HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET

Uutiset 2004:

HeKuLa palkitsi kauden parhaat
  21.11.2004
  HeKuLa palkitsi kauden parhaat pelaajansa hulppeassa Kauden päätösgaalassa Santahaminassa. Samalla julkistettiin seuran nettisivuilla olleen yleisöäänestyksen tulokset.

  Tämän vuoden äänestys oli kauttaaltaan erittäin tasainen. Ensimmäistä kertaa Gaalahistoriassa jouduttiin uusintakierrokselle kahden kategorian osalta. Seuraavassa tulokset (suluissa lehdistön suosikit):

  Paras maalivahti: Mats Friman (Mats Friman)
  Paras puolustaja: Jarkko Hallikainen (Jarkko Hallikainen)
  Paras keskikenttämies: Mikko Wennström (Jarkko Hallikainen & Ari Eerola)
  Paras hyökkääjä: Jukka Hallikainen (Jukka Hallikainen)
  Vuoden treenaaja: Jarkko Hallikainen (Jarkko Hallikainen)
  Vuoden tsemppari: Jarno Laurikainen (Jarno Laurikainen & Tero Salotuomi)
  VUODEN MIES: Karri Kivioja (Mikko Wennström)

  Edellisten lisäksi palkittiin kauden aikana eniten "Ottelun Terälehti/ Man of the Match" -titteleitä saanut pelaaja . Arvostetun palkinnon pokkasi Jukka Hallikainen. Tulokset kokonaisuudessaan Kauden parhaat -osiossa.

Kauden viimeiset Terälehdet julki
  14.11.2004
  Teknisistä ongelmista kärsinyt uutistoimitus julkaisi vihdoin kauden viimeiset Terälehdet. Seuraavassa neljän viimeisen ottelun parhaat perusteluineen.

  HEKULA - FC BOCA SENIORS:

  *** Jarno Laurikainen
  ”Ei vieläkään tultu ohi. Miksi vastustajat ylipäätään edes yrittävät ohittaa tätä järkälettä? Ohittamaton!"

  ** Mikko Simos
  ”Kovaa työtä, tuloksia ja suu pysyi kiinni! Törkee nopeus ja hyvä vainu. Täynnä energiaa!"

  * Sami Tuominen
  ”Juoksukone keskikentällä. Uurasti läpi ottelun."

  Herrat Jukka Hallikainen, Jarkko Hallikainen, Jukka Hämäläinen ja Tero Häämäläinen saivat erityismaininnan otteistaan.

  HEKULA - NORSUNKAATAJAT:

  *** Jukka Hallikainen
  ”Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tehot 2+1 kertovat olennaisen! Sanansa mittainen mies: kaksi maalia ja kortti."

  ** Mats Friman
  ”Arvioi tilanteet nappiin. Nollapeli ja aivan loistavat vastaantulot!”

  * Tero Salotuomi
  ”Taistelumaali! Esimerkillistä paikan hakua ja tsemppiä. Röyhkeä nousu maalintekoon ja muutenkin pirteitä otteita. Hieno taistelumaali!”

  Myös herrat Jarno Laurikainen ("Virheetön peli, erikoismaininta tilanteesta, missä vei istuen pallon vastustajalta, laittoi pallon längestä ja käynnisti hyökkäyksen!"), Tapani Teniälä ("Liike ja pallonkäsittely paranee peli peliltä, huippukunto löytymässä pitkän poissaolon jälkeen!") ja Juha Lehtelä ("Piti laidan kurissa rohkeilla puskuillaan.") pelasivat mainitsemisen arvoisesti.

  COSMOS - HEKULA:

  *** Mats Friman
  ”Rutiininomainen nollapeli!"

  ** Vilho Jussila
  ”Hyvä liike. Kauden paras peli. Loistavaa pelia kokonaisuudessaan, juoksi tuplasti enemman kuin kukaan muu!”

  * Mikko Simos
  ”Tahtoa, vauhtia ja maalipaikkoja. Voittomaali!”

  Myös herrat Jarkko Hallikainen ("Virheetön peli. Laurikaisen kanssa ehdottomasti sarjan paras topparipari!"), Jarno Laurikainen ("Putsasi kaiken!"), Ari Eerola ("Loistavia oivalluksia, joista kärkien olisi pitänyt pussittaa!") ja Tapani Teniälä ("Pirteä peli laidalla. Pelit paranee koko ajan!") ansaitsivat nimensä kuuluviin.

  FC MADE - HEKULA:

  *** Jukka Hallikainen
  ”Komea vapari, hyvä liike. Joka pelissä muutama vapauttava syöttö. Upea maali ja hyvä keskittyminen peliin. Uskomaton vapari! Jaksoi raataa myös alaspäin. Hieno maali ja hyvää yritystä!"

  ** Mats Friman
  ”Pelasi niin loistavasti kuin vain siinä höykytyksessä pystyi. Ei voinut takaiskuille mitään. Hienoja vastaantuloja ja pari hulppeaa torjuntaa! Hyvää peliä, melkein sai pilkunkin!”

  * Jarkko Hallikainen
  ”Hyvä liike, syötöt perille ja muutama hyvä puskupaikka. Kovaa työtä läpi ottelun koko kentän alueella! Keskikentän työmyyrä.”

  Raati mainitsi nimeltä myös seuraavat herrat: Miikka Majlander (”Jälleen uhrautuvuutta laidalla. Aavistuksen tarkempi potku, niin HeKuLalla maalisarakkeessa kakkonen.”) ja Jarno Laurikainen (”Virheetön peli.”).

HeKuLan kausi päättyi tasapeliin
  17.9.2004
  Yksityiskohta pelistä. Hienosti taistellut HeKuLa nappasi kauden viimeisessä pelissään pisteen vitoseen nousevalta Boca Seniorsilta. Lukemiin 2-2 päättynyt ottelu takasi samalla HeKuLalle kolmannen sijan tasaisessa lohkossa.

  Ottelun ensimmäisellä puoliskolla HeKuLa rakensi peliään pääasiassa oikean laidan kautta. Laidalla viilettäneen Ari Eerolan pyörähdykset olivatkin myrkkyä vastustajan laitapakeille ja tilanteita ropisi tasaisin väliajoin. Vastaavasti myös Boca Seniors koitti useasti samaiselta laidalta. Vastassa oli kuitenkin herrat Tapani Tenhiälä ja paikalle ennättänyt toppari parivaljakosta Jukka Hämäläinen – Jarno Laurikainen.

  HeKuLa siirtyi 1-0 johtoon ottelun 12. peliminuutilla. Vaarallinen hyökkäys pysähtyi Bocan puolustajan käteen ja tuomari vei pallon pilkulle. Pelivälineen taakse asettui Jukka Hallikainen ja miehen suoritus jää HeKuLa-historiaan yhtenä onnekkaimmista maaleista. Pallo maata pitkin keskelle, jossa oli tietysti Bocan maalivahdin jalka. Torjunnasta pallo suuntautui kierteisenä ylöspäin ja alas tullessaan valui kohti maalin vasenta alakulmaa. Maalivahdin huikea venytys jäi kuitenkin lyhyeksi ja Hallikainen huokaisi helpotuksesta.

  Bocan tasoitusmaali syntyi ottelun 21. minuutilla. Vasemmalta alkanut vastahyökkäys johti laukaukseen, jonka Mats Friman kuitenkin torjui. Reboundiin ehti tällä kertaa Bocan hyökkääjä ja taukotilanteeksi 1-1.

  Ensimmäisen puoliskon muista maalitilanteista vastasivat herrat Tero Hämäläinen ja Mikko Simos läpiajoillaan. Hämäläinen epäonnistui suorituksessaan, vaikka päässä vilisi kesken suorituksen oppikirjan mukainen ”tuleekohan tästä maali” –kysymys. Simos koki vastaavan kohtalon ilman vapauttavaa ajatusmaailmaa. Totuuden nimissä on myös mainittava Bocan kaksi vaarallista ylärimavetoa, toinen vapaapotkusta ja toinen hyökkäyksen päätteeksi mallikkaalla kärkipotkulla.

  Toinen puolisko jatkui siihen mihin ensimmäisellä jäätiin. HeKuLa haki rajusti johto-osumaa ja mahdollista karsijan paikkaa. Paikalle saapunut ”Black Jacket Army” repesikin liitoksistaan, kun Simos neljännen läpiajonsa päätteeksi tuikkasi 2-1 osuman. Peliä oli pelattu jo 47 minuuttia ja Terälehdet siirtyivät varmistelemaan johtoaan.

  Kuten yleensä aina, kun ruvetaan varmistelemaan, saa puolustava joukkue näpeilleen. Niin myös Kutosen jalkapallossa. Vain muutama minuutti johtomaalista oli nimittäin Bocan vuoro asettua pilkulle. Tilanteeseen johti HeKuLa-puolustuksen käsivirhe ja tuomari vei pallon toistamiseen 11 metrin päähän maalista. Friman oli laukauksessa hyvin mukana, mutta ei tällä kertaa onnistunut estämään maalin syntyä. Näin ottelu tasalukemiin 2-2 ja miehet talvilomille.

HeKuLa jyräsi Norsunkaatajat
  2.9.2004
  Yksityiskohta pelistä. Railakas sade ei haitannut Kukkaislasten otteita, kun HeKuLa haki vakuuttavan 3 - 0 voiton Norsunkaatajista. Roihuvuoren vähälukuinen yleisö sai todistaa aitiopaikalta Jukka Hallikaisen (tehot 2+1) huikeaa iltaa. Fanikatsomon riemuksi myös Tero Salotuomi kirjautti itsensä maalintekijöiden joukkoon komealla 2-0 osumallaan.

  Terälehtien valmistautuminen tärkeään otteluun oli tehty huolella. Viikon aikaisemmasta ottelusta haettu voitto sai miehet hymyilemään ja noin puoli tuntia ennen ottelua aloitettu alkulämmittely kaatosateessa sai paikalle vaivautuneen yleisön haukkomaan henkeään. HeKuLa olisi valmis heti alusta alkaen.

  Ottelu alkoi kaikkien yllätykseksi arkaluontoisella tunnustelulla. Vastustajan vaarallisuus tiedettiin edellisvuosilta ja takaiskumaalia ei Kukkaispäätyyn haluttu. Tunnusteluvaihe päättyi kuitenkin jo viiden minuutin pelin jälkeen. Hyvin voideltu Kukkaiskone jyrähti käyntiin keskikentällä hääränneen Jari Niemisen toimesta. Loistelias chippi yli Norsupuolustuksen ja Jukka Hallikainen oli läpiajossa. Hallikaisen ottelua edeltävä uho sai painoarvoa, kun mies latasi vasurillaan pallon yläriman alle. Tästä se alkaisi!

  HeKuLa innostui johtomaalista selvästi ja aloitti vahvan kontrollin. Oranssipaidat nauttivat silminnähden tilanteesta ja kokeilivat niin lyhytsyöttöpeliä kuin tarkkoja kaaripallojakin. HeKuLa-hyökkääjien raju karvauspeli tuottikin tulosta jo ottelun 15. peliminuutilla. Jukka Hallikaisen taistellessa pallosta vastustajan päätyrajalla keskikentälle nostettu Tero Salotuomi hakeutui vastustajan maalialueelle. Hallikainen onnistui karvauksessaan ja puski pallon maalinedustalle. Salotuomen raivoisa ja oikea-aikainen pelinluku jätti hölmistyneet Norsupuolustajat katsojan rooliin ja mies tuikkasi pelivälineen verkon perukoille. HeKuLa turvalliseen 2-0 johtoon.

  Kaatosateen turmelema kenttä nousi toisen puoliskon tärkeimpään rooliin. Pallo pysähtyi toistuvasti kentälle muodostuneisiin vesiesteisiin eikä hienostuneesta syöttöpelistä tullut enää mitään. HeKuLakin oli pakotettu kaaripalloihin ja ilmavaan peliin. Muutama sydämentykytys aiheutui omalla rangaistusalueella olleesta järvestä, mutta Terälehtien onneksi Norsunkaatajat eivät onnistuneet vesipallossa kotijoukkuetta paremmin.

  Ottelun sinetöi kaksi minuuttia ennen loppua annettu vapaapotku, josta muun muassa Mikko Wennström hankki itselleen punaisen kortin. Wennströmin turhautuminen oli osin aiheetonta, sillä vapari tuomittiin HeKuLan eduksi. Terälehtien tavaramerkiksi viime aikoina muodostunut kommentointi kytkettiin jälleen tuomarin toimesta pois ja mies komennettiin suihkuun. Itse vapaapotku päättyi mallikkaasti, kun Jarkko Hallikaisen sivaltama pallo päätyi Jukka Hallikaisen jalan kautta maaliin. Näin HeKuLalle täydet pisteet luvuin 3-0.

Kukkaislapset jälleen voiton makuun
  31.8.2004
  Yksityiskohta pelistä. Ilman vaihtomiehiä taistellut HeKuLa haki Väinämöiseltä itselleen täydet kolme pistettä raivaamalla tieltään Cosmoksen. Mikko Simoksen paluu Kukkaismiehistön kärkeen toi Terälehdille kaivatun voittomaalin, mutta samalla miehelle itselleen jälleen pelikiellon. Värikäs ottelu päättyi lukuihin 0 - 1.

  Väinämöisen sataisella sorasuolla pelattu Cosmos-ottelu oli jälleen Hekulan osalta värikäs, mitä kortteihin tulee. Ottelua oli pelattu reilut viisi minuuttia, kun Hekulan kärkikaksikon sanallinen viikate oli heilahtanut kahden keltaisen arvoisesti.

  Peli jouduttiin aloittamaan yhden vajaalla monen oranssipaidan potiessa flunssaa. Täysi kentällinen saatiin kuitenkin kasaan n. 15min kohdalla, kun Salotuomi saapui vahvistamaan joukkuetta suoraan päiväuniltaan. Hekulan peli tuntui kulkevan varsin mallikkaasti ja semi-vaarallisia tilanteita viriteltiin vastustajan päädyssä. Sekä Jukka Hallikainen, että Mikko Simos pelasivat itsensä hyviin vetopaikkoihin, mutta olivat viimeistelyssä epäonnen riivaamia. Hallinnasta kertovat myös lukuisat kulma- ja vapaapotkut, jotka eivät kuitenkaan tällä kertaa johtaneet maalikarkeloihin. Ensimmäinen puoliaika päättyi 0-0.

  Toisella puoliajalla nähtiin ottelun ainoa maali, joka muodostui jälleen ikimuistoiseksi. Maali sinänsä oli juuri niin nätti kuin maali voi olla: "veto lähietäisyydeltä-epäonnistunut torjunta-pallo viivalla-puolustaja väliin-epäonnistunut purku-veto ribariin-pallo viivalla-MAALI!" Ikimuistoisen maalitilanteesta tekee Simoksen saama toinen keltainen kortti ja joulutervehdys. Ylilataus purkautui maalina ja ulosajona, jonka johdosta seuraava ottelu jää nyt jälleen väliin.

  Alivoimalla pelaaminen ei kuitenkaan näkynyt Hekulan otteissa, olihan peli aloitettukin vajaalla joten mikäs siinä. Puolustuspelaaminen oli jälleen esimerkillistä ja maailmanjärjestys palautui Frimanin nollapelillä. Hyökkäyspäässä Hallikaisen, Eerolan ja Jussilan taitotaso piti pintansa vastustajan puolustuksen miesylivoimaa vastaan ja Hekulan toinen maalin tuntui olevan lähempänä kuin vastustajan tasoitus.

  Lopulta pilli soi ja pisteet olivat Hekulan omaisuutta.
  (Mikko Wennström)

Made katkaisi nollapelien sarjan
  25.8.2004
  Yksityiskohta pelistä. Kotikentällä pelannut FC Made yllätti HeKuLan eilisessä jalkapallotrillerissä. Äänekkään kotiyleisön turvin pelannut Made katkaisi samalla HeKuLan nollapeliputken onnistumalla kahdesti maalinteossa. Loppuluvut Malmilla olivat 2-1 (0-0).

  Kutosen vähämaalisimmat ottelut pelanneet FC Made ja HeKuLa kohtasivat Ala-Malmin hämärällä hiekalla. Tulosveikkaajat olivat laittaneet rahansa 0-0 –tulokseen, sillä HeKuLa oli pelannut jo viisi peräkkäistä nollapeliä eikä Madekaan ollut juhlinut maalinteolla. Myös Mateen puolustus oli ennakkotietojen valossa kova. Ensimmäinen puolisko noudattelikin veikkaajien ennakko-odotuksia. Tilanteita oli kummassakin päässä, mutta varsinaisilta maalipaikoilta vältyttiin.

  Toisella puoliskolla pelikentällä ei näkynyt merkkiäkään tylsästä pelistä. Tilanteita luotiin toistuvasti puolin ja toisin. Runsaslukuinen yleisö eli tiiviisti ottelussa mukana ja odotti täysosumaa kiihkeästi.

  HeKuLan musta hetki koitti ottelun 40. minuutilla. Samalla särkyi Mats Frimanin ennätyksellinen 380 minuutin nollapeliputki. Keskialueella harhasyötöstä lähtenyt tilanne johti laitakeskitykseen, jonka rangaistuspilkun kohdalla kytännyt Madehyökkääjä toimitti vastustamattomasti ohi Frimanin. Syöttö oli tarkka ja HeKuLa-puolustus nuukahti miesvartioinnissaan. Made johtoon kotiyleisön riemuksi 1-0.

  Takaiskumaalista sisuuntuneet Terälehdet aloittivat tapansa mukaan railakkaan takaa-ajon. Pyörityksen tuoksinassa tunteet kuumenivat vaihteeksi lähinnä Made-miehitykseltä. Jälkipeli oli välillä törkeääkin, mutta ottelun raitapaita onnistui olemaan näkemättä yhtään tilannetta. Kukkaislapset olivat ottaneet opiksi edellisestä ottelusta ja koiruuksiin suhtauduttiin lähinnä hurtilla huumorilla.

  Ottelun 48. peliminuutilla HeKuLa sai tilaisuutensa tasoitukseen. Noin 20. metristä vihellettiin vapaapotku ja Jukka Hallikainen asettui pallon taakse. Vastustaja asetti muurinsa oppikirjan mukaan, mutta laukaus ei jättänyt jossittelulle sijaa. Hallikainen täräytti pallon vastustamattomasti muurin ohi vasempaan yläkulmaan ja tilanne tasan 1-1. Ottelun jälkeen mies kuvaili tilannetta: ”Veskari lähti ottamaan vetoa muurin oikealta puolelta, kuten pitikin. Meiltä meni vielä mies muurin jatkeeksi peittämään samaa kulmaa, joten hämäys oli onnistunut. Päätin vaan täräyttää toiselle puolelle kovaa ja siellähän se lepäsi”.

  Ottelu näytti päättyvän pistejakoon, mutta kohtalon vuoro oli astua kuvaan mukaan. Keskialueelta lähetetty kaaripallo päätyi takaapäin HeKuLa-puolustajan käteen ja tuomari vei pallon pilkulle. Ei auttanut protestointi eikä ottelun jälkeen myönnetty tuomarivirhe, kun Mateen kaveri pamautti pelivälineen Frimanin hanskojen kautta maaliin. Näin Terälehdet kotimatkalle karvas 2-1 tappio tuliaisina.

Terälehdet julkistettiin
  24.8.2004
  Miehekäs Terälehtiraati kokoontui jälleen palkitsemaan ottelun parhaat suoritukset. Raadin mieleen jäivät erityisesti herrojen Hallikainen Jr., Friman ja Majlander suoritukset. Seuraavassa perustelut ja muut ehdokkuuksia saaneet.

  HEKULA – FC IKHTYS:

  *** Jukka Hallikainen
  ”Jo alkaa pojalta löytymään. Maali ja esityö toiseen. Viihtyi roolissaan ja tehot löytyi."

  ** Mats Friman
  ”Nollapelit jatkuvat. Ottelun kruunasi viimeisellä minuutilla torjuttu pilkku! Oikein ajoitetut vastaantulot ja varmat otteet läpi pelin. Lisäksi lopussa torjuttu pilkku.”

  * Miikka Majlander
  "Taistelua ja hienoja nousuja. Ajoittain näyttävää lyhytsyöttöpeliä! Haki hienosti pallon, joka johti ensimmäiseen maaliin. Varsinkin alivoimalla arvokasta karvauspeliä ja loistavia katkoja!"

  Raadin ehdokkuuksia keräsivät myös herrat: Ari Eerola (”Nöyrää duunia myös puolustussuuntaan. Kauttaaltaan hyvä peli ja maali päälle!”) ja Jarkko Hallikainen (”Koko puolustus pelasi virheettömän pelin, mutta Jarelle pisteet muutamasta arvokkaasta katkosta! Hoitaa siivouksen uskomattomalla varmuudella.”).

  Samalla Terälehtiraati julkaisi myös edellisen Bombers-pelin Terälehdet. Seuraavassa valinnat perusteluineen:

  FC BOMBERS - HEKULA:

  *** Jarno Laurikainen
  ”Muutama tiukka juoksukilpailu, mutta voitti ne kaikki. Mies joka kävi lähimpänä maalia ;). Antaa johtajan palautteen. Pitää korkean taitotason yllä ottelusta toiseen. Hatunnoston arvoinen suoritus jälleen! Seinä."

  ** Kari-Pekka Hellstén
  ”Virheetön peli! Hyvä työmies. Laita piti, hyvät heitot!"

  * Mats Friman
  "Jälleen nollapeli. Mies on pelannut jo yli 270 minuuttia ilman maalia omaan päätyyn! Nolla on hieno luku!"

  Herrat Juha Lehtelä (”Pääpelissä voimaa! Uhrautuvaa peliä. Hoiti oman tonttinsa lisäksi myös tilanteet kaverin puolella.") ja Jarkko Hallikainen (”Joukkueen selkäranka Mawamiehen lailla.”) saivat raadilta hajaääniä.

IKHTYS kaatui Kukkaislasten käsittelyssä
  17.8.2004
  Miehet ottelun jälkeen. Nimihirviö FC IKHTYS oli helppoa kauraa Kukkaislasten käsittelyssä. Värikkäässä ottelussa nähtiin yhteensä kaksi maalia ja kahdeksan varoitusta. HeKuLa korjasi pistepotin luvuin 2-0 (1-0).

  Hämärtyvässä Stadio Väinämöisen illassa nähtiin huikea ja tapahtumarikas trilleri niin kuin kuutosen kärkipään kamppailulta voi odottaa. Hekulan ja FC IKHTYkSen välienselvittelystä povattiin jo ennakkoon tiukkaa ns. kuuden pisteen ottelua. Kauden aikana eniten maaleja mättänyt joukkue FC IKHTYS kohtasi maaleja vähiten päästäneen joukkueen eli Hekulan. Nyt jos koskaan oli Hekulan puolustuksen paikka näyttää "närhen munat". Ottelu oli fyysinen ja kontaktia lähimmäiseen otettiin molemmin puolin. Hekulan joukkuepuolustus osoitti jälleen kerran tasonsa. IKHTYS yritti keskeltä, laidalta, alta, päältä ja takakautta kiertäen, mutta kerta toisensa jälkeen oli oranssipaitainen körmy koipineen välissä härnäämässä ja pallo toimitettiin väljemmille vesille komeilla kuutoseen kuuluvilla roiskaisuilla.

  Alkupelin Hekula viritteli vastahyökkäysharppuunaansa jonkun tovin kunnes saalis oli tähtäimessä. Sami Tuominen pinkaisi pallon kanssa keskikentältä hyökkäykseen ja Jukka Hallikainen vainusi tilaisuutensa tulleen. Tuomisen nappikeskityksestä Hallikainen teki kylmähermoisen ratkaisun puskien pallon lähietäisyydeltä maalivahdin jalkojen välistä verkkoon. Mehulle mentiin 1-0 johdossa.

  Toisella puoliajalla FC IKHTYS yritti, yritti ja yritti, mutta turhaan. Hekulan puolustus rikkoi, repi ja raastoi, antoi kaikkensa. Vastustajan hyväksi vihelletyt lukuisat vapaapotkut kilpistyivät Hekulan leveisiin muureihin, jotka maalissa pelannut Mats Friman ohjasi millimetrin tarkasti paikoilleen. Ottelun tuoksinnassa tunteet lämpenivät molemmin puolin niin kuin tiukkaan otteluun kuuluukin. Kentällä nähtiin muutamia asiattomia provosointeja, jotka tuomarin olisi pitänyt kitkeä alusta pitäen. Kortteja jaettiin puolin ja toisin, näkipä kärjessä periksiantamattomuudestaan tunnettu Simos punaistakin. Hekulan mielessä kyti kuitenkin rankaisuista mieleisin eli ottelun voittaminen. Managerina toimineen Kiviojan taktinen ylivoima kantoi hedelmää, kun ottelussa laidalle siirretty Eerola väläytti taitojaan. Hieno yhdistelmä Jukka Hallikaisen kanssa avasi miehelle vetopaikan eikä "jäämies" Eerola erehtynyt. Miehelle kauden ensimmäinen osuma syntyi ilman sen kummempaa teatraalisuutta: suoraan syötöstä hallitusti maalivahdin ohitse verkon perälle, taululla komeili 2-0.

  Ottelu sai vielä arvoisensa loppuhuipentuman. IKHTYS painoi raivolla kohti Hekulan maalia ja viime minuutilla puolustus oli pakotettu rikkomaan alueella, josta seurasi rangaistuspotku. Tuomari ilmoitti ottelun loppuvan, kun pilkku on annettu, joten pisteet oli jo tässä vaiheessa Hekulan takataskussa. Frimanille tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan mies poimi rankkarin alanurkasta ja nolla piti, taas.

  "Lataus näkyi ehkä turhina kortteina pelin aikana mutta rapatessa roiskuu" -totesi nimettömänä pysynyt kannattaja.
  (Mikko Wennström)

HeKuLa nyhjäsi maalittoman tasapelin
  12.8.2004
  Yksityiskohta pelistä. HeKuLan syyskausi jatkui Töölössä maalittomalla tasapelillä. Kukkaislasten puolustuksen pitävyys ei liennyt yllätys enää kenellekään, mutta hyökkäyspäähän kaivataan jo tehokkuutta. Vastustajana häärännyt Bombers pelasi puolestaan jo toisen peräkkäisen nollapelinsä ja näin Pallokentällä lukuihin 0 - 0.

  Ottelu alkoi HeKuLan kannalta lupaavasti. Palloa siirreltiin hallitusti mieheltä toiselle ja maalipaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin. Terälehtien epäonneksi laukaukset suuntautuivat kuitenkin kohti maalivahtia tai vaihtoehtoisesti maalipuiden ulkopuolelle. Ensimmäisen jakson vaarallinen tilanne syntyi Miikka Majlanderille, joka Jukka Hallikaisen esityöstä pääsi kokeilemaan täysosumaa noin 10 metristä. Pomppiva pallo yllätti kuitenkin Majlanderin ja laukaus sujahti yli maalin.

  Bombers oli ensimmäisellä jaksolla selkeästi altavastaajana ja onnistui vain muutaman kerran yrittämään myös hyökkäyspeliään. HeKuLan puolustus piti totuttuun tapaan vastustajat kuitenkin ruodussa.

  Maalittoman ensijakson jälkeen päätti Terälehtimiehistö manageria tuuranneen Sami Tuomisen käskystä nostaa karvauspeliä ja hakea vaikka väkisin tarvittava voittomaali. Tavoitteena oli vain ja ainoastaan täydet kolme pistettä.

  HeKuLa onnistui luomaan jälleen hienoja paikkoja, mutta maali pysyi koskemattomana. Epäonnesta ja vaatimattomasta tuomaripelistä johtuen alkoi Terälehtien otteissa näkyä myös turhautumisen merkkejä. Ottelun raitapaita joutuikin käymään rintataskullaan kolmesti. Herrat Mikko Simos ja Mikko Wennström katselivat keltaista suunsoitosta ja Tero Salotuomi puolestaan hienosta liukutaklauksesta, joka tosin suuntautui liiaksi vastustajan jalkoihin.

  Värittömän ottelun vaarallisin tilanne syntyi HeKuLa-puolustuksen kommunikointivirheestä. Bombers-pelaajan lähettämään korkeaan kaaripalloon ylsi jälleen ensimmäisenä toppari Jarno Laurikainen. Mies puski pallon taaksepäin maalivahti Mats Frimanille, joka ei kuitenkaan aavistanut täysin Laurikaisen mielen tuotoksia. Kuin varkain paikalla oli myös Bombers-hyökkääjä ja harvalukuinen HeKuLa-yleisö haukkoi henkeään tulevan takaiskumaalin johdosta. Frimanin refleksit maalinedustilanteessa ovat kuitenkin huippuluokkaa ja hölmistynyt Bombers-kärki joutui toteamaan oman hitautensa. Pallo Frimanille ja neljäs peräkkäinen nollapeli sai sinetin.

Wennströmistä Ottelun Terälehti
  10.8.2004
  Terälehtiraati palkitsi jälleen ottelun parhaat suoritukset. Tällä kertaa valinta oli erityisen vaikea, sillä kentällä nähtiin paljon Terälehden arvoisia suorituksia. Päätös oli kuitenkin tehtävä ja tässä valinnat:

  HEKULA - DYNAMO:Tällä kertaa ei onnistunut.

  *** Mikko Wennström
  ”Muutama loistava läpisyöttö ja tarkkoja vapareita! Työmyyrä, joka hoiti tilanteet ylhäällä ja alhaalla. Mies ehti joka palloon! Jälleen keskikentällä puolustussuuntaan pyyteetöntä ja raakaa työtä, jonka mies itse kruunasi mainion oivaltavalla syöttötyöskentelyllä ja ankarilla lihamuurilaukauksilla. Ankaraa puurtamista sekä alhaalla että piikissä. Maalikin roikkui ilmassa."

  ** Jarkko Hallikainen
  ”Mahtava rankkari, erikoismaininta saksipotkusta! Maali ja näyttävä saksari. Englanti olisi kaivannut Jaren kaltaista hermojenhallitsijaa EM-kisojen pilkulla. Veti isolla viisarilla yhden HeKuLan historian komeimmista saksipotkuista. Saksipotkujen vannoutuneena ystävänä täytyy antaa aplodit. Kylmäpäisyys pilkulla on pelimiehen merkki.”

  * Mats Friman
  "Nollapelin takeena muutama maukas torjunta ja ulostulo. Nollapeli on aina nollapeli."

  Raadin listoissa vilahti myös seuraavien herrojen nimet: Mikko Simos (”Ratkaisi pelin, sakukoivumainen liike, hyökkäyksestä yleensä maalipaikka tai rike.”) , Jukka Hämäläinen (”Tästä ei mennä. Hoiti Laurikaisen kanssa varmasti topparin tontin.”), Tapani Tenhiälä (”Palasi ja pelasi ryminällä. Teki loistopaluun ja oli kiveäkin kovempi!”) ja Jarno Laurikainen (”Silkkaa hallintaa!”).

HeKuLa avasi syyskauden voitokkaasti
  4.8.2004
  Wennu antamassa vaparia. HeKuLa avasi syyskautensa voittamalla Dynamon 1 - 0. Tasaväkisen ottelun ainoa maali syntyi rangaistuspotkusta ottelun 55. peliminuutilla.

  Ensimmäisessä kesätauon jälkeisessä pelissä koettiin jälleennäkemisen riemua, kun fanit pääsivät todistamaan Mikko Kemppaisen sekä Tapani Tenhiälän koskettavaa paluuta ruotuun. Kirurgin veitsi oli viiltänyt ilmeisen vakaasti, sillä vauhtia ja taistelutahtoa riitti arkuuden loistaessa poissaolollaan. Helleolosuhteissa käyty ottelu oli kauttaaltaan, jos ei muuten, niin näennäisesti Hekulan hallinnassa. Kärjessä pelanneet Mikko Simos ja Jarkko Hallikainen pyörittivät vastustajan puolustusta keskikentän ja laitojen säestäessä. Hekulan painostuksesta kertoo mm. kulmapotkujen lukuisa määrä, joista ei kuitenkaan tällä kertaa saatu tulosta aikaiseksi. Mehutauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

  Toisella puoliajalla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin ja tuntui siltä, että maalin tekeminen oli vain ajan kysymys. Yleisöä huudattaakseen Jarkko Hallikainen viritteli jopa saksarinsa kohdalleen, mikä näyttävyydestään huolimatta sujahti n. 20-50cm ohi maalin, riippuen siitä keneltä kysytään.

  Hekulan puolustuspeli joukkueena toimi jälleen mallikkaasti. Vastustajan pelin häirintä aloitettiin jo ylhäältä ja puolustuslinja sekä viime kädessä maalissa pelannut Friman vesittivät vastustajan maalitekoyritykset. Lopulta oikeutettu 1-0 voitto saatiin rangaistuspotkusta. Tuttuun tapaansa ärhäkkäästi vastustajan rangaistusalueelle pallon kuljettanut Simos koki kovia vastustajan toimesta ja tuomari hönkäisi pilliin pilkun merkiksi. Jarkko Hallikainen lähetti hopea-tossullaan pallon kiihtyvällä vauhdilla vastustajan verkkoon nostaen kädet ilmaan kauden ensimmäisen täysosumansa merkiksi.
  (Mikko Wennström)

Kevään viimeiset Terälehdet julki
  16.6.2004
  Terälehtiraati jakoi tunnustusta Kukkaislasten otteille kevään viimeisessä ottelussa. Seuraavassa valinnat perusteluineen:

  Spartak/2 – HeKuLa:

  *** Mikko Simos
  "Ensimmäinen maali sisään silkalla tahdonvoimalla ja toinen taidolla. Kentän näkyvin hahmo jo ennen maalejaan juoksuvoimansa ja kovan yrityksensä ansiosta. Tehot 2+0. Löysi vihdoin maalijyvän. Mahtava liike, kovaa yritystä alusta alkaen. Vain huono tuuri ja vastustajan loistava maalivahti esti hattutempun. Vei tilanteet loppuun asti. Seurauksena aina joko maali tai rike!"

  ** Mats Friman
  "Todellisia avaintorjuntoja, torjui pari läpiajoakin varmasti. Rauhoitti myös puolustuksen peliä. Loistavia torjuntoja! Piti joukkueen pystyssä vaikeilla hetkillä. Nollapeli jännistä tilanteista huolimatta."

  * Sami Tuominen
  "Kovaa yritystä alusta loppuun, ankkuroi keskikentän ja piti omalta osaltaan vastustajat kurissa. Hyvä peli!”

  Erityismaininnan otteistaan ansaitsevat myös herrat: Ari Eerola (”Nöyrää, myyrämäistä työskentelyä keskialueella.”), Jarkko Hallikainen (”Hyvät katkot, hyvät nousut.”) ja Laurijuhani Tainio (”Hienoa puolustustyöskentelyä ja uhrautuvuutta!”).

Simos ratkaisi lisäajalla
  14.6.2004
  Yksi lukuisista tilanteista Spartakin maalilla. Mikko Simos oli elementissään kevätkauden viimeisessä ottelussa Myllypurossa. Kaksi osumaa Spartakin verkkoon aivan ottelun viime hetkillä takasi HeKuLalle täyden pistepotin ja Spartak/2 oli kaadettu puhtaasti luvuin 0-2.

  Ennen ottelun alkua koettiin varsinainen tyyppiesimerkki Suomen Palloliiton Helsingin piirin toiminnasta. Ottelun alkaessa Myllypuron hiekkakentän reunalla vilisi Kukkaislasten ja Spartak/2:n pelaajien lisäksi joukko polvenkorkuisia jarilitmasia. Tuomaria ei näkynyt mailla eikä halmeilla ja isojen kysymysmerkkien täyttäessä ilmakehän HeKuLan ja Spartak/2:n johtohenkilöt totesivat, että kenttä oli varattu pikkujunnujen ottelua varten. Vartin ihmettelyn ja venäläissuomalaisten selvittelyjen jälkeen vapautui viereinen kenttä ja tuomarikin ilmestyi pensaan takaa paikalle. Tällä kerralla vältyttiin ottelun siirtämiseltä ja päästiin kerrankin tositoimiin.

  HeKuLan vastustajaksi asettui ennalta pelottavaksi arvioitu venäjää puhuvien isojen pelaajien ryhmä. HeKuLan leirissä kuitenkin tiedettiin, että vastustajan verkko oli soinut aikaisemmissa peleissä tiuhaan tahtiin, joten odotettavissa oli isoja, mutta kaukaa kierrettäviä kankeita muureja. Tosin taktikointia haittasi jälleen kerran pelaajien puute: HeKuLalla oli ottelussa ainoastaan yksi vaihtomies.

  Ottelu alkoi tasaisesti. Spartak hallitsi hieman pallollista pelaamista, mutta HeKuLa pyrki iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä. Kärjessä viilettäneet Mikko Simos ja Tero ”Ekki” Hämäläinen saivat maukkaita pystysyöttöjä keskikentältä. Miehet jäivät kuitenkin hyökkäyksissään liiaksi oman onnensa ja yrittämisensä varaan eikä Spartakin maalivahdilla ollut vaikeuksia maalillaan.

  Sen sijaan HeKuLan päässä puolustus repeili niitoksissaan muutamaan otteeseen pahaa enteilevästi. Keskuspuolustat hoitivat kuitenkin tehtävänsä tyylikkäästi ja erinomaisesti maalissa pelannut Mats Friman piti huolen siitä, että tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

  HeKuLan manageri ”Torni” Kivioja muutti tauolla pelaajaryhmitystään hyökkäävämmäksi. HeKuLan syöttöpeli keskikentällä loksahti kohdalleen ja keskikentän laitalinkkien loputon, armoton uurastaminen alkoi tuottaa päänvaivaa Spartakin kolosseille. Erityisenä ilonaiheena HeKuLan joukkueesta erottui Miikka Majlander, joka viimeistään tässä pelissä lunasti paikkansa HeKuLan fanien sydämissä. Mies teki töitä hartiavoimin, sai pallon pysymään kontrollissaan ja upean nousun päätteeksi antoi lopulta kulmalipulta nappisyötön maalille syöksyneelle Simokselle, joka survoi rintakehällään pallon maaliin. 0-1.

  HeKuLan ensimmäinen maali oli enemmän kuin ansaittu. Vain hetkeä aiemmin oli Spartakin pelaaja torjunut rangaistusalueella kädellään Ari Eerolan laukaiseman beckkiskierteisen jysärivapaapotkun. Tuomari ei kuitenkaan virhettä havainnut, vaikka Kukkaislapset siitä selväkielisesti häntä informoivatkin.

  Ottelun lisäajalla Jarkko Hallikainen antoi keskikentällä vaparista nappisyötön Mikko Simoksen jalkaan rangaistusalueelle. Simos kiitti ja kumarsi Jarkolle. Kääntyi ympäri. Tervehti vastustajan maalivahtia ja täräytti pallon verkon perukoille. Ottelu oli lopullisesti ratkennut.

  HeKuLa vetäytyi 2-0 voitto plakkarissa hymyssä suin ansaitulle kesätauolle. HeKuLan johtoa lämmitti erityisesti Majlanderin ja Simoksen uurastuksen lisäksi Frimanin upea ja varma torjuntatyöskentely maalinsa suulla. Mies on kasvanut tällä kaudella jalkapallomaalivahdiksi isolla J:llä. Kaameiden avausheittojen lisäksi uskallusta löytyy pelata palloa jaloillakin. Tämä luo varmuuden tunnetta puolustukseen ja sitä kautta koko HeKuLan joukkueeseen.

  Ottelun päätyttyä HeKuLan manageri myhäili tyytyväisyyttään myös siitä, että pitkät laidanvaihdot onnistuivat aikaisempia pelejä paremmin. ”Näitä harjoitellaan kuitenkin kesätauolla vielä lisää. Samoin kuin kovia laukauksia. Syksyllä tullaan näkemään upeita kaukolaukausmaaleja lähimaalien lisäksi”, evästi kukkaislasten johtoportaaseen kuuluva henkilö riemuitsevaa fanilaumaa taiston taottua.
  (Sami Tuominen)

Terälehtiä jaettiin jälleen
  9.6.2004
  Terälehtiraati palkitsi jälleen ottelun parhaat suoritukset. Tällä kertaa valinta osui seuraaviin herroihin.

  LPS/2 – HEKULA:

  *** Jarno Laurikainen
  "Edelleen ohittamaton! Lähellä ratkaista ottelun vihaisella kärkkärillään. Puolustuksen työmyyrä ja kannustaja. Rauhoittava tekijä alapäässä. Muuri. Rajulla otteella 60 minuuttia. Ei voinut kuin ihailla menoa."

  ** Jarkko Hallikainen
  "Hyvä puolustuspeli. Ohitti 5 miestä hienolla 40 m pujottelulla, fanit haluaa lisää näitä! Muuri. Tuli tippa silmään, kun se pujotteli neljän ukon ohi."

  * Tero Salotuomi
  "Varma kuin seinä! Varmuutta alapäässä ja hienosti tukemassa myös hyökkäyksiä! Nousut kuin R. Carlosilla. Ehti joka paikkaan!”

  Erityismaininnan otteistaan ansaitsevat myös herrat: Tero Hämäläinen (”Hienoa peliä kumpaankin suuntaan. Hyviä syöttöjä ja muutama hyvä tekopaikka”), Mats Friman (”Nollapeli. Upeita vastaantuloja ja purkupalloja jaloilla sekä päällä! Vastaantulot masensivat vastustajan. Näyttävää pääpeliä.”), Jukka Hämäläinen (”Varma kuin seinä!”) ja Mikko Simos (”Karisteli vastustajan pakkeja harteiltaan. Maali jäi syntymättä, mutta luotto säilyy!”).

Painostus ei tuottanut tulosta
  31.5.2004
  Yksityiskohta pelistä. HeKuLan painostus ei tuottanut haluttua tulosta tänään Roihuvuoressa. Hyökkäyspäätä viime aikoina vaivannut tehottomuus näkyi tulostaululla ja LPS/2 onnistui venymään pistejakoon kovakuntoisen Kukkaismiehistön kanssa. Maaleja ei Roihuvuoressa siis tällä kertaa nähty ja pöytäkirjaan merkintä 0-0.

  Sateisessa säässä käyty ottelu nousukuntoista Laajasalon Palloseuran reservijoukkuetta vastaan alkoi HeKuLan pyörityksessä. Vasta lanattu Roihuvuoren hiekkakenttä oli omiaan Kukkaislasten syöttöpelille ja LPS olikin vastaanottavana osapuolena koko ottelun ajan. Kukkaislapset onnistuivat luomaan kerta toisensa jälkeen maukkaita maalintekotilanteita, mutta valitettavan usein laukaukset suuntautuivat päätyverkkoon. LPS:n puolustus purki palloa ajoittain varsin haparoidenkin, mutta riittävän tehokkaasti eikä Terälehtien hyökkääjät Mikko Simos, Jukka Hallikainen ja Miikka Majlander onnistuneet läpäisemään neljän miehen alakertaa.

  Keskikentän hallinta perustui pitkälti Sami Tuomisen johtamaan kvartettiin. Laidoilla viilettäneet Vilho Jussila ja Jari Nieminen takasivat LPS:n laitapakeille hikisen iltapäivän ja vaihdosta mukaan tullut Mikko Wennström jatkoi vastustajan juoksuttamista. Katsojia ihastutti erityisesti Tero Hämäläisen otteet ”kymppipaikalla” ja Ari Eerolan kanssa jaettu vastuu pelin rakentelusta oli varmoissa käsissä.

  Harvalukuiset LPS:n hyökkäykset kilpistyivät hyvin pelanneeseen HeKuLa-puolustukseen. Tero Salotuomi ja Jukka Hämäläinen pitivät liukkaat laiturit kurissa ja parivaljakko Jarno Laurikainen – Jarkko Hallikainen putsasivat puolustuksen keskustan. Myös Mats Frimanilla oli arvokas rooli nollapelissä, vaikka vastustajan laukaukset jäivätkin harvalukuisiksi. Muutama erinomainen vastaantulo lähes puoleen kenttään piti kuitenkin oman pään puhtaana. Näin pisteet jaettiin maalittomalla pelillä.

  HeKuLan on keskityttävä jatkossa maalintekoon, mikäli mielii korkeammille sijoille sarjataulukossa. Seuraavassa ottelussaan Terälehdet kohtaavat Norsunkaatajat kotikentällään Väinämöisellä torstaina 10.6. klo 19.30.

KPPK-pelin Terälehdet julki
  31.5.2004
  Terälehtiraati julkaisi Terälehdet viime torstain KPPK-pelistä. Kolmen Terälehden arvoisen suorituksen esitti Jukka Hallikainen, jonka raatilaiset valitsivat yksimielisesti parhaaksi HeKuLa-pelaajaksi. Myös toinen sija oli lähes yhtä selkeä. Sen sijaan yhden Terälehden titteli oli äärimmäisen tasainen ja lopulta Jukka Hämäläinen saalisti tarvittavat äänet raadilta. Seuraavassa Terälehdet perusteluineen.

  HEKULA - KPPK:Jukka vaihteeksi maalivahdin asussa.

  *** Jukka Hallikainen
  "Laulava Terälehti osoitti jälleen arvokkuutensa seuralle. Oma maali puhtaana ja kaunis osuma toiseen päätyyn! Raivasi tilaa myös muille! Varmoja otteita molemmissa päissä. Arvokas ja kaunis maali kuningasmieheltä! Varmaa peliä veskana, ohjasi joukkojansa kuin P. Schmeichel aikanaan. Kylmäverisesti viimeistelty maali ei jättänyt ketään kylmäksi."

  ** Tero Hämäläinen
  "Mies elementissään vasemmalla laidalla. Hienoja keskityksiä ja laidan suvereenia hallintaa. Myös tyylikäs liukutaklaus! Silminnähtävästi viihtyi aiempaa hyökkäävämmässä roolissa. Tuki mallikkaasti hyökkäyksiä ja antoi nappisyötön! Peli-iloa ja hyökkäysintoa vaikka muille jakaa."

  * Jukka Hämäläinen
  "Loistava ja tasainen suoritus omintakeisesta otteluun valmistautumisesta huolimatta. Hoiti oman tonttinsa tyylikkäästi!”

  Erityismaininnan otteistaan ansaitsevat myös herrat: Kari-Pekka Hellsten (”Hoiteli tonttinsa maltillisesti ja varmasti!”), Jarno Laurikainen(” Puolustuksen tukipilari ensin kentällä sitten maalissa! Tätä miestä ei ohiteta!”) ja Laurijuhani Tainio (” Rauhallisia ja varmoja otteita puolustuksessa!”).

KPPK:n puolustus kesti
  Simos tällää, mutta KPPK:n maalivahti torjuu vedon 26.5.2004
  Kukkaislasten hyökkäys onnistui puhkomaan KPPK:n puolustuksen vain kerran illan ottelussa. Kutosen KPPK oli helisemässä lähes koko peliajan, mutta kesti jatkuvan rumputulen kunnialla. Myös HeKuLan puolustus uurasti hienosti ja Väiskillä päädyttiinkin pistejakoon 1 - 1.

  Terälehdet saapuivat illan otteluun aurinkoiselle Väinämöisen kentälle maalivahtipulan vaivaamana, kun sekä Mats Friman että Mikko Kemppainen olivat estyneitä. Seuran johto ratkaisi asian panemalla veräjän vartijaksi Jukka Hallikaisen (1. puoliaika) ja Jarno Laurikaisen (2. puoliaika).

  Peli alkoi räväkästi, kun kukkaislapset vyöryttivät hyökkäyksiään. Mikko Simos pääsikin vetämään jo ensimmäisen nousun päätteeksi - päin vastustajan maalivahtia. Puoliaika oli HeKuLan hallintaa, mutta selvät maalipaikat jäivät puuttumaan. Lähimmäksi pääsi puolustajan tontiltaan noussut Jarkko Hallikainen, mutta pallo liiteli hieman ohi miehestä, ja tilanne tauolle tultaessa oli 0-0.

  Tauolla kukkaismanageri K. Kivioja muutti miehitystä Jukka Hallikaisen noustessa hyökkäykseen ja Jarno Laurikaisen siirtyessä keskuspuolustajan paikaltaan maalivahdiksi. HeKuLa saikin pelin vielä paremmin hallintaansa ja onnistui esittämään iloista, hyökkäävää jalkapalloa. KPPK:lla olikin suuria vaikeuksia saada pallo pois omalta alueeltaan. Kova työ palkittiin toisen puoliajan 8. minuutilla, kun Tero "Ekki" Hämäläinen antoi nappisyötön Jukka Hallikaiselle rangaistusalueen rajalla. Näistä paikoista Jugi ei erehdy; hieno haltuunotto ja tarkka nosto yli maalivahdin kohti vasempaa yläkulmaa - peli oli 1-0. Sankalla kannattajajoukolla oli jälleen syytä iloon.

  Maalin jälkeen HeKuLa ei tyytynyt varmistelemaan vaan jatkoi hyökkäävää peliään. Vahvat nousut jättivät aukon puolustukseen, minkä KPPK onnistui hyödyntämään. Vastustaja sai rokotettua ottelun ensimmäisestä ja ainoasta paikastaan eikä Jarno Laurikainen maalin suulla voinut tilanteelle mitään.

  Terälehdillä oli vielä nälkää tehdä voittomaali, ja peli siirtyi taas kohti vastustajan päätyä. Oikeaa laitaa hyvin noussut Vilho Jussila laukaisi tulisesti kohti takakulmaa, mutta KPPK:n maalivahdin onnistui venyä haamutorjuntaan. Vain minuutteja tämän jalkeen vuorossa oli Mikko Simos, joka yritti läpi keskeltä. Vastustajalle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin vetää jaloille, jonka seurauksena pallo vietiin pilkulle. Katsomosta nähtynä poikkeuksellisen kaukaa vedetty rangaistuspotku kilpistyi kuitenkin jälleen maalivahtiin.

  KPPK tyytyi tasatilanteeseen ja pyrki pelaamaan aikaa. Ilmeisesti kuntopohjan pettäminen oli syynä vastustajan loppua kohti lisääntyneeseen kalasteluun, ajanpeluuseen ja suun soittoon, joka huipentui Vilho Jussilaan kohdistuneeseen Karate Kid -esitykseen. Läpi pelin hyvin tuominnut erotuomari Johanna Ruohola piti kuitenkin pelin hallinnassaan eivätkä terälehdetkään antaneet vastustajan häiritä omaa peliään. Valitettavasti kova yritys ei enää tuottanut tulosta, joten pisteet tasattiin tuloksella 1-1.

  Ottelun jälkeen tavoitettu HeKuLan edustaja oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen, mutta toiveikas jatkon suhteen. "Pahin loukkaantumisten suma näyttää nyt jääneen taakse, joten jatkossa saamme jalkeille entistä iskukykyisemmän joukkueen," hän kommentoi. Samalla seuran johto vahvisti tavoitteen nousta kauden päätteeksi sarjaporrasta ylemmäs olevan yhä voimassa.
  (LjT)

Hallikaisen laulut jatkuvat ensi vuonna
  Laulava Terälehti vaihteeksi päivätyössään! 25.5.2004
  Jukka Hallikainen karsiutui Tangokuningas-kisasta lauantain myöhäisillassa. Suorassa lähetyksessä esitetty "Punatukkaiselle tytölleni" ei tällä kertaa riittänyt finaalipaikkaan ja loppusijoitukseksi jäi sijat 7. - 10.

  Hallikaisen suoritus on kuitenkin historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa kilpailuun osallistuva mieslaulaja yltää vain harvoin näin korkealle. Karsiutumisen myötä Jukan laulut jatkuvat miehen muissa projekteissa, joita ovat muun muassa Radle, BEST, K1, Könsikkäät ja hiljaiseloa viettävä Neverback. Kaiken kaikkiaan suoritus tangolaulukisoissa oli huikea ja HeKuLa on ylpeä pojastaan.

  Ilman "Laulavaa Terälehteä" etenevä kilpailu jatkuu Seinäjoella 9. - 10.7.2004. Yleisö voi edellisvuoden tapaan vaikuttaa finalistien valintaan, sillä MTV3:n Tangomittarissa (TV-äänestys) eniten ääniä saaneet jatkavat Seinäjoen finaalikarsintaan, yksi vähiten ääniä saanut mies ja nainen jäävät varasijoille. Äänestysaika on 22.5. - 17.6. Tangomittarin tulokset julkistetaan 23.6.2004. Seinäjoen Tangomarkkinoilla kilpailee siis 5 miestä ja 5 naista kaksipäiväisessä finaalissa.

  Lisätietoja www.auraviihde.fi.

Jukka Hallikainen semifinaaliin
  Tangomarkkinat 20v 21.5.2004
  HeKuLan tähtihyökkääjä Jukka Hallikainen jatkaa hienoja suorituksiaan vuoden 2004 Tangokuningas-kisoissa. Taakse on jäänyt jo noin 800 kovatasoista tangolaulajaa ja nyt jäljellä on enää 10 mies- ja 10 naisartistia.

  Raision kilpailuun oli kutsuttu 145 laulajaa sekä Suomesta että Ruotsista. Kovatasoisesta kilpailusta jatkoon selvinneet karsivat Seinäjoen finaaliin seuraavan kerran lauantaina 22.5.2004 alkaen klo 19.30. Tilaisuus televisioidaan ja näytetään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla. Seinäjoelle valitaan kuusi mies- ja kuusi naislaulajaa.

  Raisiossa Kerttulan Tangohallissa myöhään torstai-iltana järjestetyssä karsinnassa Jukka esitti kappaleet "Nuoruuden tango" ja "Punatukkaiselle tytölleni". Aamulla hotellihuoneestaan tavoitettu Hallikainen totesi vaatimattomaan tyyliinsä hieman yllättyneensä menestyksestään. Mahtavat puitteet ja MTV3:n organisoima, Suomen mittakaavassa harvinaisen suuri produktio ei kuitenkaan häiritse miehen keskittymistä huomiseen TV-esitykseen. Jukka laulaa illan konsertissa kappaleen "Punatukkaiselle tytölleni", jonka hän esitti jo eilisessä karsinnassa.

  Lisätietoja www.auraviihde.fi.

Terälehtiraati kokosi itsensä
  16.5.2004
  Arvovaltainen Terälehtiraati kokosi rivinsä kuukausien tauon jälkeen. Osittain kokoonpanomuutosten takia jäissä ollut toiminta pyritään vakiinnuttamaan entiselle tasolleen ja jatkossa tullaankin halutut Terälehdet jakamaan heti pelatun ottelun jälkeen. Seuraavassa edellisten viiden ottelun Terälehdet perusteluineen.

  PALLO – HEKULA:Jarkko lämmittelee

  *** Jarkko Hallikainen
  "Puolustuspään kuningas. Erityismaininta kahdesta huikeasta taklauksesta rangaistusalueella. Toi lopussa eloa hyökkäyspäähän, olisi voinut hieman paremmalla onnella puskea tasoitusmaalinkin. Varmaa puolustustyöskentelyä, hyviä puskuja. Tilanteen päällä molemmissa päädyissä."

  ** Kari-Pekka Hellstén
  "Erinomaista, varmaa ja järkevää peliä. Erityismaininta koko joukkueen parhaista rajaheitoista. Jälleen virheetön peli. Hienoa puolustuspeliä! Mies parantaa jatkuvasti ja on vakiinnuttanut paikkansa avauskokoonpanossa varmoilla otteillaan! Järkevää ja ekonomista puolustuspeliä."

  * Mats Friman
  " Jälleen varmuutta maalin suulla!”

  Erityismaininnan otteistaan ansaitsevat raadin mielestä herrat: Mikko Wennström (”Raatoi jälleen erinomaisesti molempiin suuntiin suurella sydämellä. Fyysistä, mutta älykästä peliä!”), Ari Eerola (”Hyviä vapaapotkuja!”), Sami Tuominen (”Keskialueen herra. Juoksi taas kuin hirvi ja oli joka puolella kenttää!”) ja Tero Salotuomi (” Esti vastustajan etenemisen omalla laidallaan!”).

  HEKULA – FC PAKILA:Jari ottelutauolla

  *** Jari Nieminen
  "Viekas maali ja muutenkin oivaa peliä molempiin suuntiin. Hyvää pelinrakentelua! Kauden avausosuma ja mikä maali! Rauhallista työskentelyä myös omassa päässä. Hoiti tonttinsa varmasti. Tasaisen varma esitys pelin tärkeimmällä paikalla. Hiipui tosin hivenen toisella jaksolla/ ei saanut tarpeeksi tukea muilta. Otti keskustan varmoin ottein haltuunsa ja toi keskeiseltä paikalta rauhallisuutta koko joukkueen peliin. Upea maali kruunasi Jarin pelin jo sen ensimmäisellä minuutilla."

  ** Jukka Hallikainen
  "Fyysisyys aivan omaa luokkaa. Tehot löytyivät (1+1). Mies on alkukauden pienoisen taantuman jälkeen löytämässä itsensä. Yhteispeli Simoksen kanssa sujuu hienosti. Upeat tehot kärjessä, mutta mieshän taisteli myös omalla alueella enemmän kuin edellisillä 7 (?) kaudella yhteensä, tätä lisää."

  * Mats Friman
  "Loistavia torjuntoja. Piti joukkueen pystyssä toisella puoliskolla. Hyvä pelinluku ja sijoittuminen pelasti myös monta tilannetta. Muutama huipputärkeä pelastus pelin momentum-hetkillä. Vastustajan maalista ei Matsin piikkiin penniäkään."

  Raati huomioi myös herrat: Mikko Wennström (”Loistava voittomaalin syöttö!”), Mikko Simos (”Työllisti parhaimmillaan viisi vastustajan puolustajaa kerralla. Syöttö voisi lähteä herkemmin. Valtaisa yritys ja työmäärä palkittiin todellisella tahtomaalilla. Aiheutti vastustajan puolustukselle paniikkia aina saadessaan pallon.”), Jarkko Hallikainen (”Virheetön suoritus pelin näkyvimmällä paikalla, joka toi varmuutta ja turvallisuutta koko joukkueen puolustuspeliin.”) ja Kari-Pekka Hellstén (”Hoiti sataprosenttisesti tehtävänsä puolustuksessa”).

  HEKULA - PK-35

  *** Jukka Hallikainen
  ”Näyttävät laukaukset toivat maalin ja yläriman. Vastustaja jäi täysin jalkoihin.”

  ** Martti Ant-Wuorinen
  "Ääni ja olemus hämmensi teinipojat!”

  * Jarno Laurikainen
  ”Pakkina ja veskana ohittamaton!”

  Kunniamaininnan ansaitsi herrat Jarkko Hallikainen ja Sami Tuominen.

  FC BOCA SENIORS - HEKULA

  *** Jukka Hallikainen
  ”Osoitti vaarallisuutensa!”

  ** Jarkko Hallikainen
  ”Heti kun mies poistui puolustuksesta, vastustaja pääsi iskemään pari maalia"

  * Ari Eerola
  "Hieno läpisyöttö"

  Raati kiiti myös herroja Tero Salotuomi ja Jari Nieminen otteistaan.

  HEKULA - PONNISTUS

  *** Jarkko Hallikainen
  ”Hyypiämäinen puolustustyöskentely ja maali. Pelitilannemaali puhuu puolestaan!”

  ** Jarno Laurikainen
  ”Loistavaa puolustuspeliä!”

  * Mikko Simos
  ”Vei Hekulan jatkoajalle. Röyhkeys ja kylmähermoisuus toivovat tasoituksen viime minuuteilla!

  Herrat Mats Friman, Sami Tuominen ja Jukka Hämäläinen keräsivät myös kiitosta esityksillään.

Miikka Majlander vahvistamaan HeKuLaa
  Miikka Majlander 15.5.2004
  HeKuLan pitkäaikainen pelaajamarkkinoiden tarkkailu johti tulokseen, kun Miikka Majlander pääsi seuran kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksen yksityiskohdista. Pelaajasopimus allekirjoitettiin eilen ja mies nähdään tositoimissa piakkoin. Jo vuonna 1999 HeKuLassa näyttäytynyt Majlander tulee vahvistamaan keskikenttää ja hyökkäystä erityisesti juoksuvoimallaan ja tekniikallaan.

  Mies on suurelle yleisölle vielä tuntematon. Vahvan salibandytaustan omaava Majlander on kuitenkin ehtinyt maalata jo oranssipaidoillekin. Osuma syntyi 18.8.1999 ja vastassa oli IHJ.

  HeKuLa toivottaa miehen tervetulleeksi Kukkaislasten värikkääseen maailmaan!

Tuurimaalilla pisteet Pallolle
  Muun muassa nämä kaverit olivat poissa 13.5.2004
  Vajaamiehinen Kukkaismiehistö taipui Pallon käsittelyssä pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla nähty onnenkantamoinen vei pisteet HeKuLalta ja kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia.

  Väliaikaisesta miehistövajeesta kärsivä Hekula marssi Saharan kentälle tummien pilvien saattelemana. Muutamaa tuntia ennen peliä koetun keväisen raekuuron uusinta roikkui ilmassa mutta ottelu saatiin kuitenkin pelattua loppuun kuivissa olosuhteissa. Ennakkoon tuntematon vastustaja Pallo saapui kentälle täydellä rosterilla. Miehiä näytti olevan vaihtopenkillä enemmän kuin Hekulalla avauksessa. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen vääntö ja harmittava takaiskumaali syntyi legendaarisen Suomi-Unkari -maalin kaltaisesti kulmatilanteen jälkiflipperistä. Hekulallakin oli omat tilanteensa mutta vastustajan maalivahti veti tällä kertaa pidemmän korren.

  Ottelun kuluessa Hekulan vaihtopenkin loistaessa poissaolollaan pääsi Pallo juoksuvoimallaan vyöryttämään hyökkäyksiä Hekulan maalille mutta lisämaalien synnyn esti vuorollaan maalivahti Frimanin sekä keskuspuolustuksen Jarkko Hallikaisen pelastukset.
  (Mikko Wennström)

Kutonen alkoi ryminällä
  HeKuLan puolustus taisteli mallikkaasti 5.5.2004
  HeKuLa aloitti taipaleensa kutosessa vauhdikkaasti. Vastassa ollut FC Pakila taipui Kukkaislasten käsittelyssä jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana, kun Terälehdet takoivat taululle tylyt 3 - 0 lukemat. Toisella puoliskolla tapahtunut pieni kauneusvirhe johti lopulta numeroihin 3 - 1.

  Maali-iloittelun aloitti Jari Nieminen, kun ottelu oli vanhentunut vaivaiset kolme minuuttia. Ari Eerolan siirrettyä pallon Niemisen jalkaan, oli keskialueella yllättäen tilaa. Nieminen viritti pyssynsä ja täräytti kolmestakymmenestä metristä maukkaan kaaripallon takaylänurkkaan. Monesti kentillä kuultu ”putoava lehti” oli nähnyt päivänvalon ja HeKuLa siirtyi 1 – 0 johtoon.

  Jatkoa seurasi lähes välittömästi. Pakilan ihmetellessä vielä edellistä osumaa, oli parivaljakon Jukka Hallikainen – Mikko Wennström vuoro näyttää osaamistaan. Kaunis ulkosyrjällä annettu kierteinen syöttö tavoitti Hallikaisen puolustuslinjan taustalta ja miehellä oli vastassa enää maalivahti. Kokenut hyökkääjä ei tällaisista tilanteista erehdy ja Kukkaislapsien voittomaali oli syntynyt.

  Kukkaismyrsky ei kuitenkaan laantunut ratkaisevalta näyttäneeseen 2 – 0 osumaan, vaan mylly jauhoi tasaisen tappavasti edelleen. Tällä kertaa Jukka Hallikainen toimi syöttäjän roolissa ja viimeistelijänä hääräsi kukas muukaan kuin Mikko Simos. Hallikainen jatkoi HeKuLan maalipotkun päällään Simokselle, joka raivasi tiensä maaliin asti.

  Ottelun toinen puolisko oli lähinnä päätösvihellyksen odottelua. Pakila sai luotua useita tilanteita Terälehtien päätyyn, mutta torjuntatöissä hienosti onnistunut Mats Friman piti maalinsa lähes koskemattomana. Pakilan kavennus syntyi osittain topparina hääränneen Jarkko Hallikaisen virheestä. Arviointivirhe kostautui läpiajolla, josta Pakilan kärki nosti taitavasti pallon yli vastaan tulleen Frimanin. Näin loppulukemiksi 3 -1.

Kevät Cup päättyi tasapeliin
  Ainoan maalin tekijä 16.4.2004
  Helsingin Kukkaislapset päättivät urakkansa kauden 2004 Kevät Cupissa tasapeliin. Kovan vastuksen tarjonnut PK-35/A2 selvitti tiensä jatkopeleihin aiemman Boca-voittonsa ansiosta.

  Saharassa käyty ottelu alkoi poikkeuksellisesti. Akuutista pelaaja- ja managerivajeesta kärsinyt HeKuLa ryhmittyi Tero Salotuomen määräämään muodostelmaan, jossa maalin suulle asteli yllättäen Jukka Hallikainen saaden tilalleen toisella puoliskolla Jarno Laurikaisen. Myös keskikentällä ja hyökkäyksessä nähtiin uusia miehiä puolustuksen pitäytyessä perinteikkäämmässä roolissa.

  Ottelun alkuhetket olivat kauttaaltaan tasaista vääntämistä. Palloa siirrettiin mieheltä toiselle, mutta varsinaisia vaaratilanteita ei kummallekaan joukkueelle siunaantunut. HeKuLalta puuttui hyökkäyspäästä se kuuluisa viimeinen syöttö ja vastaavasti oranssipaitojen puolustus hoiti tilanteet Jukka Hallikaisen johdolla kerta toisensa jälkeen. Ottelun avausmaali tulikin hieman ”puun takaa”, kun PK-35:n juniorit saivat maalinedushässäkästä sutaistua pelivälineen tolpan juureen. Terälehtien puolustus oli hölmistynyt biljardimaisesta pallon poukkoilusta eikä ehtinyt estämään maalin syntyä.

  Ottelun vanhetessa peli alkoi kulkea Kukkaislasten pillin tahdissa. Palloa pelattiin näyttävästi lyhytsyöttöpelillä ja ajoittain Terälehdet yllättivät vastustajansa puolustuksen komeilla kaaripalloilla. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliskolla nähty.

  Puoliajalla HeKuLa muutti taktiikkaansa ja siirtyi 3-4-2 –pelityyliin. Hyökkäävämpi pelityyli olikin myrkkyä PK-35:lle. Jukka Hallikaisen härkämäiset ryntäilyt kärjessä loivat tilaa Oranssien taitavalle keskikentälle ja PK-35 joutui yllätyksekseen puolustusasemiin.

  Tasoitusmaali nähtiin ottelun 40. peliminuutilla. Laurikainen avasi pelin lyhyellä maalipotkulla rangaistusalueen laitaan Salotuomelle. PK-35:n karvauksesta huolimatta Salotuomi siirsi pallon takaisin Laurikaiselle, joka siirsi pelivälineen yhdellä kosketuksella Jarkko Hallikaiselle. Vanhempi Hallikainen haistoi veljensä liikkeet keskiympyrässä ja vapautti miehen läpiajoon. Jukka ei juoksuaskelia tuhlannut, vaan täräytti pallon reilusta kahdestakymmenestä metristä yläpuun alle. Kansa kohahti ja HeKuLa oli tasoittanut pelin.

  Ottelun lopussa nähtiin vielä lukuisia maalipaikkoja, mutta itse täysosuma jäi syntymättä. Ottelu oli kuitenkin hieno osoitus HeKuLan nopeasta palautumisesta tiistaisen romahduksen jälkeen. Rökäletappiosta ei ollut tietoakaan ja Boca Seniors muiden mukana tulee vielä kokemaan kovia sarjakauden otteluissa.

Kevät Cup käyntiin vaisusti
  Väsyneet miehet ottelun jälkeen 13.4.2004
  Helsingin piirin Kevät Cup käynnistyi Kukkaislasten osalta vaisusti. Vastassa ollut FC Boca Seniors vei pisteet tuomarin ansiokkaalla avustuksella luvuin 0 - 4 (0 - 1).

  Vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen hyvässä kunnossa ollut Lassilan urheilupyhättö loi puitteet ensimmäiselle Kevät Cupin ottelulle, jossa vastaan asettui Boca Seniors. Kapealla vaihtopenkillä otteluun lähtenyt Hekula oli läpi pelin epäonninen sekä tuomarin ja loukkaantumisten vainoama. Ensimmäinen puolisko alkoi tasaisissa merkeissä ja ottelusta näytti tulevan mainio ja tapahtumarikas vääntö. Mallikasta hyökkäyspeliä nähtiin molemmissa päädyissä. Molempien joukkuiden ja erityisesti Hekulan harmiksi tuomari oli päättänyt näkyä ottelussa. Pitkin ottelua pilliherne sai kyytiä melko heppoisista tilanteista.

  Boca löi 0-1 lukemat valotaululle maalilla, joka pöyristytti epäoikeudenmukaisuudellaan. Vastustajan hyökkääjälle pedattiin kaukovetopaikkaa, jota Hekulan puolustus harppoi peittämään. Nevadan kautta kuuhun suunnattu laukaus singahti metrin päästä tahattomasti Wennströmin kropassa kiinni olleeseen käteen vaikuttamatta peliin lainkaan. Tuomari päätti kuitenkin lahjoittaa Bocalle vaparin rakkarialueen rajalta puhaltamatta peliä poikki, vaikka eleet antoivat ymmärtää kaikkea muuta. Hekulan maalilla pelanneen Frimanin ja tuomarin vielä asetellessa muuria paikoilleen, neppasi Boca pallon maaliin muun maailman odottaessa vihellystä merkiksi siitä, että vapari voidaan antaa. Kaikkien hämmästykseksi pillipiipari ojensi huojuvan kätensä kohti keskusaloitusta. Oranssipaitaiset fanit ja pelaajat olivat raivoissaan.

  Hekulan epäonneksi puolustuksessa pelannut J. Hämäläinen joutui jättämään kentän reiden kipeytymisen vuoksi. Joukkueen vaihtopenkki oli näin käytetty loppuun jo alkumetreillä. Tauolle siirryttiin karvas maku suussa.

  Toista puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia, kun Nieminen ja Wennström olivat molemmat keskeytyskunnossa, mutta joutuivat jatkamaan peliä vaihtoehtojen puuttuessa. Hekulan maukkain maalipaikka siunaatui Jukka Hallikaiselle, jonka Eerola lähetti tarkalla syötöllään läpiajoon. Epäonneksi laukaus lipui kuitenkin ohi tolpan väärältä puolelta ja henkisesti tärkeä tasoitusmaali jäi syntymättä. Bocan toinen maali pohjautui heidän kannaltaan onnekkaaseen epäonnenkantamoiseen. Bocan hyökkääjä viritti kanuunansa sivusta maatapitkin tulleeseen syöttöön, mutta potkaisi ohi pallosta. Hekulan puolustuksen sijoittuessa peittämään tätä epäonnistunutta laukausta, oli se pelannut itsensä ulos tilanteesta ja puun takaa tullut toinen Bocalainen pääsi rauhassa laukomaan tilanteeksi 0-2.

  Loppupelin Hekula yritti hakea maalia mutta tuntui, että Bocalla olisi ollut yksi pelaaja enemmän kentällä. Vastustaja siirteli palloa mukiin menevillä yhden kosketuksen syötöillä kohti Hekulan maalia ja pelissä nähtiinkin vielä kaksi osumaa. Taisi siellä joku tolppakin kolahtaa Frimanin torjunnasta. Lopputulos 0-4 ei ole mairitteleva eli työsarkaa riittää vielä ennen kauden alkua.
  (Mikko Wennström)

Hurja cup-taisto päättyi jatkoaikatappioon
  Tasoitus Ponnistuksen verkkoon 3.4.2004
  HeKuLa taisteli Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa perinteikästä Helsingin Ponnistusta vastaan varsinaisella peliajalla tasapelin 2-2. Vaikka jatkoajalla koettiinkin kolme takaiskumaalia lisää, kukkaislapset poistuivat Saharan keväisiltä mutadyyneiltä valtaisien suosionosoitusten saattelemina ja päät pystyssä.

  Kolmea sarjaporrasta vastustajaansa ylempänä alkavalla sarjakaudella pelaava Ponnistus hallitsi peliä lähinnä näennäisesti ja kärkkäät kukkaislapset loivat itselleen ottelun vaarallisimmat maalitilanteet. Ponnistus-henkisillä tiedotusvälineillä ei olisikaan ollut aihetta jälkipeleissä viljelemäänsä ylimielisyyteen.

  Terälehdet lähtivät otteluun tiukalla asenteella maalinteko ja voitto mielessään. Lievä, kunniakkaaksi keltamaksapiireissä kutsuttava, tappio ei ollut vaihtoehto. Suurta saalista lähdettiin metsästämään nostamalla Jarkko Hallikainen keskuspuolustuksesta ensimmäisiksi 20 minuutiksi kärkeen Jukka Hallikaisen ja Ari Eerolan rinnalle.

  Kolmen kärjen taktiikka ei tuottanut välittömästi toivottua tulosta, mutta horjutti selkeästi Ponnistus-pelaajien itsevarmuutta aiheuttaessaan raitapaitojen maalille useita kiperiä tilanteita. Ponnistus iski kuitenkin yllättäen tehden avausmaalinsa 19. peliminuutilla hurjalla korkkiruuvilaukauksella, jolle erinomaisesti kautta linjan pelannut Mats Friman ei voinut mitään. Päätuomarin puhaltaessa pilliinsä erätauon merkiksi tilanne olikin vierailijoille 0-1.

  Toinen jakso käynnistyi terälehtien puolelta mainiolla yrityksellä ja ryskeellä. Ansaittu tasoitus syntyi 49. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta Jarno Laurikaisen noustua ensin koko muun pelaajajoukon yläpuolelle hurjaan ylärimapuskuun. Kuin yliluonnollisen vaiston lennättämänä Jarkko Hallikainen oli paikalla sijoittamassa päällään kimmokkeena poikkipuusta pompanneen pelivälineen verkon perukoille.

  Seuraavaksi oli Ponnistuksen vuoro iskeä. Jälleen maali tehtiin huimalla kaukolaukauksella, johon muuten öljytyn munalukon lailla toiminut HeKuLa-puolustus ei ehtinyt edes kunnolla reagoimaan. 1-2.

  Terälehdet aloittivat itseään säästelemättömän kirin, joka huipentui tuomarin antamalla lisäajalla epätoivoisen raitapaitapakin kaataessa rangaistusalueella vääjäämättä kohti selkeää maalintekotilannetta risteilleen Mikko Simoksen.

  Hyökkääjä asettui itse pilkun taakse, asetteli palloa tovin, perääntyi muutaman askeleen, lähti liikkeelle, teki kevyen vartaloharhautuksen, tarkasti maalivahdin ennenaikaisen reaktion ja sijoitti pallon vastustamattomalla voimalla avoimeksi jääneelle maalinpuoliskolle – todella rautahermoinen ja HeKuLan historiaan jäävä suoritus.

  Jatkoajalla vastustaja iski kolmesti. Hopeisen maalin säännön vallitessa kukkaislasten valmennusjohdolla ei ollut ensimmäisen maalin jälkeen muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa taktiikka yltiöpäisen hyökkääväksi. Tämä yhdessä oranssipaitojen pohkeissa orastaneen maitohappohyökkäyksen kanssa oli tärkein osatekijä seuranneiden lisätakaiskujen koitumiselle.

  Vaikka cup-unelma tältä vuodelta särkyikin jo lapsenkengissään, ottelu valoi vankkaa uskoa kukkaislasten mahdollisuuksiin alkavan kauden sarjassa. Peli oli kukkaisklassikko, joka tulee elämään tekijöidensä ja näkijöidensä baaripuheissa vielä vuosikymmenten ajan.

  Erityisen kiitoksen hienosti taistelleen joukkueen ohella ansaitsee terälehtiä kannattamassa ollut mittava ja ennätyksellisen äänekäs fanijoukko, jonka hurmokselliseksi yltynyt kannatus oli ennennäkemätöntä näillä leveysasteilla. Meteli herätti Töölön ympäristön kohmeisimmatkin pikkulinnut uuteen kevääseen.
  (Karri Kivioja)

Kevät koitti Kukkaislapsille
  Mies ja pallo 1.4.2004
  HeKuLan miehet kaivoivat nappulakengät kellareistaan ja aloittivat valmistautumisen lauantaista Suomen Cupin ottelua varten. Edessä oli tilava Käpylän hiekka-areena ja lämpömittarissa -2 astetta. Paikalle saapuikin hyvien olosuhteiden innoittamina varsin runsaslukuinen Kukkaismiehistö ja kauden ensimmäiset ulkotreenit pyörähtivät käyntiin totuttuun tapaan.

  Talven pelaamattomuus ei monien yllätykseksi näkynytkään HeKuLan otteissa. Aidan takana kurkkineet fanit saivat nähdä useita upeita laukauksia, mallikkaita torjuntoja, ilmavaa pääpeliä, ovelia harhautuksia ja kaiken tämän taituruuden lisäksi kauden ensimmäisen saksipotkun.

  Joukkue lähtee lauantaiseen koitokseen luottavaisena. "Kaikilla Cupin joukkueilla on vain yksi päämäärä ja siihen mekin pyrimme. Mikäli Anteron muistopokaalia halajamme, on jokainen matsi voitettava. Ponnistus on vain ensimmäinen suupala pitkällä matkallamme", totesi kentän laidalta tavoitettu joukkueen puuhamies.

  Suomen Cupin ottelu HeKuLa - Ponnistus lauantaina 3.4.2004 klo 15 Saharassa.

HeKuLa kohtaa Ponnistuksen Suomen Cupin 1. kierroksella
  9.3.2004
  Arpaonni suosi jälleen HeKuLaa, kun Palloliitto arpoi Kukkaislasten vastustajaksi perinteikkään Ponnistuksen. Kolmosessa pelaava Ponnistus saa Terälehtien kotiareenalla kovan vastuksen, sillä talven aikana levänneet Terälehdet puhkeavat tunnetusti kukkaansa huhtikuun alussa.

  Ottelu pelataan 1.-6.huhtikuuta Helsingissä. Joukkueiden taustavoimat sopivat tarkempia tietoja parhaillaan ja ne julkaistaan näillä sivuilla heti kun nimet saadaan paperiin.

  Suomen Cupiin ilmoittautui kuluvana vuonna ennätykselliset 386 joukkuetta. Finaalit pelataan alustavan suunnitelman mukaan lauantaina 30.10.2004 Finnair Stadiumilla Helsingissä. Voittaja palkitaan rahapalkinnon lisäksi paikalla UEFA Cupissa. Kaudella 2004 pelataan myös Pikkufinaali ja Kaikki Pelaa-finaali. Pikkufinaaliin pääsevät paras Kakkosen ja paras Kolmosen joukkue. Kaikki Pelaa-finaalissa pelaavat paras ikämiesjoukkue vastaan paras Nelosen tai sitä alemman sarjatason joukkue. A-juniorit rinnastetaan Kolmosen joukkueisiin.

  Lisätietoja Suomen Cupista Palloliiton sivuilta.
HeKuLa julkaisi alustavan sarjaohjelmansa kaudella 2004
  8.3.2004
  Helsingin Kukkaislasten ohjelma kaudella 2004 on yksityiskohtia vaille valmis. Seura osallistuu ydintoimintansa (Kutonen) ohella myös Suomen Cupiin ja piirin Kevät Cupin kilpasarjaan. Mahdollisuuksien mukaan ohjelmassa on myös satunnaisia harjoitusotteluita, mikäli tarpeeksi tasokkaita vastustajia on saatavilla.

  Kutonen pelataan kaudella 2004 neljässä 13 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkovoittajat nousevat suoraan Viitoseen. Lisäksi lohkojen kakkoset pelaavat karsinnan lisänousijoista cup-systeemillä samoin parein kuin mestaruudesta. Lohkovoittajat pelaavat piirinmestaruudesta cup-systeemillä Lohko 1- Lohko 2 ja Lohko 3 - Lohko 4, otteluiden voittajat loppu- ja häviäjät pronssiotteluun. Lohkojen sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet putoavat Seiskaan. HeKuLa pelaa lohkossa 2 seuraavien joukkueiden kanssa: Boca Seniors, Cosmos, Dynamo, FC Bombers, FC IKHTYS, FC Made, FC Pakila, Geishan Pallo/Pallo, KPPK, LPS/2, Norsunkaatajat ja Spartak/2.

  Kevät Cupin kilpasarja pelataan huhtikuussa 2004. Kilpasarja pelataan 1+9 miehisin joukkuein täysimittaisella kentällä. Joukkueet on jaettu kolmen joukkueen alkulohkoihin, joista voittajat jatkavat pudotuspeleihin. Peliaika on 2 x 25 minuuttia. HeKuLan edellinen osallistuminen ko. sarjaan toi hienojen esitysten jälkeen paikan välierissä.
Vuosikokous valitsi toimihenkilöt vuodelle 2004
  30.1.2004
  Helsingin Kukkaislapset ry:n vuosikokous valitsi uudet toimihenkilöt seuralle viikonloppuna Merihaassa. Osa vanhoista jatkaa tehtävissään, mutta myös tuoretta verta saatiin ryhmään mukaan.

  Helsingin Kukkaislapset ry:n hallitus vuonna 2004 on:

  Puheenjohtaja - Jarkko Hallikainen
  Varapuheenjohtaja – Jukka Hämäläinen
  Sihteeri - Mika Petäjä
  Varainhoitaja – Mikko Wennström
  Jäsen – Jarno Laurikainen

  Yhdistyksen tilintarkastajana jatkaa Tuomo Tervonen ja varatilintarkastajana Martti Ant-Wuorinen. Lisäksi valittiin seuran manageriksi Karri Kivioja ja hänelle varamieheksi Martti Ant-Wuorinen. Huoltajana kaudella 2003 jatkaa Mats Friman. Joukkueen kapteeniksi valittiin Mats Friman ja varakapteeniksi Jukka Hämäläinen.

  HeKuLa kiittää kaudella 2003 luottamustehtävissä toimineita ja toivottaa uusille toimihenkilöille menestystä haasteellisissa tehtävissä!