HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET


Uutiset 2006:

HeKuLa Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle Mawa sijoittaa alakulmaan!
  21.4.2006
  HeKuLa jatkaa loistavia esityksiään tämän vuoden Suomen Cupissa. Toisen kierroksen ottelu FC IKHTYS:iä vastaan oli cupia parhaimmillaan, sillä ratkaisu nähtiin vasta rangaistuslaukauskilpailussa. Kukkaislapset venyivät jälleen tärkeällä hetkellä ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 4-6 rp. (0-2, 2-2, 0-0).

  Talvenjälkeistä elinvoimaa uhkuva vahvistunut kukkajoukkue suuntasi luottavaisin, mutta kunnioittavin mielin kohti Kumpulan jalkapallostadionia vain yksi asia mielissään: Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen Vauhti-voitolla oli seuran historian lehtiä jo käännetty, joten miksi jättää sivumäärää siihen?

  Vastustaja ei ollut eilisen teeren poikia, vaan vakuuttavilla Cup-meriiteillä esiintynyt kovissakin liemissä keitetty FC IHKTYS.

  Tiukkaa vääntöä! Kuulas kevätilta oli houkutellut Kumpulan kentälle tukun iloisia HeKuLa-kannattajia, jotka odottivat HeKuLalta edellisen ottelun kaltaista menestystä ja ainakin ensimmäisellä puoliskolla myös kannattajat saattoivat ylpein rinnoin nauttia näkemästään ja tunnustaa oranssimustaa väriä.

  Alkuvihellyksen jälkeen ampiaiset näyttivät mistä suunnasta kuuluu kovin pörinä ja jatkoivat edellisestä ottelusta tutulla kaavalla: pelin kontrolli haltuun heti ensiminuuteista alkaen. Aivan näin tehokasta alkua tuskin managerimmekaan osasivat odottaa, sillä ensimmäinen ampiaisen pisto nähtiin jo muutaman peliminuutin jälkeen, jolloin ajassa 18:34 Jarkko Hallikainen hyvästä Mikko Simoksen syötöstä sijoittaa pallon IKHTYS-maaliin, 0-1.

  Oranssimustien ensimmäinen takaisku tulee heti ottelun alkutiimellyksessä, kun pian maalin jälkeen yhä uusia hyökkäyksiä vyöryttänyt HeKuLa menettää Simoksen kärjestä loukkaantumisen takia. Ahnaasti maalivahdin kerta toisensa jälkeen haastanut Simos saa puhtaassa pelitilanteessa vastustajan maalivahdin polven kylkeensä sillä seurauksella, ettei edes muutaman minuutin toipuminen auta. Peli on jätettävä kesken ja näin Simos päässee joukkueen lääkärin tutkinnan jälkeen avaamaan maalitilinsä vasta seuraavissa otteluissa. Näin edellisessäkin pelissä hyvin esiintynyt Tomi Nevasoja pääsee näyttämään taistelutahtoaan heti pelin alkuhetkistä alkaen.

  Jarkko tekee toisen maalinsa! Kuten Cupin ensimmäiselläkin kierroksella HeKuLan peli jatkuu pirteänä ja tuntuu olevan määrätietoisesti etenevien kevätpörriäisten hallussa. Illan taistelija Jarkko Hallikainen, joka tuntuu nyt juurtuneen hyökkäyspäähän, tekee toisen maalinsa 25 minuutin pelin jälkeen HeKuLan siirtyessä 0-2 johtoon. Maali syntyi, kun Hallikainen pääsi Mario Passoksen oivallisella avustuksella vastatusten IHKTYS maalivahdin kanssa. Lyhyen kuljetuksen päätteeksi Hallikainen laittaa pallon kylmähermoisesti maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

  Pelitapahtumat vyöryvät 0-2 maalin jälkeen päästä toiseen HeKuLan onnistuessa kuitenkin pitämään puolustuksen tiukasti kasassa. Tauolle siirrytään kukkaislasten iloisessa kahden maalin johdossa.

  Toiselle puoliajalle lähdetään reilun vaihtopelaajalistan turvin ja vielä hieman puolikuntoisen pelaajamanageri Tero Salotuomen annettua tilaa oikealle laitapuolustajan tontille pelihalua puhkuneelle KooPeelle (Hellsten). 55 minuutin kohdalla Kemppainen jättää kentän ja tilalle oikealle laitalinkin paikalle juoksee Sami Tuominen.

  Vapari kuudentoista rajalta Noin tunnin kohdalla peli näyttää jo ratkeavan, kun Hallikainen ampuu vapaapotkun muuriin, josta se päiden kautta lentää hiuksenhienosti vastustajan maalin katolle - tämä maali ja hattutemppu olisi hyvinkin saattanut ratkaista pelin hyvissä ajoin raitapaidoille.

  Reilun tunnin uurastuksen jälkeen Tero Hämäläinen juoksee pois ja tilalle nostetaan tuoreet jalat Vilho Jussilaisen tarjoilemana. Vain reilut 20 minuuttia ennen pelin loppua HeKuLan hyvä ote alkaa kaikota eivätkä edes viime hetken vaihdot Tuomo Rautiainen (ulos Antti Hannikainen) ja Ari Eerola (ulos nivusensa hieman loukanneena Petri Luoma) onnistu hyvistä esityksistään huolimatta kääntämään pelin kulkua. Noin 80 minuutin kohdalla IHKTYS saakin kulmapotkusta vaarallisen tilanteen HeKuLan maalille ja verkko soi, 1-2.

  Ikään kuin kärsimysnäytelmä ei olisi jo ollut lähellä huipennusta, on myös kirkas sää alkanut muuttua harmaaksi ja taivaalta vihmoo kylmää vettä melkein räntänä. Keskikentän kova taistelu palloista ei tuo pelastusta, vaan ajassa 85 min on peli kääntynyt hieman epäselvästä tilanteesta huolimatta tasoihin, 2-2:een.

  Varsinaisen peliajan loputtua alkoi 2x15 minuutin jatkoaika. Molemmat joukkueet saivat jatkoajalla rakennettua vain muutaman hyökkäyksen, jolla olisi voinut ratkaista Cup-kierroksen. Jäätävässä ilmassa alkoi eri puolilla kenttää näkyä vakavia lihaskramppeja molemmin puolin ja valitettavasti myös Jarkko Hallikainen joutui jättämään pelin kesken valmennusjohdon hetkittäisestä erimielisyydestä huolimatta. Tilalle trillerin viimeminuuteille asteli Jari Nieminen.

  Kylmä ilma näytti lopullisesti kangistaneen pallotaiturit, joten tyhjännyhjäyksestä oli siirryttävä tekoihin: Rangaistuspotkukilpailu - Suomen Cupissa on vain voittajia. (Kuvaraportti rangaistuspotkukilpailusta ja ottelusta kokonaisuudessaan HeKuLan forumilla! -toim.huom.)

  Loppunäytöksen aloittaa Mario Passos asettamalla pallon ilman epäröintiä oikeaan alanurkkaan.

  1-0

  IHKTYS kuittaa ja tasoittaa pelin.

  1-1

  Pallon taakse asettuu Ari Eerola, hiljainen, mutta varma ratkaisija seuraa edellisen kaverin mallia.

  2-1

  IHKTYS kuittaa ja tasoittaa pelin, koska hyvin torjuneen Yrjö Nissisen aavistusheittäytyminen ei sittenkään tuota tulosta.

  2-2

  Sami Tuominen osoittaa, että jalka ohjaa pallon sinne minne pitääkin.

  3-2

  IHKTYS pääsee vuoroon, mutta tällä kertaa ”Ykä” ei aavistakaan vaan seuraa tarkasti ampujan liikkeen ja onnistuu torjumaan laukauksen.

  Seuraavaksi vuoroon tuleva Jarno Laurikainenkaan ei erehdy ja kun IKHTYS ampuu pallon omalla vuorollaan taivaisiin, on piina ohi.

  4-2

  Karnevaalitunnelmissa esiintynyt fanijoukko pääsi näin kylmästä säästä huolimatta iloisen lämpimissä tunnelmissa Helsingin yöhön harjoittelemaan lauluja, joilla kaadetaan seuraava kivenkova CUP -vastustaja. HJK:takin vastaan ansiokkaasti taistellut IHKTYS oli arvokas päänahka. Kukkaislaumamme voikin olla varma siitä, että kun HeKuLa ja IKHTYS kohtaavat seuraavan kerran divisioonakierroksella, on vastustajan pelitapa kirjattu mustaan vihkoon ja ottelusta tulee kaikkea muuta, kuin läpihuutojuttu.

  Erittäin siistissä ottelussa jaettiin vain muutamia varoituksia, jotka nekin enimmäkseen CUP -luonteelle ominaisesta purnaamisesta. Ottelun tuomareina toimivat päätuomari Arto Alanko avustavine tuomareineen Pertti Hokkanen/Jaakko Rusama. Yleisöä: alle 100
  (Mikko Kemppainen)
HeKuLa vauhdilla jatkoon Suomen Cupissa Poseeraus ennen ottelua!
  18.4.2006
  Helsingin Kukkaislapset rynnisti vauhdilla jatkoon Suomen Cupin ensimmäiseltä kierrokselta. Vastassa ollut viidennen divisioonan Kurvin Vauhti antoi tiukan vastuksen, mutta Terälehtien loppurutistus siivitti HeKuLan lopulta ansaittuun 2-3 voittoon Lassilan cup-trillerissä.

  Suomen Cup ja Kukkaislapset, siinä yhdistelmä missä ei ole totuttu näkemään arpaonnea eikä pallon pomppimista Terälehtien tahtiin. Tänään kaikki muuttui. Pallo totteli kuin alokas alikersanttia ja jokainen mies taisteli kuin todellinen leijona.

  Tihuttava sade vihmoi vajaamiehistä kukkaislapsilaumaa enne ottelua, mutta ilmassa väreili kevään ensimmäisen pelin tuoman innon lisäksi tuhti annos revanssihenkeä. Olihan illan vastustaja voittanut edellisen kauden 6. divisioonan puhtaalla pelillä ja keskinäinen ottelu päättyi tiukkaan 0-1 tappioon joukkueiden kohdatessa edellisen kerran.

  Uusilla musta-oranssi-raitapaidoillaan ensi kertaa esiintynyt HeKuLa vei pelin heti haluamaansa suuntaan. Vastustajan maalivahdin virettä testasivat ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kärkipari Hallikainen(Sr)-Passos lisäksi ainakin toppari Petri Luoma ja laitalinkkinä pirteästi toiminut Mikko Kemppainen.

  Kohta soi! Avausmaali antoi kuitenkin odottaa itseään 24 minuuttia. Se oli Kukkaislasten talvella hankkiman Mario Passoksen todellinen taidonnäyte. Hallikainen keskitti ja Passos otti pallon rangaistusalueen sisällä taidokkaasti haltuun. Tämän jälkeen Mario näytti miten palloa pelataan etelässä. Maalivahti teki sarjan liikkeitä, joiden päätteksi portugalilainen sijoitti kylmän viileästi pallon oikeaan alanurkkaan.

  Maali oli todella ansaittu ja peli kääntyi yhä enemmän "kokoomusnuorten" haltuun. Vellit taisi mennä sekaisin tai sitten takki oli hieman vielä raollaan edellisvuoden nousun johdosta. Viisi minuuttia edellisestä ja uudelleen hyökkääjän tontin valloittanut vanhempi Hallikainen juoksi vasempana puolustajana pelanneen Tapani Tenhiälän upean syötön kiinni ja sijoitti varmasti ohi vastaan tulleen maalivahdin, 0-2.

  Tauolla managerina ottelussa toiminut Tero Salotuomi, joka kuumen uuvuttamana oli jäänyt pelistä sivuun, joutui pähkäilemään vaihtomiesten vähyyttä. Tero Hämäläinen oli aivan loppu ja Mikko Wennström alkoi vaikuttaa poissaolevalta. Hämäläinen ulos ja Tuomo Rautiainen sisään. Wennström saisi jaksaa vielä hetken.

  Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin edellinen oli päättynyt. HeKuLa vei ja Kurvi kitisi. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin HeKuLan kuntopohja pettää ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Manageri oli pakotettu ottamaan upeasti keskikenttää hallinnut Wennström vaihtoon 57. peliminuutilla ja Ari Eerola pääsi peliin. Wennströmin paikalla laskeutui Niemisen Jari.

  Pelikellon näyttäessä 65. minuuttia oikeanlaidan mahtavasti tukkineen ja upeita pallonriistoja tehneen Kemppaisen jalka kramppasi ja oli aika laskea Tomi Nevasoja kentälle. Liekö roolit menneet hetkeksi sekaisin, mutta Kurvi alkoi päästä mukaan peliin. Tuloksena onnekas kavennus 73. peliminuutilla, huolimatta Mats Frimanin upeista sarjatorjunnoista. Hieman tätä ennen Friman hoiti puolittaisen läpiajon käsipallomaalivahdin tyylillä kulmaksi.

  Ja vain seitsemän minuuttia kului ja peli oli tasan. Kukkaislapset olivat nukahtaneet hetkeksi, mutta vastustaja teki virheen herättäessään heidät. Alkoi vimmattu vyörytys kohti hyvin pelannutta Kurvin maalivahtia kohden. Hallikainen nostatti vieraskatsomon kädet ilmaan upealla puolisaksipotkullaan vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta jostakin löytyi maalivahdin hanska laukauksen tielle. HeKuLa jyräsi kuitenkin uskomattoman varmasti ja epäsuomalaiseen tapaan palkinto tuli ottelun viimeisellä minuutilla Passoksen vapautettua Hallikaisen viimeistelemään lukemiksi 2-3 vieraille.

  Ottelun jälkimaininkeja Hyvin viheltänyt tuomari jakoi ottelun aikana kotijoukkueelle kaksi varoitusta ja yhden oranssipaitojen Kemppaiselle. Tosin yksi rangaistuspotku jäi vierailta saamatta.

  HeKulan puolustus: Hämäläinen (Rautiainen) – Laurikainen – Luoma - Tenhiälä ja kaiken lukkona maalivahti Friman olivat jälleen kovaakin kovempaa terästä. Ottelussa uusina HeKuLa miehinä esiintyneet Passos ja Antti Hannikainen ansaitsivat todella paikkansa, muutenkin kuin treenikertojen perusteella.
  (TeSa)
Suomen Cup tiistaina 18.4. klo 19.00
  7.4.2006
  Takatalven vuoksi siirretty Suomen cupin 1. kierroksen ottelu Kurvin Vauhti - HeKuLa pelataan tiistaina 18.4. kello 19.00 alkaen Lassilan hiekalla.
Suomen Cupin aloitus siirtyy
  6.4.2006
  Suomen Palloliiton Helsingin piiri joutui siirtämään lauantaiksi kaavaillun Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelun Kurvin Vauhti - HeKuLa. Uutta ajankohtaa etsitään kuumeisesti, mutta tässä vaiheessa asiasta ei ole lisätietoa.
Kevät Cup peruttu kokonaisuudessaan
  5.4.2006
  Piiri joutui peruuttamaan perinteisen Kevät Cupin kokonaisuudessaan. Sääherra ei ollut tarpeeksi suosiollinen tänä vuonna, joten piiri oli pakotettu tekemään ikävän päätöksen.

  Piiri julkaisi asiasta lyhytsanaisen tiedotteen eilen: "Kevät Cupin kaikki ottelut perutetaan. Huonojen ilmojen takia kenttiä ei ole saatu pelattavaan kuntoon. Perutukset koskevat sekä Kilpasarjaa, että Harrastesarjaa. Valitamme."
Myös SHOW-ottelu peruttiin
  3.4.2006
  Kevät Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu HeKuLa - SHOW on peruttu huonon sään vuoksi. Piiri yrittää parhaansa, jotta koko Kevät Cupia ei jouduta perumaan nihkeän kevään johdosta.
FC PoHU/Simpsons -ottelu peruttu
  27.3.2006
  Harjoitusottelu FC PoHU/Simpsonsia vastaan on peruttu huonon sään vuoksi. Kenttämestari ei saa Lassilan areenaa pelattavaan kuntoon ja joukkueet joutuivat perumaan kohtaamisen.
Juntunen ulos, Hannikainen sisään
  27.3.2006
  HeKuLan peruspilareihin jo vuosia lukeutunut Risto Juntunen ei pelaa kuluvalla kaudella oranssipaitojen riveissä. Syyksi mies ilmoitti työkomennuksen, joka astui joukkueen harmiksi välittömästi voimaan. HeKuLan johto pitää komennusta suurena takaiskuna kauden tavoitteita ajatellen, mutta uskoo silti selviävänsä haasteistaan. Juntusen tavaramerkiksi noussut periksiantamaton taistelu on tuonut samaa taisteluhenkeä myös kanssapelaajilleen. Nähtäväksi jääkin, saako Terälehtien keskikenttä vastaavaa puristusta aikaan ilman Juntusen panosta.

  HeKuLan johto ei taaskaan jäänyt makaamaan tuleen yllättävästä vastaiskusta huolimatta. Lähes samaan hengenvetoon edellisen uutisen kanssa, joukkueen puheenjohtaja ilmoitti jälleen uudesta pelaajasopimuksesta. Oranssipaidan pukee tänä vuonna ensimmäistä kertaa päälleen Antti Hannikainen, jonka monet seuran toimintaa läheltä seuranneet ovat vuosien saatossa nähneet harjoituksissa mukana. Alustavien asiantuntija-arvioiden mukaan Hannikainen tulee sijoittumaan keskikentälle, mutta monipuolisena pelaajana häntä tullaan varmasti peluuttamaan myös muualla. Miehen tulinen laukaus tulee aiheuttamaan päänsärkyä etenkin vastustajan maalivahtiosastolle.
Alkukauden ohjelma selvillä
  22.3.2006
  HeKuLa aloittaa kautensa harjoitusottelulla FC PoHU/Simpsonsia vastaan. Ottelu pelataan Lassilan hiekalla keskiviikkona 29.3. klo 18.00 alkaen.

  Kauden 2006 sarjakausi alkaa puolestaan Kevät Cupin ottelulla SHOW:ta vastaan tiistaina 4.4. Ennen Kevät Cupin seuraavaa ottelua (HeKuLa - HePuLi ti 11.4.) HeKuLa kohtaa Kurvin Vauhdin Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella. Suomen Cupin ottelu pelataan Kumpulassa lauantaina 8.4. klo 12.30 alkaen.
Kiviniemi toipunut loukkaantumisestaan
  20.3.2006
  Kaudella 2000 polvensa pahoin loukannut Jani Kiviniemi on vihdoin toipunut vakavasta loukkaantumisestaan. Mies on ilmoituksensa mukaan elämänsä kunnossa ja liittyy HeKuLan miesvahvuuteen jo tulevana lauantaina. Kiviniemen paluu otetaan oranssipaidoissa ilolla vastaan ja vanhojen näyttöjen perusteella odotettavissa on hienoja hetkiä pelikentillä.
HeKuLa kohtaa Kurvin Vauhdin Suomen Cupin 1. kierroksella Suomen Cup 50v
  19.3.2006
  Helsingin Kukkaislapsien kuudes koitos legendaarisessa Suomen Cupissa alkaa ottelulla Kurvin Vauhtia vastaan. Oranssipaidat nauttivat jälleen hyvästä arpaonnesta ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella viime kaudelta tutun Vauhdin. Vaikka edellisellä kaudella koettu 1-0 tappio onkin hyvässä muistissa, lähtee Kukkaislapset otteluun vain ja ainoastaan voitto mielessään.

  Ottelu pelataan todennäköisesti lauantaina 8.4. Käytännön järjestelyt ovat vielä auki, joten edes ottelupaikka ei ole vielä joukkueiden tiedossa. Ottelun tarkka ajankohta ja pelipaikka tullaan luonnollisesti tiedottamaan näillä Internet-sivuilla heti sen varmistuttua.

  Vitoseen noussut Kurvin Vauhti Kurvin Vauhti voitti edellisellä kaudella lohkonsa tappiottomalla pelillä. Hyvät otteet kutosessa eivät kuitenkaan Kukkaislapsia horjuta ja joukkue lähteekin luottavaisin mielin kohti uutta Cup-saagaa.

  Lisätietoja Suomen Cupista ja kattava tilastopalvelu Palloliiton sivuilta.


Piiri julkaisi lohkojakoja kaudelle 2006
  19.3.2006
  Helsingin Kukkaislasten ohjelma kaudella 2006 on jälleen viimeistä silausta vaille valmis. Seura osallistuu Kutosen lisäksi jälleen Suomen Cupiin ja piirin Kevät Cupin kilpasarjaan.

  Kutonen pelataan kaudella 2006 neljässä 14 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkovoittajat nousevat Viitoseen. Lisäksi lohkojen kakkoset pelaavat karsinnan lisänousijoista cup-systeemillä samoin parein kuin mestaruudesta. Lohkovoittajat pelaavat piirinmestaruudesta cup-systeemillä Lohko 1- Lohko 2 ja Lohko 3 - Lohko 4, otteluiden voittajat loppu- ja häviäjät pronssiotteluun. Lohkojen sijoille 12. ja sitä huonommin sijoittuneet putoavat Seiskaan.

  HeKuLa pelaa lohkossa 4 seuraavien, osin jo aiemmilta vuosilta tuttujen joukkueiden kanssa: Colo-Colo/Uno, FC Botan, FC IKHTYS, HC42, HDS/Hagelsturm, HeMan, Käpylän Sekunda, MoPo, MPS/4, Pars, PP FC/2, PuiU/4 ja Pyssyttäjät.

  Piirin Kevät Cup aloitetaan puolestaan samassa lohkossa HePuLin ja SHOW:n kanssa. HePuLi on Kukkaislapsille erittäin tuttu ja toivottu vastustaja, sillä joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaväkisiä ja vauhdikkaita otteluita. SHOW on sen sijaan tuntematon suuruus ja HeKuLan managerilla onkin täysi päivätyö edessään selvittäessään SHOW:n pelitaktiikkaa ennen Cupin avausta.


Taitava portugalilaisvahvistus HeKuLaan
  23.2.2006
  Euroopan siirtoikkunoiden avauduttua jälleen tammikuussa 2006, onnistui Helsingin Kukkaislapset kaappaamaan riveihinsä taitavan portugalilaisvahvistuksen. Viikkoja jatkuneiden sopimusneuvotteluiden jälkeen Mario Ascencao saatiin lopulta Try-out -sopimuksella näyttämään kykynsä HeKuLan talvileirille.

  Ascencao pyyhki muutamien kuukausien pelitauon jälkeen pölyt pelikengistään ja näytti jo muutaman kosketuksen jälkeen olevansa pelimies, jollaista HeKuLa kaipaa riveihinsä. Mies on nopea, liikkuva ja lukee hyvin peliä. 32 -vuotiaan keskikenttämiehen luultiin jo siirtyneen pois kentiltä siviiliammattinsa pariin, mutta HeKuLan tekemä tarjous sai Marion kääntämään katseensa alkavaan kauteen tuttu palo silmissään.

  HeKuLan johto totesi kuin yhdestä suusta: "Uskomme, että Mario on oikeanlainen vahvistus jo ennestään vahvaan HeKuLan keskikenttään, tuoden mukanaan ripauksen eteläisen Euroopan nopeata ja näyttävää pelityyliä. Marion valinta ei missään nimessä ole epäluottamuslause nykyistä keskikenttää kohtaan, vaan tarkoituksenamme on pelaajarinkimme laajentaminen ja erilaisten pelitapojen kokeileminen erityylisten vastustajien mukaan. Lisäksi on aina syytä muistaa, että kausi on pitkä ja kuluttava. Myös HeKuLan on näytettävä, että voimme tarjota uskollisille kannattajillemme tasaisia otteluita ja toivottavasti myös paljon voittoja koko kauden ajan. Olemme siis erittäin tyytyväisiä, että Mario allekirjoitti sopimuksen sunnuntaina 19.2.2006."

  Kauden alku näyttää lunastaako Mario hänelle asetetut odotukset. Teot kentällä määrittelevätkin, minkä lempinimen mies lopulta saa. Tuleeko hänestä Super-Mario vai Tohtori siviilitittelinsä mukaisesti vai kenties jotain aivan muuta? Sen näyttää vain tulevaisuus.

  ”Mies on myös seuramme nuorisoakatemialle hyvä esimerkki siitä, että jalkapallomenestys ei estä etenemistä opinnoissa”, toteaa seuran hallituksen edustaja haastattelun lopuksi.
  (Mikko Kemppainen)
Vuosikokous valitsi uudet toimihenkilöt
  21.2.2006
  Helsingin Kukkaislapset ry kokoontui eilen Ruoholahteen perinteisen vuosikokouksen merkeissä. Asialista oli juhlavuodesta johtuen pitkä ja päätöksiä tehtiin urakkatahtiin. Joukkueen johdossa kävi pienoinen puhuri, sillä usea luottamushenkilö vaihtoi toimenkuvaansa ja uusiakin kasvoja saatiin mukaan hallintoon.

  HeKuLan puheenjohtajan nuijaa vuosikausia heilutellut Jarkko Hallikainen vetäytyi ennakkoilmoituksensa mukaisesti vetovastuusta ja hänen seuraajakseen valittiin yksimielisesti Karri Kivioja. Hallikainen jatkaa edelleen hallituksessa, tällä kertaa varapuheenjohtajan tontilla. Hallituspakkaa tuuletettiin myös muutoin, sillä Mika Petäjä ja Jarno Laurikainen siirtyivät muihin tehtäviin ja tilalle valittiin Mikko Kemppainen.

  Myös HeKuLan manageriportaassa tapahtui muutoksia. Kausi 2006 sujuukin Tero Salotuomen ja Mikko Wennströmin luotsaamana.

  Helsingin Kukkaislapset ry:n toimihenkilöt vuonna 2006 ovat:

  Puheenjohtaja – Karri Kivioja
  Varapuheenjohtaja – Jarkko Hallikainen
  Sihteeri - Tapani Tenhiälä
  Varainhoitaja – Mikko Wennström
  Jäsen – Mikko Kemppainen

  Tilintarkastaja - Jukka Hämäläinen
  Varatilintarkastaja -Martti Ant-Wuorinen

  Manageri Tero Salotuomi
  Varamanageri Mikko Wennström

  Kapteeni Jarkko Hallikainen
  Varakapteeniksi Mats Friman

  Huoltaja Mats Friman
HeKuLa keskittyy juhlavuotenaan jalkapalloon
  21.2.2006
  HeKuLan juhlavuosi kuluu pitkälti jalkapallon parissa. Vaikka seuraan ollaankin perustamassa erillistä curling-joukkuetta, pääpaino on edelleen kuningas-jalkapallossa. Siitä osoituksena osallistuminen Helsingin Piirin Kutoseen, Helsingin Piirin Kevät Cupiin sekä sokerina pohjalla, perinteiseen Suomen Cupiin.

  Jalkapallokausi käynnistyy Kukkaislasten osalta kuluvanakin vuonna Suomen Cupilla. Ensimmäinen kierros pelataan huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Samaan aikaan alkaa myös piirin Kevät Cup, josta oranssipaidoilla on kohtalaista menestystäkin jo usealta vuodelta. Varsinainen pääsarja Kutonen käynnistyy puolestaan vasta toukokuun alussa, vaikka lohkojako ja otteluohjelmat julkaistaankin jo maaliskuun aikana.

  HeKuLa aloittaa myös curlingin harrastamisen lajin suomalaisen legendan, Markku Uusipaavalmiemen innoittamana. Projekti 2010 –nimeä kantavalla joukkueella on kovat tavoitteet ja joukkueen menestystä tullaan seuraamaan aktiivisesti myös näillä sivuilla.
Uutta ilmettä Kukkaislapsille
  21.2.2006
  Juhlavuottaan viettävä HeKuLa uusii peliasunsa. Seuran värit (oranssi ja musta) pysyvät toki ennallaan, mutta pelipaitojen yleisilmeessä on nähtävissä uudistuksia. Vielä salassa pidettävä ulkoasu huokuu perinteitä ja siinä on aistittavissa myös hurttia huumoria. Uudet peliasut ovat nähtävissä ensi kerran Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella huhtikuun alussa.
HeKuLa palkitsi kauden parhaat
  23.1.2006
  HeKuLa palkitsi kauden parhaat pelaajansa perinteisessä Kauden päätösgaalassa Santahaminassa. Samalla seuran puheenjohtaja julkisti seuran nettisivuilla olleen yleisöäänestyksen tulokset.

  Tämän vuoden äänestys oli jälleen erittäin tasainen. Jo toista kertaa Gaalahistorian aikana jouduttiin uusintakierrokselle kahden kategorian osalta. Seuraavassa kauden parhaat 2005 (suluissa lehdistön suosikit):

  Paras maalivahti: Mats Friman (Mats Friman)
  Paras puolustaja: Jarkko Hallikainen (Jarkko Hallikainen)
  Paras keskikenttämies: Jari Nieminen (Mikko Wennström)
  Paras hyökkääjä: Jukka Hallikainen (Jukka Hallikainen)
  Vuoden tulokas: Petri Luoma (Petri Luoma)
  Vuoden treenaaja: Tapani Tenhiälä (Tapani Tenhiälä)
  Vuoden tsemppari: Jarno Laurikainen (Jarno Laurikainen & Tapani Tenhiälä)
  VUODEN MIES: Karri Kivioja (Karri Kivioja)

  Edellisten lisäksi palkittiin kauden aikana eniten "Ottelun Terälehti/ Man of the Match" -titteleitä saanut pelaaja. Arvostetun palkinnon pokkasi Jarkko Hallikainen. Tulokset kokonaisuudessaan Kauden parhaat -osiossa.
HeKuLa juhlii 10-vuotista taivaltaan näyttävästi HeKuLa 10v!
  17.1.2006
  Helsingin Kukkaislapset viettää kuluvana vuonna 2006 10-vuotisjuhliaan. Kevättalvella 1996 perustettu seura järjestää kauden mittaan toinen toistaan hienompia tilaisuuksia, mutta juhlavuosi näkyy myös seuran Internet-sivuilla.

  Ensimmäisiä merkkejä alati uudistuvan, mutta perinteitä kunnioittavan seuran juhlahumusta on tänään avattu uusi HeKuLa-forum. Seuran tavoitteena on keskittää sisäinen ja ulkoinen viestintä lähes täydellisesti Internetiin ja tätä tavoitetta toteuttamaan seuran webmaster loi kyseisen forumin. HeKuLalle jo vuosia IT-palveluita toimittanut palveluntarjoaja ei muuttuneiden olosuhteiden vuoksi halua osallistua enää seuran toimintaan. Näin HeKuLan johto teki omat päätelmät asiasta ja uudisti viestintäjärjestelmänsä varsin nopeassa tahdissa.

  HeKuLan juhlavuosi alkaa muutenkin juhlavissa tunnelmissa. Syksyltä talveen siirretty Kauden Päätösgaala järjestetään lauantaina 21.1.2006 Santahaminan luonnonkauniissa ympäristössä. Tapahtuma toimii hyvänä starttina juhlavuoteen perinteisten kauden parhaiden pelaajien palkitsemisen lisäksi.

  Juhlavuosi jatkuu urheilun osalta perinteisesti ja HeKuLa tullaan näkemään kaudella 2006 Kutosen lisäksi myös Suomen Cupissa ja Piirin Kevät Cupissa. Tavoitteet on asetettu tarkasti olemassa olevien resurssien mukaan ja luvassa on varmasti juhlahetkiä myös pelikentillä.

Äänestys päättyi
  1.1.2006
  Kauden parhaat 2005 -internetäänestys päättyi eilen. Ääniä tuli reilusti ja toimikunta on kokoontunut laskemaan tuloksia. Perinteisesti tulokset on julkaistu kauden päätösgaalassa, mutta tänä vuonna on ollut puhetta myös muunlaisesta julkaisutavasta. Asiasta kuitenkin lisää lähitulevaisuudessa.