HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET


Uutiset 2/2006:

HeKuLa murskasi Pallopojat

  2.8.2006
  Hyvin pelannut HeKuLa murskasi FC PP/2:n helteisellä Pallokentällä. Luvut 60 minuutin pelin jälkeen kirjattiin Tölikän ytimessä muotoon 1-5 (0-1).

  Harjoitusottelut ovat harjoittelua varten ja pelit pelaamista. Se huomattiin tänään, kun Kukkaislapset avasivat syyskautensa Töölössä. Aurinko paahtoi täydellä tehollaan ja nurmi viheriöi, vaikkakin muovisena. Alustaan kohdistuneet ennakkoasenteet karisivat heti alkuvihellyksen jälkeen. Töölön pallokentälle istutetut muovialustat ovat mahtava kehitysaskel ainakin alasarjoille, olivatpa ammattilaisemme siitä mitä mieltä tahansa. Pallo pysyi maassa ja syötöt rajojen sisäpuolella ja peli oli kaiken kaikkiaan nautinnollista katsottavaa. Pallo totteli terälehtiä läpi koko ottelun ja jo 11 minuutin pelin jälkeen pallo kaivettiin Pallopoikien maalista, tekijänä hurjassa juoksuvireessä läpi ottelun pelannut Mikko Simos.

  Toisella puoliskolla nähtiin upeita läpiajoja ja kovia kaksinkamppailuja täydelliseen niskalenkkiin joutuneen vastustajan ihmetellessä. Lauttasaaren poikien ainoana aseena tuntui olevan vanha englantilainen taktiikka, pitkä päätyyn ja kaikki perään. Tuurilla ne laivatkin seilaa ja 36 peliminuutin kohdalla pallo pomppi puolustajista epäonnekkaasti viholliselle. Upean depyyttiottelunsa HeKuLan maalilla pelannut Jouni Honka-aho joutui antautumaan.

  Tämän jälkeen kentällä olijoilla oli vain yksi juoksusuunta. Kärkipelaajat Simos ja Hallikaisten veljekset laittoivat vuorotellen Pallopoikien pakit solmuun ja pakettiin. Vain muutama minuutti tasoituksesta hyökkäyksen loppuun asti upeasti pelannut Mikko Wennström laukoi kolmesta metristä uransa ensimmäisen maalin raitapaidoille. Tilanteesta riehaantuneena Wennu paljasti treenatun ylävartalonsa ja tuomarilla ei ollut vaihtoehtoja, keltainen kortti.

  Toinenkin varoitus ottelussa nähtiin Tapani "luunmurskaaja" Tenhiälän ottaessa luulot pois vastustajalta, joka raukkamaisesti potkaisi tilanteen jälkeen Tapsaa nilkoille. Tuloksena molemmille keltainen. Muuten peli pysyi tuomarilla hyvin hallinnassa.
  TS
Huono kenraali lupailee hyvää syyskautta
  1.8.2006
  HeKuLan uutistoimitukselle kantautuneen tiedon mukaan, vähälukuinen terälehtimiehistö viimeisteli kuntoaan kenraaliharjoituksella Lassilassa. Maalit jäivät jälleen tekemättä, kun vastassa ollut FC PoHU/Simpsons pyöritteli taululle lukemat 2-0.

  Jos jotain hyvää ottelusta tilastojen valossa etsii, niin vastustajan molemmissa maaleissa oli mukana HeKuLasta lainattu Jukka Hallikainen. Mies viimesteli yhden ja syötti toisen, joten ainakin yksi mies on kesätreenit hoitanut kunnialla.

  Raportti tulossa...

Kukkaislapset kesäterässä Käpylässä
  19.7.2006
  Helsingin Kukkaislapset kokeilivat taitojaan keskellä kesälomakautta kohtaamalla harjoitusottelussa Komsobolin. Kukkaislasten kesäterä oli parhaimmillaan, sillä kotijoukkue vei HeKuLaa luvuin 2-0 (2-0).

  Ottelu ei tarjonnut runsaslukuiselle yleisölle erityisiä hienouksia. Molemmat joukkueet punnersivat helteisessä illassa varsin värittömästi. Komsobolin kunniaksi on sanottava, että joukkue tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja kuten aina, asenne on ratkaisevassa merkityksessä pilliin vihellettäessä.

  HeKuLan maalihanat jäivät siis tällä kertaa aukeamatta, vaikka vastustajan tolppia kolisteltiin useaan otteeseen. Kärjessä uurastaneen Jarkko Hallikaisen kasvoilta näkyikin ottelun jälkeen turhautuminen hyökkäyksien tyrehdyttyä jatkuvasti Komsobolin siilipuolustukseen.

  HeKuLassa monivuotisen taipaleen päättänyt maalivahti Mats Friman pelasi jäähyväisottelunsa varmasti ja lunasti paikkansa HeKuLan seurahistorian etulehdillä.
  JxH
HeMan HeKuLaa vahvempi
  19.6.2006
  TV:stä tuttu HeMan vei HeKuLaa kutosen kevätkauden päätösottelussa Pukinmäessa. Loppuluvut 2-3 (1-0) kertovat tosin vain osan totuutta.

  Raportti tulossa...

Ottelun parhaita palkittiin
  14.6.2006
  HeKuLan Terälehtiraati palkitsi jälleen edellisten otteluiden parhaat pelimiehet.

  HDS/Hagelsturm - HeKuLa

  *** Vilho Jussila

  ”Maali ja aimo annos taistelua! Vauhtia, yritystä ja taitoa. Välillä myös hyviä puolustustyöskentelyväläytyksiä. Ainoa huono puoli oli yksi hukattu paikka ylivoimahyökkäyksellä, mutta ei riistää tällä kertaa kolmea tähteä. Taitava pallon haltuunotto, ja varma maali. Mahtavaa pallon käsittelyä, maali ja varsinkin haltuunotto voitaisiin laittaa minkä tahansa liigan maalikoosteeseen! Komea koukku.”

  ** Mario Passos
  ”Esityöt jokaiseen osumaan. Kolme maalisyöttöä puhuu puolestaan, näkemystä riittää. Hyvää settiä ja maalisyöttöjä. Ilman syöttöjä ei tule maaleja. Mario, Hekulan Deco, paras peli tähän asti! Super-Mario!”

  * Mats Friman
  ”Nollapeli on nollapeli, vaikka tällä kertaa laukauksia ei ollutkaan liikaa. Nollapeli ja laatutyötä.. hoiti hommansa. Yksi virhe, minkä mies paikkasi itse.”

  Viivan alapuolelle jäi Petri Luoma (”Vankkaa puolustamista ja hyvää pelin edistämistä, monipuolisuusihme. Puolustuspeli aivan eri luokkaa kuin vastustajan hyökkääjät. Ehti joka paikkaan oikealla sijoittumisellaan.”).

  HeKuLa - FC Botan

  *** Mario Passos

  “Taistelija. Hyviä oivalluksia, hyviä syöttöjä! Olihan se... piti ja syötti. Illasta iltaan kovis.”

  ** Petri Luoma
  ”Ehti taas joka paikkaan. Illasta iltaan kovis.”

  * Jarno Laurikainen
  ”Jälleen erinomaista ja varmaa peliä, vastustajan maalit eivät tästä miehestä johtuneet. Täysin suvereeni hallitsija kentällä, kortti suunsoitosta tiputti kärkisijoilta. Siinäpä asennetta.”

  Tällä kertaa vain maininnan varaan jäivät herrat Vilho Jussila (”Kovaa duunia molempiin suuntiin, mies on löytänyt jostain lisää vaihteita. Jatkoi siitä mihin viime pelissä jäi vaikkei maalia tehnytkään.”), Sami Tuominen (”Täysi rähinä keskikentällä. Illasta iltaan kovis.”), Tapani Tenhiälä (”Huippukunto löytymässä.”), Antti Hannikainen (”Kovaa duunia laidalla. Piti miehet kurissa ja ehti hyökkäyksen avuksi tarpeen tullen.”), Jarkko Hallikainen (”Paremmalla onnella poikkipuuhun veto olisi voinut kääntää ottelun kulun. Hyvää taistelua, paremmalla onnella olisi ollut voiton arkkitehti.”) ja Karri Kivioja (”Hieno paluu oranssipaitojen riveihin. Taistelua loppuun saakka!”).

  MPS/4 – HeKuLa

  *** Mikko Simos

  ”Raivasi yksin läpi vastustajan puolustuksen. Näytti entiselle valmentajalleen mistä kana pissii! Hekulan Rooney, tärkein pelaaja tänään, paremmalla onnella hattutemppu. Ratkaisi pelin HeKuLalle!”

  ** Sami Tuominen
  ”Väkkärä keskikentällä. Jälleen mainio esitys. Taistelua ja tunnetta jälleen joka puolella kenttää. Pelaamisen halu kohdallaan eikä unohdeta voitettuja palloja.”

  * Mario Passos
  ”Hyvää taistelua vastustajan kovista otteista huolimatta.”

  Erityismaininta herroille Jarkko Hallikainen (”Näköjään se puolustaminenkin vielä onnistuu.”), Petri Luoma (”Jatkaa vakuuttavia esityksiään edelleen.”) ja Jukka Hallikainen (”Teki tärkeää työtä kärjessä mm. piti palloa.”).
Simoksen johdolla takaisin voittokantaan
  13.6.2006
  Mikko Simos johdatteli kahdella maalillaan HeKuLan takaisin voittojen tielle trooppisessa Tapulikaupungissa. Näin Kukkaislasten vieraspelimatka onnistui odotetulla tavalla ja oranssipaidat palasivat hetken notkahduksen jälkeen omalle tasolleen. Loppulukemat olivat 2-3 (1-2).

   Keltapaidat rynnivät alusta alkaen päälle kuin nuoret härät,
   oli paikalle punnertaneilla huoltajillakin niskat leveät ja märät.

   Huru-ukot herjasivat terälehtiä ottelun aikana kuin viimeistä päivää,
   ei luoja ollut suonut näillekään mitättömyyksille järjen häivää.

   Vaikka junnujen yritys olikin kaiken karjunnan keskellä hyvä,
   koitui vastustajan kohtaloksi Simoksen maalijyvä.
   (tuntematon runoratsu)


Kutosessa ensimmäinen tappio Pete väläyttelee potkutekniikkaansa
  6.6.2006
  Helsingin Kukkaislapset koki ensimmäisen tappion tämän kauden kutosessa, kun vieraaksi saapunut FC Botan vei Terälehtiä luvuin 0-3 (0-1).

  Tappiottoman sarjan pelannut HekuLa lähti otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Viime kauden kohujoukkue FC Botan otti kuitenkin leikin tosissaan ja oli valmistautunut otteluun hyvin. Tästä osoituksena joukkueen nähtiin saapuneen ottelupaikalle jopa tuntia ennen alkuvihellystä.

  Kuten niin monesti aiemminkin, ennakkosuosikin viittaa kantanut joukkue ei aina saa itsestään irti tarvittavia tehoja. Ensimmäisellä puoliskolla pallo kävi Botanin ylärimassa, maaliviivalla ja muutoinkin "huulilla", mutta sisään asti pelivälinettä ei rajuista yrityksistä huolimatta saatu. Kulma- ja vapaapotkutkin suoritettiin pääosin vierasjoukkueen puolustuspäädyssä. Botan ei tilanteitaan tällä kertaa tuhlannut ja eipä aikaakaan, kun pallo kaivettiin hienosti pelanneen Mats Frimanin selän takaa takaisin peliin. Tauko jumpattiin tappioasemassa 0-1.

  Toinen puolisko alkoi HeKuLan rumputulella. Ensimmäisen viiden minuutin aikana pallo pyöri, pomppi, kieri ja välillä leijuikin kohti Botanin maaliverkkoa, mutta kun ei mene, niin ei mene. Vierasjoukkueen jäädyttäessä peliä, alkoi HeKuLankin otteissa näkyä turhautumisen merkkejä. Tilanteita kyllä luotiin, mutta tulosta ei tullut.

  Oranssipaitojen keskittyessä hyökkäämään, syntyi puolustukseen väistämättä miehen mentäviä aukkoja. Nämä aukot Botan käytti hyväkseen ja rumensi HeKuLan kannalta lukemat rökäletappioksi 0-3:een.
Passos syötteli HDS:n nurin Sami ja Nevis taistelevat pelivälineestä
  1.6.2006
  Mario Passos oli jälleen oivalla pelipäällä ja syötti Kukkaislasten kaikki kolme maalia. Kun kotijoukkueena sutinut HDS/Hagelsturm ei saanut ainuttakaan täysosumaa, poistui HeKuLa kentältä puhtain 0-3 (0-2) luvuin.

  Siltamäen urheilupyhättö on sen verran kaukana sivistyksestä, että paikalla ei ollut yleisöä pelaajia ja pikkufutareita enempää. Tunnelma olikin kuin kotimaisesta elokuvasta; hiljaista puurtamista, tosissaan, taistelua, 100% futista.

  Mikko Simos aloitti maalien teon helpohkolla maalilla. Vastustajan maalin arvottu kenttäpelaaja arasteli ja melkeinpä väisti vedon. Tätä ennenkin oli jo ollut pari hyvää tilannetta. Maalin jälkeen HeKuLa jatkoi painetta, ja oli selkeästi hallitseva osapuoli. Kerta toisensa jälkeen nopeat kärjet lävistivät hitaan puolustuksen. 2-0 maalin viimeisteli Jarkko Hallikainen, jolle pelattiin helppo paikka sijoittaa pallo tyhjään maalin lähietäisyydeltä. Tauolle mentiin hyvissä fiiliksissä ja toiselle puoliskolle oli mainio lähteä painamaan tukevaan myötätuuleen.

  Toinen jakso meni samaa rataa kuin ensimmäinenkin. Maalipaikkoja oli useita, ja peli oltaisiin voitu voittaa vaikka 6-0 paremmalla viimeistelyllä. Viimeisenä niittinä Vilho kurasi vastustajan housut mahtavalla henkilökohtaisella suorituksella. Kuvio lähti liikkeelle puolen kentän tuntumasta korkealla syötöllä, jonka Vilho ohjasi vauhdista itselleen nätillä alasotolla juoksupalloksi, irtosi pakeista kuin Ronaldo ja pani pallon seuraavalla kosketuksella rankkarialueen rajalta vasempaan alakulmaan. Taisi olla kauden avausosuma mieheltä, joka pelasi tänään hyvän matsin. Lopussa Vilho veti sivuverkkoon tilanteessa, jossa myös Mario oli hyvissä asemissa.

  Keskikentällä Mario oli taas pelin sielu tarjoillen loistavia syöttöjä, pitämällä palloa ja johtamalla peliä. Mies toimi alullepanijana HeKuLan jokaiseen maaliin. Super Mario tokaisi pelin aikana vastustajan olevan hankalampi, kuin miltä peli näytti kentän vierestä. Muutamat vastustajan pelaajat ovat käsittäneet lajin ihan väärin ja tilanteisiin tultiin useasti myöhässä ja rumasti. No, sellaista se usein on, jos on paineita ja taidot eivät riitä, mutta tahalliset ajelut voisi palkita punaisella. Keltaista näkyi, muuten tuomari oli onneksi HekuLan puoleen kallellaan.

  Ottelun parasta antia oli ainakin nollapeli maalivahti Matsilta. Hyvää syöttöpeliä näkyi. Positiivista oli, että palloa haluttiin pitää maassa eikä lähdetty roiskimaan, varsinkin kun tuuli oli kova. Työvoitto toi jatkoa voittoputkelle ja vei HeKuLan divarin kärkeen.
  (Antti Hannikainen)
Terälehtiä yleiseen tietoon
  1.6.2006
  HeKuLan legendaarinen Terälehtiraati räjäytti pankin ja julkaisi yhteensä neljän edellisen ottelun Terälehdet. Seuraavassa ottelukohtaiset palautteet oranssipaidoille:

  Suomen Cup, 2. kierros
  FC IKHTYS - HeKuLa

  *** Laurikainen Jarno

  "Pihviduon puolisko oli kentällä puhdasta chateaubriandia - peli oli tarvittaessa raakaa ja mies kypsyi lopussa dumariin, mediumiksi otteet eivät jääneet missään vaiheessa. Puolustuksen ylipäällikkö. Toimi laajalla säteellä ja piti linjat kurissa. Itsevarmuus huipentui rankkikisassa!"

  ** Hallikainen Jarkko
  "Jälleen kaksi maalia, hattutemppu sitten seuraavalla yrityksellä? Taisteli joka tilanteessa niin pitkälle kuin jalat kantoivat. Kaksi maalia piste, ei lisättävää. Taas kaksi maalia, taisteli kirjaimellisesti loppuun asti."

  * Nissinen Yrjö
  "Ensi peli ja mies pelasti meidät viimehetken loistotorjunnalla ja vielä otti pilkunkin. Vähän itsevarmuutta ja Matsilla on todellinen haastaja."

  Tällä kertaa ilman titteliä jäivät herrat Tero Hämäläinen ("Hyvää ja varmaa peliä laidalla."), Kari-Pekka Hellstén ("Ei virheen virhettä, loistavia katkoja ja asennetta."), Mario Passos ("Jälleen omassa elementissään pyörittämässä vastustajia."), Sami Tuominen ("Vahva paluu terälehtiin, teki mitä pystyi lopun pyörityksessä, piti keskikenttää edes jollain tavalla pystyssä ratkaisuhetkillä. Ja tietysti nätti pilkkumaali!") ja Petri Luoma ("Pihviduo jatkaa pomon otteilla.").

  Suomen Cup, 3. kierros
  HeKuLa - FC POHU/A

  *** Tuominen Sami

  "Tärkeää rymistelyä keskikentällä. Toi kaivattua juoksua ja puristusta irtopallojen noutoon. Hyvää esitystä ja lyhyessä ajassa oli mies paikallaan eikä hätäillyt. Pallo näytti koko ajan olevan Samilla. Oli aina siellä missä tarvittiin. Hekula otti pelin haltuunsa, kun tuli kentälle. Teki koko ottelun työt yhdellä puoliajalla!"

  ** Luoma Petri
  "Pete, voimaa on kuin jenkkifutaajalla, pomppii kuin koripalloilija! Tällä kertaa ilmojen valtias."

  * Laurikainen Jarno
  "Pitää tasonsa ottelusta toiseen ja se taso on korkea! Neljä maalia meni omiin, mutta niistä ei Mawaa voi syyttää... ilman Mawaa olisi ehkä mennyt tuplasti. Taas Peten kanssa virheetön peli."

  Viivan alapuolelle jäivät Jarkko Hallikainen ("Suomen Cup -specialisti, taas maali. Maaleja syntyy vaikkei paikkoja olisi tarjolla."), Mario Passos ("Odotetun hyvä läpi koko ottelun. Oli aina siellä missä tarvittiin.") ja Mikko Simos ("Juoksuvoimaa kärkeen. Kovalla tsempillä sai aikaan vakavaa tuhoa vastustajan puolustuslinjoille. Näyttävä nollakulman maali kruunasi illan. Keltainen kortti tiputti kahdelta tähdeltä.").

  Kutonen
  HeKuLa - FC IKHTYS

  *** Nevasoja Tomi

  "Ratkaisumaali ja hyvää puristusta koko ottelun ajan. Pelasti HeKuLalle 3 pistettä hienolla maalillaan Duunia, duunia, duunia. Maali kruunasi tietenkin illan."

  ** Laurikainen Jarno
  "Vahvaa vääntöä ja tehoja myös yläpäässä. Kankkusessa tuommoinen suoritus. Ja vielä maali."

  * Friman Mats
  "Hienoja koppeja muiden pidätellessä henkeään. Maali ei mennyt Matsin piikkiin. Hyviä vastaantuloja ja ja koppeja."

  Hyviä suorituksia nähtiin myös herroilta Kari-Pekka Hellstén ("Itse varmuus. Varmaakin varmempi laidallaan."), Jukka Hallikainen ("Näyttävää Zlatanmaista kikkailua!") ja Petri Luoma ("Hallittua täydellisyyttä.").

  Kutonen
  Pars - HeKuLa

  *** Luoma Petri

  "virheetön puolustuspeli, ja bonuksena maali. Jämerä ote läpi ottelun. Sankari alhaalla ja ylhäällä! Täydellinen ilta omassa päässä ja kruunuksi vielä voittomaali! Toimi kentän kummassakin päässä."

  ** Simos Mikko
  "Ratkaisija kolmen terälehden arvoisesti, mutta provosoituu liian helposti. Kaksi maalia on hieno rypistys! Maalit ja muutenkin hyvää kumottamista muttei mennyt itse mukaan sanaleikkeihin."

  * Hallikainen Jarkko
  "Vastustaja hyökkäsi taitavasti ja vikkelästi leveällä rintamalla, mutta pysähtyi aina samaan mieheen!"

  Hiuksen hienosti terälehdittä jäivät Tero Salotuomi ("Jämäkkä ote läpi ottelun. Pelaajamanagerilta onnistui pelaaminen ja joukkueen taktiikka."), Tomi Nevasoja ("Uskomaton määrä työtä molemmissa päissä ja hienoja pallon riistoja. Duunia, duunia."), Mikko Kemppainen ("Jämpti ote läpi ottelun.") ja Vilho Jussila ("Pistikö penkiltä aloittaminen miehen vihaiseksi vai mikä, mutta taisteli palloista kuin ampiainen!").
Kutonen jatkui voitokkaasti Vilho kyttäämässä irtopalloa
  17.5.2006
  HeKuLan loistavat otteet kutosessa saivat jatkoa Herttoniemessä, kun Pars kaatui tyylikkäästi luvuin 1-3 (0-1).

  Raportti tulossa...HeKuLa Imagessa
  11.5.2006
  Helsingin Kukkaislapset ylittivät jälleen valtakunnallisen mediakynnyksen. Tällä kertaa oli vuorossa Image-lehti, joka julkaisi toukokuun numerossaan (nro 4/2006, s. 87) artikkelin Suomen cupin ensimmäisen kierroksen ottelusta Kurvin Vauhti – HeKuLa luullen ottelua tosin taustatyön tasosta paljon puhuvasti viidennen divisioonan mittelöksi.

  Kyseinen artikkeli koski pääasiassa Kurvin Vauhdin toimintaa, mutta mukaan mahtui myös epämääräisiä ja valheellisia vihjauksia HeKuLan suuntaan. Vaikka alasarjoihin kohdistuva julkisuus on pääsääntöisesti positiivinen asia, ei Kukkaislasten johto suhtaudu käsillä olevaan puhtaasti halpoihin ja laiskoihin assosiaatioihin sekä stereotypioihin perustuvaan artikkeliin pelkästään positiivisesti.

  HeKuLan kanta huumeisiin ja rikollisuuteen ylipäänsä on selvä: HeKuLa ei missään muodossa hyväksy huumeiden käyttöä eikä sitä, että seura yhdistetään em. rikolliseen toimintaan "huumorinkaan" varjolla. Tämän osoituksena seura osallistuu huumeiden vastaiseen nuorisotyöhön rahalahjoituksella ja haastaa Image-lehden mukaan kykyjensä mukaisella panoksella.
Nevasoja tulessa Väiskillä Nevis taas pahanteossa
  9.5.2006
  Tomi Nevasojan hurja kevätvire toi HeKuLalle täyden pistesaaliin aurinkoiselta Stade de Väinämöiseltä. HeKuLan taival kutosessa käynnistyi siis jälleen hienosti ja vastaan rimpuillut FC IKHTYS taipui jo toistamiseen kuluvana vuotena. Tällä kertaa ei pilkkuja tarvittu, vaan IKHTYS nujertui suoraan luvuin 2-1 (1-0).

  Divarikauden avauspelissä vastassa oli Suomen Cupin 2. kierrokselta tuttu FC IKHTYS. Aiempi peli päättyi HeKuLan riemukkaaseen voittoon vasta jatkoajan ja rankkarikisan jälkeen, joten tiedossa oli tiukka vääntö. Pääkaupungin aurinkoinen ja lämmin ilta loi mainiot puitteet illan pääotteluun Väiskillä. Ilmassa oli hikeä ja pölyä... HeKuLan tyyliin kentänlaidalle saapui muutamia kesäkissoja seuraamaan taidokkaita suorituksia.

  Peli pyörähti käyntiin ja ensimmäiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta tunnustelevaa, ehkä vähän hermostunutta peliä. Taktiikkana ollut varma 4-4-2 piti huolen siitä, ettei vastustaja päässyt kovasti kuumottelemaan puolustusta, vaikka vastustaja toikin palloa ihan hyvin keskikentän yli. Kova keskipuolustus piti, laitapakit pelasin hyvin ja kaksinkamppailuja voitettiin tärkeillä hetkillä. Välillä päästiin hyökkäämäänkin, mutta vielä alussa oli hieman turhan kiire, ja pallo poltteli kylmiä jalkoja. Eikä varsinaisia tosi hyviä tilanteita kertynyt siis kummallekaan joukkueelle.

  Simos nurin Reilun 10 minuutin kohdalla HeKuLan vaihtoruletti pyörähti käyntiin. Alkukankeus alkoi kadota, ja HeKuLa rupesi saamaan selkeää hallintaa peliin. Hyvät haastot keskikentällä ja hyökkäyksessä tekivät vastustajan pelistä hankalaa, ja HeKuLa dominoi selkeästi peliä. Maalipaikkojakin alkoi syntyä jatkuvalla syötöllä. Vuorollaan taitojaan pääsivät kokeilemaan useat pelaajat. Esiin nousivat etenkin Hallikaisen veljekset, Tomi “Nevis” Nevasoja sekä Mikko Simos. Parhaan tilanteen itselleen pelasi ehkä huippunopea Simos, joka pääsi vastakkain maalivahdin kanssa. Tällä kertaa kuitenkin kynäys hieman epäonnistui ja pallo valui ulos päätyrajasta.

  Ari Eerolan hyvistä kulmapotkuista, joita tänään olikin muuten paljon, syntyi monia vaarallisia tilanteita. Puolustuksen pilarit Petri Luoma ja Jarno Laurikainen aiheuttivat vastustajalle paniikkia aina saapuessa kuudentoista sisään, ihan jo olemuksellaankin. Sitten HeKuLa iski. “Nevis” sai paikan noin 10 metriä maalista vasemmalta puolelta. Kuti lähti hiukan erikoisesti ja olisi mennyt todennäköisesti ohi maalin oikealta, mutta väliin tuli voimalla “Mawa” Laurikainen, joka laittoi pallon näyttävästi maalin (1-0).

  Mawa venyttelee kesken pelin Laurikaisen huippukunto on tuottanut jo aiemmin tuhoisaa jälkeä IKHTYS:sta vastaan tällä kaudella järkäleen upottaessa kylmäverisesti viimeisen pilkun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Mies hallitsee aluettaan suvereenisti missä päin kenttää tahansa, sekä maassa että ilmassa.

  Maali vapautti peliä. Loppupuoliajalla oli muutamia tilanteita, jossa päästiin lähellä maalia, mutta maalia ei vaan saatu aikaiseksi. HeKuLan hallintaa ja väliin vastustajan teräviä vastahyökkäyksiä, joita hoiteli mainiosti myös maalivahti Mats Friman oikea-aikaisilla ja rohkeilla vastaantuloilla. Puoliajalle mentiin siis tilanteessa 1-0, joka oli oikeutettu tulos, joskin maaleja olisi voinut tulla enemmänkin. Erikoismainintana Tero Salotuomen ratkaisu purkaa pallo pois vastustajan kulmapotkusta oman maalin yläriman kautta.

  Toinen puoliaika oli jatkoa siitä mihin oltiin jääty, HeKuLa vei ja IKHTYS väläytteli välillä vaarallisuuttaan. Keskikentältä tehtiin hyviä nousuja ja paikkoja kertyi lukuisia etenkin Kukkaislapsille, mutta viimeistelyssä ei ollut nyt edes tuuria. Ja kesken kaiken IKHTYS suorittaa nopean hyökkäyksen, kärkimies pääsee karkuun ja tekee maalin tasoittaen pelin tilanteeseen 1-1. Maalin jälkeen vastustaja sai lisää virtaa ja hieman otetta peliin.

  Pelaaja-manageri Salotuomi oli tilanteen tasalla, ja käskytti HeKuLan hyökkäävämpään taktiikkaan 4-3-3. Kärkeen Simos ja Hallikaiset. Taktiikka alkoikin heti toimia. Joka kerta, kun pallo saatiin pelattua kärkimiehille, oli vastustajan puolustus helisemässä. Potentiaalisia maalipaikkoja syntyi jatkuvasti ja oli vain ajan kysymys milloin maali tulee. Maalia saatiinkin odotella ottelun viimeiselle minuutille asti. Jukka Hallikainen syötti hyökkäysalueella “Nevikselle”, joka otti tyhjät pois. “Nevis” kiitti kunniasta ja huudatti katsomoa maailmanluokan maalilla. Kierteinen, vastustamaton kärkkäri lähti keskeltä 20 metristä ja vastustajan maalivahti ei voinut mitään pallon upotessa ylös oikealle sivuverkkoon. Peli 2-1 ja HeKuLa oli jälleen osoittanut sekä henkisen että fyysisen vahvuutensa.

  Ja taas väännetään Ottelu oli kaikin puolin siisti, josta plussan voi antaa karismaattisesti viheltäneelle erotuomarille. Pienet avautumiset saatiin kitkettyä rauhallisesti keskustelemalla tuomarin kanssa, tarvittaessa ihan kahden kesken. Viheltämättä jäi molemmilta joukkueilta käsivirhe omalla rangaistusalueella ja linja oli muutenkin tasapuolinen.

  Vastustaja oli hyvä ja rehti joukkue. Vastustajan voimakas ja erittäin hyvin sijoittuva sekä pallovarma libero siivosi pallon pois lukuisia kertoja, ja oli pelimies paikallaan. Lisäksi vastustajan jo ennalta vaarallisiksi tiedostetut kärkimiehet väläyttivät muutamaan kertaan osaamistaan. Yritystä oli loppuvihellykseen asti.

  Voitto (2-1) avausottelusta oli ansaittu. HeKuLan hyökkäys oli koko ajan vaarallinen, keskikenttä hoiti sekä hyökkäämisen että puolustamisen, jonka lisäksi puolustus + maalivahti oli jälleen kivenkova.. Täysi pistesaalis nousee varmasti arvoonsa loppukaudesta.
  (Antti Hannikainen)
HeKuLan Cup-taival päättyi POHU/A tekee ensimmäisen
  3.5.2006
  Helsingin Kukkaislasten hienot otteet eivät valitettavasti saa jatkoa tämän vuoden Suomen Cupissa. FC POHUn A-juniorit olivat niukasti parempia ja jatkavat näin Cupin neljännelle kierrokselle. HeKuLa taipui raivoisan taistelun jälkeen luvuin 2-4 (0-1).

  Ottelu alkoi totuttuun tapaan tunnustellen puolin ja toisin. HeKuLan valmennusporras oli tehnyt työnsä hyvin ja vastustajan tiedettiin olevan nopea ja tekninen porukka. Niinpä Kukkaislapset aloittivat poikkeuksellisella 4-5-1 –taktiikalla, jossa yksinäisenä kärkenä luuti Jarkko Hallikainen. HeKuLan puolustus pysyi hyvin kasassa miesylivoimansa turvin eikä varsinaisia vaaratilanteita ensimmäisellä puoliskolla juuri nähty. Toki on tunnustettava POHUn taktisesti kypsä pelityyli, joka ei viihdyttävyydellään kerännyt pisteitä, mutta joka toimitti pallon HeKuLa-puolustuksen riesaksi kerta toisensa jälkeen.

  Kuten niin monesti aiemminkin näennäisestä rauhallisuudesta huolimatta yksi tilanne riitti vastustajalle johtoasemaan siirtymiseksi. Tilanne aukesi pitkällä, keskiviivan takaa lähteneellä avauksella, jonka POHU-hyökkääjä otti taitavasti rinnallaan alas. Pallon saavuttaessa hiekkakentän oli POHU-miehen lapikas jo viritetty ja tyylikäs rintapotku johdatti pelivälineen alakulmaan. Mats Friman oli voimaton ”kuudentoista” sisältä lähteneessä laukauksessa. POHU johtoon 0-1.

  Ottelun toinen puolisko käynnistyi HeKuLan nurinoista huolimatta vain viiden minuutin tauon jälkeen. Kokeneiden Kukkaislapsien palautuminen ei ole enää entisissä mitoissaan ja peli käynnistyikin tahmeasti. POHU sen sijaan rynnisti alkuminuuteista lähtien ja onnistuikin siirtymään jo tavoittamattoman tuntuiseen 0-3 johtoon.

  Jarkko maalaa HeKuLa ei kuitenkaan lannistunut, vaan aloitti toivottomalta tuntuneen takaa-ajon. Sami Tuomisen hurja pyöriminen hyökkäyksen apuna ja Mikko Simoksen nopeat ja kärkkäät nousut vastustajan puolustuslinjojen taakse olivat myrkkyä POHU-ryhmitykselle. Niinpä ottelun 70. minuutilla oli Mario Passoksen vuoro näyttää jälleen syöttötaitojaan. Jo aiemmissa Cup-peleissä toimivaksi todettu yhteistyö Jarkko Hallikaisen kanssa tuotti hedelmää, kun Hallikainen otti korkean syötön vastaan jalallaan ja sivalsi boxista lukemiksi 1-3. Toivon kipinä syttyi oranssipaidoissa ja takaa-ajo kiihtyi entisestään.

  Simoksen vuoro viimeistellä Vain muutama minuutti edellisestä ja Hallikainen tarjoili Simokselle pelivälineen rangaistusalueelle. Simos rynni puolustuksen taustalle ja tuikkasi nollakulmasta pelivälineen reppuun. HeKuLa oli enää maalin päässä jatkoajasta.

  Oranssi rintama koki kuitenkin hetken päästä kovia, kun kesken hyvän painostuksen kolmen miehen puolustuslinja puhkaistiin neljännen kerran. Tällä kertaa epäonnen soturina toimi Tero Salotuomi, joka ei hyvistä otteistaan huolimatta kyennyt estämään POHU-nuoren läpiajoa. Näin loppuluvuiksi sinetöitiin 2-4 (0-1) ja POHU/A jatkoi neljännelle kierrokselle.
FC POHU/A saapuu HeKuLan vieraaksi Suomen Cupin 3. kierroksella Suomen Cup 50v
  24.4.2006
  Helsingin Kukkaislapset saavat itselleen historialliseen Suomen Cupin kolmannen kierroksen peliin vastustajaksi kovasta kuntopohjastaan tunnetut FC POHU:n A-juniorit suoraan Pohjois-Haagasta. Mittelö käydään Herttoniemen kentällä keskiviikkona 3.5.2006 klo 19.15 alkaen.

  FC POHU/A pelaa alkavalla kaudella A-junioreiden ykkösdivisioonan itälohkossa. HeKuLan scouting-ryhmän sekä Kukkaislapsia jälleen konsultoineiden kansainvälisten vedonlyöntiasiantuntijoiden mukaan kysymys on erittäin liikkuvasta ja keveäjalkaisesta varsalaumasta, jolla ei ole varsinaisia puutteita. Vastustaja saattaa tosin olla alkukaudesta tavanomaista epäyhtenäisempi viimekautisen poikueen lennettyä suureksi osaksi pesästä kohti aikuisten mittelöitä. Tämän seikan taktinen hyödyntäminen lieneekin avainasemassa neljännelle kierrokselle hamuttaessa.

  Terälehdet itse valmistautuvat otteluun kahden taisteluvoiton jäljiltä erittäin hyvässä henkisessä vireystilassa. Jokainen joukkueen jäsen on kaikin puolin elämänsä keväässä ja edellisten otteluiden pikkukolhut jäävät vaivaamasta viimeistään vappuna kunkin cup-sankarin omaehtoisissa yksilöharjoituksissa.
  (KK)
Suomen Cupin Terälehtiä julki
  23.4.2006
  Kauden 2006 Terälehtiraati julkaisi ensimmäiset valintansa Ottelun Terälehdiksi. Raadin ruodittavana oli tietysti Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu Kurvin Vauhti – HeKuLa.

  Kurvin Vauhti – HeKuLa

  *** Jarkko Hallikainen

  ”Kaksi maalia, joista etenkin jälkimmäinen oli harvinaisen kylmäverinen niitti tärkeään paikkaan. Paljon duunia, asennetta ja oranssimustaa sydäntä pelissä. Muodosti toimivan akselin Marion kanssa. Maalit ratkaisee pelin. Teki siis sen mitä pitikin: voitti palloja, juoksi kuin hirvi ja teki kaksi maalia. Paljon enempää ei voi kärkimieheltä odottaa. Ottelun ratkaisija. Kaksi maalia ja hirveä määrä työtä ympäri kenttää. Saksipotkuviritelmä kruunasi illan!”

  ** Mario Passos
  ”Juoksua, tekniikkaa, kannustusta, pelinlukua ja mitä vielä. Maali ja syöttö ekassa pelissä. Erinomainen debyytti! Piti palloa, maalasi ja syötti sinne minne pitikin... antoi myös hyvin ohjeita omille miehille. Loistohankinta! Taitoa löytyy, osaa kikkailla, mutta hakee silti aina syöttöpaikkoja. Vaikka vähän aristeli vielä suomalaista pelityyliä, niin silti väläytti muutamaan otteeseen tekniikkaansa. Maali tietenkin ekassa pelissä osoittaa miehen henkiset kyvyt. Tulemme näkemään terälehtiä ja maaleja tämän nimen perässä lisää. Miehellä tekniikkaa enemmän kuin loppujoukkueella yhteensä (poislukien Ari)!”

  * Mikko Kemppainen
  ”Uran ehdottomasti paras esitys oranssipaidoissa. Tsemppiä ja vääntöä loppuun asti. Myös maalinteko oli lähellä!”

  Tällä kertaa ilman Terälehtiä jäivät herrat: Tapani Tenhiälä (”Varmaa ja järkevää peliä puolustuksessa. Etenkin toisella puoliajalla erinomaisia nousuja. Kuntopohja näyttää olevan jengin parhaita ja syötöt + pallonhallinta etenkin laitapakille huippuluokkaa.”), Antti Hannikainen (”Piti laidan kurissa ja rakensi hyvin peliä. Erinomaiset nousut keskityksineen. Tästä miehestä kuullaan vielä. Teki koko pelin sitä mitä pitikin!”), Jari Nieminen (”Ei turhaa hötkyilyä.”), Petri Luoma (”Hyvällä itseluottamuksella alimpana miehenä hyviä syöttöjä ja rauhallisia purkuja.”), Jarno Laurikainen (”Lukemattomat kerrat puolustuksen alimpana lukkona. Täysin suveneeri tontillaan! Herra ja hidalgo puolustuksessa, "pihviduo" Peten kanssa toimi erinomaisesti!”).
HeKuLa Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle Mawa sijoittaa alakulmaan!
  21.4.2006
  HeKuLa jatkaa loistavia esityksiään tämän vuoden Suomen Cupissa. Toisen kierroksen ottelu FC IKHTYS:iä vastaan oli cupia parhaimmillaan, sillä ratkaisu nähtiin vasta rangaistuslaukauskilpailussa. Kukkaislapset venyivät jälleen tärkeällä hetkellä ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 4-6 rp. (0-2, 2-2, 0-0).

  Talvenjälkeistä elinvoimaa uhkuva vahvistunut kukkajoukkue suuntasi luottavaisin, mutta kunnioittavin mielin kohti Kumpulan jalkapallostadionia vain yksi asia mielissään: Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen Vauhti-voitolla oli seuran historian lehtiä jo käännetty, joten miksi jättää sivumäärää siihen?

  Vastustaja ei ollut eilisen teeren poikia, vaan vakuuttavilla Cup-meriiteillä esiintynyt kovissakin liemissä keitetty FC IHKTYS.

  Tiukkaa vääntöä! Kuulas kevätilta oli houkutellut Kumpulan kentälle tukun iloisia HeKuLa-kannattajia, jotka odottivat HeKuLalta edellisen ottelun kaltaista menestystä ja ainakin ensimmäisellä puoliskolla myös kannattajat saattoivat ylpein rinnoin nauttia näkemästään ja tunnustaa oranssimustaa väriä.

  Alkuvihellyksen jälkeen ampiaiset näyttivät mistä suunnasta kuuluu kovin pörinä ja jatkoivat edellisestä ottelusta tutulla kaavalla: pelin kontrolli haltuun heti ensiminuuteista alkaen. Aivan näin tehokasta alkua tuskin managerimmekaan osasivat odottaa, sillä ensimmäinen ampiaisen pisto nähtiin jo muutaman peliminuutin jälkeen, jolloin ajassa 18:34 Jarkko Hallikainen hyvästä Mikko Simoksen syötöstä sijoittaa pallon IKHTYS-maaliin, 0-1.

  Oranssimustien ensimmäinen takaisku tulee heti ottelun alkutiimellyksessä, kun pian maalin jälkeen yhä uusia hyökkäyksiä vyöryttänyt HeKuLa menettää Simoksen kärjestä loukkaantumisen takia. Ahnaasti maalivahdin kerta toisensa jälkeen haastanut Simos saa puhtaassa pelitilanteessa vastustajan maalivahdin polven kylkeensä sillä seurauksella, ettei edes muutaman minuutin toipuminen auta. Peli on jätettävä kesken ja näin Simos päässee joukkueen lääkärin tutkinnan jälkeen avaamaan maalitilinsä vasta seuraavissa otteluissa. Näin edellisessäkin pelissä hyvin esiintynyt Tomi Nevasoja pääsee näyttämään taistelutahtoaan heti pelin alkuhetkistä alkaen.

  Jarkko tekee toisen maalinsa! Kuten Cupin ensimmäiselläkin kierroksella HeKuLan peli jatkuu pirteänä ja tuntuu olevan määrätietoisesti etenevien kevätpörriäisten hallussa. Illan taistelija Jarkko Hallikainen, joka tuntuu nyt juurtuneen hyökkäyspäähän, tekee toisen maalinsa 25 minuutin pelin jälkeen HeKuLan siirtyessä 0-2 johtoon. Maali syntyi, kun Hallikainen pääsi Mario Passoksen oivallisella avustuksella vastatusten IHKTYS maalivahdin kanssa. Lyhyen kuljetuksen päätteeksi Hallikainen laittaa pallon kylmähermoisesti maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

  Pelitapahtumat vyöryvät 0-2 maalin jälkeen päästä toiseen HeKuLan onnistuessa kuitenkin pitämään puolustuksen tiukasti kasassa. Tauolle siirrytään kukkaislasten iloisessa kahden maalin johdossa.

  Toiselle puoliajalle lähdetään reilun vaihtopelaajalistan turvin ja vielä hieman puolikuntoisen pelaajamanageri Tero Salotuomen annettua tilaa oikealle laitapuolustajan tontille pelihalua puhkuneelle KooPeelle (Hellsten). 55 minuutin kohdalla Kemppainen jättää kentän ja tilalle oikealle laitalinkin paikalle juoksee Sami Tuominen.

  Vapari kuudentoista rajalta Noin tunnin kohdalla peli näyttää jo ratkeavan, kun Hallikainen ampuu vapaapotkun muuriin, josta se päiden kautta lentää hiuksenhienosti vastustajan maalin katolle - tämä maali ja hattutemppu olisi hyvinkin saattanut ratkaista pelin hyvissä ajoin raitapaidoille.

  Reilun tunnin uurastuksen jälkeen Tero Hämäläinen juoksee pois ja tilalle nostetaan tuoreet jalat Vilho Jussilaisen tarjoilemana. Vain reilut 20 minuuttia ennen pelin loppua HeKuLan hyvä ote alkaa kaikota eivätkä edes viime hetken vaihdot Tuomo Rautiainen (ulos Antti Hannikainen) ja Ari Eerola (ulos nivusensa hieman loukanneena Petri Luoma) onnistu hyvistä esityksistään huolimatta kääntämään pelin kulkua. Noin 80 minuutin kohdalla IHKTYS saakin kulmapotkusta vaarallisen tilanteen HeKuLan maalille ja verkko soi, 1-2.

  Ikään kuin kärsimysnäytelmä ei olisi jo ollut lähellä huipennusta, on myös kirkas sää alkanut muuttua harmaaksi ja taivaalta vihmoo kylmää vettä melkein räntänä. Keskikentän kova taistelu palloista ei tuo pelastusta, vaan ajassa 85 min on peli kääntynyt hieman epäselvästä tilanteesta huolimatta tasoihin, 2-2:een.

  Varsinaisen peliajan loputtua alkoi 2x15 minuutin jatkoaika. Molemmat joukkueet saivat jatkoajalla rakennettua vain muutaman hyökkäyksen, jolla olisi voinut ratkaista Cup-kierroksen. Jäätävässä ilmassa alkoi eri puolilla kenttää näkyä vakavia lihaskramppeja molemmin puolin ja valitettavasti myös Jarkko Hallikainen joutui jättämään pelin kesken valmennusjohdon hetkittäisestä erimielisyydestä huolimatta. Tilalle trillerin viimeminuuteille asteli Jari Nieminen.

  Kylmä ilma näytti lopullisesti kangistaneen pallotaiturit, joten tyhjännyhjäyksestä oli siirryttävä tekoihin: Rangaistuspotkukilpailu - Suomen Cupissa on vain voittajia. (Kuvaraportti rangaistuspotkukilpailusta ja ottelusta kokonaisuudessaan HeKuLan forumilla! -toim.huom.)

  Loppunäytöksen aloittaa Mario Passos asettamalla pallon ilman epäröintiä oikeaan alanurkkaan.

  1-0

  IHKTYS kuittaa ja tasoittaa pelin.

  1-1

  Pallon taakse asettuu Ari Eerola, hiljainen, mutta varma ratkaisija seuraa edellisen kaverin mallia.

  2-1

  IHKTYS kuittaa ja tasoittaa pelin, koska hyvin torjuneen Yrjö Nissisen aavistusheittäytyminen ei sittenkään tuota tulosta.

  2-2

  Sami Tuominen osoittaa, että jalka ohjaa pallon sinne minne pitääkin.

  3-2

  IHKTYS pääsee vuoroon, mutta tällä kertaa ”Ykä” ei aavistakaan vaan seuraa tarkasti ampujan liikkeen ja onnistuu torjumaan laukauksen.

  Seuraavaksi vuoroon tuleva Jarno Laurikainenkaan ei erehdy ja kun IKHTYS ampuu pallon omalla vuorollaan taivaisiin, on piina ohi.

  4-2

  Karnevaalitunnelmissa esiintynyt fanijoukko pääsi näin kylmästä säästä huolimatta iloisen lämpimissä tunnelmissa Helsingin yöhön harjoittelemaan lauluja, joilla kaadetaan seuraava kivenkova CUP -vastustaja. HJK:takin vastaan ansiokkaasti taistellut IHKTYS oli arvokas päänahka. Kukkaislaumamme voikin olla varma siitä, että kun HeKuLa ja IKHTYS kohtaavat seuraavan kerran divisioonakierroksella, on vastustajan pelitapa kirjattu mustaan vihkoon ja ottelusta tulee kaikkea muuta, kuin läpihuutojuttu.

  Erittäin siistissä ottelussa jaettiin vain muutamia varoituksia, jotka nekin enimmäkseen CUP -luonteelle ominaisesta purnaamisesta. Ottelun tuomareina toimivat päätuomari Arto Alanko avustavine tuomareineen Pertti Hokkanen/Jaakko Rusama. Yleisöä: alle 100
  (Mikko Kemppainen)