HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET


Uutiset 2005:

HePuLi-ottelun Terälehdet palkittiin
  23.9.2005
  Terälehtiraati kokoontui viimeisen kerran kaudella 2005 palkitsemaan Ottelun Terälehdet. Tasaisista otteista huolimatta, raati onnistui erottelemaan jyvät akanoista. Seuraavassa valinnat perusteluineen:

  *** Miikka Majlander ”Aina kannattaa vetää ja siitä tuli hyvä esimerkki. Hyvää duunia muutenkin. Hieno maali ja loistavia juoksuja kärjessä. Ei hätäillyt tilanteissa, vaan hakeutui aina hyviin laukaisupaikkoihin. Hieno maali ja kauttaaltaan yritteliästä peliä.”

  ** Ari Eerola ”Pyöritteli välillä vastustajia ihan yksinään. Peruspeli eli fantastinen. Taas elementissään pyörittämässä vastustajia. Ja kynä käy...”

  * Tapani Tenhiälä
  ”Loistavaa työskentelyä sekä pallollisena että pallottomana! Olisipa maajoukkueessakin tällaisia laitapakkeja. Hyvää taistelua ja jaksamista loppumetreillä.”

  Mitalisijojen ulkopuolelle jäi herrat Jarno Laurikainen (”Nopea järkäle!”), Mats Friman (”Loistotorjuntoja erityisesti ekalla puoliskolla. Piti tasonsa ja samalla nousutoiveet yllä!”) ja Vilho Jussila (“Alhaalla ja ylhäällä eli puolustaminenkin maistui”).
Tasapeli torppasi Terälehtien nousumahdollisuudet
  12.9.2005
  Tihkusateisella Pallokentällä koettiin aatteiden paloa ja tunnetta jaloa Helsingin Kukkaislasten kauden päättyessä pistejakoon Helsingin Punalipun kanssa. Tiukka ja tasainen kotiottelu loppui pelitapahtumia varsin hyvin vastaavasti lukemiin 1-1 (1-0).

  Tihkusateisella Pallokentällä koettiin aatteiden paloa ja tunnetta jaloa Helsingin Kukkaislasten kauden päättyessä pistejakoon Helsingin Punalipun kanssa. Tiukka ja tasainen kotiottelu loppui pelitapahtumia varsin hyvin vastaavasti lukemiin 1-1 (1-0).

  Kohtaaminen oli alusta loppuun asti kahden tasokkaan ja motivoituneen kokoonpanon kovaotteinen, mutta silti rehtihenkinen, kamppailu. Kummallakin joukkueella oli pyrkimyksenä rakentaa peliä maata pitkin ja myös puolustuspää pysyi molemmin puolin tiiviinä.

  Kukkaislasten maalin teki oranssissa paidassa jälleen itseään säästelemättä raatanut kärkimies Miikka Majlander ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Hän kruunasi vasemman laidan puhkaisseen nousunsa hallitulla putoavalla lehdellä, joka upposi suoraan verkkoon paikalla kärkkyneen Jarkko Hallikaisen sinnikkäästä jatkokurotusyrityksestä huolimatta. Punalipun maalivahti myötävaikutti maalin syntymiseen haparoinnillaan siinä määrin, että vielä isä aurinkoisen aikaan hänen seuraava pelinsä olisi pelattu ikiroutapäällysteisellä kentällä.

  Pitkään näytti siltä, että HeKuLa poistuu areenalta kolmen sarjapisteen kanssa. Punalippu sai kuitenkin toisella puoliajalla noin kymmenen minuuttia ennen loppua kulmapotkutilanteen, joka päättyi vastustamattomaan puskumaaliin. Vastustaja ryhmitti rangaistusalueelle lähes koko miehistönsä, eikä Kukkaislasten miesvartiointi voinut täysin toimia kahden puolustajan päivystäessä oppikirjan osoittamalla tavalla pystytolppien tuntumassa.

  HeKuLan osalta ottelun lopputulos merkitsi sitä, että sarjakausi päättyi ilman nousukarsintoja. Näin tapahtui siitä huolimatta, että FC Homer jäi seuraavana päivänä yllättäen tasapeliin sarjan hännillä majailleen RuPS:n kanssa. Mikäli viimeinen ottelu olisi päättynyt kukkaisvoittoon, olisi karsintapaikka Palloliiton sekavasta tilastointitavasta huolimatta ollut varmasti taskussa.
  (KK)
Ottelun Terälehtiä julkisuuteen
  5.9.2005
  Kauden lähestyessä loppuaan, kokosi Terälehtiraati jälleen rivinsä ja julkaisi kimpun Terälehtiä. Raati arvioi ottelut: HeKuLa – FC Härät, FC IKHTYS - HeKuLa, HeKuLa – FC Viikingit/2, HDS/Express - HeKuLa ja Suokki/AC Stoppi - HeKuLa. Seuraavassa raadin valinnat.

  HEKULA - FC HÄRÄT:

  *** Jari Nieminen

  ”Rauhallista vakuuttavaa peliä, hieno maali. Hienoa työtä keskikentällä. Mies on koko kauden pelannut mahtavasti!”

  ** Mats Friman
  ”Upea torjunta yläkulmasta kruunasi nollapelin. Hyvää pelinlukua.”

  * Vilho Jussila
  ”Hyvällä itseluottamuksella kauden paras peli. Muutama hieno syöttö.”

  Lisäksi topparipari Jarno Laurikainen (”Omalla tasollaan jälleen ja näyttävä "hissi" alimpana miehenä!”) ja Jarkko Hallikainen (”Vastustajalla oli useampi läpiajo vireillä, mutta Jare esti ne kaikki! Sata-varma.”) saivat raadin säälipisteet ja lämmintä kättä palkinnoksi otteistaan.

  FC IKHTYS - HEKULA

  *** Petri Luoma

  ”Hoiti ja puhui. Liigatason pääpeliä ja avauksia. Piti takalinjan kurissa. Hyvää pelinlukua ja taitavaa pallonkäsittelyä! Pallonhallinta huippuluokkaa, ei kakkospalloja vastustajille!”

  ** Jarkko Hallikainen
  ”Hyvin meni. Vastustaja pysyi kurissa.”

  * Tapani Tenhiälä
  ”Hyvä paluu, muutama hyvä avaus!”

  Listan alla kupli jälleen ja herrat Jarno Laurikainen (”Hyvää rynnimistä ja hakua.”), Ari Eerola (”Näyttävää lyhytsyöttöpeliä!”), Mats Friman (”Täys nolla. Nollapeli on aina nollapeli!”), Mikko Kemppainen (”Hyvää duunia keskikentällä. Kauden paras peli mieheltä!”) sekä Lauri Kilkku saivat myös nimensä marmoritauluun.

  HEKULA - FC VIIKINGIT/2

  *** Mats Friman

  "Taas nollapeli ja muutama erittäin näyttävä torjunta. Piti nollan ja hoiti meille pisteen kotiin. Ajoitus kohdallaan, hyvät vastaantulot."

  ** Tapani Tenhiälä
  "Tarkkoja syöttöjä ja hyviä purkuja. Älykästä puolustuspeliä oikealla asenteella!"

  * Jarkko Hallikainen
  "Hyvät maalipotkut tuulisella kentällä. Hyviä purkuja ja maalipotkuja."

  Myös Kari-Pekka Helstén , Tomi Nevasoja ("Hyvää tsemppiä koko peliajan."), Mikko Kemppainen ("Parantaa peli peliltä."), Tuomo Rautiainen ("Ei menty ohi, maalivahdille millintarkka syöttö 40 metristä! Piti laitansa ja vastustajan epätoivoiset rimpuilut kurissa. Antoi erittäin taidokkaan pääsyötön Matsille.") saivat ääniä.

  HDS/EXPRESS - HEKULA

  *** Ari Eerola

  "Muutaman kerran olisi voinut vetää pallon maaliin, mutta paljon hyviä juttuja. kauden parhaat otteet, huikeaa itseluottamusta sekä ajan ja tilan hallintaa. Kauden paras peli. Vihollinen ryntäisi päälle, Ari vei kahville! Kahvit ja munkit"

  ** Petri Luoma
  "veikkausliigatason topparipeliä. Rauhoitti puolustuslinjaa jo pelkällä olemuksellaan. Pelasi Tapsan kanssa näyttävästi yhteen ja kahvitteli vastustajia rohkeilla liikkeillään. Varmuutta alapäässä ja malttia yläpäässä."

  * Jarkko Hallikainen
  "Puolustuslinjan hallitsija, kymmenkunta tärkeää purkua ja pallonriistoa. Erikoistilannemaali ja lopussa hyviä purkuja pitkälle yli rajojen"

  Herrat Miikka Majlander ("Loistava maali ja yritteliästä peliä. Tuli kentälle, teki kylmänrauhallisesti tärkeän avausmaalin, joka tänä vuonna on aina tarkoittanut 3 pistettä."), Jari Nieminen ("Loistavaa pelinlukua ja hienoja läpisyöttöjä. Rauhallisuutta."), Mikko Simos ("Maali ja paljon juoksua. rentoa peliä kuten pitääkin."), Jukka Hallikainen ("100:s piste oranssipaidassa. Kaksi maalisyöttöä ja hyviä oivalluksia. Hieman liikaa hieromista.") ja Tero Salotuomi ("Ei turhia hätiköintejä.") joutuivat tällä kertaa tyytymään pistesijoihin.

  SUOKKI/AC STOPPI - HEKULA

  *** Mats Friman

  "Loistavia torjuntoja seisten, istuen, kontillaan ja vaikka miten. Ei voinut osumille mitään. Lukuisia maailmanluokan urheiluruutu-pelastuksia, ei mahtanut takaiskuille mitään. Eipä ole nähty hetkeen samanlaisia torjuntoja keneltäkään eikä missään. Ehkä muutama samanlainen tuli joku vuosi sitten Saksa - Suomi pelissä. Piti parilla upealla torjunnalla numerot kohtuullisina, ei voinut maaleille mitään. Ekassakin kaksi kertaa tiellä eikä pakkeja vieläkään näkynyt."

  ** Tomi Nevasoja
  "Rauhallisuutta ja varmuutta. Tsemppiä loppuun asti. Hyviä nousuja ja vankkaa työntekoa."

  * Jarkko Hallikainen
  "Jälleen varmaa puolustustyöskentelyä, vaikka olikin yksi ekan maalin sivustakatsojista. Toi ylös siirryttyään hyökkäyspeliin aivan uutta draivia ja yritystä. Pelasi paikalla kuin paikalla ja näytti esimerkillisesti, miten juostaan itsensä puhki ja juostaan silti vaihtoon. Sitä kaivattaisiin."

  Listan alapuolelle jäivät tällä kertaa herrat: Jarno Laurikainen ("Pirteitä nousuja, hyviä syöttöjä ja lisämaininta kantapääkikkailusta."), Ari Eerola ("Kynäilyä ja pallon hallintaa. Hyviä ideoita."), Petri Luoma ("On kyllä varma ja vakaa, tilanne missä loukkaantui oli upea pukkaus, pelasti todennäköisesti maalin sillä."), Jukka Hallikainen ("Kunnostautui syöttäjänä."), Tero Hämäläinen ("Ei tainnut olla ekan maalin aikana kentällä eikä kai toisenkaan, joten hoiti puolustavan paikkansa kunnialla.") ja Mikko Simos ("Kärjeltä odotetaankin itsekkyyttä.").


Stoppi jyräsi HeKuLan
  29.8.2005
  HeKuLa koki kauden suurimman tappionsa Laajasalon myöhäisillassa. Kotikentällään pelannut Suokki/AC Stoppi pöllytti Kukkaislapsia suurinumeroisesti 2 - 0 (1 - 0).

  Ottelun ennakkoasetelmien piti kaiken järjen mukaan olla selkeät. Kauden tilastojen valossa HeKuLan piti viedä ja Stopin vikistä. Tosin Stopin nousukunto ei ollut jäänyt huomaamatta HeKuLan manageriportaassa.

  Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Palloa pidettiin kaikkien yllätykseksi molempien joukkueiden toimesta maassa ja peli näytti ajoittain varsin laadukkaalta. Ensimmäiset tilanteetkin rakennettiin rauhassa ja oivallisten syöttöjen tukemana.

  Ottelun avausmaali syntyi 12. peliminuutilla. Stoppi sai kyseenalaisesta rikkeestä vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajan tuntumasta. HeKuLa ryhmitti oikeaoppisesti muurin paikoilleen ja jäi odottamaan vastustajan ratkaisua. Kova kuti suuntautui muurin ohitse ja Mats Friman epäonneksi pallon liimaaminen ei onnistunut kokonaan. Syntyneeseen reboundiin ehti ensimmäisenä sinipaitainen vastustaja, mutta Friman pelasti tilanteen istuallaankin. Oli toisen reboundin aika ja HeKuLan puolustuksen tarkkaillessa tilannetta pallon siirsi verkkoon Stopin pelaaja. Näin kuparinen oli rikottu vasta kolmannen kerran kuluvalla kaudella.

  HeKuLan aloitti taistelun pisteistä vaihteeksi takaa-ajoasemasta. Eräs parhaista tilanteista nähtiin aivan ensimmäisen puoliskon lopulla, kun Jukka Hallikainen vapautti Miikka Majlanderin läpiajoon. Stopin puolustus repi paidasta minkä kerkesi, mutta Majlander rynnisti linjan läpi. Vastustajan otteet vaikuttivat miehen keskittymiseen kuitenkin sen verran, että laukaus suuntautui yli maalin.

  Toinen puolisko alkoi HeKuLan kannalta masentavasti. Vain minuutti alkuvihellyksestä ja Stoppi siirtyi jo 2-0 johtoon. Osuma syntyi vaarattoman näköisestä tilanteesta, kun Stopin keskikenttämies ampui lähes keskiympyrästä kohti maalia. Korkeassa kaaressa leijaillut pallo tippui aivan yläriman alle ja Mats Friman oli voimaton.

  Manageri Karri Kivioja reagoi tilanteeseen nopeasti ja käskytti Kukkaislapset rohkeaan kolmen kärjen taktiikkaan. Taktiikkamuutos toi kaivattua ryhtiä HeKuLan peliin ja Stopin puolustusalueella nähtiinkin useita vaarallisia maalitilanteita. Herrat Tero Salotuomi, Tapani Tenhiälä, Miikka Majlander, Jukka Hallikainen, Mikko Simos ja Jarkko Hallikainen pääsivät kukin vuorollaan kokeilemaan onneaan, mutta tavoiteltua tulosta ei syntynyt. Kovasta loppurutistuksesta huolimatta lukemat säilyivät ennallaan ja HeKuLa oli kokenut kauden suurinumeroisimman tappion.


Jukka Hallikainen rikkoi satasen Jukka ja tähti!
  27.8.2005
  HeKuLan ahnas kärkimies Jukka Hallikainen rikkoi ensimmäisenä maagisen sadan pisteen rajan oranssipaidoissa. Yhteensä 76 maalia ja 24 syöttöä tehnyt mies tarvitsi haamurajan ylittämiseen yhteensä 77 ottelua. Matkan varrella Hallikainen saalisti itselleen myös 15 varoitusta.

  Palkinnoksi uroteosta Hallikaiselle myönnettiin yhdellä tähdellä varustettu juhlajuoma (kuvassa oikealla). Seuraava palkinto odottaa luonnollisesti kolmensadan pisteen kohdalla.


HeKuLa palasi voittokantaan
  25.8.2005
  HeKuLan vieraspeli HDS/Express:a vastaan onnistui odotetusti. Hyökkäyspään löytäessä pitkään kadoksissa olleen maalijyvän, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. HeKuLa vei pistepotin mukanaan selkein 0 - 3 (0 - 2) luvuin.

  Asetelma ennen ottelua oli kristallinkirkas: terälehtien oli palattava voittokantaan ja omalle tasolleen huolimatta sarjatilanteesta. Lohkon tilanne elää ja kauden viimeiset ottelut on pelattava siten, ettei mahdollinen nousukarsinta jää ainakaan kukkaislasten esityksistä kiinni.

  HeKuLan hyökkäyskalustoa oli illan tuloksesta päätellen kuivattu vähintään saunan lauteilla, sillä peli-ilo oli jälleen palannut oranssipaitaisen joukkueen hyökkääjien rintoihin. Siltamäen hyväkuntoinen ja jalkoja hellivän pehmeä hiekkakenttä sai todistaa maaleja molemmilla jaksoilla.

  Jo ennen alkuvihellystä Helsingin tänä kesänä lähes trooppiseksi muuttunut ilmasto näytti tyypillisiä piirteitään, kun kirkkaan aurinkoinen taivas tummeni hetkessä kastellen molempien joukkueiden pelaajat kauttaaltaan läpimäriksi. Kesäsade oli vielä lämmin ja tuntui luovan vierasjoukkueeseen hyvän tunnelman.

  Kotijoukkueena vastaan asettunut kansainvälinen ryhmittymä osoittautui heti ottelun alusta alkaen taitavaksi ja siistin pelin joukkueeksi. Hyökkäykset soljuivat molempiin suuntiin, mutta hienokseltaan pallon hallinta kallistui HeKuLan vaakakuppiin. Muutamat vaarallisemmat hyökkäykset päätyivät vaatimattomina keskityksinä (tai aavistuksen epäonnistuneina laukauksina) veräjänvartijoiden helposti poimittaviksi.

  Ottelu sai dramaattisen alun, kun pallontavoittelutilanteessa Mikko Simos tavoittelee ilmasta palloa, johon Vilho Jussila tulee voimalla; kommunikaatiokatkoksen seurauksena Simokselle lähes murtunut nenä. Maalivainua se ei kuitenkaan häirinnyt vaan päänpuistelun jälkeen mies jatkaa turvonneen naaman kera peliä.

  14min kohdalla alkoi kuitenkin tapahtua enemmän myös tuloksellisesti. HeKuLan varmasti etenevä hyökkäys lähestyi oikealta laidalta vastustajan maalia ja pallon saanut Miikka Majlander ei tällä kertaa erehtynyt vaan kiersi maalivahdin ja laittoi pallon varmasti maalin vasempaan alanurkkaan. Kukkaislapset siirtyivät maalilla ansaittuun johtoon.

  Tasaisen keskialueen vääntämisen jälkeen HeKuLa sai erikoistilanteen. Mikko Wennström antoi takatolpalle kaartavan kulmapotkun vasemmalta ja kaikkialla kentällä työskentelevä Jarkko Hallikainen puski varmasti alaspäin. Oikein suuntautunut pusku meni hieman onnekkaastikin vastustajan jalan kautta maaliin ja vierasjoukkue siirtyi 2-0 johtoon ajassa 25min. HeKuLa lähti tauolle näin varmantuntuisessa kahden maalin johtoasemassa.

  Toiselle puoliajalle HDS/Express tunsi saaneen lisää virtaa ja tappioasemastaan huolimatta pelasi ennakkoluulotonta peliä. HeKuLan samalla nostaessa hyökkäystään maalitilastoja kaunistellakseen, avasi tämä muutamia vaarallisentuntuisia tilanteita Mats Frimanin vartioimalle maalille. Kaukaa lähteneet pallot mies poimi kuitenkin kuin kypsät oliivit auringossa kylpeviltä rinteiltä tutulla nollapeliasenteellaan.

  Ottelu sai kruununsa n.40min kohdalla, kun jo muutamaan otteeseen kokeilemaan päässyt Mikko Simos kiersi maalivahdin vasemmalta ja tuikkasi pallon oikeaan alanurkkaan. HeKuLan mittakaavassa pitkä kahden ottelun kuiva kausi oli vihdoin päättynyt ja joukkue koristanut ansaitusti 3-0 lukemilla positiivista maalisarakettaan.

  Puolustuksessa lähes vuorenvarmasti ottelusta toiseen pelaava Petri Luoma esiintyi Siltamäen illassa kuin itse varmuus vieden vastustajan hyökkääjiltä pelivälineen kuin tikkarin lapselta. Myös keskikentän Ari Eerola pyöritti Zidanemaista peliään ja piti pallon juuri silloin, kun se muiden jaloissa olisi polttanut jakaen samalla hyviä palloja eteenpäin hyökkäyksiin.

  Laajasaloon on viikonlopun jälkeen nyt helpompi lähteä Suokki/AC Stoppia vastaan. Joukkueen lääkärin ja fysiologien tarkemmissa tutkimuksissa on myös osoittautunut, että hyökkääjä Mikko Simos on täysin kunnossa ja valmis otteluun.
  (Mikko Kemppainen)


Jälleen maaliton ottelu
  18.8.2005
  Kukkaislasten maalinteko-ongelmat jatkuvat ja tällä kertaa oli FC Viikingit/2 -nimisen ryhmittymän vuoro jakaa pisteet. Kun oma pää pitää takuuvarmasti, kirjattiin tulostaululle jälleen 0 - 0 (0 - 0) lukemat.

  Tapulikaupunki on nimensä vastaisesti jumalanselän takana ainakin mitä tulee tasokkaan jalkapallon pelaamiseen. HeKuLan juurikasvusto kaipaisi nyt hieman kasvuvoimaa, jotta tarvittavat kaikki kolme pistettä saataisiin vietyä terälehtien vehreämmille nurmille lannoittamaan haavetta kovemmista divisioonista. Vastaan asettuu Tapulin hiekalla punapaitainen FC Viikingit/2 ja sarjakärki on vielä tavoitettavissa.

  Sää ottelun alla on kirkas ja melko lämmin. Ilmeisesti peleihin on kuitenkin aina saatava hieman lisähaasteita, joten tällä kertaa jalkapalloa pelataan todella voimakkaassa tuulessa, joka tekee jälleen kerran pelin arvioimisesta erittäin hankalaa.

  Perinteisesti paineen alla hyvin menestyvät oranssit kärsivät jonkinlaisesta alavireestä ja hermostuneisuudesta, joka ei ole lainkaan joukkueen kuluvan kauden esityksille tyypillistä. Peli alkaa, jopa hieman yllättäen, Viikinkien kovalla painostuksella - varsinaisia maalipaikkoja ei tule, mutta painopiste on huolestuttavasti Kukkaislasten päädyssä.

  10min pelin jälkeen HeKuLa nousee ahdingosta ja pääsee paremmin peliin mukaan. Ensimmäisellä puoliajalla parhaat maalintekopaikat osuvat Jukka Hallikaiselle (n. 15min ja 25min kohdalle), joka pääsee muutaman kerran vastakkain vastustajan maalivahdin kanssa - joko maalivahti liukuu hyvin vastaan pallon jäädessä jalkoihin tai sitten roikkuvana lähtevä nosto kaartaa 10cm pystypuun väärälle puolelle. Vastustaja ei muutamia yksilöitä lukuunottamatta ole teknisesti vahvin kauden joukkueista, mutta nopealla liikkumisellaan ja hyvällä sijoittumisellaan se tekee pelistä HeKuLalle vaikean. Oranssi joukkue harrastaa Tapulikaupungin kentällä muutenkin hieman liikaa "pitkä ja perään -palloa", joka valitettavasti voimakkaaseen myötätuuleen pelatessa vie pystysyötöt kovin usein miltei suoraan vastustajan maalivahdille.

  Taukovihellys näyttää tulevan tarpeeseen, sillä otteet kuumentuvat ja likaisen kovaa peliä harrastanut vastustaja alkaa turhautua tehottomuuteensa - suunsoittoa ja tönimistä molempien joukkueiden osalta ja varoituksia jaellaan.

  Toiselle puoliajalle Terälehtisikermä pääsee koettamaan taitojaa voimakkaaseen vastatuuleen. Painopiste pelissä siirtyy enemmän keskialueelle, mikä sopii HeKuLalle ja palloa saadaan enenevässä määrin Viikinkien maalille. Vastustajan maalivahti näyttää jo toisen puoliajan alkaessa alistuneen nollapeliin ja on ilmeisen tyytyväinen tasatulokseen, mikäli verkkaisesta pallonhakemisesta voi jotain päätellä. Samaan aikaan toisessa päässä Mats Friman juoksee pallot kentän ulkopuolelta ja palauttaa nopeasti huutaen peliin. Erikoista käytöstä vastustajalta ja tähän voisivat tuomaritkin puuttua - johtotilanteessa "hidastetut toimet" kuuluvat jalkapallon luonteeseen, ei tasatilanteessa.

  Miikka Majlander pääsee hätyyttelemään vastustajan maalia muutamaan otteeseen ja saapa Mikko Wennströmkin vastapalloon kovan matalan laukauksen aikaiseksi. Vastustajan maalivahti kuitenkin poimii vedon. Hyvä laukaus, jonka vaihtopenkillä arveltiin painuvan pitkälle Tapulikaupungin metsien ylle.

  Keskikentällä tehtiin jälleen kovasti töitä ja Tapani Tenhiälä sekä Jarkko Hallikainen ahkeroivat kovasti alakerran luutina. Myös toimittaja koki omia hyviä hetkiään kentällä oikeassa laidassa ja iloitsi hetkittäin voimallisesta pelaamisesta - "likaista vastustajaa kohtaan on otettava yhtä likaiset keinot käyttöön".

  Kukkaislauman päät painuvat loppuvihellyksen koittaessa. Tasatulos on aina parempi kuin tappio, mutta HeKuLan kauden huippuhetket olivat tästä pelistä kaukana. Itsevarmuus loisti poissaolollaan ja HeKuLan vahvuutta, taktista hyvää koko joukkueen peliä, ei saatu kunnolla esiin. Nousukarsinnat ovat jälleen kaksi pistettä kauempana ja mahdollisuudet karsijan paikalle on annettu vieraisiin käsiin.

  Vähimmäistavoitteena HDS/Express -otteluun on voitto ja iloisen pirteän pelin tuominen takaisin. Hakemalla kauden lopuista otteluista 3 pistettä voimme edesauttaa haaveen säilymistä ja vähintäänkin lähteä seuraavan kauden kamppailuihin hyvällä mielellä. Tämän kauden HeKuLalle tasapeli ei riitä, kun joukkueella on materiaalia ja voimaa voittoihin - miten pääsemme takaisin voittokantaan?
  (Mikko Kemppainen)


Maaliton tasapeli Myllypurossa
  12.8.2005
  Kukkaislasten toinen kohtaaminen FC IKHTYS:iä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin Myllypurossa. Ottelu oli sateestakin huolimatta viihdyttävä tapahtuma, jossa maalipaikat kuitenkin jäivät käyttämättä.

  Helsinkiä edellisiltana riepotelleesta myrskystä huolimatta Myllypuron jalkapallopyhättö jyhkeine huoltorakennuksineen oli valmis ottamaan vastaan motivoituneen kukkaisryhmän jatkamaan taistelua sarjan kärkisijoista. Vastaan asettui nimikummajainen FC IHKTYS, joka oudosta nimestään huolimatta oli oranssipaidoille tuttu joukkue mm. Kevät Cupista. Tällöin HeKuLa nousi loistavasti tappioasemasta voittoon. Selkäranka oli kova jo kevään ensimmäisten pelien aikana, mutta entä nyt kesän kovan otteluruuhkan ja lomien jälkeen? Vastustajan peloitteena toimi myös FC IKHTYSin mainio esitys Helsingin Jalkapalloklubia vastaan Suomen Cupissa, mutta terälehdet eivät kuitenkaan kuvia kumarra.

  Ottelun alla Helsinki on päässyt nauttimaan Yleisurheilun MM-kisoista ja karmeasta säästä, jota oli luvassa myös keskiviikoksi Myllypuroon. Ottelun alkaessa sää on tuulinen ja pilvinen, mutta onneksi vettä ei sada aiemmista päivistä poiketen. Vesi on kuitenkin pehmentänyt ja kastellut kentän, joten ainakaan hiekka ei pöllyä tässä ottelussa.

  Ottelun alku on temmoltaan hyvä. HeKuLa taistelee hyvin, mutta ei selkeästi ole parhaimmillaan. Avausjakson paras paikka avautuukin n. 10min kohdalla vastustajalle, joka täräyttää pallon ylärimaan. Varmaotteinen ykköstorjujamme Mats Friman kuitenkin näkee putoavan pallon eikä puutu siihen - tämä silmä nahkapallolle on harjaantunut kauden nollapelien aikana, joten HeKuLalla ei ole hädän päivää.

  Pelin painopiste keskittyy keskiympyrän lähettyville, joten vähälukuinen yleisömme ei valitettavasti näe tällä kertaa kauniita maaleja. Sen sijaan yleisö todistaa sitäkin aktiivisempaa keskialueen voimallista peliä, jossa irtopalloista taistellaan. N. 20min kohdalla vastustaja lähettää oikealta todella vaarallisen tippuvan pallon maalille ja vain Frimanin loistovenytys maalin vasemmasta ylänurkasta pelastaa pallon yli poikkipuun. Tauolle lähdetään tasalukemissa ja luultavasti molemmat joukkueet ovat ymmärtäneet, että vastassa on tasokas joukkue.

  Toiselle puoliajalle lähdettäessä sääukko näyttää jälleen rumemmat kasvonsa ja n. 40min kohdalla alkaa sataa. Onneksi maltillisesti, joten peli ei kaadu vesilammikoihin. Pelin tasaisuudesta kertoo se, että toisen puoliajan parhaat paikat siunaantuivat HeKuLalle. 43min kohdalla Miikka Majlander pyörittää omaa showtaan vastustajan rangaistusalueen sisällä ja pallo saadaan kertaalleen ylähirteen. Paluupalloon ehtii Mikko Wennström, joka vaikeasta asennosta täräyttää pallon itäisen Helsingin taivaalle. Hetkeä myöhemmin n. 45min kohdalla Mikko Wennström pääsee vielä keskeltä kokeilemaan, mutta veto lähtee sen verran kaukaa ja voimansa matkalle kadottaen, että vastustajan hyvin torjuneella maalivahdilla ei ole vaikeuksia poimia palloa varmasti syliinsä. Muutamia hyviä keskityksiä saadaan vielä, mutta joukkueet poistuvat toisiaan todella rehdistä ja siististä, mutta kovasta pelistä kiitellen pukusuojiin.

  Hyvän arvosanan ansaitsevat koko keskikenttä, joka taisteli palloista. Nollapelistä voidaan tietysti kiittää puolustusta. Tämän ottelun harvat paikat olivat kuitenkin puolin ja toisin hyviä, joten hyökkäyspelaajien on syytä käydä kuivattelemassa sateessa kastunutta ruutia seuraaviin otteluihin. Arvokas piste kuitenkin HeKuLalle, yhtä lohkon selkeästi pirteämmistä joukkueista vastaan.
  (Mikko Kemppainen)


Terälehtiä palkittiin
  6.8.2005
  Verkkoherran loman johdosta kevätkauden viimeiset Terälehdet julkaistiin vasta nyt. Raati kokoontui totuttuun tapaan heti otteluiden jälkeen, mutta julkaisussa oli entistä enemmän ongelmia. Tässä kuitenkin kevään viimeisten kolmen ottelun Terälehdet.

  FC Homer – HeKuLa

  *** Kari-Pekka Hellstén

  ”Työn sankari. Hyvää duunia eikä soittanut mieltään. Sisukasta duunia keskikentän laidalla. Puolustuksen apuna aina tarvittaessa ja myös ylöspäin pelaaminen sujui hienosti. Hyvä sijoittuminen, hyvää puolustuspeliä myös keskikentältä! Pää pysyi kylmänä ja muutenkin esimerkillistä pallon siirtelyä.”

  ** Jarkko Hallikainen
  ”Säälimättömän kovaa taistelua molemmissa päissä. Positiivinen asenne ja hienoa taistelua, tuomarilinjasta ja jatkuvista estämisistä huolimatta! Hyviä variaatioita hyökkäyspäässä.”

  * Jari Nieminen
  ”Hoiti taas hyvin tonttiaan ja pallo jalassa.”

  Lisäksi palkintopallin juurella mainittiin miehet Petri Luoma, Miikka Majlander (”Töitä tauotta. Toimi kuten edelliset.”), Mats Friman (”Ei virheen virhettä, jälleen komeita avauksia ja hyviä ulostuloja”), Tomi Nevasoja (”Juoksuvoimaa ja karvausta ylhäällä ja alhaalla”), Tapani Tenhiälä ja Mikko Simos (”Puolustuksen repimisestä huolimatta muutama hyvä tilanne, tällä kertaa tolppa ulos. Maali ja ylärima, mutta ei maalia tällä kertaa.”).

  HeKuLa – EHP

  *** Mikko Simos

  ”Kutosen nopein. Hattutemppu ja mahtavaa prässiä puolustukselle. Teki vain kolme maalia, joten ansaitut kolme terälehteä. Kolme maalia.”

  ** Jari Nieminen
  ”Hyvää rakentelua, varsinkin Arin kanssa toimiva yhteistyö. Erinomaista pelinrakentelua. Puhkoi puolustuksen reikäjuustoksi millimetrintarkoilla syötöillään syötöt maailmanluokkaa. Mies oli kuin uudesti syntynyt, varmaa pallon hallintaa ja loistavaa rakentelua!”

  * Ari Eerola
  ”On kuin eri mies kun Jari on vieressä. Ari ja Jari, joku selittämätön yhteispelin salaisuus.”

  Jälleen täpärästi mitalisijojen ulkopuolelle herrat: Tomi Nevasoja (”Hyvää duunia laidalla. Piti laidan kurissa ja luuti alakerrassa pakkien apuna.”), Mats Friman (”Yksi tähti olisi voinut laittaa kelle tahansa joukkueessa, mutta laitetaan se nollapelin pelanneelle maalivahdille, koska kenttäpelaajat pelasi niin tasaisesti. Ei juuri töitä eikä tarvetta huippupelastuksiin, mutta muutama erinomainen ulostulo, kun pallo livahti uudessa muodostelmassa pelanneen alakerran ohi.”) ja Jarkko Hallikainen (”Oli laitapakki ja toppari ja kaikkea siltä väliltä.”).

  RuPS - HeKuLa

  *** Jarkko Hallikainen

  ”Kutosen notkein ja jäntevin toppari. Hyvä liike ja hyvät katkot! Parempaa ilmatilan hallintaa kuin nazisaksassa, missä eräs kiho sanoi ettei yksikään viholliskone lennä saksan päällä vaan miten kävi. Meidän alueen ilmatilassa ei vihollisella ollut valtaa.”

  ** Jarno Laurikainen
  ”Päättäväisyyttä ja kovuutta puolustuksessa. Vanttera voimapussi, joka dominoi ilmatilaa otsallaan. Antoi hyvin tukea ja piti ikään kuin konekiväärin panosvyötä, jolloin testiryssät kaatuivat kivasti, kun Taistelu Maailman testatessa. Hyvää hallintaa myöskin maassa, ilmassa vaan ei kuitenkaan merellä. Lukko.”

  * Tapani Tenhiälä
  ”Hyvää pallotonta pelaamista ja pelinlukua. Mallikkaat rajaheitot ja myös puolustuksen keskustan tukena.”

  Pistesijoille herrat: Tero Salotuomi (”Ei päässyt vihollinen koukkaamaan sivusta ja lähti tukemaan hyökkäyksiä, vaikka ei päässytkään pommittamaan.”), Ari Eerola (”Voittomaalin syöttö oli pelin kulminaatiopiste. Vapauttavat syötöt osuivat kärkien jalkaan!”) ja Jukka Hallikainen (”Taistelua ja kiintiömaali. Hyvää karvausta ja painetta vastustajan päätyyn. Loistava rintakuoletus ja rauhallinen viimeistely!”).


Syyskausi käyntiin voitokkaasti
  4.8.2005
  HeKuLa aloitti syyskautensa voittamalla FC Härkien ryhmittymän puhtaasti 2 - 0 (1 - 0). Koiranilmasta huolimatta Kukkaislapset onnistuivat pelaamaan näyttävää ja tehokasta jalkapalloa eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

  Kauden ensimmäinen sadekelin kisa käytiin perinteikkäällä Lauttasaaren hiekkakentällä. Vettä tuli taivaan täydeltä, mutta sankarimme eivät juuri kosteudesta piitanneet. Niinpä heti viiden minuutin pelin jälkeen Miikka Majlander rynnisti laidalta härkälauman läpi. Kovan laukauksen vavahduttama härkävahti torjui pallon eteensä ja kohteliaalla tuulella ollut Majlander antoi Jari Niemiselle maukkaan vastapallopaikan. Nieminen kiitti ja kumarsi tälläten pelivälineen vasempaan alakulmaan. HeKuLa oli avannut pelinsä tyylillä.

  Ottelu jatkui rauhallisissa merkeissä sadekuurojen jäähdyttäessä suurimmat tunteenpurkaukset. HeKuLa puhkoi toistuvasti härkäpuolustuksen oivaltavilla syötöillään sekä kärkimiesten kovalla juoksuvoimalla. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että myös Terälehtien puolustus joutui muutamaan otteeseen tositoimiin. Yksi vaarallisimmista tilanteista päättyi Mats Frimanin uskomattomaan torjuntaan maalin yläkulmasta.

  Väliaikamehujen jälkeen tahkottiin viimeinen puolituntinen myöskin sateen saattelemana. Reilun kymmenen minuutin pallon siirtelyn jälkeen oli Vilho Jussilan vuoro lukea peliä. Tarkka syöttö Mikko Simokselle, joka yllätyksekseen oli kahden maalivahdin kanssa. Härkien maalivahti ei ehtinyt sijoittua oppikirjan mukaisesti, vaan vartioi tiukasti vasenta tolppaa. Simos ei turhia ihmetellyt, vaan sijoitti pallon rauhallisesti maalin vastakkaiseen kulmaan ja loppulukemiksi 2-0.

  Huolimatta kesän vaisusta treeniaktiivisuudesta, ottelu oli HeKuLan näytöstä alusta loppuun asti. Paluu 4-4-2 –pelisysteemiin onnistuikin vuosien tuomalla rutiinilla. Moni Kukkaislapsi pääsi myös kokeilemaan aiemmasta poikkeavaa pelipaikkaa eikä tämäkään häirinnyt kovassa syyskunnossa ollutta Terälehtilaumaa. Tilastomiesten riemuksi on todettava, että Lauttasaaressa ei yksikään joukkue ole rikkonut HeKuLan kuparista. Kenttätilastoissa seisookin hulppeat 7-0 lukemat HeKuLan eduksi.

  HeKuLa kohtaa seuraavaksi Kevät Cupista tutun FC IKHTYS:n. Ottelu pelataan Myllypurossa keskiviikkona 10.8.2005 klo 18.30


Kesätauolle tappion saattelemana Jukka korkealla!
  21.6.2005
  HeKuLa lähti kesätauolle tiukan 1-0 (1-0) tappion saattelemana. Ottelu FC Homeria vastaan oli kuin toisinto kauden avauksesta: Kukkaislasten hyväkään painostus ei tuottanut tulosta ja vastustaja sai ainoasta paikastaan maalin. Tällä kertaa maali syntyi tosin rangaistuspotkusta.

  Kevätkierroksen viimeinen ottelu aurinkoisella Väinämöisellä tarjosi suuria tunteita koko rahan edestä, kuutos-draamaa parhaimmillaan ja/tai pahimmillaan. FC Homer oli Kukkaislasten kirjoissa rankattu etukäteen "kovaksi" joukkueeksi, sillä joukkue oli menettänyt vasta 4 pistettä kuudessa ottelussa.

  Vieraalla koodikielellä kommunikoiva joukkue oli HeKuLan epäonneksi saanut ylimääräisen keltapaitaisen jokeripelaajan kentälle. Läpi ottelun näytti sekä kentällä että kentän laidalla siltä, että tuomarilinja vavahtelee, heiluu, horjuu ja purskahtelee. Käsittämättömät vihellykset ja viheltämättä jättämiset söivät oranssipaitojen peli-iloa, mutta siitä huolimatta joukkue taisteli kaikkensa antaen.

  Simos vie ja muut vikisevät! Ottelun ratkaisuksi muodostui ensimmäisellä puoliajalla tapahtunut Laurikaisen käsivirhe rangaistusalueella. Epäonnisesti pallo kimposi tahattomasti käteen peliin vaikuttamatta. Tuomari viittoi kohti rangaistuspilkkua, josta FC Homer lähetti pallon Frimanin selän taakse. Tämä olikin FC Homerin ensimmäinen ja viimeinen todellinen maalintekotilanne koko ottelussa. Toisella puoliajalla HeKuLa sai toimitettua pallon jo maaliin ja juhlat alkoivat. Pirskeet loppuivat kuitenkin lyhyeen, kun tuomari ei hyväksynyt maalia, vaikka vastustajan maalivahti selvästi kauhoi pelivälineen syliinsä maalin puolelta. Paikkoja oli muitakin mm. Simoksen komea ylärima. HeKuLa ei onnistunut tekemään hyväksyttyä maalia, joten ottelu päättyi FC Homerin 0-1 voittoon.

  Nimettömäksi jäänyt naamioitunut fani kommentoi ottelua seuraavasti: "P*ska peli ja lopputulos. Kevätkierros sujui kokonaisuutena kuitenkin hyvin, joten kesää voi lähteä viettämään hyvillä mielin. Syksyllä otetaan loput pisteet pois kuleksimasta ja noustaan!"
  ("HeKuLan tietotoimisto")


Simoksen maalijyvä tallessa Tästä ei mennä, eikä menty!
  14.6.2005
  Mikko Simos tehtaili puhtaan hattutempun EHP:tä vastaan ja johdatti osumillaan HeKuLan selkeään 4-0 (2-0) voittoon aurinkoisella Wäinämöisen urheilupyhätöllä. Kukkaislapsista myös Jukka Hallikainen pääsi maistelemaan maalintekoa ja kun koko joukkueen puolustus toimi jälleen moitteetta, ei voittajasta ollut epäselvyyttä.

  Peli pyörähti käyntiin totuttuun tapaan tunnustellen. Kukkaislasten joukkio aloitti yhden miehen vajaalla mattimyöhäisten vasta pukiessa varustustaan ylleen kentän laidalla. Myös legendaksi hyvää vauhtia nousevan manageri Karri Kiviojan luoma poikkeuksellinen 3-4-1-2 –taktiikka vaati kukkaismiehistöltä hieman totuttelua, etenkin kun taktiikan luonut herrasmies ei paikalle tällä kertaa ennättänyt. Joukkueesta huokui kuitenkin vahva luottamus omiin kykyihin eikä EHP päässyt yllättämään missään vaiheessa. Ensimmäinen osuma nähtiinkin EHP:n puolustuspäässä, kun topparina pelannut Jarno Laurikainen avasi pitkällä syötöllään Mikko Simoksen läpiajoon. Pallo varmasti maalin alakulmaan ja HeKuLa 1-0 johtoon.

  Simos tällää pilkulta! Simoksen hurja vire näkyi läpi ottelun. Maalipaikkoja luotiin toistuvasti ja vastustajan puolustukselle asetettu prässi yhdessä Jukka Hallikaisen kanssa aiheutti jatkuvasti vaaratilanteita. Noin 20. peliminuutin kohdalla Simos kaadettiin boxissa ja pallo vietiin pilkulle. Maestro itse asettui pallon taakse ja viuhuva rintapotku vei HeKuLan jo 2-0 johtoon.

  Ensimmäisen puoliskon loppu oli vapautunutta ja tyylikästä jalkapalloa. Vastustaja alkoi ajoittain turhautumaan ja myös Vilho Jussila provosoitui kortin arvoisesti. HeKuLan uusi pelitaktiikka toimi hienosti ja keskikentän hallinta oli täysin oranssien harteilla. Keskikentän keskusta puhkoi Jari Niemisen johdolla EHP:n puolustusmuuria ja laidoilla pelanneet Tomi Nevasoja ja Vilho Jussila raatoivat myös oman puolustuksen apuna. Niinpä taukokahvit nautittiin hyvillä mielin tukevassa 2-0 johtoasemassa.

  Toisella puoliskolla kentällä näkyi vain yksi joukkue. Vaarallisia tilanteita luotiin jopa enemmän kuin ensimmäisellä jaksolla, johtuen osaltaan EHP:n yrityksistä kaventaa lukemia. Puolustuslinjan noustessa HeKuLan nopeat kärjet olivat omimmillaan ja keskikentän upeat syötöt toimivat Kiviojan toivomalla tavalla. Niinpä oli Simoksen vuoro viimeistellä puhdas hattutemppu ja tilanteeksi ratkaisevan tuntuinen 3-0. Esityön maaliin teki ansiokkaasti Miikka Majlander.

  Jare antaa onnistumisia vastustajalle! Kun Jukka Hallikainen kävi vielä tuikkaamassa ”kärsällään” loppuluvut neljään nollaan, ei ottelun voittajasta ollut enää pienintäkään epäilystä. Ottelun viimeisellä minuutilla tuomittu rangaistuspotku ei maalieroa enää kasvattanut, sillä joukkueen kapteeni Jarkko Hallikainen sääli vastustajaa siinä määrin, että antoi EHP:n maalivahdille onnistumisen elämyksen.

  HeKuLa oli tehnyt jälleen sen, mitä fanit ovat tällä kaudella tottuneet näkemään. Jo viides peräkkäinen voitto murskaavalla maalierolla 16-0 kertoo kaiken joukkueen nykykunnosta. Suuria muutoksia kevätkauden viimeiseen peliin on turha odottaa, sillä voittaminen kuitenkin keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen.


RuPSin vuoro kaatua
  6.6.2005
  HeKuLan raivokas kesävire jatkuu ja Kukkaismiehistö saalisti jo neljännen peräkkäisen voittonsa kutosessa. Tällä kertaa oli Ruskeasuon Palloseuran vuoro kaatua ja luvut olivat selvät 0 - 2 (0 - 0).

  Tunnelmaa Kumpulalaakson myöhäisottelussa loivat pilvinen, mutta valoisa kesäilta sekä viereisen siirtolapuutarhan tuoksuvat omenapuut. Pelin ennakkoasetelma oli tuttu: Hekulalla oli voittoputki alla ja vastustajalla tappiopeli. Voittoa lähdettiin siis hakemaan.

  Ottelun ratkaisikin tutut elementit. Puolustus hoiti jällen kerran tehtävänsä virheittä ja aivan ennennäkemättömään vireeseen päässyt hyökkäysduo Mikko Simos - Jukka Hallikainen tekivät maalit.

  Voitto ei tosin tullut helpolla. RuPS puolusti hyvin ja peli pysyikin nollanollatilanteessa koko ensimmäisen puoliskon. Ottelua leimasi kova yrittäminen ja löysän linjan valinnut tuomari saikin kuulla kiukkuisia kommentteja, milloin mistäkin asiasta. HeKuLalla oli selvästi vaikeuksia saada syötöt kohdalleen.

  Tauolla peluuttamiset hoitanut Sami Tuomisen antoi ohjeet, jotka tehosivat. Syöttöihin saatiin parempi tarkkuus samalla kun hyvää liikkuvuutta pidettiin yllä.

  Ensimmäinen maali tulikin jo toisen puoliskon viidennellä minuutilla. Ari Eerola zippasi tutun taidokkaasti pallon yli RuPS:n puolustuksen, ja Jukka Hallikainen pääsi yksin maalivahdin kanssa. Tarkka sijoitus oikeaan alanurkkaan ja peli oli 0 - 1. RuPS otti maalin jälkeen hetkeksi otteen pelitapahtumista, ennen kuin Mikko Simos lopullisesti ratkaisi ottelun 0 - 2 maalillaan. Maali syntyi osittain RuPS-puolustuksen avustuksella.

  HeKuLan johtoporras oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, vaikka kritiikkiäkin tuli: "Huonollakin pelillä hyvä tulos, kertoo joukkueen tasosta".

  Joukkueen kapteeni Jarkko Hallikainen oli myös tyytyväinen. "Pelin jälkeen päässä oli lähinnä helpottunut olo. Selvisimme muutamasta pahasta hyökkäyksestä kunnialla ja hyökkäyspäässä saatiin tarvittavat maalit. Tilastojen valossa RuPS oli heikompi ja selkeästi voitettavissa. Hyvä vireemme säilyi ja voittoputki jatkui. Samalla sivusimme peräkkäisten voitettujen otteluiden ennätystä."
  (MF)


Kimppu Terälehtiä julkisuuteen
  5.6.2005
  HeKuLa-webin toimitus julkaisi vihdoin alkukauden Terälehdet.

  KURVIN VAUHTI - HEKULA:

  *** Petri Luoma
  "Debyytti oranssipaidoissa oli hieno. Varmuutta puolustuksen keskellä ja katkoi lähes kaiken. Jalka nousi ja hämmästytti vastustajaa. Hieno eka peli ja varmasti tuo tulevaisuudessa vaihtoehtoja puolustukseen ja keskikentälle. Odotetun vahva debyytti. Rohkeaa peliä ja varmoja purkuja!"

  ** Kari-Pekka Hellstén
  "Täytti tonttinsa täydellisesti ja koulutti samalla kovalla kädellä vastustajan uhoavia kukonpoikia. Piti laidan hyvin kurissa ja osasi myös rauhoittaa peliä. Hyvää pääpeliä! Hyvää koulutusta kuitenkaan jatkamatta sitä sanan säilällä. Hyviä katkoja. On kyllä kuin muuri, ei sieltä ohi tulla! Varmuutta ja kova pää."

  * Tapani Tenhiälä
  "Peliesitys uhkui silkkaa laatua. Ihailtavaa varmuutta myös pallo jalassa. Rauhallista ja varmaa puolustustyöskentelyä. Hyvää pelinlukua."

  Lisäksi raati halusi tuoda julkisuuteen herrojen Tero Salotuomi (”Hyviä nousuja laidalta, sisään mennessään takatolppavolley olisi ollut kuukauden maali Suomen kentillä. Nöyrää yrittämistä ja hyvä vainu!”), Jarno Laurikainen (”Taisi saada ainoan vedon maalia kohti... vai saiko? No, kuitenkin.”), Jarkko Hallikainen (”Taas pyyteetöntä työtä ylhäällä ja alhaalla.”), Ari Eerola (”Hyvää pallonhallintaa, hyviä syöttöjä”) ja Miikka Majlander suoritukset.

  HEKULA - ORSON:

  *** Tero Salotuomi
  ”Voittomaali ja hienoja nousuja laidalta. Haki oivasti vapaata paikkaa. Likainen työ tuotti tulosta!"

  ** Jarno Laurikainen
  ”Nollapeli ja täydellistä varmuutta maalinsuulla. Pari tärkeetä koppia!"

  * Tomi Nevasoja
  ”Tyylikästä puurtamista koko peliajan!"

  Herrat Risto Juntunen (”Hienoa vääntöä ja tahtoa täydet 60 minuuttia!”), Mikko Kemppainen (”Hyvää peruspeliä ylhäällä ja alhaalla.”) ja Jarkko Hallikainen saivat erityismaininnan otteistaan.

  REAL INFERNO - HEKULA:

  *** Jukka Hallikainen
  "Hattutemppu ja hyvä liikkuminen laajalla alueella. Kolme maalia, kolme lehteä! Hattutemppu tärkeässä paikassa. Kovaa karvausta ja vihdoin onnistumisia maalinteossa."

  ** Kari-Pekka Hellstén
  "Tyylikäs, ilmeetön, tosi cool maali. Ensimmäinen maali oranssipaidoissa! Hienoa puolustustyöskentelyä koko peliajan. Loistava nousu vasemman pakin paikalta maalin tekoon."

  * Petri Luoma
  "Jälleen vakuuttava peli, loistava voittomaalin syöttö!"

  Herrat Mats Friman ("Nollapeli on aina nollapeli. Heitot herättivät jälleen ihmetystä vastustajissa.") ja Jarno Laurikainen ("Ei antanut vastustajalle mitään saumaa.") hakivat jälleen erityismaininnan raadilta.

  HEKULA - RUISKU/CLERICAL:

  *** Mikko Simos
  "Syöttäjänä jokaisessa maalissa. Vahvaa karvausta koko peliajan. Toi myös laitakeskikentälle juoksuvoimaa ja aiheutti paniikkia vastustajan puolustuksessa. Sakukoivumainen liike boksissa."

  ** Jukka Hallikainen
  "Voittomaali. Lopussa meni hieman yksin yrittämiseksi vaikka oli ylivoimahyökkäyksiä. Kaksi maalia puhukoon puolestaan ja yksi ylärima. Kaksi maukasta osumaa, joista etenkin toinen oli näyttävä ratkaisu. Pelin ratkettua sortui liialliseen kikkailuun, mutta taiteilijat ovat taiteilijoita. Se kaukolaukaus oli mahtis! Kauden komein maali."

  * Jarkko Hallikainen
  "Varmuus. Puolustuslinjalla virheetön päivä, Jarella muutama tärkeä katko."

  Herrat Ari Eerola ("Keskikentän puolustusaktiivisuus jäi hieman loppua kohden, mutta taisi mies olla hyökkäävässä roolissa ja olihan sillä pallo hallussa.") ja Jarno Laurikainen ("Myöhässä paikalle, mutta kenttätilanteissa aina oikeaan aikaan paikalla. Rohkeaa ja varmaa puolustusta kerta toisensa jälkeen.") saivat erityismaininnan.


Simos kunnostautui vaihteeksi syöttäjänä Tilanne vaihteeksi HeKuLan päädyssä
  1.6.2005
  Mikko Simos oli vaihteeksi syöttäjän roolissa HeKuLan talloessa Ruisku/Clericalin tylysti luvuin 3-0 (2-0). Simos syötti Kukkaislasten kaikki maalit ja oranssit jatkoivat voittoputkeaan Kutosessa.

  Tuomarin itsevarma käsi tarttuu pilliin ja viheltää riittävän monta kertaa ottelun päättymisen merkiksi. Väinämöisen urheilupyhättö on jälleen kerran ollut antoisa iloista ja yritteliästä jalkapalloa tämän kauden peleissä esittäneelle Kukkaislasten joukkueelle. Edes luonnonvoimat eivät tällä hetkellä estä joukkueen voimakasta etenemismarssia ja ansaittua kiilautumista kohti lohkomme kärkeä - aamupäivän harmaa ja sateinen keli oli armahtanut hiekkakentän ja pehmeydestään huolimatta pinta oli pelikelpoinen sekä tasapuolinen molemmille joukkueille.

  Päivän sana oli jälleen kerran tehokas hyökkäyskalusto, joka tuntuu nyt käyttävän paikat tehokkaasti hyödykseen. Nähtävästi energiaa on hieman liikaakin, pallolla kokeillaan toisinaan ylähirren kestävyyttä ja muutamassa avopaikassakin maltetaan sääliä vastustajan maalivahtia, ettei tämän peli-ilo kärsi liikaa.

  HeKuLan pelin ydin on tällä hetkellä kuitenkin vahvaa selkärankaa osoittava maltillinen joukkuepeli, jossa kyetään sopeutumaan tilanteeseen niin pienoisessa ahdingossa kuin reilussa johtoasemassakin. Vaihtopenkiltä löytyy tarvittaessa tasavahvaa osaamista jokaiselle pelipaikalle, joten pelaava kokoonpano näyttää olevan hyvin kasassa.

  Ruisku/Clerical tuntui olevan kauden avausvastustajamme jälkeen selkeästi pirtein HeKuLan kohtaamista kevätkierroksen joukkueista, mutta kukkaislapset ovat mitä ilmeisimmin juuri tähän aikaan vuodesta sen verran kovassa kasvuvaiheessa, että terälehdet jättivät vastustajan varjoonsa alkurynnistyksen jälkeen. Vastustaja pyrki lannistamaan oranssipaidat heti ottelun alussa ja hetken näyttikin siltä, että orangit uinuivat kahden voiton jälkeen ja palloa jouduttiin jopa hieman hätäisesti roiskimaan.

  Ottelun ensimmäiset 10 minuuttia Clerical tuli ja HeKuLa ihmetteli. Pian alkoi kuitenkin oranssi aalto pauhata ja n. 15min kohdalla myös toimittaja itse sai ihastella aitiopaikalta kuinka viimekauden kiivas ja armoton maalintekijä Mikko Simos osoittaa kykynsä myös useaan suuntaan urakoivana pelinrakentajana ja tarjoilee Jukka Hallikaiselle oikealta laidalta millimetrin tarkan syötön suoraan jalkaan kuin hopeatarjottimelta. Ollaan rangaistusalueen sisällä ja maestro ei erehdy - miltei maaliviivan tuntumassa tangolaulajan jalka on oikeassa kulmassa ja pallo maalissa, 1-0.

  Peli jatkui tasaisissa merkeissä keskialueen tuntumassa ja n. 23min kohdalla HeKuLa saa hyvän paineen vastustajan päätyyn. Sama Hallikainen tekee itselleen tilaa kaukana rangaistusalueen ulkopuolella eikä jätä ketään kylmäksi, unelmaveto jää historiaan yhtenä komeimmista maaleista ja painuu vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan vastustajan maalivahdin venyessä parhaansa mukaan. Alun pienen epäröinnin jälkeen oranssipaidat pääsivät tauolle turvallisessa 2-0 johtoasemassa ilman, että vastustaja olisi juurikaan saanut palloa keskialueelta vaarallisesti omaan päätyymme.

  Toiselle puoliajalle kentälle ilmestyi johtoasemasta huolimatta motivoitunut kukkaislauma, joka tosin aiheutti puolustukselleen aika-ajoin hieman kiirettä nousemalla laajalla rintamalla liiankin energisesti hyökkäämään. Kamelin selän katkaisi tällä kertaa Miikka Majlander, joka teki kauden ensimmäisen maalinsa ja siirsi HeKuLan 3-0 johtoon ajassa 45min. Hieman onnekkaankin pistosyötön vastustajien jalkojen välistä antoi jälleen kerran Mikko Simos, joka kasasi ottelussa aimo annoksen syöttöpisteitä tililleen, mies ei kuitenkaan olisi oma itsensä ellei temperamenttisen luonteensa takia pääsisi edes kertaalleen tuomarin puhuteltavaksi, tällä kertaa ilman varoitusta.

  Viimekaudella useaan otteeseen pelatun varoituspokerin ja sen myötä kuluvalle kaudelle langetetuista pelaajakohtaisista sanktioista piittaamatta "puhui" tasaista varmuutta säteillyt ja voimalla keskikentän laidalla puurtanut Tero Salotuomi itselleen turhaan varoituksen - joukkueenjohto pui tilannetta ja käsittelee asian Salotuomen kanssa henkilökohtaisesti.

  Clerical käytti kuitenkin jo tukalammaksi muuttuneesta tilanteestaan huolimatta ajan kentällä pelaamiseen aivan loppuvihellykseen saakka. Nähtiinpä vastustajan toimesta toisen puoliajan loppupuolella erittäin komea kulmapotkukin, joka oli mennä miltei suoraan kierteisenä maaliin vain hieman tolpan viereen kaartaen.

  Tulos 3-0 kertoo koko joukkueen uhrautuvasta pelistä ja vaikkei HeKuLan veräjää vartioinut Mats Friman koville joutunutkaan on kolmas peräkkäinen nollapeli osoitus varmuudesta ja hyvästä pelinluvusta, toivottavasti ennätyksiä rikotaan kuluvalla kaudella myös maalinsuulla.

  Tapsa ottelun jälkitunnelmissa Hyvän pelin jälkeen on hankalaa löytää erityisesti esiin nousseita onnistujia, mutta aina vahva puolustuksemme tukipilareineen Jarno Laurikainen sekä Jarkko Hallikainen käyttivät varmoja otteita vastustajan pysäyttämiseen. Myös Tapani Tenhiälä hoiti tonttinsa mallikkaasti alakerran "luutana". Erityisen hyvin kukkaislasten asennetta kuvastaa tosiasia, että vaihtopenkin tarjonta oli laadustaan huolimatta kuin moniongelmaisen sairaskertomus - vaivoja tuntui olevan joka lähtöön ja silti kaikki kävivät kentällä antamassa omansa joukkueen eteen.

  Kiitämme hienosta ottelusta! Seuraavan kerran HeKuLan taidot punnitaan ensi maanantaina 6.6.2005 klo 19.30 Kumpulan Hiekalla RuPSia vastaan, olisiko vanhassa harjoitustantereessa taikaa siivittää HeKuLan taivalta jatkossakin?
  (Mikko Kemppainen)


HeKuLalle jälleen kaksi uutta pelaajaa
  29.5.2005
  Kuten tarkkasilmäisimmät ovat jo huomanneet, Helsingin Kukkaislasten kykyjenetsijät ovat jatkaneet aktiivisia otteitaan vielä avoinna olevilla siirtomarkkinoilla. Tällä kertaa haaviin tarttui Tomi Nevasoja ja Petri Luoma, jotka debytoivat oranssipaidoissa jo ottelussa Kurvin Vauhtia vastaan. Neuvottelut kolmannen vahvistuksen kanssa ovat vielä auki, eikä seura voi vieläkään julkaista kyseisen pelaajan nimeä. Asiasta tiedotetaan kuitenkin heti, kun paperityöt saadaan päätökseen.

  Tomi Nevasoja on niittänyt mainetta aikaisempina vuosina muun muassa PH-99:n ja Synkän Uhman riveissä. Kovasta juoksukunnosta tunnettu laituri tuo kauan kaivattua räväkkyyttä HeKuLan linjoihin.

  Petri Luoma on tuttu mies monelle Kukkaislapselle jo aiemmilta vuosilta. Mieshän on esiintynyt jo usean vuoden ajan HeKuLan treenivahvuudessa ja nyt on vihdoin aika pukea juhlava oranssipaita miehen ylle. Terälehdet muistavat Luoman taitavana ja voimakkaana pelaajana. Terälehtien manageri ei vielä osannut sanoa miehen lopullista pelipaikkaa, mutta monipuolisuutensa vuoksi Luomaa tullaan käyttämään varmasti mitä erilaisimmissa tehtävissä.


Jukka Hallikainen kymmenen joukkoon Tangolaulukisassa Jukka TV-keikalla Raisiossa
  26.5.2005
  Jukka Hallikainen selviytyi jälleen kymmenen parhaan joukkoon jokavuotisessa Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailussa. Saavutus on mahtava ja ansaitsee syvän kumarruksen koko seuralta, vaikkakin kisat päättyivätkin miehen osalta viikonloppuna.

  Kolmipäiväisellä semifinaalikiertueella karsittiin jyvät akanoista noin 140 laulajan joukosta kolmessa eri vaiheessa. Aluksi tuomarit valitsivat jatkoon 18 parasta miestä ja 43 naista. Tästä porukasta lauantain suoraan TV-lähetykseen jatkoi 10 miestä ja 10 naista. Seinäjoen finaaleihin valittiin lopuksi 5 mies- ja naislaulajaa.

  Jukka taisteli rajusti äänensä kanssa koko kiertueen ajan. Viikontakainen kova flunssa oli taittanut terävimmän kärjen miehen lämpimästä äänestä ja kruunu jäi tänä vuonna saavuttamatta. Huolimatta ääniongelmista, paikka finaalissa olisi ollut enemmän kuin oikeutettu päätös tuomaristolta. Tangoyleisö hämmästelikin ääneen tuomariston valintoja ja joutui pettymään omien suosikkiensa puolesta. Jotain miehen hienosta esityksestä kertoo kuitenkin se, että Hallikainen oli ainoa artisti, joka sai väliaplodit kesken esityksen lauantain TV-konsertissa. Hallikainen tulkitsi kiertueen aikana kappaleet: Valentino Tango, Nuoruuden Tango ja Mustasukkaisuutta.


Hallikaisen hattutemppu siivitti HeKuLan voittoon Inferno
  23.5.2005
  Muilla areenoilla viikonloppuna karkean tuomarivirheen vuoksi raa’an oikeusmurhan kohteeksi joutunut Jukka Hallikainen oli silti tai juuri siksi huimassa vireessä HeKuLan pöllyttäessä Real Inferno Club de Fútbolia Pukinmäessä 0-4 (0-2). Hallikainen teki tyylipuhtaan hattutempun iskien kolme perättäistä maalia kotijoukkueen verkkoihin.

  Pelin kymmenennellä minuutilla kauttaaltaan vahvaa otetta jälleen osoittanut Petri Luoma löysi upealla pitkällä syötöllä infernopuolustuksen taakse pujottautuneen Hallikainen jr:n. Tämä vastasi Luoman asettamaan haasteeseen kruunaten kuvion Karel Poborskyn aikoinaan tutuksi tekemällä lobilla yli vastaan rynnineen maalivahdin. Pallo meni vieläpä verkkoon.

  Ensimmäistä maalia sulateltiin noin viidentoista minuutin verran kunnes lainalta Manchesterista palannut Tero Hämäläinen löysi vähintäänkin paitsion rajamailla väijyneen kärkitähti-Hallikaisen. Tämä ei sosiaalisena ihmisenä hämmentynyt, vaikka joutuikin nappisyötön seurauksena kahden kesken ja kasvokkain Realin kassarin kanssa. Kylmä sijoitus vasempaan alakulmaan jätti kohtaamisesta vastustajalle karvaan maun.

  Myös ottelun toisella puoliajalla nähtiin kaksi maalia. Muutaman minuutin pelin jälkeen Ari Eerolan tulinen veto kimposi vastustajasta Jukka Hallikaisen käteen. Kymmenesosasekunnin verran mahdollista tuomarin vihellystä odotettuaan Hallikainen tarttui hetkeen ja laukaisi pallon jälleen kerran maaliin vieressä aitiopaikalla päivystäneen veljensä Jarkko Hallikaisen syöttöpyynnöistä huolimatta. Hattutemppu oli totisinta totta.

  Ottelun maaleista kaunein nähtiin, kun peliaikaa oli kymmenisen minuuttia jäljellä. Hyökkäystä tukemaan noussut Kari-Pekka Hellstén tykitti sydämensä kyllyydestä Mikko Kemppaisen syötöstä kaksikymmenmetrisen hirmukierrevedon virheettömässä kaaressa aivan tolpan juureen. Jalkapalloileva maailma on tottunut näkemään moisia unelmalaukauksia vasemman pakin paikalta vain Real Madridin brasilialaiselta tykinkuulalta. ”Haastaja on vihdoin löytynyt”, kentän laidalla kohistiin. Maali oli Hellsténin ensimmäinen oranssipaidassa.

  Peli oli kokonaisuudessaan kukkaislasten selkeää ja täydellistä hallintaa. HeKuLan maalissa varmuutta uhkunut Mats Friman ei joutunut missään vaiheessa vaaran paikkaan puolustuksen ollessa jälleen Jarno Laurikaisen johdolla oma muurimainen itsensä. Erityisen maininnan ansaitsee vastustaja Real Inferno, joka ei turhautunut pelitapahtumien yksipuolisuudesta, vaan teki omalta osaltaan illasta rehdillä urheiluhengellään kaikille osapuolille antoisan.

  Vavahduttavan suorituksen nostattamat kuohut eivät suinkaan vaimenneet maanantai-iltaan. Istanbulista kantautuneiden tietojen mukaan ylirehtori Benitez näytti keskiviikkona CL-finaalin puoliajalla rankasti tappiolla olleille scousereille viimeisenä keinonaan otteluvideolta Kukkaislasten parin päivän takaisia Pukinmäen kuvioita. Merseysiden miesten geneettisperäinen oppimiskyky havaittiin jälleen rajalliseksi sillä terälehtien totaalisen hallinnan malli muistettiin kentällä toisen puoliajan käynnistyttyä vain vartin verran. Liverpoolin onneksi peli oli ehditty tuossa ajassa tasoittaa. Benitez ylistikin heti viimeisen rankkarin jälkeen kansainvälisessä tv-lähetyksessä HeKuLaa innoituksesta ja lupasi lähettää kiitokseksi Milan Barosin terälehtien syksyiseen saunailtaan.
  (KK)


Hekula palasi voittojen tielle Miehet ottelun jälkitunnelmissa
  18.5.2005
  Nipin napin avauskokoonpanollisen miehiä kasaan saanut kukkaislauma marssi wäiskin perunapellolle sekavin tuntein. Miehiä oli poissa maalinsuulta, hyökkäyksestä, keskeltä, sivusta, edestä ja takaa. Lanaajatkaan eivät olleet vielä talven jälkeen kentälle löytäneet, joten jo edellisestä ottelusta tuttuja hazardi-pomppuja oli odotettavissa.

  Uuvuttavien taktiikkapalaverien jälkeen joukkueenjohto komensi Laurikaisen maalivahdiksi Frimanin ollessa matkoilla. Kevään ensimmäisiä pelikokemuksia tulivat hakemaan myös ikioranssit Tuominen ja Lehtelä. Ottelu tuntui alusta lähtien olevan Hekulan taskussa. Vastustajan pelinrakentelu tärveltiin jo alkumetreillä ja onnistuneella karvauspelillä pallo pysyi pitkälti vastustajan päädyssä. Ensimmäinen maali syntyi vapaapotkun jälkirytäkässä jossa Hekula osoitti terävyytensä erikoistilanteissa. Orsonin maalivahti räkäisi Jarkko Hallikaisen lähettämän ilkeän kudin eteensä ja kolme kukkaislasta oli Filippo Inzaghi-maisesti paikalla, terävimpänä Tero Salotuomi joka toimitti pallon maaliin. Heti ensimmäisen osuman jälkeen Tomi Nevasoja pääsi tälläämään avausosumansa oranssipaidassa, maalista ei sen kummempaa muistikuvaa ole mutta hieno se varmasti oli. Kaffet juotiin 2-0 tilanteessa.

  Toinen puoliaika jatkui Hekulan hallinnalla. Oranssien painostus johti siihen, että Orsonin puolustus pelasi palloa kädellä rangaistusalueella, ja seurauksena rangaistuspotku. Jarkko Hallikainen toimitti pallon muitta mutkitta maaliin ja peli tuntui olevan sitä myöten selvä. Orson keräsi kuitenkin luunsa ja sai hyvän painostusjakson Hekulan maalille. Kulmia sateli ja boksissa käytiin tiukkaa vääntöä. Orsonin ote kuitenkin kirposi, kun tulosta ei syntynyt ja viimeiset kymmenen minuuttia Hekulan neljäs maali näytti Orsonin kavennusta todennäköisemmältä.

  3-0 tulos tyydytti niin faneja, pelaajia kuin joukkueen johtoakin. "Pystyimme pitämään tasomme ilman vaihtojakin, mikä kertoo joukkueen hyvästä kuntopohjasta."
  (Mikko Wennström)


Kutonen käyntiin vaisusti
  11.5.2005
  HeKuLan kausi kutosessa pyörähti käyntiin vaisusti. Vieraskentällä kohdattu Kurvin vauhti oli niukasti parempi luvuin 1-0 (1-0)...

  Aina aurinkoisella Stade de Wäinämöisellä käyty kuutosen avauskamppailu oli vaiherikas ja tasaväkinen taisto. Ensimmäisellä puoliskolla mentiin pääosin Vauhdin määräämien nuotitusten mukaan, mutta toinen puolisko oli jo täysin oranssien sinfoniaa.

  Ottelu alkoi perinteisesti tunnustelevissa merkeissä. HeKuLa kokeili sille tunnusomaisia pitkiä kaaripalloja aina halukkaille kärjilleen eikä pelin maltillisesta rakentelusta ollut merkkejä. Terälehtien väliset etäisyydet kasvoivat liiaksi eikä vastustajan maalivahti joutunut juuri osallistumaan pelitapahtumiin.

  Pelikellon tikittäessä viidettätoista minuuttiaan pääsi Kurvin Vauhdin nimimerkillä ”Aku” pelaava sankari karkuun hyvin pelanneelta HeKuLa-puolustukselta. Keskeltä avautunut tilanne päättyi hallittuun, mutta hieman onnekkaaseenkin nostoon ja tilanteesta hölmistynyt pakkikalusto mukaan lukien maalivahti Mats Friman ei voinut kuin seurata pallon lentorataa maalin perukoille.

  Terälehdet eivät edelleenkään lannistu takaiskumaaleista, vaan maalit toimivat lähinnä herättäjänä ja takalistoihin potkivana elementtinä oranssipaidoissa. Niin tälläkin kertaa ja Wäiskillä koitti raivokkaan takaa-ajon aika. Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin tilanteita kuitenkin yllättävän niukasti ja kahvitauolla manageri Karri Kiviojan oli puututtava peliin määrätietoisilla otteillaan.

  Tauolla Kivioja loihti uuden pelitaktiikan, jossa topparina pelannut Jarkko Hallikainen nostettiin veljensä Jukan rinnalle kärkeen. Toppariksi sijoitettiin debyyttiotteluaan pelannut Petri Luoma, jonka otteet hiekalla vakuuttivat jokaisen paikalla olleen. Pelin painopiste saatiinkin edellä mainituilla muutoksilla pysyvästi Vauhdin puolustuspäätyyn. Tilanteita luotiin jatkuvasti ja maali roikkui ilmassa. Lähes jokainen oranssipaita pääsi vuorollaan kokeilemaan maalintekoa: Tero Salotuomen volley maalin sivuverkkoon, Miikka Majlanderin puolittainen läpiajo, Tomi Nevasojan laukaus hivenen yläkulman ohi, Jukka Hallikaisen lukuisat kiepautukset, Jarkko Hallikaisen pusku hieman ohi takakulman sekä Mikko Wenströmin ja Jarno Laurikaisen kovat kudit parista kymmenestä metristä vain muutamia huippukohtia mainitakseni.

  Koska haluttua tulosta ei vieläkään syntynyt Kivioja käskytti miehistönsä rohkeaan 3-4-3 –systeemiin ja tasoitusta haettiin kissojen ja koirien kanssa. Liiton poikkeusluvalla viheltänyt pillipiipari keskeytti kuitenkin HeKuLa-hurmion ennenaikaisesti ja taululle jäivät luvut 1-0.


Ottelun Terälehdet palkittiin vihdoin
  3.5.2005
  Terälehtiraati palkitsi vihdoin kauden avausotteluiden Terälehdet. Raadin arvioitavana olivat pelit Zenith – HeKuLa (Suomen Cup, 1. kierros), FC IKHTYS – HeKuLa (Kevät Cup, alkulohko), HeKuLa - Gnistan/35 (Kevät Cup, alkulohko) ja FC PoHU/Simpsons - HeKuLa (Kevät Cup, jatkopelit). Seuraavassa raadin valinnat perusteluineen.

  ZENITH - HEKULA:

  *** Jukka Hallikainen
  ”Ainokainen maali ja todella antaumuksellista peliä. Aiheutti paniikkia puolustuksessa toistuvasti, vaikka olikin suuren osan ajasta yksin. Kävi ainakin kerran hakemassa palloa meidän maalipotkussa. Esimerkillistä työtä. Loppuun asti yrittämistä hyvällä huumorilla, ilman ylimääräisiä koiruuksia. Vastustaja oli miehen nälän kanssa hätää kärsimässä etenkin ensimmäisen tunnin ajan. Hallittu maali ja pari hyvin pelattua paikkaa!"

  ** Risto Juntunen
  ”Hyvä paluu ja tehokasta työtä. Raatamista raatamisen perään. Piti Wennun kanssa keskialuetta kurissa, kunnes loppui kunto. Kentän haastavin paikka ja hyvä todistus käteen. Odotetun hyvä, ei turhaa hätäilyä!"

  * Miikka Majlander
  ”Syöttö ainoaan maaliin. Hyvää taistelua laidalla ja lopulta kärjessä. Ainoa, joka jaksoi pitää tasonsa koko 90 minuuttia. Ensin erinomaista ja yritteliästä peliä keskikentällä molempiin suuntiin ja myöhemmin tuloksellista toimintaa kärjessä. Kuntoa riitti!"

  Herrat Jarno Laurikainen, Tapani Tenhiälä (”Eurogoals-pelastus ja muutenkin sitkeää oman pelin yrittämistä. Kevyttä askelta ja varmaa syöttöpeliä oli ilo seurata. Hieno pelastus maaliviivalta!”) ja Mikko Wennström saivat erityismaininnan otteistaan.

  FC IKHTYS - HEKULA:

  *** Jarkko Hallikainen
  ”Voittomaali ja tehokasta hyökkäysten tukkimista ja pelinlukua. Vakavasti loukkaantuneena esimerkillistä ja rauhallista peliä puolustuksessa, kaiken kruunasi upea putoavan lehden pusku. Tarkkaa peliä vaivoista huolimatta. Virheetön peli."

  ** Vilho Jussila
  ”Kaunis rintapotku ja tasoitusmaali. Myös vahvaa juoksua laidalla ja avustamista puolustustehtävissä. Tärkeä tasoitusmaali ja hyvää duunia koko laidan pituudella. Ansiokasta työtä laidalla molempiin suuntiin, ehti pelata piilokärjen paikalla puoli minuuttia ennen kuin sivalsi maalin. Hyvä liike molempiin suuntiin ja komea laukaus maaliin!”

  * Mikko Wennström
  ”Puolustuksen lukkona. Sopeutui uuteen pelipaikkaansa hienosti. Voittomaaliin syöttö ja tehokasta hyökkäysten tukkimista ja pelinlukua. Mainiota peliä poikkeavalla pelipaikalla, erikoistilanteet erityisen vaarallisia!”

  Myös herrat Lauri Kilkku ("Paransi selvästi edellisestä pelistä uuden pelipaikan myötä. Taistelua ja raatamista keskikentällä. Älykästä peliä ilman turhaa höntyilyä!") ja Tapani Teniälä ("Hyvää puolustuspeliä, näyttävä kantapäänkatko!") pelasivat mainitsemisen arvoisesti.

  HEKULA - GNISTAN/35:

  *** Mats Friman
  "Nollapeli on nollapeli. Hyvät avaukset, joista parhaimpana havaintona paitsiona hylätty kolmas maali. Hyviä torjuntoja. Viimeisenä lukkona. Varmat vastaantulot ja näyttävät heitot!"

  ** Jukka Hallikainen
  ”Kärsivällistä yrittämistä ja järkevää rakentelua. Vastustajan veska veti tällä kertaa pitemmän korren. Pyöritteli Zlatanmaisesti vastustajia!"

  * Jarno Laurikainen
  ”Otti sukille ja antoi takaisin. Taas virheetön peli tärkeällä paikalla!"

  Herrat Mikko Wennström, Mikko Simos (”Maalista pisteet. Juoksutti vastustajaa voimalla narussa, vaikka hukkasi äärettömän kasan tilanteita. Nopeus. Syöttö voisi irrota herkemmin, mutta maalihan sieltä tuli. Osoitti nopeutensa pallon kanssa, vielä vähän parempi viimeistely niin hattutemppuja odotettavissa!”) ja Tero Salotuomi saivat erityismaininnan esiintymisestään kentällä.

  FC POHU/SIMPSONS - HEKULA:

  *** Jarkko Hallikainen
  "Yksi maalipaikka, yksi maali, hyökkääjät ottakoon mallia. Veti rankkarinsa täysillä ylämummoon. Toisen puoliajan nousut tekivät tehtävänsä. Erinomaista ja virheetöntä peliä kauttaaltaan, hyypiämäinen puskumaali ja upea riplaus boksiin varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Suvereeni."

  ** Mikko Wennström
  "Taistelua, vääntöä ja juoksua ylös alas. Lopussa paikkasi myös toppareiden nousuja. Ottaa vastuuta pelirakentajana, ehdottomasti yksi Hekulan avainpelaajia tällä hetkellä. Hyvää duunia kaikkialla ja rankkari. Jälleen luotettavaa ja uutteraa työtä, oiva sekoitus taitoa ja munaa. Makelelelelele..."

  * Jarno Laurikainen
  "Putsasi takuuvarmasti alakertaa. Hoiti niin ilmatilan kuin keinonurmenkin tason. Virheetön peli, nopeutta ja voimaa. Eihän tuosta läpi mennä! Ilmatilan haltija, jämäkkä olkavarsi oli jälleen liikaa ohiyrittäjille."

  Myös herrat Tapani Tenhiälä ("Varmuutta ja hyvää pelinlukua alakerrassa. Hienoja puolenvaihtoja ja mallikasta pallotonta pelaamista. Rauhallista ja järkevää peliä vaikka kiire oli kova, hyvät heitot.") ja Miikka Majlander mainittiin nimeltä äänestyksessä.


Jukka Hallikainen taas kruunujahdissa Tangomarkkinat 2005
  3.5.2005
  HeKuLan kultakurkku ja aina tehokas kärkimies Jukka Hallikainen on jälleen mukana tavoittelemassa himoittua Tangokuningas –titteliä. Viime vuonna kymmenen parhaan joukkoon sijoittunut Hallikainen on parantamassa sijoitustaan ja tavoitteena on ainoastaan kirkkain kruunu.

  Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailu on edennyt vaiheeseen, jossa 635 laulajan joukosta on valittu 130 esiintyjää Raision semifinaaleihin. Raisiossa Kerttulan Tangohallissa torstaina 19.5. käytävän semifinaalin esikarsinnassa valitaan 10 miestä ja 10 naista varsinaiseen semifinaaliin. Semifinaali televisioidaan MTV3-kanavalla suorana lähetyksenä lauantaina 21.5. klo 19.00 alkaen.

  Raision semifinaaleissa on mukana on 81 naista ja 49 miestä. Viime vuoden semifinaalissa näistä 130 yrittäjästä oli Raisiossa 55 laulajaa. Ensikertalaisia semifinaalin osallistujista on tänä vuonna 23. Karsintaan osallistujien keski-ikä on 26 vuotta.

  Lisätietoja tapahtumasta Internetissä osoitteissa: www.tangomarkkinat.fi ja www.auraviihde.fi/tangomarkkinat.


Kevät Cup päättyi rangaistuslaukauksiin Jukka vääntää
  21.4.2005
  HeKuLan taival tämän vuoden Kevät Cupissa päättyi epäonniseen rangaistuslaukauskilpailuun. HeKuLan huikea nousu 2-0 tappioasemasta tasoihin vitosen FC PoHU/Simpsonsia vastaan ei tällä kertaa riittänyt jatkopaikkaan, vaan Simpsons oli lopulta parempi luvuin rp. 7-6 (1-0) (2-2).

  Alkulohkosta puhtaalla pelillä jatkoon mennyt HeKuLa kohtasi ensimmäisellä cup-kierroksella viitosen POHU/Simpsons -yhdistelmän. Ottelu pelattiin Käpylän pikakiitonurmella, jonka luonne voidaan tiivistää sanoihin "lyhyt" ja "liukas". Tämän johdosta maalintekotilanteita siunaantui muutamalla onnistuneella syötöllä ja kyllähän tällä tasolla syöttää osataan. Molempien joukkueiden puolustukset olivat koetuksella, kun nopeita salamahyökkäyksiä virtasi keskialueelta suuntaan jos toiseen. Ensimmäisen puoliajan ainokainen syntyi sekin melkoisen ryntäilyn seurauksena. Simpsoni asetti pomppivan pystysyötön HeKuLan keskuspuolustuksen väliin ja puitteet juoksukilpailulle olivat valmiit. Maalista vastaan lähtenyt Friman oli pakotettu tulemaan vastaan alueen rajalle asti, jolloin pallon pelaaminen kädellä ei ollut enää vaihtoehtona. Simpsons-kärki oli tällä kertaa viekkaampi ja ehkä pienellä onnellakin pääsi lopulta melko vapaasti laittamaan pallon maaliin. Mehulle mentiin 1-0 tappioasemassa.

  Toisella puoliajalla HeKuLa painoi päälle ja tilanteita avautui useampia. Hyökkäyksien päättäjinä Mikko Simos ja Jukka Hallikainen olivat kuitenkin epäonnen riivaamia. Muutama varma tekopaikka jäi käyttämättä ja tolppaa lähemmäksi ei päästy. HeKuLan panostaessa hyökkäykseen pääsi vastustaja yllättämään ja taululla välkkyi 2-0 numerot. Selkä seinää vasten pelaaminen oli kuitenkin tuttua kauraa oranssipaidoille ja usko omaan tekemiseen oli horjumaton. Manageri Kiviojan käskystä Jarkko Hallikainen alkoi systemaattisesti tekemään nousuja puolustuksesta hyökkäykseen ja jälki oli sen mukaista. Pelin painopiste saatiin nostettua vastustajan maalia kohti. Simpsons-pelaajien sukat kokivat kovia keskialueella, kun pallo riistettiin väkisin HeKuLan keskikentän ja puolustuksen hyvällä yhteispelillä. Pitkäjänteinen yrittäminen palkittiin, kun Wennströmin keskialueelta lähettämä hätäri päätyi Simoksen juoksuradalle ja sen myötä vastustajan maaliin. Cup-ottelun hengen mukaisesti vain voitto kelpaisi, joten samalla draivilla jatkettiin. Lopulta kuin toisintona viikon takaisesta IKHTYS-pelistä Miikka Majlanderin antamaan kulmapotkuun ehti ensimmäisenä Jarkko "neule" Hallikainen ja peli oli tasan 2-2. Oli rankkiskaban aika.

  Ottelun ratkaisemiseksi tarvittiin normaalin viiden rankkarin lisäksi vielä kaksi lisälaukausta, joissa Simpsons oli lopulta varmempi ja eteni näin kahdeksan parhaan joukkoon. Silminnähden pettynyt kukkaislapsiryhmä poistui kukin kotiinsa lämmittelemään. Joukkueen johto pystyi tappiosta huolimatta tarkastelemaan peliä analyyttisesti: "Hyvä nousu 2-0 tappioasemasta. Joukkueen itseluottamuksen ja hengen aistii ja ehkä tästä jäi hyvä nälkä sarjakauden avaukseen." Kiihkeimmät fanit löysivät myös kritiikin aihetta: "Maalipaikkoja on rakennettu näissä kevään peleissä riittävästi, mutta viimeistely on ollut toistaiseksi tehotonta. Kärkien jyvä täytyy saada kohdalleen harjoituksissa".
  (Mikko Wennström)


HeKuLa raivasi tiensä jatkopeleihin
  20.4.2005
  HeKuLan väkivahva jalkapallojoukkue raivasi tiensä Kevät Cupin jatkopeleihin. Lohkon kärkipaikka ratkesi eilen, kun Kukkaislapset kaatoivat Gnistan/35:n ikämiehet selvästi luvuin 2-0.

  Lähtöasetelmat illan otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä olihan Gnistan nuijinut FC IKHTYS:in vakuuttavasti 3-0. Mutta tiedoksi, HeKuLan psyyke on sellaisella tasolla, etteivät tilastot joukkueen menoa hidasta. Voimakas keskikentän karvaaminen ja tarkat pystysyötöt aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa Gnistanin silmin nähden kokeneelle puolustukselle. Terälehtien kärjessä kovaa työtä tehnyt Mikko Simos ohitti vastustajan pakkeja ylivertaisella nopeudellaan, osumatarkkuuden ollessa vielä ottelun alussa pakkasen kangistama. Gnistanilla tosin oli useita erikoistilanteita ensimmäisellä puoliajalla, mutta oranssipaitojen puolustus maalivahti Mats Frimanin johdolla selvitti tilanteet varmuudella.

  Näin ollen vaarallisimmat tilanteet koettiinkin Gnistanin alueella ja HeKuLan työnteko palkittiin ottelun 23. minuutilla, kun vastustajan puolustus rakensi upean maalin terälehtien iloksi. HeKuLan kulmapotkusta pallo nimittäin leijui Gnistanin verkon perukoille kahden puolustajan pään kautta. Harvoin on nähty yhtä hämmentynyttä toisiaan onnittelevien pelaajien joukkoa.

  José Mourinhon tapaan ottelua kotoaan seurannut valmennusjohto ei tehnyt muutoksia kokoonpanoon toiselle puoliajalle, vaan luotti joukkueen kokeneen miehistön pelinlukuun. Keskikentälle sijoitettu Jukka Hallikainen siirtyi selkeämmin piilokärjen paikalle, ja tämä tiesi huomattavia lisävaikeuksia vastustajalle. Ottelun 40. minuutilla HeKuLan toinen maali oli enemmän kuin lähellä Simoksen rynnättyä keskikentältä maalialueelle. Alanurkkalaukaus suhahti tolpan väärältä puolelta vain kymmenien senttien päästä taistelupari Hallikaisen vieläkin huutaessa itselleen läpisyöttöä. Jälkimmäisen suuri pelaajan sydän ilmeni jo seuraavassa hyökkäyksessä, kun hän ilmeisestä maalintekopaikasta tarjoili Simokselle syötön, josta oli helppo työ viimeistellä HeKuLan toinen maali; hieno voitto ja pudotuspeleihin.

  Kevät Cup jatkuu HeKuLan osalta jo torstaina 21.4. ottelulla FC POHU/Simpsonsia vastaan. Todettakoon, että alkukauden yleisömäärät ovat jääneet hieman alle viime vuoden keskiarvojen. Tilanteen tosin odotetaan paranevan säiden lämpiämisen ja fanitapaamisten myötä.
  (Jukka Hämäläinen)


Kevät Cup käyntiin voitokkaasti Taistelua boxissa
  12.4.2005
  HeKuLa aloitti urakkansa piirin Kevät Cupissa nuijimalla FC IKHTYS:n luvuin 1-2 (0-0). Terälehtien osumista vastasivat Vilho Jussila ja Jarkko Hallikainen.

  Kevätcup on jokavuotinen voimannäyttö ennen varsinaisen sarjakauden alkua. Tänä vuonna turnaus lähti HeKuLan kannalta käyntiin mairittelevasti, sillä joukkue keräsi täydet pisteet 1-2 voitolla nimihirviö IKHTYS:ltä.

  Hyytävä pohjoistuuli ei vaikuttanut joukkueiden tunnetasoon, vaan peli käynnistyi kovalla tempolla ja kenttätilanteet vaihtelivat nopeasti. Tekonurmi ja lyhyt kenttä tekivät tosin välillä tepposensa, joten maalivahdeilla oli helppo työ poimia läpisyötöiksi tarkoitetut pallot syliinsä ennen kuin hyökkääjät olivat päässeet edes lähtökuopistaan. Oranssipaitojen peli oli kauttaaltaan varmaa, vaikkakaan varsinaisia väriläiskiä ei ensimmäisellä, maalittomalla puoliajalla erottunutkaan.

  Toiselle puoliajalle lähti ilmeeltään taisteleva kukkaislasten joukko. Ja kun oikeaan mielialaan päästään, ei ole vaikutusta, vaikka vastustaja tekisi ensimmäisen osuman. Läpisyöttö loistavasti pelanneen HeKuLa puolustuksen väliin, tarkka sijoitus ja IKHTYS johtoon 1-0.

  Valmennusjohdon luottamusta pelaajiin ei yksi maali horjuttanut. Nopea siirtyminen hyökkäävämpään kokoonpanoon oli joukkueen managerilta Karri Kiviojalta veto, joka päätyy jalkapallostrategian oppihistoriaan. Hyökkäysvastuuta saanut Vilho Jussila kiitti ja kumarsi lataamalla rangaistusalueen rajalla pyörivän pallon volleysta maalin perukoille vain muutama minuutti avausmaalin jälkeen. Ottelun kääntyessä ehtoolle alkoi Terälehtien hallinta näkyä ja rehellisesti voitiin todeta maalin roikkuvan ilmassa. Kolme peräkkäistä kulmapotkua sai keskuspuolustajana pelanneen Jarkko Hallikaisen ottamaan neuleen päästään ja osumatarkkuus palloon olikin nyt täydellinen. Voittomaali oli syntynyt ja HeKuLan menestys kaudella 2005 oli alkanut!
  (Jukka Hämäläinen)


HeKuLa Urheilulehdessä
  12.4.2005
  Uusin Urheilulehti huomioi HeKuLan legendaarisella Virallisella listallaan. Valtakunnallinen julkaisu sijoitti listallaan TOP 5 seurojen nimet Helsingin Kukkaislapset sijalle kaksi perusteluinaan: ”Jalkapallon Suomen Cupin tämän kauden suolaaja, jonka juuret löytyvät 60-luvulta ravitsemusliike Pub 28:sta”. Sijoitus on hieno, sillä HeKuLa taipui vain Siitinselän Sankkereille ja jätti jälkeensä mm. Geishan Pallon ja Ruunien Ruunat.

  Toimittajan taustatyö on valitettavasti jäänyt vajaaksi, sillä artikkeliin on lipsahtanut pienen pieni asiavirhe. Seuran historia ei valitettavasti johda 60-luvulle, vaan se alkaa vasta 90-luvulta. HeKuLa kiittää ja kumartaa kuitenkin saamastaan huomionosoituksesta ja pitää artikkelin mielessään valitessaan kauden 2005 mediatekoa.


HeKuLan taival päättyi Suomen Cupissa
  11.4.2005
  Helsingin Kukkaislapset hävisivät Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelunsa Myllypuron Zenithiä vastaan. Tapahtumarikas ottelu päättyi lopulta selviin lukemiin 5-1 (1-0).

  Ottelun alku lupaili hyvää myös Kukkaismiehistössä. Monelle pelaajalle ensimmäinen kosketus jalkapalloon pitkän ja pimeän talven jälkeen oli ikimuistoinen kokemus, joka tuntuisi myös vastustajan nahoissa. Oulunkylän hiekalle saapuikin innokas Terälehtien joukko mukanaan muun muassa paluun oranssipaitoihin tekevä Risto Juntunen ja keskikentällä debytoiva Lauri Kilkku.

  Peli alkoi ennakko-odotusten mukaisesti Zenithin otteissa. Nelosessa pelaava kotijoukkue oli saanut kevään tulikasteensa jo aiemmin ja pallo siirtyikin näppärästi myllypurolaisten välillä. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt HeKuLan vankan puolustuksen ansiosta.

  Munkki maaliviivalla Kukkaislapset eivät kuitenkaan olleet aivan aseettomia ja ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiinkin Zenithin päässä. Kuin toisintona vuoden takaisesta taistelusta, peliväline - jota Futissanomien toimittaja kutsui taannoin munkiksi - lirui maaliviivalla menemättä kuitenkaan viivan paremmalle puolelle. Aitiopaikalta tilannetta seurasivat Miikka Majlander, jonka lapikkaasta laukaus lähti ja reboundin toivossa paikalle ennättänyt Tero Salotuomi. Zenithin pakkikalusto oli kuitenkin tilanteen tasalla ja korjasi ”munkin” viivalta kulmapotkuksi.

  HeKuLan ensimmäisen puoliskon hyvät otteet eivät loppuneet edellä mainittuun läheltä-piti-tilanteeseen. Lukuisia olivatkin hetket, jolloin aina halukas HeKuLa-kärki Jukka Hallikainen oli läpiajossa tai aavistuksen paitsion puolella yrittämässä läpiajoa. Vilho Jussila ja Miikka Majlander yhdessä Mikko Wennströmin ja Risto Juntusen kanssa aistivat kärkkään Hallikaisen ja syötöt napsahtivat mallikkaasti miehen jalkaan. Valitettavasti onnetar oli tänä sunnuntaina Zenithin puolella ja Hallikaisen etenemiset pysähtyivät joko rajamiehen lippuun tai hyvin vastaan tulleeseen Zenith-maalivahtiin. Ottelun avausmaali

  Ottelun avausmaali syntyi 35. peliminuutilla. Puoliympyrästä ja varsin vaarattoman näköisestä tilanteesta lähtenyt kaukolaukaus yllätti Mats Frimanin ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon (ks. kuva). Joukkueet siirtyivät viiden minuutin puoliajalle tilanteessa, jossa kaikki oli vielä auki.

  Ottelun voittomaali Toinen puolisko käynnistyi jälleen tasaväkisenä. HeKuLan miehet olivat saaneet uutta virtaa lyhyestäkin tauosta ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi Terälehtien keskikentän ja puolustuksen torkahduksesta eikä sitä voi hyvällä mielelläkään kutsua kauniiksi. Kuten kuvasta näkyy, miestä makoili boxissa kuin Kannaksen suurhyökkäyksessä. Onnetar kutsui Zenithiä ja myllypurolaiset olivat nähneet voittomaalinsa tilanteessa 2-0.

  Osuma oli tärkeä, sillä Kukkaislasten selkäranka rutisi jo arveluttavasti. Talven peruskuntokausi ei ollutkaan onnistunut odotusten mukaisesti ja hyökkäystaisteluun tarvittavat lisävoimat loistivat poissaolollaan. HeKuLan managerin Karri Kiviojan oivat taktiset muutokset eivät tuoneet ratkaisevaa muutosta vallitsevaan tilanteeseen ja niin Zenith meni menojaan.

  3-0, 4-0 ja 5-0 osumat eivät jääneet aikakirjoihin, mutta loppuhuipennuksena tehty HeKuLan kuparisen rikkominen kirjataan jälleen osaksi Suomen Cup -historiaa. 5-1 osuma kun oli suora siteeraus jalkapallon oppikirjasta luvusta ”Vaarallinen vastahyökkäys”. Tilanne aukesi, kun Jarno Laurikainen sai alimpana miehenä pallon. Nopealla pelinluvulla ja mallikkaalla oikean jalan sivautuksella hän vapautti Miikka Majlanderin vasemmalta laidalta karkuun. Hopea Sompa -hiihdoista tutulla vauhdilla mies karisti kannoillaan rimpuilleet Zenith-pakit ja syötti boxissa kärkkyneelle Jukka Hallikaiselle. Hallikainen erehtyy näissä paikoissa vain harvoin ja nyt ei ollut tilastotappion aika. Loppuluvuiksi Oulunkylässä siis 5-1.


HeKuLalle kaksi uutta pelaajaa
  6.4.2005
  Helsingin Kukkaislasten valppaat kykyjenetsijät olivat jälleen ajan tasalla kevään kuumilla siirtomarkkinoilla. Tuloksena kaksi uutta pelaajasopimusta ja yksi esisopimus. HeKuLan oranssin paidan pukevat ylleen jo tulevana sunnuntaina pelattavassa Suomen Cupin ottelussa herrat Tommi Majlander ja Lauri Kilkku. Sopimusteknisistä syistä seura ei voi vielä julkaista kolmannen pelaajan nimeä.

  Tommi Majlander on jälleen yksi toivottu paluumuuttaja, jonka seuran toimihenkilöt ovat saaneet motivoitua takaisin oranssipaitoihin. Mies tullee vahvistamaan jo entisestään kovaa keskikenttää. Tommi on tuttu mies monille Kukkaislapsille yhteisen salibandytaustan ansiosta. Mieshän on niittänyt mainetta legendaarisen Synkän Uhman riveissä jo vuosien ajan. Tommi esiintyi ensimmäistä kertaa Terälehdissä jo vuonna 1999.

  Lauri Kilkkua Kukkaislasten pelaaja-agentit kuvaavat sanoin motivoitunut, vahva, luotettava ja pallovarma. Talven aikana harjoituksissa annetut näytöt sekä seuran managerin pitämä psykologin testi vakuuttivat myös seuran hallituksen yksimieliseen päätökseen miehen palkkaamisesta. Kilkku tekee debyyttinsä oranssipaidoissa tulevana sunnuntaina todennäköisesti keskikentällä.

  Uusien pelaajasopimusten solmimiseen vaikuttivat vanhojen runkopelaajien tilapäinen poissaolo Kukkaislasten riveistä. Jukka Hämäläinen, Laurijuhani Tainio ja Jari Nieminen viettävät kauden 2005 ulkomaankomennuksella ja myös Martti Ant-Wuorisen poissaoloa voidaan kuvata vastaavin sanoin. Karri Kivioja keskittyy puolestaan täysipäiväisesti joukkueen managerointiin.


Kevät Cupin ohjelma julki
  5.4.2005
  Suomen Palloliiton Helsingin piiri julkaisi perinteisen kevät cupin ohjelman. HeKuLa arvottiin lohkoon 12 ja saa vastaansa alkulohkossaan FC IKHTYS:n ja Gnistan/35:n. Lohkon voittaja etenee cup-vaiheeseen ja taistelee muiden lohkovoittajien kanssa Helsingin piirin mestaruusmitaleista.

  Kukkaislapset pelaavat alkulohko-ottelunsa tiistaina 12. huhtikuuta klo 19.00 (FC IKHTYS – HeKuLa) ja 19. huhtikuuta klo 20.00 (HeKuLa – Gnistan/35).


Ottelupäivä varmistui
  22.3.2005
  HeKuLan ja Zenithin toimihenkilöt pääsivät sopimukseen Suomen Cupin 1. kierroksen pelipäivästä. Ottelu pelataan sunnuntaina 10. päivä huhtikuuta kello 12.00 alkaen Oulunkylän hiekka-areenalla.

  HeKuLa lähtee Zenithin kotikentällä pelattavaan otteluun pääosin terveenä. Joukkue uhkuu itseluottamusta, vaikka ulkokentät onkin vielä jätetty jääkiekkoilijoille ja muille harrastelijoille. Vuosien tuoma kokemus tuo kuitenkin varmuutta HeKuLan otteisiin eikä hätiköityjä liikkeitä ulos siirtymisestä ole totuttu Kukkaislasten toimesta näkemään.

  Puhelimitse tavoitettu seuran puuhamies totesi "joukkueen rungon olevan jotakuinkin kasassa, vaikka kevään siirtomarkkinoilta kalastellaankin vielä muutamaa kovan luokan vahvistusta". Sopimusneuvottelujen ollessa kesken, uusien pelaajien nimilistaa ei vielä vahvistettu seuran toimesta. Asiasta tullaan kuitenkin tiedottamaan hyvissä ajoin ennen kauden alkua.


HeKuLa kohtaa Zenithin Suomen Cupin 1. kierroksella Suomen Cup 50v
  10.3.2005
  Palloliitto arpoi eilen viisikymmentä vuotta täyttävän Suomen Cupin 1. ja 2. kierroksen otteluparit. HeKuLa nautti jälleen hyvästä arpaonnesta ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella nelosen Zenithin.

  Ottelu pelataan huhtikuun ensimmäisellä viikolla Helsingissä. Seurojen taustavaikuttajat ovat jo aloittaneet käytännön järjestelyt ottelutapahtuman johdosta ja ottelun tarkka ajankohta tullaan tiedottamaan pikapuolin HeKuLan internetsivuilla.

  Nelosessa pelaava Zenith (http://www.zenithmyllypuro.com/) sijoittui viime kaudella lohkonsa keskikastiin. Taakse jäi muun muassa HeKuLalle aina niin tuttu PH-99. Hyvät otteet nelosessa eivät kuitenkaan Kukkaislapsia horjuta. Riittävän lumipeitteen alla talvehtineet Terälehdet puhkeavat täyteen loistoonsa perinteisesti juuri Suomen Cupissa. Siitä osoituksena viime vuotinen taistelu kolmosen Ponnistusta vastaan.

  Suomen Cupiin ilmoittautui tänä vuonna ennätykselliset 392 joukkuetta. Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet tulevat mukaan 4. kierroksella. Muista joukkueista 175 arvottiin 2. kierrokselle. 1. kierroksella pelaa 154 joukkuetta.

  Lisätietoja Suomen Cupista Palloliiton sivuilta.


HeKuLa julkaisi alustavan sarjaohjelmansa kaudella 2005
  6.3.2005
  Helsingin Kukkaislasten ohjelma kaudella 2005 on jälleen yksityiskohtia vaille valmis. Seura osallistuu ydintoimintansa (Kutonen) ohella myös Suomen Cupiin ja piirin Kevät Cupin kilpasarjaan. Mahdollisuuksien mukaan ohjelmassa on myös satunnaisia harjoitusotteluita, mikäli tarpeeksi tasokkaita vastustajia on saatavilla.

  Kutonen pelataan kaudella 2005 Pelataan neljässä 14 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkovoittajat nousevat Viitoseen. Lisäksi lohkojen kakkoset pelaavat karsinnan lisänousijoista cup-systeemillä samoin parein kuin mestaruudesta. Lohkovoittajat pelaavat piirinmestaruudesta cup-systeemillä Lohko 1- Lohko 2 ja Lohko 3 - Lohko 4, otteluiden voittajat loppu- ja häviäjät pronssiotteluun. Lohkojen sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet putoavat Seiskaan.

  HeKuLa pelaa lohkossa 2 seuraavien joukkueiden kanssa: EHP, FC Homer, FC Härät, FC IKHTYS, FC Viikingit/2, HDS/Express, HePuLi, Kurvin Vauhti, Orson, Real Inferno, Ruisku/Clerical, RuPS ja Suokki/AC Stoppi.


Vuosikokous valitsi toimihenkilöt vuodelle 2005
  5.3.2005
  Helsingin Kukkaislapset ry:n vuosikokous valitsi uudet toimihenkilöt seuralle. Osa vanhoista luottamushenkilöistä jatkaa edelleen tehtävissään, mutta myös tuoretta verta saatiin ryhmään mukaan.

  Helsingin Kukkaislapset ry:n hallitus vuonna 2005 on:

  Puheenjohtaja - Jarkko Hallikainen
  Varapuheenjohtaja – Jarno Laurikainen
  Sihteeri - Mika Petäjä
  Varainhoitaja – Mikko Wennström
  Jäsen – Tapani Tenhiälä

  Yhdistyksen tilintarkastajana toimii Jukka Hämäläinen ja varatilintarkastajana jatkaa Martti Ant-Wuorinen. Lisäksi valittiin seuran manageriksi Karri Kivioja ja hänelle varamieheksi Jarkko Hallikainen. Huoltajana kaudella 2005 jatkaa Mats Friman. Joukkueen kapteeniksi valittiin Jarkko Hallikainen ja varakapteeniksi Mats Friman.

  HeKuLa kiittää kaudella 2004 luottamustehtävissä toimineita ja toivottaa uusille toimihenkilöille menestystä haasteellisissa tehtävissä!