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Simos-Santos -akseli pelasi näyttävän yhdistelmän vastustajan rangaistusalueella, jonka päätteeksi Santosilla oli helppo työ tökätä pallo maaliin. 1-3 ja peli oli sillä selvä. POHU jatkoi kuitenkin painamistaan loppuun asti ja vaikka Hekulan puolustus varsin ansiokkaasti pelasikin, onnistui POHU kuitenkin tuikkaamaan pallon maaliin melkoisen flipperin päätteeksi. Maali oli kuitenkin liian vähän liian myöhään, joten loppuvihellyksen soidessa lukemat kirjattiin Hekulan hyväksi 2-3.
  (Hekulan tietotoimisto)

Vitonen käyntiin voitokkaasti

  5.5.2008
  Kukkaislasten ensiaskeleet vitosessa alkoivat mallikkaasti, kun he kaatoivat kotikentällään nelosesta pudonneen SAYKUS:n luvuin 1-0 (0-0). Ottelun ainokaisen sinetöi Alex Santos vain pari minuuttia ennen loppuvihellystä.

  Jo ennen pelin alkua huomattiin, että erittäin kovalla tuulella tulisi olemaan vaikutusta pelin kulkuun. Tämä näkyi vastatuuleen annetuissa korkeissa palloissa, jotka usein leijailivat sivurajoista yli, sekä myötätuuleen annetuissa pystysyötöissä, jotka monesti karkasivat päädystä ulos. Tämä olisi ehkä saanut jonkun satunnaisen ohikulkijan luulemaan, että pelaajien tekninen taitotaso olisi jotenkin matala!

  Ottelu alkoi hyvin tasaisena. SAYKUSin pelaajat olivat fyysisen ja pallovarman oloisia, laitapuolustajat erittäin nopeita ja topparit kookkaita, joukkueen selkeän sielun ollessa nopea ja taitava numero 17, joka hääri pelintekijänä etenkin SAYKUSin oikealla puolella. Mies pysyi kuitenkin aisoissa HeKuLan hellittämättömän prässin ansiosta. Tästä on kiittäminen kurinalaista puolustusta ja keskikenttää.

  Molempien joukkueiden varsinaiset maalipaikat olivat harvassa ensimmäisellä puoliajalla. Mikko Simos pääsi pari kertaa laukomaan perille saatujen pystysyöttöjen päätteeksi, mutta vedot menivät tällä kertaa maalin ohi. HeKuLan hahmo ensimmäisellä puoliajalla oli Mario Passos, joka rikkoi, raatoi ja rakensi peliä, puhaltaen samalla henkeä joukkuetovereihinsa. Myös Petri Luoma antoi tuttuun tyyliinsä kaikkensa kentällä. Kukaan HeKuLan pelaajista ei sortunut löysäilyyn ja he pelasivat puolustussuuntaan varmasti, mutta rakentelu hyökkäyspäähän ei toiminut täysillä. SAYKUSin hyökkäykset pysähtyivät viimeistään HeKuLan keskuspuolustuksen varmaan pääpeliin sekä maalilla pelanneen Jarkko Hallikaisen hanskoihin.

  Tauolla myös pelaajamanageri Passos myönsi, että homma voi mennä kumpaan suuntaan vain, mutta että samalla HeKuLalla on mahdollisuus voittoon, kunhan vain pidetään maltti mukana. Toisella puoliajalla molemmille joukkueille siunaantui hivenen enemmän tilanteita. Lyhytsyöttöpeli alkoi toimia paremmin, ja muutama pitempikin syöttö saatiin perille. Alex Santos ja Tomi Nevasoja saivat käännettyä peliä ja satunnaisesti saatiin luotua painetta SAYKUSin päähän. Kerran Simos pääsi tykittämään tulisesti kohti maalia, mutta maalivahti torjui tilanteen sivurajaheitoksi. Myös Tero Laakson vaarallinen vapaapotku jäi mieleen. Passos pakotti vastustajaa rikkomaan useamman kerran.

  Tämä myös koitui lopulta ratkaisevaksi osaksi peliä. Passos eteni sivurajalla, ja SAYKUSin pelaaja leikkasi vaarallisessa kulmassa Passosin tielle. Seurauksena mieletön kalabaliikki, johon molemmat joukkueet toki osallistuivat yrittäen provosoida vastustajaa tekemään vielä suurempia tyhmyyksiä. Tilanteen päätteeksi SAYKUSin virheen tehnyt pelaaja ajettiin ulos.

  Ja sitten voidaan lausua legendaariset sanat: Lopussa saatiin kulma. Nimittäin vain pari minuuttia ennen loppua HeKuLa sai vielä yhden erikoistilanteen. Kulman antoi Laakso, Luoma pääsi tuikkaamaan pallon kohti maalin oikeaa kulmaa, ja matkalla Santos laukoi pallon suoraan ilmasta verkkoon. Tämän jälkeen HeKuLalla oli helppo työ rutiinilla varmistaa pisteet vajaalla yrittänyttä SAYKUSia vastaan.
  (Pallo Rantanen)
Kevät Cup päättyi rangaistuslaukauskilpailuun

  21.4.2008
  HeKuLan taival piirin Kevät Cupissa päättyi ennätyspitkään rangaistuslaukauskilpailuun. Peräti 38 pelaajaa ehti kokeilla onneaan ennen kuin lopullinen ratkaisu saatiin aikaiseksi. AC Stoppi vei Käpylässä pelatun puolivälieräottelun lopulta luvuin 16-17 (1-1) (0-1).

  Jo alkulämmittely lupasi kovaa kyytiä kentällä. HeKuLan tarkkasilmäiset pelaajat huomasivat vastustajan riveissä muutaman kovan luokan pelimiehen, joiden aiempi pelihistoria piti sisällään mm. liigapelejä. Tästä huolimatta HeKuLa ei lähtenyt nöyristelemään, vaan hakemaan jatkopaikkaa Kevät Cupissa. Olihan joukkueiden edellinen kohtaaminen syksyllä 2007 päättynyt HeKuLan eduksi.

  Ottelu alkoi kuitenkin Stopin hallinnassa. Tosin palloa siirreltiin lähinnä puolustajien toimesta varsinaisia vaarapaikkoja vältellen. HeKuLan terhakas karvauspeli tuotti muutaman hyvän maalipaikan, mutta se tärkein jäi tekemättä. Lähimmäksi maalia pääsivät Tomi Nevasoja tiukalla kärkipotkulla, Jarkko Hallikainen parilla etukulmavedolla ja Alex Santos puolivillaisella läpiajolla.

  Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen puoliskon loppupuolella, kun Stoppi sai vaarallisen vapaapotkun rangaistusalueen rajan tuntumasta. Monen miehen voimin juonittu vapaapotku painui maalin oikeaan alakulmaan ja Stoppi tarrasi kiinni jatkopaikkaan.

  Toinen puolisko käynnistyi puolestaan Kukkaislasten hallinnalla. Karvauspeli tuotti tulosta ja paine saatiin toistuvasti Stopin puolustuspäätyyn. Tasoitusmaali syntyi oikeusmurhan jälkitilanteessa, kun tuomari jätti viheltämättä Hallikaiseen kohdistuneen taklauksen rangaistusalueella. HeKuLan onneksi pallo toimitettiin välittömästi takaisin rangaistusalueelle ja Hallikainen itse liukui ensimmäisenä palloon tasoittaen pelitilanteen ansaittuihin 1-1 lukemiin.

  Tuomarin viheltäessä pilliin ottelun lopun merkiksi, siirryttiin Kevät Cupin sääntöjen mukaisesti suoraan pilkuille. Rangaistuslaukauskilpailun säännöt olivat kyseenalaiset, sillä tuomari määräsi viiden aloittavan miehen jälkeen laukaisuvuoroon viisi seuraavaa kentällä ollutta pelaajaa maalivahti mukaan lukien. Stoppi voitti teikkauksen ja valitsi aloittavan roolin, näin kisa käyntiin.

  Molempien joukkueiden kolme ensimmäistä laukojaa (HeKuLalta Hallikainen, Petri Luoma ja Tero Laakso) selviytyivät kunnialla tehtävästään. Stopin neljännen laukauksen nappasi Tapani Tenhiälä hyppysiinsä ja koska kaksi seuraavaa laukaisijaa (HeKuLalta Santos) onnistuivat, oli Mario Passoksella tilaisuus ratkaista ottelu HeKuLalle. Valitettavasti Passos ampui ohi maalin vasemman alakulman ja kisa jatkui kerrasta poikki -menetelmällä.

  Seuraavat neljä miestä (HeKuLalta Nevasoja, Vilho Jussila, Jarno Laurikainen ja Juho Pätäri) onnistuivat ja maalivahtien vuoron koittaessa nähtiin seuraava todellinen ratkaisupaikka. Tenhiälän torjuttua jalallaan vastustajan molarin yrityksen oli miehen itsensä vuoro niitata HeKuLa jatkoon. Tenhiälän tulinen veto osui kuitenkin epäonneksi ylärimaan ja taistelu jatkui.

  Kierros alkoi alusta ja HeKuLalta onnistumisen elämyksiä kokivat herrat Hallikainen, Luoma, Laakso, Santos, Passos, Nevasoja ja lopulta Tenhiälä torjuttuaan jo kolmannen laukauksen. Näin Jussilalle ilmaantui tilaisuus siirtää HeKuLa jatkokierroksille, mutta Stopin maalivahti venyi huikeaan torjuntaan maalin oikeasta yläkulmasta. Illan pimetessä astui Laurikainen toistamiseen areenalle ja piti Terälehdet taistossa vielä mukana. Kun Stoppi onnistui seuraavassaan sekä tekemään maalin, että torjumaan Pätärin toisen yrityksen, vei AC Stoppi jatkopaikan HeKuLan edestä lopulta luvuin 16-17 (1-1)(0-1).
Vaisulla esityksellä kahdeksan joukkoon

  17.4.2008
  HeKuLan laaja materiaali ja kova työmoraali siivittivät Kukkaislapset jo kahdeksan parhaan joukkoon piirin Kevät Cupissa. Finaalisarjan ensimmäinen vastustaja POHU/Simpsons kaatui luvuin 1-2 (0-0) Mikko Simoksen löydettyä jälleen maalijyvänsä.

  Ottelun alku oli haparoivaa puolin ja toisin eikä varsinaisia maalipaikkoja juuri nähty. Maalivahtien pitkät avaukset kantoivat lähes poikkeuksetta vastustajan maalivahdille eikä Käpylän lyhyt kenttä tarjonnut vastaiskupelille juuri mahdollisuuksia. Simpsons rakenteli ajoittain varsin mallikkaasti lyhytsyöttöpelillään, mutta HeKuLan puolustusryhmittymä sai torpattua liian lähelle tulleet yritykset kerta toisensa jälkeen.

  Toinen puolisko käynistyi selkeästi ensimmäistä reippaammin. Liekö ottelun alussa nähty rangaistuslaukauskilpailu pelottanut molempien ryhmittymien pelaajia sen verran, että tämä taisto päätettiin ratkaista varsinaisella peliajalla. Pelijakson puolessa välissä saikin Simos tilaisuutensa. Pallo kimposi Sami Tuomisen päästä Simpson-vahdin ja Simoksen tavoiteltavaksi. Tällä kertaa Simoksen pomppu oli terävämpi ja mies "nekkasi" pelivälineen reppuun. HeKuLa 0-1 johtoon.

  Johto-osuman innoittamana HeKuLan miehistö sai selkeästi uuden vaihteen päälle. Ratkaisevaa lisäosumaa haettiin monen miehen voimin, kunnes Simos otti taas komennon haltuunsa ja vei HeKuLan tavoittamattoman tuntuiseen 0-2 johtoon. Maali syntyi Tero Laakson erinomaisesta pelinlukutaidosta, kun mies antoi matalan kulmapotkun etutolpalle syöksyneelle Simokselle.

  Johtoasemansa turvin HeKuLa alkoi peruutella ja POHU pääsi peliin mukaan. Muutaman puolivaarallisen tilanteen jälkeen POHU-kärki pääsi tuikkaamaan pallon kohti HeKuLa-maaliin palannutta Jukka Hallikaista. Hallikaisen liima oli hanskoista kuivunut ja pallo kimposi vaarallisesti maaliviivalle. Hallikainen oli kuitenkin jatkotilanteessa hereillä ja nyrkkeili pallon väljemmille vesille. HeKuLan epäonneksi purkupalloon ehti yksi Simpsoneista, joka tilanteesta yllättyneenä alkoi esittämään vapaamuotoista teatteriaan. Mies nurin maalin edustalla ja pallo pillkulle. Hallikaisen onni ei enää jatkunut ja POHU kavensi lukemiin 1-2.

  Ottelun loppuminuutit olivat HeKuLalle tuskaa. Ei siksi, että vahvasti tasoitusmaalia hakenut POHU olisi ollut lähellä onnistumista, vaan lähinnä siksi, että oranssipaidat kunnostautuivat tällä kertaa tekopaikkojen tuhrimisessa. Ensin nähtiin ahnas kärkipari kaksin yhtä POHU-vahtia vastaan ja heti perään oli Jukka Hallikaisen vuoro tuhria rangaistuspotku ja antaa POHUlle narua tasoituksen hakemiseen.

  Loppu hyvin, kaikki hyvin. Pöytäkirjan lukemat palkitsivat Terälehtiryhmää jatkopaikalla, vaikka otteet eivät kaikkia mielyttäneetkään. Näin HeKuLa jatkaa Kevät Cupissa seuraavalle kierrokselle ja kohtaa maanantaina 21. huhtikuuta AC Stoppi - Dal -ottelun voittajan.

HeKuLa kaatui värikkäässä Cup-trillerissä

  12.4.2008
  HeKuLa haastoi hienosti kolmosen SAPAn huikeassa Cup-trillerissä Pallokentällä. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-3 (0-0) SAPAn sinetöityä voittomaalin ottelun viimeisellä minuutilla.

  Suomen Cupin vahvuuksiin kuuluva pienten mahdollisuus haastaa isot toteutui tänään hienosti Pallokentällä. Kolmosen keskikastiin kuuluva perinteikäs SAPA joutui toteamaan pienempänsä sisukkuuden ja periksiantamattomuuden. Valitettavasti HeKuLan puhti ei riittänyt kuin 89 minuutin taistoon ja SAPA jatkoi Cupin kolmannelle kierrokselle.

  HeKuLa lähti otteluun selkeänä altavastaajana. Laaja sairastumiskierre oli niittänyt tukun kukkaislapsia jo punkan pohjalle ja edellisillan Kevät Cupin ottelu vei vielä pelikuntoisilta kavereilta parhaimman terän. HeKuLa lähti kuitenkin ylpeästi haastamaan SAPAa sen kotikentällään kapean vaihtomiehistön tukemana.

  Ottelun alku sujui SAPAn tahdittamana. Palloa siirreltiin alakerrassa mieheltä toiselle, kuten kolmosen joukkueelta odottaakin saattoi. HeKuLa antoi aloitteen SAPAlle keskittyen omaan puolustuspelaamiseen. Sisukkaan puolustuksen ansiosta SAPA jäi ensimmäisellä puoliskolla lähes täysin aseettomaksi ja joutui toistuvasti turvautumaan tylsään "pitkä päätyyn ja perään" -pelaamiseen. Puoliskon vaarallisin tilanne nähtiinkin yllättäen SAPA-päädyssä, HeKuLan oivallisen suunnanmuutospelin tuoman läpiajon merkeissä. Tällä kertaa tuulen nopea Mikko Simos jäi kuitenkin ilman maalimerkintää SAPA-vahdin syöksyessä näyttävästi pallon tielle. Toki tarkkasilmäisimmät katsojat huomasivat ensimmäisellä puoliskolla myös SAPAn kaukolaukauksen, joka Terälehtien onneksi osui yläriman ulkopuolelle. Taukomehuille siirryttiin HeKuLaa tyydyttävässä 0-0 tilanteessa.

  Toinen puolisko käynnistyi samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. HeKuLan manageriosasto aisti SAPAn turhautumisen ja siirsi oranssi-mustaa ryhmitystä enemmän hyökkääväksi. Taktinen muutos toi tulosta ja SAPA-puolustus oli ajoittain hätää kärsimässä. Noin 10 minuutin kuluttua alkuvihellyksestä oli cup-maaleihin erikoistuneen Jarkko Hallikaisen vuoro huudattaa runsaslukuista HeKuLa-yleisöä. Sami Tuomisen laukaus ohjautui Hallikaisen jalkaan ja mies pyöräytti itselleen vetopaikan. Rangaistusalueelta lähtenyt tiukka alakulmaveto vei HeKuLan 1-0 johtoon ja pieni oli tosissaan haastamassa isompaansa.

  HeKuLa peruutteli johtoasemassa ja SAPA pääsi peliin uudelleen mukaan. Korkeat kaaripallot kohti HeKuLa-maalia tuottivat tulosta vain viisi minuuttia HeKuLan johtomaalista. Tosin tälläkin kertaa maalintekijänä oli sama mies kuin edellisessä osumassa. Hallikaisen epäonnistunut pusku suuntautui omaan maaliin tasoittaen tilanteen 1-1:een. Ottelun sankarin viitta vaihtui hetkessä tunarin viitttaan.

  Tasoitusmaalista selvästi virtaa saanut SAPA jatkoi hyökkäyksiään kohti HeKuLa-maalia. Vähäisestä vaihtoreservistä kärsinyt HeKuLa alkoi hiipua eikä aikaakaan kun SAPA oli siirtynyt tavoittamattoman tuntuiseen 1-2 johtoon.

  HeKuLa oli kuitenkin päättänyt tehdä ottelusta ikimuistettavan ja jatkoi raatamista pelaajiensa ollessa maitohappojen turtelemia. Kova työ palkittiin Petri Luoman huikealla vapaapotkulla lähes puolikentästä. Vahvalla peliälylläkin siunattu Luoma huomasi SAPA-vahdin seikkailevan liian kaukana maalistaan ja päätti täräyttää pelivälineen suoraan maaliin. Näin HeKuLa oli taas pelissä mukana ja SAPA-linjat alkoivat rakoilla pahemman kerran.

  Ottelun loppuhetket olivat HeKuLalta huikeaa taistelua. Ennätysyleisönsä siivittämänä palloa toimitettiin toistuvasti kohti SAPA-päätyä ja maali roikkui ilmassa. Väsähtäneet Terälehdet tiesivät jatkoajan olevan myrkkyä jo nyt hapoilla porskuttaville jaloilleen. Niinpä jokainen tilanne päätettiin ajaa loppuun asti.

  Viisi minuuttia ennen loppuvihellystä HeKuLan rukouksia kuunneltiin toden teolla. Mikko Simoksen karvattua palloa aivan SAPA-vahdin edustalle saakka, turhautui maalivahti siinä määrin vahvasti, että täysin epäurheilijamaisesti läpsäisi Simosta kasvoille. Ottelun raitapaita oli tilanteen tasalla ja näytti kylmän viileästi pilkkua. Syntyneessä kalabaliikissa SAPA-miehistö keräsi tukun keltaisia kortteja antaen turhautumiselle samalla karut kasvot.

  Simos asettui itse pallon taakse ja HeKuLan faniosasto ei meinannut pysyä housuissaan. Tähdet olivat kuitenkin laukaisuhetkellä väärässä asennossa ja onnetarkin kääntänyt kasvonsa Kukkaislapsille. Simoksen tulinen laukaus suuntautui Terälehtien epäonneksi vasemman tolpan ulkosyrjälle ja näin tilanne pysyi tasoissa.

  Samainen onnetar jätti lopulta HeKuLan kokonaan, kun ottelun viimeisellä minuutilla annettuun kaaripalloon ehti ensimmäisenä kärkäs SAPA-kärki sinetöiden loppulukemiksi 2-3. Huikea trilleri oli päättynyt ja joukkueet poistuivat väsyneinä ja kaikkensa antaneena areenalta.
Simos murskasi Mockban haaveet Kevät Cupin jatkopaikasta

  11.4.2008
  Mikko Simoksen hurja vire Kevät Cupissa siivitti HeKuLan lohkovoittoon tänään Käpylässä. Harrastesarjan Mockba oli täysin aseeton, kun Simos iski kolmesti ja HeKuLa-puolustus piti nollan Tapani Tenhiälän johdattaessa orkesteria.

  Kevät Cupin toinen ja ratkaiseva ottelut käytiin tuttuun tapaan Käpylän lyhyellä keinonurmella. HeKuLan rivit olivat harvenneet yllättävän sairastumiskierteen seurauksena, mutta paikalle saatiin kuitenkin tarvittava määrä pelureita. HeKuLan taktiikkana oli säästää miehiä seuraavana päivänä pelattavaan Suomen Cupin otteluun ja varsin rauhallisissa merkeissä peli lähtikin käyntiin.

  Ensimmäisellä puoliskolla ei juuri huippuhetkillä herkuteltu. HeKuLa latasi nopeasti taululle 0-1 lukemat Mikko Simoksen ja Vilho Jussilan yhteistyöllä ja osuma rauhoitti molempien joukkueiden otteita selvästi. Lopun aikaa molemmat joukkueet lähinnä rakentelivat peliä puolin ja toisin.

  Toinen puolisko käynnistyi sen sijaan HeKuLan salama-alulla. Vain 20 sekuntia tuomarin alkuvihellyksestä ja pallo oli jo toistamiseen Mockba-verkossa. Maalin juoni parivaljakko Simos-Santos, jotka sahasivat keskinäisellä syöttelyllään Mockba-puolustuksen reikäjuustoksi. Peli oli käytännössä jo ratkennut.

  Pyörremyrsky Mockba-päädyssä jatkui eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Simos loi paikkoja tukuittain ja myös Pätärillä oli omat hetkensä lisätä HeKuLan johtoa. Lopulta Simos kruunasi iltansa upealla maalilla, johon esityön teki Kukkaislasten maalissa huikean ottelun pelannut Tapani Tenhiälä.

Rutiinisuoritus riitti voittoon Kevät Cupin avauksessa

  7.4.2008
  HeKuLan eleetön ja varma peli riitti kaatamaan Cosmos AP:n Kevät Cupin avauksessa Käpylässä. Kun Kukkaislasten hyökäyspää onnistui kurittamaan vastustajia kolmesti ja Terälehtien puolustus suoriutui samaan aikaan alakerrassa virheettömästi, kirjattiin tulostaululle tylyt 3-0 (2-0) lukemat.

  Jalkapallon irvikuvanakin usein parjattu Kevät Cup saatiin tänä vuonna käyntiin hyvissä olosuhteissa. Kevyt sadesumu piti kehon viileänä ja ilma oli raikasta hengittää. Pelaajia joukkueella oli käytössä mielinmäärin, kuten kauden ensimmäisissä virallisissa peleissä on totuttu näkemään. Runsaan pelaajamäärän lisäksi Kevät Cupin lyhyt peliaika (2x25min) takasi kevyen iltapuhteen kauden alkuun. Hyvä niin, sillä kuuden päivän sisään HeKuLa tulisi pelaamaan kolme ottelua ja yhdet treenit. Näistä tärkeimpänä Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu III-divisioonan SAPAa vastaan tulevana lauantaina 12.4.2008. Ottaen huomioon sen, että Hekula on treenannut läpi talven puolikkaalla kentällä, vain voitto kelpaisi tästä "junnukentällä" yhdeksällä kenttäpelaajalla pelattavasta "jalkapallo"-ottelusta.

  Kentän laidalle ilmestyi kaksi oranssi-mustapaitaista joukkuetta ja lyhyen neuvottelun tuloksena kotijoukkue HeKuLa käänsi paitansa nurin perin jotta joukkueet erottuisivat toisistaan kentällä. HeKuLa lähti otteluun kolmen alakerralla talven pelaajahankinnan Olav Maasin johdolla, Jukka Hallikaisen vuoro oli vetää käteensä maalivahdin hanskat. Uusista hankinnoista kaikki neljä, jo mainittu Maas, Pätäri, Santos ja Laakso ottivat ensiaskeleensa oranssipaidassa virallisessa ulkona pelattavassa ottelussa.

  Yleisilmeeltään peli oli enimmäkseen sekavaa, johtuen pienestä kentästä, lyhyistä vaihdoista ja muutamista manageriosaston pelaajien roolitukseen liittyvistä kokeiluista. Sekavuudestaan huolimatta nähtiin kuitenkin nipullinen tilanteita, maaleja ja hyvää työmoraalia.

  Kauden avausmaalin tälläsi Mikko Simos tyypilliseen tapaansa huikeaan yksilösuoritukseen perustuen. Mies ennätti kuin ennättikin vastustajan päätyä kohti vierivään palloon ennen päätyrajaa. Kulmalipun ja rangaistualueen välimaastosta mies lähti etenemään kohti vastustajan maalia jotakuinkin nollakulmassa. Tarpeeksi lähelle päästyään, Simos pommitti pallon pömpeliin kylmän viileästi.

  Alakerrassa Maas antoi vahvoja näyttöjä osaamisestaan ja vastustajalle jäi vaihtoehdoksi lähinnä kaukolaukausten lähettely pitkin Käpylän urheilupuistoa. HeKuLan toisesta maalista vastasi kapteeni Jarkko Hallikainen, joka tuikkasi pallon pömpeliin Simoksen antamasta keskityksestä. Taukosavukkeet tupruteltiin 2-0 tilanteessa.

  Kolmas puoliaika ei tuonut mitään mullistavaa kummankaan joukkueen peliin. Muutamia tilanteita kehkeytyi myös HeKuLan maalille, mutta viimeistään Jukka Hallikainen nyrkkeineen hoiti pallon selville vesille. Toisessa päässä sen sijaan mm. oikealla laidalla pelannut Mikko Kemppainen pääsi kokeilemaan maalintekoa. Avausosuma HeKuLassa jäi kuitenkin odottamaan tärkeämpää ottelua.

  Ottelu sai lopullisen niitin vastustajan rikkoessa Simosta rangaistusalueella. Tuomari ei epäröinyt, vaan pilli visersi rangaistuspotkun merkiksi. Simos asettui itse pallon taakse ja toimitti sen maalivahdin selän taakse, 3-0.
  (HeKuLan tietotoimisto)

Harjoitusottelu LPS/2:a vastaan peruttu

  26.3.2008
  HeKuLan ja LPS/2:n välinen harjoitusottelu jouduttiin perumaan yllättävän lumimyrskyn johdosta. Talin kenttämestarit eivät pystyneet lupaamaan edes kohtuullisia peliolosuhteita ja näin odotettu kohtaaminen jäi väliin.

  HeKuLa nähdään seuraavan kerran tositoimissa maanantaina 7.4. klo 18.00 Kevät Cupin alkusarjan ottelussa HeKuLa - Cosmos AP.
HeKuLa piirin Kevät Cupiin

  25.3.2008
  HeKuLa osallistuu kaudella 2008 myös Helsingin piirin järjestämään Kevät Cupiin. Arvonnassa samaan alkulohkoon osuivat Cosmos AP ja Mockba. Cup käynnistyy HeKuLan osalta maanantaina 7. huhtikuuta klo 18.00 Käpylän tekonurmella.

  Alkulohkon toinen ottelu käydään Suomen Cupin kynnyksellä perjantaina 11.4. klo 19.00.
HeKuLa Suomen Cupin toiselle kierrokselle

  12.3.2008
  Helsingin Kukkaislapset aloittaa urakkansa tämän vuoden Suomen Cupissa suoraan toiselta kierrokselta. Hyvällä arpaonnella siunattu terälehtiryhmä saa vastaansa huhtikuun alkuviikoilla kolmosen perinteikkään SAPAn.

  Suomen Cupiin ilmoittautui tänä vuonna 361 joukkuetta. Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet tulevat mukaan 4. kierroksella lukuun ottamatta UEFA:n eri kilpailuihin osallistuvia joukkueita. Muista joukkueista 100 arvottiin pelaamaan 1. kierroksella ja loput 210 arvottiin suoraan 2. kierrokselle.

  Lisätietoja Suomen Cupista Palloliiton sivuilta.
HeKuLa ja Maas sopimukseen

  29.2.2008
  Terälehdet vahvistivat entisestäänkin vahvoja rivejään solmimalla uuden pelaajasopimuksen keskiviikkona Ruoholahdessa. Tällä kertaa HeKuLan tiukaakin tiukempaan siirtomarkkinahaaviin tarttui hollantilainen Olav Maas.

  Perinteisesti suomalaiset jalkapalloilijat ovat siirtyneet tulppaanimaan kentille, mutta näinä päivinä myös hollantilaiset pelaajat pyrkivät suomalaisiin suurseuroihin. "Try out" -jakson jälkeen 27.2 hollantilainen Olav "Olli" Maas allekirjoitti sopimuksen HeKuLan kanssa. Maas onnistui vakuuttamaan taidoillaan HeKuLan hallituksen, niin harjoituksissa kuin voitokkaassa harjoitusottelussa. Monipuolisena pelaajana Maas on parhaimmillaan keskikentän pohjalla ja keskuspuolustajana, mutta tarpeen vaatiessa mies on valmis pelaamaan vaikka maalissa. Ennen liittymistään HeKuLaan Maas on edustanut lähes koko uransa Deventeriläistä SV Colmschate '33:a Hollannissa.

  "Olen hyvin tyytyväinen sopimukseen sekä iloinen saadessani edustaa näin hienoa ja perinteikästä seuraa. Tähän mennessä olen voittanut urallani neljä mestaruutta Hollannissa. HeKuLassa on voittamisen kulttuuri ja haluan voittaa raitapaidoissa suomalaisia mestaruuksia", sanoi Maas allekirjoitettuaan sopimuksen.
  (TT)
Orastava kevät toi mukanaan uusia terälehtiä

  18.2.2008
  HeKuLan hallitus oli jälleen valppaana kevään siirtomarkkinoilla. Seura allekirjoitti pelaajasopimukset kolmen todella kovan luokan vahvistuksen kanssa ja kahden pelimiehen sopimusneuvottelut ovat parhaillaan täydessä käynnissä.

  HeKuLan ennestäänkin vahvaa hyökkäysvoimaa tuetaan Tero Laakson ja Alex Santosin voimin. Laakson pelihistoriasta löytyy monta tuttua seuraa, kuten HJK, Kiffen, MPS ja Zyklon. Mies tuo joukkueeseen raa'an voiman lisäksi huikeaa pelikäsitystä. Samalla HeKuLan hyökkäysvoima monipuolistuu ja levenee aiheuttaen vastustajien puolustuksille entistä enemmän päänvaivaa.

  Santos on puolestaan jo tuttu mies monelle HeKuLaa aiemmin seuranneelle. Onhan mies jo debytoinut oranssipaidoissa futsalin puolella, joten ratkaisu pelipaikasta myös jalkapallojoukkueessa oli lopulta helppo tehdä. Huikean tekniikan lisäksi Santos omaa luovuutta, jota suomalaisilla pelikentillä nähdään harvoin.

  Myös puolustusosastoa vahvennetaan entisestään. Juho "Yuho" Pätäri solmi sopimuksen talven lyhyen "try out" -jakson jälkeen, kun mies vakuutti HeKuLan hallituksen räväkillä otteillaan. Tuulen nopea laitalinkki tai -pakki horjuttaa varmasti vastustajan ryhmitystä laajentamalla HeKuLan peliä totaalijalkapallon suuntaan. Pätärin seurahistoriasta löytyy mm. FC Kouvola, Komsobol ja Lypo.
Hieno revanssi Atletico Malmista

  17.2.2008
  HeKuLa onnistui upeasti revanssiottelussaan kutosen finaalivastustaja Atletico Malmia vastaan. Ottelun kulmakivinä toimivat Mikko Simos, joka paukutti tyylipuhtaan hattutempun ja Jukka Hallikainen, jonka haamutorjunnat veivät Atleticon loputkin toivonrippeet voitosta.

  Kukkaislasten toinen talvikauden harjoitusottelu käynnistyi epävarmoissa merkeissä. Akuutista maalivahtipulasta kärsivä HeKuLa ei ollut onnistunut houkuttelemaan kumpaakaan pelipaikkaa kärkkyvää maalivahtikokelasta Pallokentälle. Tilannetta sen enempää murehtimatta Jukka Hallikainen riisui pelipaitansa ja asettui tolppien väliin hakemaan lämpöä. Pelaajavajaus tarkoitti samalla sitä, että oranssipaitojen vaihtopenkillä värjötteli vain yksi sisukas peluri muiden hikoillessa kolealla Bolliksella.

  Ottelun alku oli tunnustelevaa peliä puolin ja toisin. Viisi kuukautta aiemmin pelattu piirinmestaruusfinaali kummitteli vielä pelaajien mielissä, eikä HeKuLalla ollut varaa turhaan höntyilyyn. Manageri Mario Passos loihti kuitenkin rohkean taktiikan peluuttaen osaa oranssipaidoista heille ennalta tuntemattomalla pelipaikalla.

  HeKuLa koki kylmän suihkun heti kymmenennen peliminuutin kohdalla. Atletico pääsi laukaisemaan lähietäisyydeltä erittäin vaarallisesti, mutta Jukka Hallikainen oli valppaana ja torjui pallon käyttäen jo armeija-ajoilta tuttua "korkeaa polviasentoa". Valitettavasti pallo ei liimautunut miehen hanskoihin, vaan kimposi torjunnasta maalin edustalle. Reboundiin ehti ensimmäisenä Atleticon sinipaita ja tilanteeksi 1-0 kotijoukkueelle.

  Kutosen finaalista poiketen, pääsi HeKuLa takaiskumaalista huolimatta hienosti peliin mukaan. Ensimmäisenä oli Jarkko Hallikaisen vuoro yrittää puskumaalia Petri Luoman upeasta keskityspallosta. Atletico-vahti oli kuitenkin tilanteen tasalla ja poimi marjan alakulmasta. Koska pääpeli ei tuottanut tulosta, antoi Luoma seuraavan pallon Hallikaisen jalkaan. Tällä kertaa Hallikaisen lyhyt kuljetus toppareiden välistä ja napakka laukaus takakulmaan johti tuomarin vihellykseen ja pelivälineen kantamiseen keskipisteelle. Tilanteeksi 1-1.

  HeKuLa innoistui selkeästi tasoitusmaalista eikä aikaakaan, kun tuulennopea Mikko Simos oli karkuteillä. Mario Passoksen esityöt ja Simoksen kylmän viileä viimeistely vei oranssipaidat jo 1-2 johtoon. Johto-osuma lamaannutti hetkeksi myös Atleticon, sillä vain muutama minuutti voittomaalista oli Hallikainen jälleen tekopaikassa. Ulkosyrjällä ammuttu kuti ei kuitenkaan mennyt osoitteeseensa, vaan ohjautui aavistuksen yli maalin.

  Toiselle puoliskolle saapui sisuuntunut Atletico Malmi. HeKuLan otteissa oli jo väsymisen merkkejä ja Atletico pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään kohti Jukka Hallikaisen vartioimaa maalia. Mies oli kuitenkin ilmiömäisessä vireessä eikä päästänyt pelivälinettä millään ohitseen. HeKuLa-puolustus katkoi, rikkoi, raastoi, roikkui ja antoi muutenkin kaikkensa vartioidessaan maalia ylivoimahyökkäyksiltä. Antti Hannikaisen ja debyyttiottelunsa pelanneen "Ollin" topparipari teki pitkän päivätyön eikä hiki päässyt kuivumaan missään vaiheessa. Laidoilla parivaljakkoa säesti paluun pelikentille tehnyt Kari-Pekka Hellstén ja ikinuori Tapani Tenhiälä.

  Kuten niin monesti aiemminkin peliä hallitsevan joukkueen turhautuessa maalintekoyrityksiinsä, pääsi altavastaaja iskemään vastaiskuilla. Passos sai pallon keskialueella ja laittoi Jarkko Hallikaisen lenkille kohti kulmalippua. Mies ehti palloon ennen päätyrajaa ja antoi korkean keskityksen Atleticon maalille. Maaliviivalla kärkkynyt Simos oli mies paikallaan ja survoi pallon reppuun. HeKuLa jo vastustamattomalta tuntuvaan 1-3 johtoon.

  Ottelun loppu noudatteli samaa kaavaa ja varsinainen sinetti nähtiin pelin viimeisellä minuutilla. 22 metristä saatu vapaapotku oli Simoksen näytöstä alusta loppuun. Asetettuaan pallon, mies ilmoitti pelitovereilleen tyynesti tekevänsä tilanteesta maalin. Simos ei valehdellut, vaan täräytti pelivälineen millimetrin tarkasti oikeaan yläkulmaan. Laukaus hiljensi koko stadionin ja Simos painoi knallin päähänsä. Loppulukemiksi tylyt 1-4 ja HeKuLa oli saanut hakemansa revanssin.
HeKuLa kaatui saappaat jalassa

  21.1.2008
  HeKuLa raivokas taistelu kevään ensimmäisessä harjoituspelissä kolmosen Zyklonia vastaan päättyi lopulta niukkaan 2-0 (1-0) tappioon. Altavastaajana otteluun lähteneet Terälehdet onnistuivat luomaan Pallokentälle hienon jännitysnäytelmän, jossa sekä pelaajat että katsojat pysyivät lämpimänä huolimatta Etelä-Suomessa riehuneen talvimyrskyn jäänteistä.

  Enteilevän ilmastonmuutoksen herättelemät Kukkaislapset saapuivat Pallokentän lämmitetylle keinonurmelle kohmeisina, mutta luottavaisina omaan osaamiseensa. Keskellä sydäntalvea pelattava ulkopeli kahta sarjaporrasta ylempänä majailevaa Zyklonia vastaan tulisi olemaan koettelemus, josta jäisi kerrottavaa jälkipolville. Olihan myös HeKuLan ensimmäinen kohtaaminen kolmosen joukkuetta vastaan ylittänyt uutiskynnyksen.

  Ottelun alku oli lupaava. HeKuLa sai rikottua Zyklonin pelinrakentelun, eikä keltapaitainen vastustaja päässyt hätyyttelemään lainaamaansa maalivahtia. Sen sijaan Terälehtien aina valpas Tero "Ekki" Hämäläinen osoitti olevansa iskussa ja täräytti lyhyen pyrähdyksen jälkeen näyttävän "putoavan lehden". Ylärimaan osunut pommi oli osoitus HeKuLan vaarallisuudesta ja Zyklonin kaverit napittivatkin takkinsa tilanteen jälkeen nopeasti.

  Ottelun ensimmäisellä puoliskolla Zyklon vyörytti hyökkäyksiään laidasta laitaan ja välillä keskeltäkin. Hyvin pelannut HeKuLa-puolustus onnistui kuitenkin katkaisemaan vaarallisimmat tilanteet ja lainamaalivahti korjasi loput. Myös Zyklon-puolustus luki peliä mallikkaasti ja onnistuikin estämään HeKuLan tavaramerkiksi tulleet nopeat läpisyötöt keskeltä. Toppareiden taakse sijoitetut millinmetrintarkat syötöt katkaisikin toistuvasti Zyklonin maalivahti upeilla vastaantuloillaan.

  Ottelun 22. minuutilla pääsi tulostaulua ylläpitävä toimihenkilö lopulta työtehtäviensä pariin. Zyklon-puhuri saapui kentän vasemmalta laidalta kahden miehen voimin ja hieman epäselväksi jääneessä tilanteessa pallo toimitettiin etukulmasta sisään. Tuomari ja puolet kenttämiehistöstä olivat autuaan tietämättömiä syntyneestä maalista, mutta rehti HeKuLan takalinja Zyklon-hyökkääjien avustamana totesi pallon menneen maaliin. Näin Zyklon 1-0 johtoon ja tilanne säilyi taukomehuihin saakka.

  Ottelun toiselle puoliskolle saapui sisuuntunut Kukkaislauma. Ensimmäinen 45 minuuttinen oli osoittanut, että vastassa ei olisikaan ylivoimainen porukka. Näin oranssipaitojen tavoitteena oli vain ja ainoastaan voitto. Niinpä hyökkäystaktiikaksi vaihdettiin pallon toimittaminen kulmiin ja vasta sieltä kohti maalia. Taktiikka toimikin hienosti ja tilanteita nähtiin entistä useammin Zyklon-päädyssä. Toki keltapaidoillakin oli tilanteensa, johtuen pitkälti raivokkaasta takaa-ajosta, jolloin oma pää kärsi väistämättä.

  Ensimmäisenä oli vuorossa Jarno Laurikainen, jonka väkivahva pusku kulmapotkutilanteesta suuntautui kuitenkin metrin ohi maalin. Seuraavaksi pääsi koittamaan Jarkko Hallikainen, joka onnistui ohittamaan puolustuksen ja maalivahdinkin, mutta ajautui liian pieneen kulmaan tasoitusta ajatellen. Tämän jälkeen oli Alex Santosin vuoro. Rangaistusalueen rajalta ammutun vapaapotkun pelasti Zyklon-maalivahti ilmiömäisellä torjunnalla oikeasta yläkulmasta. Myös Petri Luoma pääsi täräyttämään vihaisesti vastapalloon, pelivälineen päätyessä tällä kertaa kuitenkin runsaslukuiseen pelaajamuuriin.

  Ottelun loppuminuuteilla Zyklon sai vielä erittäin epäselvissä olosuhteissa rangaistuspotkun ja loppulukemiksi sinetöitiin 2-0. Näin taisto oli lopulta päättynyt.

  Kukkaislapset poistuivat kentällä koetusta tappiosta huolimatta pystyssä päin. Tiukka kahden maalin ero kahta sarjaporrasta ylempänä pelaavaan Zykloniin ei ole häpeä Ottelu loikin uskoa omaan osaamiseen ja potentiaalia ryhmittymässä tuntuu olevan vaikka mihin. Oranssipaidoissa debytoineet Juho Pätäri ja Tero Laakso antoivat vakuuttavat näytöt pelitaidoistaan eikä futsalkentältä tuttu Alex Santoskaan jäänyt ihmettelemään kolmosen tasoa. Myös vanhat HeKuLa-konkarit olivat yhtä vakuuttavassa iskussa kuin viime syksyn menestyksekkäissä ratkaisupeleissä.
HeKuLa valmistautuu tulevaan kauteen

  16.1.2008
  Helsingin Kukkaislasten ensimmäinen kausi vitosessa pyörähtää käyntiin vasta toukokuussa, mutta jo nyt Terälehtien valmistautuminen on täydessä vauhdissa. Ohjelmaan on kuulunut tehokkaat harjoitukset Ruoholahden kuplassa sekä tulevina viikkoina pelattavat kovatasoiset harjoitusottelut.

  Ensimmäisessä harjoitusottelussa HeKuLa kohtaa vieraissa kolmosen Zyklonin. Sunnuntaina 20. tammikuuta pelattavassa ottelussa Kukkaislapset kokeilevat pääasiassa uusia pelaajiaan sekä harjoittelevat maalintekoa. Myös täysimittaisen kentän koko ala pyritään hyödyntämään, sillä oranssipaitojen talviharjoittelu on toteutettu poikkeuksellisesti pienillä kentillä.

  Seuraava jo sovittu harjoitusottelu käydään aiemmilta vuosilta tuttua LPS/2:ta vastaan. Peli pelataan maaliskuun 26. päivänä Talin hiekalla ja viimeistään tässä vaiheessa on joukkueen permanentti jo kasassa Suomen Cupia ja tulevaa kautta ajatellen.