HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET

Uutiset 1/2002:

Jukka Hallikainen huhtikuun pelaajaksi
  7.5.02
  Huhtikuun pelaajan titteli meni tällä kertaa Jukka Hallikaiselle. Mies keräsi peräti 30 prosenttia annetuista äänistä eli yhteensä 21 kappaletta. Toisesta sijasta syntyi jälleen tiukka kamppailu Jarkko Hallikaisen ja futsaläänestyksissä mainetta niittäneen Juha Lehtelän välillä. Hallikainen vei tällä kertaa pitemmän korren ja sijoittui toiseksi 12 prosentin äänimäärällä. Lehtelä sai lopulta 10 prosenttia annetuista äänistä ja pronssisen mitalin. Ääniä annettiin yhteensä 69 kappaletta.
HeKuLan tie nousi pystyyn Kevät Cupissa
  25.4.02 Kumpula
  Helsingin Kukkaislapset taistelivat urhoollisesti sarjaporrasta korkeammalla majailevaa PETO:a vastaan. Huolimatta loppuhetkien huikeasta takaa-ajosta, PETO oli vahvempi luvuin 2 - 1 ja jatkoi Kevät Cupin välieriin.

  Tavoilleen uskollisena Hekulan fanilauman pyöräilyjaoston edustaja saapui paikalle myöhässä pelin ollessa jo käynnissä ja kentän laidalla odotti lamaannuttava uutinen. Peli oli vastustajan eduksi jo 2-0, eikä peliä oltu siinä vaiheessa pelattu kuin viitisen minuuttia. Alkushokista toipuminen vaati ponnisteluja ja heti oli tulossa lisää vettä kiukaalle, kun vastustajan pääpallo käväisi tolpassa. Pelin edetessä kävi ilmi, että vastustaja oli kovaa tasoa ja siellä näytti allekirjoittaneen kasvomuistin perusteella olevan joukko nelosen jäähdyttelijöitäkin. Kaikesta huolimatta Hekulan pyrkimys oman pelin rakenteluun oli ihailtavaa. Paniikkiroiskintaan ei tyydytty vaan palloa pyrittiin pelaamaan erilaisilla variaatioilla aina nälkäiselle nuoremmalle Hallikaiselle, joka kärjessä härnäsi vastusajan puolustusta. Hekulan epäonneksi vaarallisimmat tilanteet eivät kilpistyneet suinkaan vastustajan puolustukseen tai maalivahtiin, vaan kentällä vihreässä paidassa toikkaroineen pillipiiparin paitsiovihellyksiin. Tuomariksi tätä miestä tuskin voi kutsua. Vapareita annettin suuntaan jos toiseen ihmeellisistä tilanteista, joista päälimmäisenä mieleen jäi Laurikaisen reppuselkä. Joukkueen paha loukkaantumissuma näkyi pelin aikana ja Kukkaislapset joutuivat kierrättämään pelipaikkoja vaihtomiesten puutteessa. Kaikki onnistuivat kuitenkin tilanteen mukaan roolien vaihdoissa ja avointen ovien päiviä ei millekään kentän alueelle syntynyt.

  Puoliajan koittaessa pelin henki oli selvä. "Tulos tai ulos" -tilanteessa Hekula teki oikean ratkaisun ja muutti taktiikkaa hyökkäävämmäksi. Kavennus tulikin hyvään saumaan erikoistilanteesta. Tuomo Tervosen antamasta vapaapotkusta joukkueen kapteeni Jarkko Hallikainen otti ilmatilan haltuunsa ja siirsi puhtaalla otsakosketuksella pallon vastustajan maaliin. Kavennusmaalin jälkeen peliä oli vielä toistakymmentä minuuttia jäljellä ja toivonkipinä hehkui oranssina niin kentällä kuin katsomossakin. Vastustajalta tuntui kuitenkin löytyvän vielä yksi vaihde lisää ja vaarallisia tilanteita alkoi jälleen vyöryä kohti Frimanin vartioimaa maalia. Oikein ajoitettujen ja hallittujen vastaantulojen ansiosta maali säilyi kuitenkin loppupelin koskemattomana, vaikka vastustaja pääsi koittamaan läpiajoa jopa kolmella yhtä vastaan.

  Loppuvihellyksen jälkeen Hekula saattoi olla ylpeä suorituksestaan kovatasoista ja rutinoitunutta PETOa vastaan. Kevät Cuppiin ei virallista tavoitetta harjoitusluontoisuutensa vuoksi oltu asetettu, joten jokainen voitto oli plussaa. "Nyt joukkue voi aloittaa keskittymisen päätavoitteeseen eli kuutoseen" -jutustelivat fanit pelin jälkeen. "Menestys tässä kevät kapissa luo toki odotuksia ja paineita tulevaa kautta silmällä pitäen mutta luottamus omiin on horjumaton." Joukkueen johdolla oli konseptit tulevasta hallussa heti ottelun jälkeen: "Hoidetaan nämä loukkaantumiset pois alta ja pelataan ehkä muutama harjoitusottelu tässä välissä, jotta ottelutuntuma ei häviä." Tulevaa kautta ei kuitenkaan haluttu lähteä vielä kokonaisuutena tarkemmin spekuloimaan: "Litmasen sanoin jalkapallossa tärkeintä on aina vain seuraava ottelu. Jokaista matsia lähdetään voittamaan ja kauden mittaan katsotaan missä mennään."
  (Mikko Wennström)
HeKuLa jälleen Radio Sport FM:llä
  23.4.02
  Helsingin Kukkaislapset ylittivät jälleen Radio Sport FM:n uutiskynnyksen. Tällä kertaa aiheena oli Terälehtien tähtihyökkääjä Jukka Hallikaisen hyvät esitykset alkukauden peleissä. Seitsemän tehtyä maalia, joista kaksi Suomen Cupissa, kertovat miehen oivasta kevätvireestä.

  Edellisen kerran HeKuLa "esiintyi" radiotaajuuksilla vuonna 2001, jolloin käsiteltiin huhua Kukkaislasten pelaaja-valmentajan erottamisesta. Huhu osoittautui lopulta uutisankaksi.
Kapteeni Hallikaisen unelmamaali vei Kukkaislapset jatkoon Kevät Cupissa
  20.4.02 Tali
  Ennen peliä koettiin tapahtuma, joka jää historialliseksi Helsingin Kukkaislasten tarunhohtoisella polulla Eerikinkadun baarista kohden Euroopan jättiläisareenoita. Ensimmäistä kertaa seuran 7-vuotisen historian aikana Hekulan pelaajilta pyydettiin nimikirjoituksia. Tuntemattomaksi ihailijaksi jäänyt pikkupoika sai arvokkaan paperin aarteisiinsa kerättyään siihen kaikkien paikalla olleiden Hekulan pelaajien nimmarit. Vastustajan nimikirjoitukset eivät jalkapalloa seuraavalle pikkumiehelle kelvanneet.

  Ennakkoasetelmat otteluun eivät olleet suotuisat Hekulalle. Suomen Cupin maratontaistelu oli niittänyt pelaajia viikatemiehen lailla. Moni aloituskokoonpanon pelaaja paranteli loukkaantumisiaan ja näin joukkueen johto joutui tiukan paikan eteen pohtiessaan ottelun kokoonpanoa. Hekula ei kuitenkaan lähtenyt otteluun varmistelumielessä, vaikka joukkueen kapteeni, hyökkääjä Jarkko Hallikainen, siirrettiinkin keskuspuolustajaksi. Päinvastoin, 3-4-2 –systeemillä pelanneiden oranssipaitojen oli jälleen kerran tarkoitus tarjota runsaslukuiselle yleisölle ja fanilaumalle iloista hyökkäysvoittoista peliä.

  Kahden kärjen taktiikka olikin tuottaa muutaman vaarallisen tilanteen ensimmäisellä jaksolla. Nopsajalkainen maalihirmu, Jukka Hallikainen, oli parikin kertaa liukenemassa yksin läpi kohti vastustajan maalia, kun jostain käsittämättömästä syystä (”päässäni vain pimeni???”) erotuomari vihelsi tilanteet paitsioksi. Koko ottelun molempien joukkueiden kannalta luokattomasti viheltänyt tuomari voi katsoa itseään parikin kertaa peiliin! Vaikka paitsiotilanteet ovat hankalia erotuomarille, täysin selkeitä pelitilanteita, joissa vastustajalla on jopa useampia pelaajia vastapuolen ylimmän hyökkääjän ja oman maalin välissä, ei voi normaalijärkinen ihminen toistuvasti viheltää paitsioksi. Tuomari ei kuitenkaan onnistunut ratkaisemaan peliä kummallekaan joukkueelle, onneksi.

  Hekula pyrki pitämään tempoa yllä peluuttamalla kolmea vaihtopelaajaansa tekemällä lyhyitä vaihtoja. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä Herttoniemen jätin, Martti Ant-Wuorisen, paluu kentille pitkän loukkaantumisjakson jälkeen. Mies loi taistelullaan ja röyhkeydellään vaarallisia tilanteita vastustajan kenttäpuoliskolla. Maralla oli paikka ensimmäisellä puoliskolla avata kauden maalitilinsäkin, mutta tällä kerralla vastustaja ehti nipin napin kurottaa ukkovarpaansa pallon tielle.

  Maalivahti-Mats torjui jälleen kerran takuuvarmasti. Ja kun osa avauksista lähtee pitkien heittojen vastapainoksi jaloista, ei vastustajalla tulisi koskaan olla aavistustakaan siitä, mihin maalivahtimme seuraavaksi avaa pelin. Harmi vain, että Hekulan perisynti numero 2 tällä kaudella eli avauksen pääpallot hävittiin tässäkin pelissä lähes poikkeuksetta. Siihen on valmennusjohdon syytä kiinnittää pikimmiten huomiota. Sen sijaan perisynti numero 1 eli rauhalliset syötöt omalle pelaajalle onnistuivat jo huomattavasti Suomen Cupin peliä paremmin. Laitapuolustajat pyrkivät pelaamaan rauhassa omille ja avaaman pystysyötöillä keskikentän ja kärjen pelaajille. Kolmen miehen puolustuslinja piti muutenkin varsin hyvin pintansa eivätkä vastustajat päässeet juurikaan luomaan todellisia vaaratilanteita Matsin vartioimalle maalille.

  Keskikentän keskellä koko pelin uurastanut Jari Nieminen osoitti, että tämäkin paikka sopii hänelle. Mies taisteli ja uurasti pienen armeijan lailla pitäen Ari Eerolan kanssa Hekulan selkärangan tiukoissa väännöissä suorina.

  Peli oli varsin tasaista taistelua koko ottelun ajan. Toisella jaksolla Hekula tuhri mainion vapaapotkutilanteen hätääntymällä tuomarin luokattomaan esiintymiseen, kun vastustaja sai juosta muurista palloon kiinni kolme kertaa ennen kuin keltainen kortti heilahti. Pienellä maltilla ja keskittymisellä omaan suoritukseen tilanteen olisi voinut pelata järkevämminkin.

  Kesken Hekulan painostusjakson sai MaKu/Legends -joukkueen puolustus purettua pallon keskialueelle. Vastustajan pahaksi onneksi pallo purettiin suoraan Hekulan alimpana miehenä pelanneelle Jarkko ”Lintu” Hallikaiselle, joka vetäisi keskiympyrän kaarelta (vastustajan puolelta tosin), yhtään liioittelematta 35 metristä vastapalloon unelmavedon kohti vastustajan maalin takaylänurkkaa. Yksi Hekulan kaikkien aikojen komeimmista maaleista oli nähnyt päivänvalon pallon kimmotessa yläriman kautta ihanasti vastustajan hölmistyneen maalivahdin taakse. Voi sitä huutomyrskyä katsomossa!!! Hekulan välieräpaikka oli varmistettu
  (Sami Tuominen)
HeKuLa tippui Suomen Cupista dramaattisten vaiheiden jälkeen
  18.4.02 Kurkimäki
  HeKuLan taival päättyi loistavasta taistelusta huolimatta tämän vuoden Suomen Cupissa Kurkimäen kentän iltavalaistuksessa. Ottelu venyi jatkoaikoineen ja rp-kilpailuineen liki 2,5 tuntiseksi jännitysnäytelmäksi. Tunnelmaa ei ottelusta puuttunut, ja HeKuLan runsaslukuinen ja äänekäs kannattajajoukko saattoi poistua paikalta omiensa suorituksesta ylpeinä, rp-kilpailuhan on aina enemmän tai vähemmän tuuripeliä.

  Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia LPS/2 hallitsi peliä hivenen, mutta kyseessä oli enemmänkin näennäinen keskikentän pallottelu. Vaarallisia tilanteita ei nähty kummassakaan päässä, joukkueiden puolustusten pelattua riskitöntä ja varmaa peliä. HeKuLan vaaralliset vastahyökkäykset alkoivatkin pikkuhiljaa vaarallisesti vyöryä kohti LPS:n maalia, näistä herkullisimpana tilanteena Jarkko Hallikaisen tyylikäs chippi yli vastaantulleen maalivahdin. HeKulan harmiksi veto osui kuitenkin ylärimaan, eikä jatkohässäkästäkään onnistuttu palloa toimittamaan verkon perille. Yleisön keskuudessa kuultu toteamus: "Ylärima on aina kauniimpi kuin ruma maali" osui kuitenkin naulan kantaan; upea suoritus Hallikaiselta.

  Ensimmäisen jakson toinen vaaratilanne nähtiinkin sitten jakson loppupuolella HeKuLan maalilla. Mats Friman ei pystynyt liimaamaan torjumaansa kaukovetoa, mutta korjasi sen jälkeisillä pantterimaisilla elkeillä tilanteen. Maailmanluokan refleksipelastus, josta näkyi Frimanin käsipallotausta erinomaisella tavalla. Friman myös loukkantui tilanteessa syöksyttyään urheasti vastustajan jalkoihin, mutta pystyi jatkamaan peliään. Osa syynsä jälkitilanteen synnystä lankeaa myös kyseisessä tilanteessa oudon passiivisesti katsojan rooliinsa tyytyneestä HeKuLa-puolustuksesta. Toisen kerran puolustus lopetti hetkeksi pelaamisen vastustajan hyökkääjän kalastettua pilkkua. Onneksi kummastakaan tilanteesta ei seurannut sen vakavampaa, mutta jatkossa on syytä pelata tilanteet aina vihellykseen asti.

  HeKuLa suoritti kaksi ensimmäistä vaihtoansa jo ensimmäisellä puoliskolla, ja puoliajalla kaksi lisää. Tuoreiden miesten tuoma energia alkoikin näkyä mitä pidemmälle ottelu eteni. Toisen jakson alussa LPS pääsi kuitenkin siirtymään johtoon. Puolustuksesta tullutta pystysyöttöä pääsi LPS:n hyökkääjä jatkamaan päällään hiuksenhienosti, ja toinen hyökkääjä tuikkaamaan kärkipotkulla pallon ohi vastaantulleen Jari "Hunni" Mustosen, joka oli tullut puoliajalla Frimanin tilalle.

  Takaiskusta huolimatta HeKuLan miesten päät eivät painuneet, vaan taisteluun käytiin entistä suuremmalla sydämmellä. Ote alkoi siirtyä yhä enemmän HeKuLan haltuun, ja peli pyöriä vastustajan kenttäpäädyssä. LPS:n pelaajat alkoivatkin hivenen turhautua kyvyttömyydestään, jonka konkreetista seurausta HeKuLan keskikentän primus motor Ari Eerola sai maistaa ilkeän myöhästyneen taklauksen muodossa. Onneksi tässäkin tilanteessa vältyttiin vakavammalta loukkaantumiselta, koska HeKuLa oli jo käyttänyt viimeisetkin kolme vaihtoaan, ja koska Eerola on tulevan sarjakauden osalta HeKuLan tärkeimpiä pelaajia, sarjanoususta kamppailtaessa.

  LPS sen sijaan joutui vajaalle toisen jakson puolessa välissä, vakavan loukkaantumisen kohdattua joukkueen keskikentän pelaajaa ja joukkueen käytettyä siihen mennessä jo kaikki vaihtopelaajansa. Ote siirtyi yhä enemmän HeKuLalle, ja jo vaihtoon tulleen Tero Salotuomen aloitteesta peliä kentän laidalla johtanut Jukka "Vemppajaoksen Päällikkö" Hämäläinen muutti taktiikkaa yhä hyökkäävämpään suuntaan. Laitapakki Tero "Ekki" Hämäläinen siirtyi keskikentälle Jarkko Hallikaisen siirtyessä kolmanneksi hyökkääjäksi.

  Tämän jälkeen peliä käytiin ainoastaan HeKuLan hyökkäysalueella, ja lopulta ansaittu tasoitus syntyikin kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Pallon kimpoiltua pitkään LPS:n rankkualueella, ajautui se lopulta kentän oikeaan laitaan Jarkko Hallikaiselle, joka lähetti millimetrin tarkan syötön veljelleen Jukka Hallikaiselle. Loppu onkin HeKuLa-historiaa Jukan pamautettua uskomattoman volleyn 25 metristä suoraan maalin vasempaan ylänurkkaan. Black Jacket Army räjähti liitoksistaan Hallikaisen pamauttaessa näin tärkeässä paikassa yhden HeKuLan historian kautta aikain kauneimmista maaleista.

  Maalin jälkeen Hämäläinen ei suinkaan määrännyt miehiään puolustamaan, vaan hyökkäykseen panostettiin samalla mitalla. Ilman karkeaa tuomarivirhettä tämä olisikin osoittautunut kannattavaksi Jarno Laurikaisen vapauduttua maalintekoon, mutta avustava päätti nostaa lipun sen hetken mukaan, kun Laurikainen vastaanotti pallon, ja näin HeKuLalta ryöstettiin voitto varsinaisen peliajan lopulla.

  Jatkoaika alkoi samoissa merkeissä. Jälleen avustavan lippu nousi käsittämättömästi Laurikaisen toimitettua pallon LPS:n verkon perille, ja HeKuLan ansaittu johto ei toteutunutkaan. Jatkoaika oli kahden väsyneen joukkueen kamppailua, jossa vähän väliä jollain kramppasi jalat. Tästä huolimatta pelin loppuhetkillä nähtiin vielä vaarallinen tilanne kummassakin kenttäpäädyssä. Ensin Jukka Hallikainen tälläsi paristakympistä, mutta LPS:n veskari esitti huipputorjunnan aivan alakulmasta. Pelin viime hetkillä Mustonen pelasti HeKuLan rp-kilpailuun upealla tippauksella yläriman yli. Tilanne syntyi LPS:n pitkästä sivurajasta, jotka tuottivat läpi ottelun HeKuLalle eniten vaikeuksia. Lähes välittömästi tilanteen jälkeen tuomari vihelsi jatkoajan päättyneeksi, ja siirryttiin rp-kilpailuun.

  LPS sai aloittaa laukomisen ja onnistui ensimmäisellään. Jukka Hallikainen tasoitti alakulma vedollaan. LPS:n toisen laukojan epäonnistuttua, sai HeKuLa mahdollisuuden siirtyä johtoon, mutta LPS:n veskari sai venytettyä jalkansa "Ekki" Hämäläisen vedon tielle. Kolmannet laukojat onnistuivat kummaltakin, Jarkko Hallikaisen tasoitettua HeKuLan taholta. LPS:n neljännen laukojan onnistuttua, oli Laurikaisella lähes pakkorako onnistua. Valitettavasti tälläkin kertaa veskari torjui jaloillaan. Näin LPS:n viidennenkin miehen onnistuttua, ei Sami Tuominen päässyt kokeilemaan pilkunvetoa, vaan LPS vei 4-2 voiton rp-kilpailussa ja HeKuLa tippui Suomen Cupista.

  Tuloksesta huolimatta HeKuLan esitys oli taistelun osalta erinomainen ja alkavan kauden osalta lupauksia herättävä. Koko alakerta pelasi loistavan pelin. Maalivahtiosasto näyttää erityisen vahvalta kahden huippuveskarin johdosta: kumpikin esitti näyttäviä torjuntoja ja vakuuttavia ulostuloja. Puolustus pelasi antaumuksella, vaikka onkin ollut loukkaantumisten riepottelema. Eilen ainoa viime kauden vakio keskuspuolustaja Karri Kivioja oli totuttuun tyyliinsä täyttä terästä. Lisäksi muutama Rio Ferdinand-mainen silkinpehmeä pallon riisto vastustajan jalasta oli jotain uutta "Kiviporaa". Tapani Tenhiälä oli keskupuolustajana kuin kala vedessä, jota täydensi Lauri Tainion esittämä lyhyt, mutta ihailtavan varma suoritus. Myös laitapakeilta löytyi asennetta ja taistelutahtoa. Salotuomen, Tuomo Rautiaisen ja "Ekki" Hämäläisen nöyrä puolustustyöskentely oli kiitoksen arvoista, puhumattakaan Risto Juntusen loputtomasta yrityksestä ja itsensä piiskaamisesta. Ainoana miinuksena puolustuksen osalta voi esittää lukemattomien harhasyöttöjen määrän, jonka johdosta HeKuLan oli vaikea saada keskikenttäpeliään varsinkin ottelun alussa pyörimään.

  Keskikentällä Tuominen oli totuttuun tapaan oma itsensä: "He's here, he's there, he's fucking everywhere". Eerola jakoi muutaman namupassin ja Jarkko Hallikainen pelasi myöskin totutusti monipuolisesti. Laidoilla Jari Nieminen, Tuomo Tervonen ja Vilho Jussila eivät päässeet näyttämään kaikkea osaamistaan. Syy ei kuitenkaan ole miehissä itsessään, vaan heKuLan vuodesta toiseen jatkuvassa kyvyttömyydessä käyttää laitoja, joissa taas eilenkin oli tilaa yllin kyllin, hyväkseen.

  Hyökkäyksessä Jukka Hallikainen oli maalejaan ja yhtä hyvää laukausta lukuunottamatta aika pimennossa. Tosin maali per ottelu on hyökkääjältä riittävä saldo, ja Jukkahan panee tästä huomattavasti paremmaksi. Hyökkääjä elää viimeistelystään, mutta siihen tarvitaan maalipaikkojen luontia muulta joukkueelta. Mika Petäjä pelasi ainoastaan lyhyen ajan, mutta osoitti jo senkin aikana, miksi mies pelasi aloituksessa. Lisäksi Laurikainen esiintyi hyökkäyksessä palattuaan pitkältä sairaslomalta, ja kuten todettua olisi ratkaissut pelin HeKuLalle, jos avustavat olisivat olleet tehtäviensä tasalla.
  (Martti Ant-Wuorinen)
HeKuLa jatkoon Kevät Cupissa
  10.4.02 Töölö
  HeKuLa jatkoi vajaamiehisenäkin hyviä esityksiään Kevät cupissa. Vastaantulijan roolissa oli tällä kertaa HPS, joka pelaajaylivoimastaan huolimatta sai nöyrtyä 3-0.

  HeKuLa aloitti varovasti ja osoitti taktista kypsyyttä keskittymällä vastahyökkäyksiin. HPS piti palloa, mutta kolmen miehen puolustus ja jälleen hyvin pelannut Mats Friman peitti enimmät laukaukset ja piti nollan. Pelin 10. minuutilla loukkaantuneena pelannut Tuomo Tervonen iski hyökkäyksen päätteeksi taululle lukemat 1-0 terälehtien hyväksi.

  Maalin jälkeen HPS lisäsi painostusta ja Tero Salotuomi sai pelastaa pallon lähes maaliviivalta. Kulman jälkitilanteesta HPS:n kankeat pelaajat saivat pallon vielä kahdesti ylärimaan, mutta Friman piti nollan.

  Toisella puoliajalla kentälle juoksi itsevarma HeKuLa. Jakson käsikirjoitus oli tuttu ensimmäiseltä puoliskolta. HPS piti palloa ja HeKuLa nautti maalinteosta. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Sami Tuominen vapautti tuulispään lailla viilettäneen Jukka Hallikaisen, joka nautiskellen latasi pallon 35 metristä HPS:n veräjänvartijan taakse.

  HPS yritti vielä, mutta turhaan ja sen hidas puolustus oli jatkuvissa vaikeuksissa Jukka Hallikaisen ja Tuomo Tervosen nousujen kanssa. Viisi minuuttia ennen loppua Jarkko Hallikainen nousi puolustuksesta ja löysi beckhammaisella syötöllään veljensä vastustajan rangaistusalueen ulkopuolelta, josta Jukan veto painuikin taas maaliin, 3-0. Vielä ennen loppuvihellystä Tero Salotuomi näki HPS:n maalivahdin seikkailevan kaukana maalistaan, mutta roikkopallo meni hiuksen hienosti ohi.

  Voitto vie HeKuLan jatkoon lohkonsa voittajana. Illan esitys vahvisti HeKuLan vahvuudeksi varman puolustuksen ja sitä tukevan keskikentän sekä tuulen nopeat kärjet. Kiitokset myös kentän laidalla viihtyneelle perinteikkäälle Punanutut -kannatusjoukolle.
  (Laurijuhani Tainio)
Jukka Hallikaisen hattutemppu siivitti Kukkaislapset murskavoittoon
  8.4.02 Kumpula
  HeKuLan pahamaineinen fanijoukko Black Jacket Army saapui ennätyksellisen monilukuisena Kumpulan santa-areenalle kannustamaan idoleitaan kevätcupin avausottelussa. Vakavilta levottomuuksilta vältyttiin terälehtien peliesityksen vastattua lähes täydellisesti kannattajiensa toiveita. Vastaantulijaksi kentälle ryhmittynyt JalPa kokikin tappion tylyin lukemin 6-1. Näin ollen kauden avausta voidaan vähätellen kutsua lupauksia herättäväksi.

  Joukkueen avainhahmo oli huimaan kevätvireeseen yltynyt kärkipelaaja Jukka Hallikainen, jonka myös arvovaltainen raati valitsi yksimielisesti Ottelun Terälehdeksi. Kontakteja kaihtamaton taituri oli omimmillaan niin hurjia laukauksia kuin hienovaraisia siirtojakin viljellessään. Hallikainen teki ottelussa kolme maalia ja lukema olisi voinut olla hyvällä onnella kaksinkertainen. Kukkaislasten ystävät voivatkin huokaista helpotuksesta maalikeisarin ketsuppipurkin rävähdettyä ammolleen jo kauden tässä vaiheessa.

  HeKuLan muista maaleista vastasivat keskikentällä enimmäkseen viihtyneet Tuomo Tervonen, Ari Eerola ja Vilho Jussila. Jokaisen kohdalla maalia voidaan pitää ansaittuna palkintona erinomaisesta kokonaisesityksestä. Keskikentän hyökkäyspeli oli vauhdikasta, monipuolista ja luovaa. Etenkin keskikentän laitojen juoksuvoima ja taistelutahto saivat hymynkaltaisen kareilemaan jopa yrmeydestään tunnetun valmennusjohdon suupielillä.

  Kevätcupin omalaatuisten kokoonpanosääntöjen pakottamana loukkaantumisten runtelema HeKuLan puolustus pelasi ottelun kolmimiehisenä. Ajoittain pakka näytti aukeavan huolestuttavasti, mutta suurella sydämellä uurastaneet taistelijat eivät jättäneet yhtään tilannetta kesken selvittäen kunnialla kaikki tilanteet vastustajan maaliin johtanutta laitanousua lukuun ottamatta. Hienosti esiintyneiden vakiopakkien, Tero Salotuomen ja Tapani Tenhiälän, lisäksi myös Sami Tuominen ja "Naakka" Hallikainen kokeilivat vuorollaan itselleen outoa pelipaikkaa hämmentävällä varmuudella. Maalivahti Mats Friman ilahdutti fanikatsomoa varmuudellaan ja etenkin entisestään monipuolistuneella avauspelillään.
  (Karri Kivioja)
Kutosen alustava ohjelma julkaistiin
  8.4.02
  Suomen Palloliiton Helsingin piiri julkaisi tänään kutosen alustavan ohjelman. Sarja alkaa HeKuLan osalta keskiviikkona 8. toukokuuta ottelulla Norsunkaatajia vastaan. Kukkaislasten lohkossa (lohko 3) tapahtui pieniä muutoksia, sillä FC Sonnit ja HDS/Cosmos Juniors tulivat uusina joukkueina mukaan ja LPS/3 ja HDS/Vatanspor jättäytyivät sarjasta. Sarja päättyy Kukkaislasten osalta torstaina 26.9.
Suomen Cupin ottelu 18.4.
  4.4.02
  Helsingin Kukkaislapset aloittavat urakkansa Suomen Cupissa kohtaamalla LPS/2:n torstaina 18. huhtikuuta kello 19.00. Ottelu pelataan LPS:n kotikentällä Kurkimäessä. Asiasta tullaan järjestämään erillinen tiedotustilaisuus lähipäivinä.
Kevät Cupin ohjelma julkaistiin
  20.3.02
  Suomen Palloliiton Helsingin piiri julkaisi eilen Kevät Cupin ohjelman. Cup pelataan huhtikuun aikana Helsingissä.

  Samassa alkulohkossa HeKuLan kanssa pelaavat JalPa ja HPS. Alkulohkoista vain voittajat menevät jatkoon ja sarja jatkuu Cup-muotoisena.

  Kukkaislasten ensimmäinen ottelu on 8.4. kello 20.00, jolloin vastaan asettuu JalPa. Ottelu pelataan Kumpulan hiekkakentällä. HPS kohtaa HeKuLan keskiviikkona 10.4. kello 20.00 Saharassa. Mikäli HeKuLa selviytyy jatkoon alkulohkostaan, on sillä lauantaina 20.4. klo 14.00 ensimmäinen cup-ottelu.
HeKuLa kohtaa LPS/2:n Suomen Cupin toisella kierroksella
  15.3.02
  Helsingin Kukkaislapset aloittavat urakkansa Suomen Cupissa kohtaamalla LPS/2:n. Ottelu pelataan 15.-25.4.2002 Helsingissä.

  Kukkaislapsilla oli tänä vuonna arpaonnea ohjelman kanssa, sillä he selviytyivät suoraan toiselle kierrokselle. Myös vastustajajoukkue sopii hyvin Terälehtien tavoitteisiin. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin ja silloin HeKuLa oli parempi luvuin 2-0.

  Suomen Cupiin ilmoittautui yhteensä 294 joukkuetta. Sarjoittain joukkueet jakaantuvat seuraavasti: Kolmonen ja muut seurat yhteensä 235 joukkuetta, Kakkonen 32, Ykkönen 15 ja Veikkausliiga 12.

  Finaalit pelataan alustavan suunnitelman mukaan lauantaina 9.11.2001 Finnair Stadiumilla Helsingissä. Voittaja palkitaan rahapalkinnon lisäksi paikalla UEFA Cupissa. Finaalin voittaja saa palkinnoksi 17.000 € ja toiseksi tullut 5.000 €. Pikkufinaalin voittaja saa palkinnoksi 3.500 € ja toiseksi tullut 1.700 €. Kaikki pelaa finaalin voittaja saa 900 € ja toiseksi tullut 450 €.

  Suunnitelmissa on, että paras Kolmosen tai sitä alemman sarjatason joukkue saa paikan UEFA:n Regions’ Cupissa 2002-2003, jonka ensimmäinen kierros pelataan 1.8.-31.12.2002. Kyseinen joukkue edustaa kilpailussa paitsi Suomea, niin myös omaa kotipiiriään. Joukkueen pelaajiston tulee täyttää Regions’ Cupin sääntöjen vaatimukset (mm. ikärajat, amatööriasema jne.).
HeKuLalle kaksi uutta pelaajaa
  4.3.02
  Helsingin Kukkaislapset ry:n hallitus päätti eilisessä kokouksessaan uusista pelaajista kaudelle 2002. Kokelaita oli kauden aikana useita ja taso oli jälleen erittäin kova. Valituiksi tulivat tällä kertaa Vilho Jussila ja Jari "Hunni" Mustonen.

  Jussila on tuttu mies joukkueelle, sillä hän on harjoitellut Kukkaislasten kanssa viime kaudesta lähtien. Mies tulee todennäköisesti vahvistamaan Kukkaislasten keskikenttää.

  Jari Mustonen valittiin joukkueen toiseksi maalivahdiksi. HeKuLan johdon luottamus ykkösmaalivahtiin, Mats Frimaniin, on edelleen horjumaton. Toisen maalivahdin tuomat mahdollisuudet nähtiin kuitenkin hyvinä erityisesti harjoituksissa ja mahdollisten poissaolojen varalta.

  Kukkaislasten hallitus jätti yhden pelaapaikan täyttämättä tässä vaiheessa. Hallitus ilmoitti odottavansa lisänäyttöjä vielä kahdelta pelaajalta. Toisella on voimassa oleva suullinen sopimus erään helsinkiläisseuran kanssa ja toisen kohtalona on nilkan murtuminen, joka estää miehen pelit sairasloman aikana.
HeKuLa Suomen Cupiin ja piirin Kevät Cupiin
  24.2.02
  Helsingin Kukkaislapset osallistuvat jälleen Suomen Cupiin. Viime kaudella koettu tappio Atlantis 2:lle Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella on vielä muistissa ja nyt lähdetään hakemaan tosissaan menestystä. Suomen Cupin ensimmäinen kierros pelataan jo huhtikuun ensimmäisellä viikolla, joten joukkue siirtynee piakkoin ulos harjoittelemaan.

  Kaudella 2002 HeKuLa osallistuu myös Helsingin piirin järjestämään Kevät Cupiin. Tavoitteita menestymisen suhteen ei ole asetettu ja Cup otetaankin harjoituksena tulevaa kautta ajatellen.
HeKuLa tiukassa lohkossa kaudella 2002
  23.2.02
  Palloliiton Helsingin piiri julkaisi kauden 2002 lohkojaot. HeKuLa pelaa jälleen kutosen lohkossa 3 ja saa vastaansa tukun tuttuja joukkueita viime vuosilta.

  Lohkossa kolme pelaavat: EHP, FC Härät, FC Kuitu/2, FC Wartti, HDS/Vatanspor, HeKuLa, Käpylän Sekunda, LeJa, LPS/3, MaKu/Legends , MoPo, Norsunkaatajat, PenPa, Projekti 2000/KonTo, Ruila ja Slode. Kutonen pelataan kolmessa 16 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkovoittajat nousevat Viitoseen. Lisäksi lohkojen kakkoset pelaavat karsinnan lisänousijoista. Piirinmestaruudesta pelaavat lohkovoittajat yksinkertaiset sarjan. Lohkojen sijoille 13. ja sitä huonommin sijoittuneet putoavat Seiskaan.
Helsingin Kukkaislapset valitsivat uudet toimihenkilöt kaudelle 2002
  21.1.02 Merihaka
  Helsingin Kukkaislapset ry. piti sääntömääräisen vuosikokouksensa eilen Merihaassa. Kokouksessa valittiin hallituksen lisäksi muun muassa uudet toimihenkilöt kaudelle 2002.

  Yhdistyksen hallitus jatkaa viisimiehisenä. Puheenjohtajan nuijaa heiluttaa edelleen Jarkko Hallikainen ja varapuheenjohtajana jatkaa Sami Tuominen. Sihteeriksi valittiin Jukka Hämäläinen, jonka jättämään rahastonhoitajan tehtävään siirtyi Jarno Laurikainen. Uudeksi jäseneksi hallitukseen nimitettiin Tapani Tenhiälä.

  Myös tilintarkastajien osalta tapahtui muutoksia. Helsingin Kukkaislasten tilintarkastajana koko yhdistyksen historian ajan toiminut Tuomo Rautiainen siirtyi toimesta sivuun ja hänen tilalleen valittiin Tuomo Tervonen. Varatilintarkastajana jatkaa edelleen Martti Ant-Wuorinen.

  Seuran toimihenkilöiksi vuodelle 2002 valittiin seuraavat henkilöt: joukkueenjohtajana jatkaa Sami Tuominen ja varamieheksi nimitettiin Karri Kivioja. Valmennustehtäviä hoitaa tulevalla kaudella Jarno Laurikainen Tapani Tenhiälän avustamana. Joukkueen kapteeniksi nimitettiin Jarkko Hallikainen ja varakapteeniksi Jukka Hämäläinen.