HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET

Uutiset 1/2001:

Kivioja loukkaantui
  25.6.
  HeKuLa ei säästynyt tänäkään vuonna juhannusturmilta. Edelisen ottelun "Man of the Match" Karri Kivioja loukkasi juhannusaaton vilskeessä sormensa ja joutunee olemaan sivussa ainakin kolme viikkoa. Tapahtumaketju ei ole kokonaisuudessaan vielä joukkueenkaan tiedossa, sillä Kivioja vaikenee asiasta. Silminnäkijähavaintojen perusteella on kuitenkin selvää, että tilanteeseen osallistui myös toinen HeKuLan pelaaja.
HeKuLa laajentaa mobiilipalveluitaan
  19.6.
  Helsingin Kukkaislapset laajentavat suosittuja mobiilipalveluitaan. Nyt pelaajille ja faneille tarjotaan tekstiviestipalvelua ajankohtaisista aiheista. Aihealueita on tällä hetkellä neljä, mutta palvelua pyritään laajentamaan kysynnän mukaan. Asiasta lisää gsm-osiossa.
KKG HeKuLan yhteistyökumppaniksi
  19.6.
  Helsingin Kukkaislapset ry on solminut merkittävän kolmevuotisen (2+1) markkinointiyhteistyösopimuksen Lakiasiaintoimisto KKG Oy:n kanssa.

  "Jalkapallo on maailman seuratuin urheilumuoto ja HeKuLan viime aikojen menestys on omiaan lisäämään jalkapallon suosiota myös Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Lisäksi HeKuLan tavoite Euroopan kentille pääsemisestä tukee omia kansainvälistymispyrkimyksiämme", listaa KKG:n osakas Pasi Kainulainen alkavaan yhteistyöhön vaikuttaneita tekijöitä. "Uskon, että tämän tyyppinen urheiluyhteistyö toimii näkyvyytensä ja suosionsa vuoksi hyvänä välineenä yritysprofiilimme nostamiselle", toteaa Kainulainen edelleen.

  Jatkossa KKG saa logonsa paraatipaikalle HeKuLan pelipaidan rinnukseen ja tulee käyttämään muun muassa HeKuLan pelaajia ja johtoa eri markkinointitilaisuuksissaan sekä järjestämään asiakastilaisuuksia HeKuLan pelien yhteydessä.
Kukkaislapset jatkoivat hyviä otteitaan
  18.6. Tali
  Loistavassa säässä pelattu 6. divisioonan ottelu A Pultit - HeKuLa oli tapahtumarikasta jalkapalloa. Tilanteet vyöryivät molempiin päätyihin ja useita maukkaita erikoistilanteitakin nähtiin.

  Ottelun alku oli Atletico Pulttien hallintaa eikä HeKuLa saanut kontrollia palloon paria vastahyökkäystä lukuunottamatta. Kukkaislapset meinivät kuitenkin johtoon ottelun 13. minuutilla. Ari Eerola sai pallon ja syötti sen Sami Tuomiselle. Tuominen laukaisi yllättävästi noin 30 metristä kohti maalia ja pallo kaarsi kauniisti yli A Pulttien maalivahdin.

  HeKuLa sai johto-osuman jälkeen hyvän otteen pelistä ja alkoikin hallita pelitapahtumia. Vain seitsemän minuuttia edellisestä osumasta Jukka Hallikainen vapautti kärkeen siirtyneen Karri Kiviojan läpiajoon. Tuulen nopea syöksy kohti maalia ja kaunis siirto ohi maalivahdin. Tilanne 0 - 2 HeKuLalle.

  A Pulltien kavennusmaali syntyi aivan ensimmäisen jakson lopussa maalinedustilanteesta. Mats Frimanin torjuttua pallon eteensä, paikalle ehti A Pulttien hyökkääjä, joka siirsi pallon verkon perukoille. Tapahtumasta voi hyvällä omallatunnolla syyttää myös kenttämestaria, joka oli jättänyt maalin eteen huomattavan suuren vesiesteen.

  Ottelun toinen puolisko tarjosi tukun loistavia tilanteita kummallekin joukkueelle. Maalit jäivät tällä kertaa kuitenkin tekemättä ja HeKuLa vei pisteet luvuin 1 - 2.

  HeKuLan puolustus pelasi jälleen loisto-ottelun. Myös hyökkäyspäässä ja keskikentällä nähtiin lukuisia hienoja suorituksia. HeKuLan valttina onkin kuluvalla kaudella materiaalin leveys.

  Ottelun parhaaksi ja "Man of the Match" -tittelin arvoiseksi valittiin Karri Kivioja. Topparin paikalta hyökkäyksen kärjeksi siirtynyt Kivioja taisteli kuin leijona. Palkintoraati lämpeni erityisesti miehen uhrautuvalle pelityylille, joka kerta toisensa jälkeen aiheutti paniikkia vastustajan puolustukselle. Myös voittomaalin viimeistely huomioitiin raadissa.
HeKuLa palkitsee otteluiden parhaat
  18.6.
  Helsingin Kukkaislapset aloittivat "Man of the Match" -perinteen. Kuluvalta kaudelta alkaen yhdistyksen hallitus palkitsee jokaisen ottelun parhaan pelaajan. Kauden lopuksi eniten "Man of the Match" -ääniä saanut mies palkitaan ruhtinaallisella tavarapalkinnolla.

  HeKuLan "Man of the Match" -tittelin ovat tähän mennessä saaneet seuraavat pelaajat (suluissa ottelun vastustaja):

  Mats Friman (Kiffen/3)
  Jarno Laurikainen (FC Wartti)
  Sami Tuominen (Dal)
  Jarkko Hallikainen (FC Härät)
  Tapani Tenhiälä (Zyklon/2)
  Mats Friman (HakPa)
HeKuLa haki pisteet kauden parhaalla pelillään
  15.6. Sahara
  Helsingin Kukkaislasten esitys perjantain myöhäisottelussa oli vailla vertaa. Vastaan asettunut Hakaniemen Palloilijat oli täysin aseeton HeKuLan pyörityksessä. Loppulukemat 0 - 2 kertovat kuitenkin vain osan totuutta.

  Ottelun alkuasetelmat olivat herkulliset. HakPa oli kaksi pistettä HeKuLaa edellä sarjataulukossa ja kantoikin hienoista ennakkosuosikin viittaa yllään. HeKuLa ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, vaan aloitti heti alkuvihellyksestä lähtien pelin hallinnan. Ottelun ensimmäinen vaaratilanne nähtiinkin jo viiden peliminuutin jälkeen Jarkko Hallikaisen lauottua yli vastustajan maalikehikon.

  Ottelun ensimmäisellä puoliskolla HeKuLan hyökkäykset vyöryivät tasaiseen tahtiin kohti HakPan maalia. Pallo kulki mallikkaasti mieheltä toiselle, mutta maali jäi tekemättä.

  Aivan jakson lopulla HakPa pääsi yrittämään keskeltä johto-osumaa. Varmasti pelannut Jukka Hämäläinen onnistui kuitenkin pelaamaan vastustajan ulos tilanteesta puhtaalla olkapäätaklauksella. Ottelun tuomari näki tilanteessa virheen ja tuomitsi täysin käsittämättömästi pallon pilkulle. Torikokouksen jälkeen estradi oli Mats Frimanin. Loistava torjunta alakulmasta ja peli jatkui maalittomana.

  Toisella jaksolla HeKuLa jatkoi hyvää peliään. Tero Hämäläinen siirrettiin hyökkäykseen ja Jarkko Hallikainen keskikentälle. Taktinen muutos herätti osaltaan joukkuetta ja tulostakin alkoi tulla. Hämäläisen ja Tomi Lehtisen rohkeat kuljetukset avasivat HakPan puolustusta ja tilaa löytyi hyvin myös keskikentän toiselle allolle.

  Ottelun avausmaali syntyi vasta 45 minuutilla, kun Mika Petäjä syötti rangaistusalueen sisällä Jarkko Hallikaiselle. Hallikainen täräytti pallon ohi vastustajan maalivahdin ja HeKuLa siirtyi ansaittuun johtoon. Osuma vapautti vierasjoukkueen pelin eikä mennyt aikaakaan, kun tilanne oli jo 0 - 2. Tero Hämäläinen antoi loistavan kulmapotkun maalille. Pallo kiersi näyttävästi yli puolustuksen Martti Ant-Wuoriselle, jolla oli aikaa ottaa pallo haltuunsa ja sijoittaa peliväline maalin takakulmaan.

  HeKuLa haki täydet pisteet HakPalta ja siirtyi lohkonsa kolmanneksi. Seuraava ja samalla viimeinen ottelu ennen kahden kuukauden kesätaukoa on maanantaina klo 18.00 Talissa. Vastaan asettuu A Pultit.
HeKuLan gsm-palvelu avautui
  15.6.
  Helsingin Kukkaislapset aloittivat gsm-palvelun. Seuran jäsenet ja uskolliset kannattajat voivat nyt tilata puhelimeensa HeKuLan virallisen operaattorilogon. Logoja on tällä hetkellä vain kolme kappaletta, mutta seuran edustajat lupasivat täydentää logovalikoimaa pikapuolin. Logot löytyvät nettisivujen gsm-osiosta. Palvelun tarjoaa Sunpoint.net.
HeKuLa taisteli pisteen Zyklon/2:lta
  6.6. Kannelmäki
  HeKuLan ja Zyklon/2:n välinen tapahtumarikas mittelö päättyi tasapeliin 2-2. HeKuLa voi olla tulokseen tyytyväinen pelitapahtumiin nähden Zyklon/2:n hallittua palloa HeKuLaa huomattavasti enemmän ja jouheammin. Vastustajalla oli myös maalitilanteita ja ilman puolustaja Tapani Tenhiälän kahta ilmiömäistä maaliviivapelastusta piste olisi jäänyt saavuttamattomiin.

  Ottelun ensimmäisen maalin laukoi Jari Nieminen hienosti suoraan Ari Eerolan virtuoosimaisesta pystysyötöstä. Jakson henkeäsalpaavimpiin suorituksiin kuului myös Eerolan viuhuva vapaapotku 25 metristä. Hieman paremmalla onnella laukaus olisi uponnut verkkoon vastustamattomasti ja Urheiluruudun kuukauden maalin tittelistä ei olisi ollut epäselvyyttä.

  Näiden tapahtumien jälkeen Zyklon/2 otti pelin hallinnan itselleen ja vyörytti hyökkäyksiä HeKuLan maalille armottomasti. Puolustuskokonaisuus ei ollut aivan täydellisimmillään ja vastustajan paineen alla pallo livahtikin kaksi kertaa lujilla laukauksilla jälleen hyvin pelanneen Mats Frimanin taakse.

  HeKuLan tasoitusmaali syntyi hyökkääjien hienon yhteispelin seurauksena. Jarkko Hallikainen pääsi puskemaan paluupallon verkkoon Jukka Hallikaisen hienon noston ponnahdettua ylärimasta kentän puolelle.

  Hieman myöhemmin Jukka Hallikainen ilmaisi tyytymättömyytensä tuomaritoimintaan niin voimakkaasti ja henkilökohtaiseen sävyyn, että jokainen kolmen kilometrin säteellä ollut ymmärsi punaisen kortin itsestäänselvyydeksi. Myös Martti Ant-Wuorinen protestoi ottelussa vihellyksiä kortin, tosin vain keltaisen, arvoisesti.

  Paikalla ollut erotuomaritarkkailija suosittelikin protestoinnissa jatkossa käytettäväksi Ant-Wuorisen esittämää etuliitettä "voi" Hallikaisen "haista" -sanamuodon sijaan. Tarkkuus näiden prepositioiden käytössä palkitaan useimmiten miellyttävämmällä kortin värillä.

  HeKuLa jatkoi ulosajon jälkeen urhokkaasti taistelua vajaamiehisenä. Vastustaja pyrittiin häkellyttämään rohkealla taktisella siirrolla: keskikenttää nostettiin ajoittain ylöspäin kilpikonnapuolustuksen sijasta. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt kumpaankaan päähän ja peli päättyi 2-2.

  Otteluun katsomostrategistiksi kutsuttu Emma Rautiainen kiteytti pelin annin erinomaisesti: "Vastustajan keskikenttä onnistui erinomaisesti ja he hallitsivatkin palloa HeKuLan keskittyessä nopeisiin vastahyökkäyksiin. Liekö paikalle saapuneen median mukanaan tuoma kuuluisuuden mahdollisuus kiristänyt pelaajien jäntereitä, mutta HeKuLan otteista puuttui sille aiemmista otteluista tuttu varmuus ja irtonaisuus. On kuitenkin suuri ilo huomata, että HeKuLan nykykoostumus pystyy nappaamaan pisteitä hieman omaa tasoaan heikommallakin peliesityksellä." (Karri Kivioja)
Lehtelä sivussa keskiviikon ottelusta
  5.6.
  Joukkueen luottopakki Juha Lehtelä on sivussa keskiviikon ottelusta Zyklon/ 2:sta vastaan. Mies joutui yllättäen leikkauspöydälle vasemman keskisormen murruttua viikonloppuna. Pahimmassa tapauksessa toipuminen kestää useita viikkoja. Joukkueen tiedottaja ei paljastanut vamman syntymiseen johtanutta tapahtumaketjua, mutta huhujen mukaan myös eräs toinen HeKuLan puolustuspelaajista olisi ollut tilanteessa mukana.
Friman kuukauden pelaajaksi
  5.6.
  HeKuLan toukokuun pelaajaksi valittiin joukkueen maalivahti Mats Friman. Ääniä annettiin yhteensä 27 kappaletta, joista Friman keräsi 22 prosenttia. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Ari Eerola ja Jarkko Hallikainen 15 prosentin ääniosuuksillaan.
HeKuLa jäi pisteittä vieraissa
  30.5. Tapuli
  Ennakkokaavailuissa HeKuLan voimakkaasti uusittu avauskokoonpano herätti ansaittua huomiota. Painopistettä oli valmentajan johdolla siirretty etenkin keskikentälle ja tämän muutoksen johdosta yleisö odotti vahvasti hyökkäysvoittoista peliä. HeKuLa ottikin pelin haltuunsa heti ensiminuuteista lähtien. Toistuvat laitoja pitkin viedyt hyökkäykset aiheuttivat päänvaivaa FC Härkien sumppupuolustukselle. Erityisesti Ari Eerolan loistavat harhautukset saivat aikaan huokauksia paikalle kerääntyneen yleisön keskuudessa. Painetta ei kestänyt kuitenkaan koko erää, vaan vastustaja pääsi ennen taukoa vyöryttämään peliä myös HeKuLan puolustuksen riesaksi, maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Maalit jäivät ensimmäisellä puoliajalla tekemättä.

  Toinen puoliaika alkoi HeKuLan kannalta synkissä merkeissä, kun vastustaja sai ensimmäisen vaarallisen paikan maalin edessä. Puolustajan estelyistä huolimatta vastustaja ohitti tarkalla kääntölaukauksella varman ottelun pelanneen maalivahti Mats Frimanin. HeKuLa ei antanut maalin vaikuttaa otteisiinsa, vaan etenkin keskikentälle siirretyn Jarno Laurikaisen johdolla tasoitusta haettiin hellittämättä. FC Härkien vankka puolustus kuitenkin torjui hyökkääjien lähentelyt ja erän viimeisellä kolmanneksella FC Härät onnistuivat vielä toistamiseen toimittamaan pelivälineen maaliin. Loppuvihellyksen myötä kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia. (Jukka Hämäläinen)
HeKuLa vieläkin tappioitta
  23.5. Sahara
  Helsingin Kukkaislasten hienot otteet kutosessa jatkuvat. Jo kolmas tappioton ottelu toi mukanaan ensimäisen pistemenetyksen, kun HeKuLan vieraaksi saapunut Dal onnistui tasoittamaan loppulukemiksi 1-1.

  Erinomaisissa olosuhteissa pelatun ottelun alku oli erittäin tarkkaa. Kummallakaan joukkueella ei varsinaisia maalipaikkoja juuri ollut, vaikka HeKuLan kärkipelaajat hätyyttelivätkin Dalin puolustusta kerta toisensa jälkeen. Dal pelasi erittäin varmasti ja rauhallisesti osoittaen samalla miksi he ovat lohkonsa ainoa joukkue, joka ei ollut vielä päästänyt yhtään osumaa omiinsa. Ensimmäinen puolisko päättyikin lukemiin 0-0.

  Toisella jaksolla HeKuLa ryhdistäytyi. Puolustuksen toimiessa moitteettomasti oli HeKuLa pakotettu siirtämään painopistettä keskikentälle. Taktisen muutoksen myötä Jukka Hallikainen jäi kärkkymään yksin läpiajoja toisen kärkipelaajan laskeuduttua hieman alemmas keskikentän avuksi.

  Ottelun 40. minuutilla vasta toisen ottelunsa hyökkääjänä pelannut Mika Petäjä otti pallon korkealta haltuunsa. Muutaman metrin kuljetuksen jälkeen mies syötti ovelasti taaksepäin Jarkko Hallikaiselle, joka parin harhautuksen jälkeen ampui tulisesti kohti Dalin maalia. Puolustuksen läpi sujahtanut pallo yllätti Dalin hyvin pelanneen maalivahdin ja HeKuLa siirtyi 1-0 johtoon.

  Osuman jälkeen HeKuLan peli vapautui. Tilanteita luotiin toistuvasti, mutta tärkein eli maali jäi tekemättä. Noin kymmenen minuuttia HeKuLan osumasta Dal keskitti pallon Kukkaislasten maalille. Hyypiän lailla pelannut topparimme Karri Kivioja osoitti jälleen pääpelitaitonsa ja puski pallon väljemmille vesille. Ottelun tuomari oli kuitenkin näkevinään tilanteessa virheen ja vei kylmän rauhallisesti pallon pikulle. Dalin mies harhautti Mats Frimanin ja tilanne oli tasan 1-1.

  Ottelun loppu oli täysin HeKuLan hallintaa. Alun epävarmuus oli kadonnut ja hyökkäykset vyöryivät tasaiseen tahtiin Dalin maalille. Tuomarin vihellys katkaisi kuitenkin HeKuLan nousun ja hyvin taistelleen joukkueen oli tyytyminen pistejakoon.
HeKuLa jatkaa voittokulkuaan
  17.5. Lauttasaari
  HeKuLa on aloittanut sarjanousun jälkeisen kauden VI-divisioonassa upeasti. Torstaina joukkueen jalkoihin jäi Lauttasaaren Urheilupuiston hiekalla FC Wartti 3-0 lukemin.

  Ottelu oli alusta asti HeKuLan hienoista hallintaa, vaikka aivan alussa ei todella vaarallisia tilanteita saatu luotua vastustajan maalille. Tosin erotuomarivirheen takia menetettiin Jukka Hallikaisen läpiajo Jarkko Hallikaisen puskusyötöstä. Ottelun vanhettua kymmenisen minuuttia Tuomo Tervonen nousi vaarallisesti oikealta laidalta kohden kulmalippua. Tervonen jätti pallon upealla kantapääsyötöllä Jukka Hallikaiselle, joka tavoitteli maalille rynnännyttä veljeään. Jarkon häiritessä Wartin maalivahtia, ei tämä pystynyt kunnon torjuntaan, vaan pallo ajautui vasemmalta tilanteeseen tulleelle Martti Ant-Wuoriselle. Ant-Wuorisella oli aikaa ottaa pallo haltuunsa, jonka jälkeen hän sijoitti nahkakuulan tarkasti oikeaan alakulmaan.

  Maali vapautti selvästi HeKuLan peliä ja toista maalia ei tarvinnutkaan kauaa odottaa. Ari Eerolan tarkka kulmapotku oikealta puolelta takatolpalle, jossa Jarno Laurikainen näytti jälleen kerran pääpelaajan kykynsä ja puski pallon korkealta ja voimalla maaliverkon perille. Wartin ainokaisen tilanteen ensimmäisellä jaksolla Mats Friman hoiteli torjumalla vedon yläriman kautta yli, eikä seuranneesta kulmasta aiheutunut HeKuLalle enempää ongelmia. HeKuLa olikin lähempänä lisätä johtoaan vielä ennen taukoa, kun Jari Nieminen nousi näyttävästi keskeltä ohittaen neljä Wartin pelaajaa. Nieminen laukoi terävästi, tällä kertaa kuitenkin ilman tulosta.

  Tauon jälkeen HekuLan ote hieman herpaantui, mutta vastustajasta ei ollut silti ottelun kääntäjäksi. Viimeisen niitin Wartin arkkuun ampui Mika Petäjä. Petäjä seurasi tarkasti Ari Eerolan lujan laukauksen, jota vastustajan maalivahti ei tälläkään kerralla pystynyt "liimaamaan", vaan torjui sen tolppaan, josta kimmonneen pallon Petäjä toimitti varmasti verkon perukoille. Näin Petäjä myös avasi maalitilinsä HeKuLan paidassa. Mies pelasi muutenkin ennakkoluulottomasti aiheuttaen muitakin vaaratilanteita Wartin maalille syötöillään.

  Loppua kohden tunteet alkoivat myös kuumeta, vastustajan huomattua kyvyttömyytensä. Sami Tuomista otettiin rumasti takaapäin, mutta tuomari sovelsi kummallisesti hyötynäkökohtaa miehen ollessa kyykyssä pallon päällä. Vain hetkeä myöhemmin HeKuLan jälleen erehtymättömästi pelannut laitapakki Tapani Tenhiälä sai varoituksen huomattavasti lievemmän näköisestä tilanteesta. Varman puolustuspelinsä lisäksi Tenhiälä esitti varsinkin toisella jaksolla hyviä nousuja laitaansa pitkin, palloja ei vain saatu pelattua miehelle. Mats Friman piti maalillaan hienosti nollan, vaikka toisella jaksolla Warttikin sai aikaiseksi enemmänkin maalia kohti suuntautuneita laukauksia. Friman liimasi kuitenkin kaikki vedot vuorenvarmasti syliinsä.

  HekuLan puolustus toimi jälleen hyvin; varmistus pelasi, eikä varsinaisia vaaratilanteita päässyt omalle maalille syntymään. Ainoat ongelmat aiheutuivat varsinkin ensijaksolla ja toisen jakson alkupuoliskolla kommunikaation puutteesta. Pelaajille ei ollut selvää kuka mihinkin tilanteeseen menee ja kuka varmistaa, josta seurasi, että tilanteeseen meni useampi tai ei ketään. Silti puolustuksen kovuus oli sitä luokkaa, ettei vastustajalla ollut tosiasiallisia mahdollisuuksia sitä ohittaa. Kovuuttahan ja pääpelitaitoa miehiltä Hämäläinen, Kivioja, Laurikainen, Rautiainen, Salotuomi ja Tenhiälä löytyy.

  Keskikentän kaikki kaikessa oli jälleen Sami Tuominen, joka uurasti koko kentän alueella tehden rajusti likaista työtä joukkueen eteen. Tuomisen panos antaa Eerolalle mahdollisuuden vapaammin luoda HeKuLan peliä, jota Eerola hyvällä menestyksellä tekikin (toisen maalin syöttö ja kolmanteen maaliin johtaneessa tilanteessa vahvasti mukana). Eerolalla on kyky nähdä vapaat kanssapelaajansa ja toimittaa näille pallo, ja samalla levittää peliä. Muutenkin keskikentän peli oli mukavaa katseltavaa, keskikentän pyrkiessä jo kauden tässä vaiheessa pelaavaan jalkapalloon. Vielä kun palloa pystyttäisiin pelaamaan enemmän maassa, olisi tulos mahdollisesti vielä murskaavampaa. Hallikaisen veljekset jäivät illan ottelussa tällä kertaa maaleitta, mutta työmäärä kokonaisvaltaisen joukkuepuolustuksen eteen oli upea. Jukaltahan tällaista likaista työtä ei ole totuttu näin paljoa näkemään.

  Koko joukkueen esitys oli kerrassaan mainio ja onnistujia oli joka mies. Tämä joukkueen tasaisuus tuleekin olemaan HeKuLan ase, jolla se tulee ottamaan vielä monta pistettä tavoitellessaan sarjanousua V-divisioonaan. (Martti Ant-Wuorinen)
HeKuLa heti sarjakärkeen
  9.5. Sahara
  Helsingin Kukkaislasten ensimmäinen ottelu kutosessa sujui tyylikkäästi. Vastaan asettunut Kiffen/ 3 kaatui luvuin 2 - 1 ja HeKuLa siirtyi lohkon johtopaikalle.

  Ottelu eteni alusta alkaen HeKuLan hallinnassa. Maalitilanteita luotiin vastustajan päädyssä kerta toisensa jälkeen, mutta täysosuma jäi saavuttamatta. Ensimmäinen maali nähtiin vasta ottelun 17 peliminuutilla, kun Martti Ant-Wuorinen oivalsi hienosti Jukka Hallikaisen läpijuoksun. Millimetrin tarkka syöttö suoraan Hallikaisen jalkaan ja pallo hallitusti ohi vastustajan maalivahdin. HeKuLa johtoon 1 - 0.

  Kiffen/ 3 sai ottelun ensimmäisellä jaksolla ainoastaan yhden vaarallisen maalipaikan, jonka he käyttivätkin hyväkseen. Tasoitus syntyi aivan jakson lopulla ja tauolle siirryttiin tilanteessa 1 - 1.

  Toisella puoliskolla nähtiin taistelutahtoinen HeKuLa eikä mennyt aikaakaan, kun Hallikainen viimeisteli toisen osumansa. Tilanne käynnistyi Tero Salotuomen oivallisesta noin 40 metrin syötöstä ja Hallikainen oli taas läpiajossa.

  Kiffen/ 3 aloitti takaa-ajonsa välittömästi 2 -1 osuman jälkeen. Lähimmäksi tasoitusta Kiffen pääsi ottelun 53. minuutilla, kun alusta alkaen linjattomasti viheltänyt tuomari vihelsi Kiffenille rangaistuspotkun. Vastustaja ampuikin tulisesti kohti vasenta alakulmaa, mutta eteen ilmestyi loistavasti pelannut maalivahti Mats Friman ja koppasi pallon syliinsä. Ottelun loppuminuuteilla HeKuLalla oli useita mahdollisuuksia kaunistella maalieroaan, mutta paikat tuhlattiin järjestäen.

  "Hieno voitto, vaikka vastustaja ei ollutkaan lohkon parhaimpia", kommentoi ottelua joukkueen johtoporras. "Tästä jatketaan täysillä eteenpäin!"
Niemisestä huhtikuun pelaaja
  7.5.
  Helsingin Kukkaislasten keskikenttäpelaaja Jari Nieminen vakuutti otteillaan HeKuLa-websiten vierailijat ja lähes kolmannes (27%) annetuista äänistä suuntautui Niemiselle. Toiseksi tiukassa taistossa tuli laitapakki Tapani Tenhiälä 18 prosentin ääniosuudellaan.

  Nettisivujen kävijöiltä tiedusteltiin myös kuinka monta maalia viime kauden maalitykki Jukka Hallikainen tekisi kaudella 2001. Tulos oli odotettu sillä Hallikaiselle ennustettiin 16-20 maalia (21% annetuista äänistä). Äänestäjistä 18 prosenttia kannatti vaihtoehtoa 11-15 ja 14 prosenttia antoi äänensä vaihtoehdolle 41-45!
PH-99:n loppukiri liikaa HeKuLalle
  4.5. Käpylä
  HeKuLa kohtasi jo toistamiseen kahden viikon sisällä kuutosen PH - 99:n. Pallo Hukassa -99 oli tälläkin kerralla parempi luvuin 2 - 1.

  Perjantai-illan myöhäisottelu alkoi tasaisesti ja peli aaltoili puolelta toiselle. Ensimmäinen varsinainen maalipaikka siunaantui HeKuLalle, kun Ari Eerola vapautti Jarkko Hallikaisen läpiajoon. Hallikainen tuhlasi tilanteen nostamalla pallon yli vastaantulevan maalivahdin ja samalla ohi maalikehikon.

  Ottelun avausmaalin teki taasen PH-99. HeKuLan puolustuksen purkupallon epäonnistuttua, pallo kimposi hieman onnekkaasti PH-99:n hyökkääjälle, joka sivalsi vastuttamattomasti pallon oikeaan alakulmaan.

  Ottelu jatkui tasaisena ja kummallakin joukkueella oli hyviä maalipaikkoja. PH-99:n yritykset torjui hyvin pelannut Mats Friman ja HeKuLa tuhri paikkansa ohilaukauksiin.

  Ottelun toisella puoliajalla HeKuLa ryhdistäytyi. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen Sami Tuominen tasoitti ottelun laukaisemalla noin 25 metristä vasurillaan pallon yli vastustajan maalivahdin.

  Ottelun ratkaisu tuli aivan viimeisillä minuuteilla PH-99:n saadessa kyseenalaisen kulmapotkun. Pallo annettiin taidokkaasti HeKuLan rangaistusalueelle, josta vastustaja pääsi puskemaan voittolukemiksi 2 - 1.

  Tappiosta huolimatta HeKuLan johto oli tyytyväinen omiensa esitykseen. "Saimme kasaan vain 11 miestä. Lisäksi kokeilimme useita pelaajiamme heille ehkä vieraissa rooleissa ja pari kaveria tulivat suoraan sairaslomalta kentälle. Olosuhteisiin nähden pelasimme hyvin ja uskomme, että kauden avauksessa ensi viikolla tulette näkemään todellisen HeKuLan", totesi HeKuLan kapteeni ottelun jälkeisessä tiedostustilaisuudessa. Joukkueenjohtaja totesi lisäksi olevansa erittäin tyytyväinen keskikentän laitoihin, Tuomo Tervoseen ja Tero Hämäläiseen.
Juntunen pitkälle sairaslomalle
  27.4.
  HeKuLan eilisessä harjoitusottelussa loukkaantunut Risto Juntunen joutui pitkälle sairaslomalle. Joukkueen lääkäri totesi miehen oikean jalan nilkasta murtuneen muutaman luun ja joutui kipsaamaan nilkan. Juntunen on sivussa näillä näkymin ainakin seuraavat seisemän viikkoa. Tapahtuma on suuri takaisku hyvässä vireessä olevalle joukkueelle. Kukkaislasten johto kuitenkin uskoo, että ensi viikolla pelikentille palaava Sami Tuominen paikkaisi keskikentälle syntyneen aukon.
HeKuLa sekoitti Tico-Ticon rytmit
  26.4. Käpylä
  HeKuLa otti harjoituspelin ohjat käsiinsä heti alkuvihellyksestä, eikä vastassa ollut Tico-Tico kyennyt kyseenalaistamaan vääjämätöntä lopputulosta missään vaiheessa. Ottelun ensimmäisillä minuuteilla Jarkko Hallikainen sai oivan keskityksen laidalta täydelliseen avopaikkaan, mutta onnistui puskemaan yli maalin. HeKuLan valmennusjohto kiinnittäneekin jo seuraavissa harjoituksissa huomiota pääpelitekniikkaan.

  Ensimmäinen maali syntyi Tero Hämäläisen kengänkärjestä. "Ekki" arvioi kentän pinnan salat upeasti ja ehti puolustajien hämmästykseksi laukomaan oman syöttönsä tolppien väliin. Toinen maali olikin sitten aiemmasta tilanteestaan sisuuntunutta Jarkko Hallikaista tutuimmillaan: voimakas murtautuminen läpi vastustajan puolustuslinjan ja kaunis laukaus läpiajosta verkon perukoille. Pian tämän jälkeen Jarkko Hallikainen sinetöi vielä taukotuloksen 3-0 todellisella taistelumaalilla vastustajan puolustuksen ja maalivahdin puristuksessa.

  Toisella puoliajalla HeKuLan nälkä ehkä odotetustikin hieman höltyi. Champions Leaguesta tutut ball possession -mittarit näyttivät HeKuLalle edelleenkin n. 85 %:a, mutta otteita leimasi selkeässä johtoasemassa lievä tehottomuus ja pikkunäppäryys. Jakson eittämätön huippuhetki oli Tomi Lehtisen uljas puskumaali suoraan Jukka Hallikaisen kulmapotkusta.

  HeKuLan puolustus oli totuttuun tapaan piinkova. Topparit olivat löytäneet tehtävänjaollisen viisasten kiven: Tero Salotuomi otti miestä ja Jukka Hämäläinen pallon. Kuvio onnistui poikkeuksetta ja vastustaja oli tämän elävän muurin edessä aseeton. Myös puolustuksen laidoilla Tapani Tenhiälä ja Tomi Hämäläinen tekivät erinomaista työtä molempiin suuntiin. Maalivahti Mats Friman ilahdutti sankoin joukoin paikalle ilmaantuneita kannattajia nollapelinsä lisäksi auringontarkoilla avauksillaan ja voimakkailla ulostuloillaan.

  Erittäin valitettavaa jobinpostiakin ottelusta kantautui: sekä Risto Juntunen että Tomi Hämäläinen joutuivat jättämään pelin sen viime minuuteilla nilkkavammojen siivittäminä. Joukkueenjohto tiedottaa vammojen vakavuusasteesta myöhemmin. Vedonlyöjien kannattaa kuitenkin noteerata tulevalla kaudella HeKuLan materiaalin huomattava leveys. Sairaslistan pituudesta huolimatta jokaiselle pelipaikalle löytyi nytkin arvoisensa pelimies. (Karri Kivioja)
HeKuLa askeleen PH-99:ää jäljessä (1-2)
  22.4. Käpylä
  HeKula kohtasi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan 6. divarin PH-99:n. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen keväällä kaksi vuotta aikaisemmin oli päättynyt tasan 4-4.

  Ottelun alku oli räväkkä. Kolmannella peliminuutilla PH-99 meni 0-1 johtoon Hekulan puolustuksen jäädessä nopeiden vastustajien jalkoihin. Hekulan miehet eivät kuitenkaan takaiskusta hätkähtäneet, vaan vain kaksi minuuttia myöhemmin keskikentällä ensimmäisen jakson uurastanut Jarkko Hallikainen laukoi 25 metristä vastustamattomasti ylänurkkaan.

  Toinen jakso oli tasaista pelailua. PH-99 puhkoi kolmen hyökkääjän voimalla Hekulan puolustustusta, mutta maalissa jälleen mainiosti pelannut Mats Friman torjui pahimmat hyökkäykset. PH-99:n voittomaali oli komeaa katseltavaa. Keskitys kulmalipun tuntumasta kierteisenä Hekulan maalille. Sinne kärppänä sännännyt (Hekulankin hankintalistalla vieraillut) Mikko "Pulu" Pulkkinen puski pallon maaliin. Pelin lopussa Hekulan pelaajat terästäytyivät ja järjestivät tukun vaarallisia tilanteita PH-99:n maalille. Palloa ei kuitenkaan tällä kertaa saatu toimitettua enää toistamiseen vastustajan maaliin.

  Ottelu ratkesi ennen kaikkea Hekulan passiiviseen ja ehkä hieman haluttomaankin pallottomana pelaamiseen. Ilopilkkuina joukkueesta erottuivat puolustuksessa hienosti taistellut Tapani Tenhiälä sekä keskikentällä pallottomanakin uurastanut Jari Nieminen. (Sami Tuominen)
Maaliskuun pelaaja valittu
  19.4.
  Helsingin Kukkaislasten verkkosivujen kävijät valitsivat taas kuukauden pelaajan. Äänestys oli äärimmäisen tiukka ja palkinto jouduttiin jakamaan kahden pelaajan kesken. Maaliskuun pelaajaksi valittiin siis Jukka Hallikainen ja Jari Nieminen. Molemmat saivat 22 prosenttia annetuista äänistä. Kolmanneksi tiukassa taistossa tuli Jarkko Hallikainen (13%) ja neljänneksi kauden tulokas RIsto Juntunen (9%). Ääniä annettiin yhteensä 46 kappaletta.
Hallikainen loukkaantui
  19.4.
  HeKuLan viimekauden maalitykki Jukka Hallikainen loukkaantui joukkueen eilisissä harjoituksissa. Hallikaisen oikeasta jalasta vahingoittui kaksi varvasta, kun Risto Juntunen taklasi miestä kesken laukaisutilanteen. Ilmeisesti varpaat eivät ole murtuneet, mutta parin viikon pakkolepo on Hallikaisella edessä. Näin myös kevään harjoituspelit jäävät mieheltä väliin. Tapaus oli myös oiva osoitus joukkueen taistelutahdosta ja luunkovasta puolustuksesta.

  Loukkantumisten vaivaamasta joukkueesta on vihdoin havaittavissa myös toipumisen merkkejä. Martti Ant-Wuorinen palasi pelikentille eilen ja joukkueen lääkäri lupaili myös Sami Tuomisen ja Karri Kiviojan olevan pelikunnossa kauden avauksessa toukokuun 9. päivä.
Otteluohjelma selvillä
  17.4.
  Suomen Palloliiton Helsingin piiri julkaisi tänään kauden 2001 alustavan otteluohjelman. Sarja käynnistyy 7.5. ja jatkuu aina lokakuun alkuun asti. HeKuLa aloittaa kautensa kotiottelulla Kiffen/ 3:a vastaan keskiviikkona 9. toukokuuta kello 18.15. Liput Saharassa pelattavaan otteluun tulevat myyntiin heti, kun Palloliitto vahvistaa otteluohjelman. Jalkapallokaudesta on tulossa Kukkaislapsille ennätysmäisen pitkä, sillä runkosarjan viimeinen ottelu pelataan vasta 26. päivä syyskuuta.
Harjoitusvastustajat julkaistiin
  9.4.
  Helsingin Kukkaislapset pelaavat kauden 2001 harjoitusottelunsa PH-99 ja FC Boca Seniorsia vastaan. Otteluiden ajankohdaksi sovittiin sunnuntai 22.4. klo 19.00 (PH-99) ja torstai 26.4. klo 19.00 (FC Boca Seniors). Molemmat ottelut pelataan Käpylän H2:lla.
Loukkaantumiset vaivaavat HeKuLaa
  4.4.
  Kauden avauksen lähestyessä, on HeKuLaa kohdannut odottamattomia ongelmia. Joukkueen runkopelaajista ainakin Martti Ant-Wuorinen ja Sami Tuominen ovat sivussa muutaman viikon loukkaantumistensa takia.

  Ant-Wuorinen loukkasi selkänsä salibandyottelussa viime viikonloppuna. Vaiva ei ole vakava, mutta estää miehen osallistumisen harjoituksiin ja harjoitusotteluihin huhtikuun aikana.

  Keskikentän työkone Sami Tuominen puolestaan loukkasi jalkansa Suomen Cupin ottelussa Atlantis II:ta vastaan. Tuomisen varvas murtui ja kuukauden sairasloma on tosiasia. Mies taisteli ottelun loppuun asti ja kävi lääkärin tarkastuksessa vasta viime viikolla. Joukkueen lääkäri katsoi parhaaksi määrätä Tuominen sairaslomalle, jotta mies olisi pelikunnossa kauden ensimmäisessä ottelussa.

  Myös usealla muulla HeKuLan pelaajalla on pienempiä vammoja, jotka haittaavat täysipainoista osallistumista viimeisteleviin harjoituksiin. Treeneissä onkin viimeaikoina ollut poikkeuksellisen paljon tilaa.
Lehtelästä HeKuLan komein
  26.3.
  HeKuLan webbisivujen käyttäjät valitsivat seuran komeimman miehen. Voittajaksi selviytyi laitapakin paikkaa hoitava Juha Lehtelä täysin ylivoimaisella äänten enemmistöllä. Lehtelä kahmi peräti 49 prosenttia annetuista äänistä. Ensimmäisen perintöprinssin tittelin sai huikealla loppukirillään Jari Nieminen (6%). Kolmannen sijan jakavat Tero Salotuomi ja Sami Tuominen viiden prosentin ääniosuuksillaan. Ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 97 kappaletta.

  Seuraavien viikkojen aikana HeKuLa tiedustelee kannattajiltaan "Maaliskuun pelaajaa". Myös kauden futsalpelaajan äänestys on vielä käynnissä.
HeKuLalle tappio
  24.3. Lassila
  Helsingin Kukkaislasten tie Suomen Cupissa päättyi, kun Atlantis II voitti HeKuLan kotonaan luvuin 2-1.

  Ottelun alku sujui HeKuLan hallinnassa. Palloa siirreltiin näyttävästi mieheltä toiselle ja muutama vaarallinen tilannekin nähtiin. Lähimmäksi maalia pääsi Jukka Hallikainen, joka täräytti vapaapotkusta ylärimaan. Ottelun ensimmäinen maali syntyi Atlantiksen kulmapotkun jäkitilanteesta. Atlantis antoi kulman lyhyenä ja pääsi yllättämään HeKuLan puolustuksen maalin etukulmalta.

  Ottelun toinen puolisko alkoi sekin Kukkaislasten painostuksessa. Vain muutama minuutti aloitusvihellyksestä ja Atlantiksen maalivahti sai huomata pelipallon olevan selkänsä takana. Maali syntyi, kun Ari Eerola antoi vapauttavan poikittaissyötön Jarkko Hallikaiselle. Hallikainen laukoi suoraan syötöstä ja pääsi tuikkaamaan maalivahdista kimmonneen pallon verkon perukoille.

  Atlantiksen toinen maali syntyi vapaapotkusta ottelun 70. minuutilla. Keskitykseksi tarkoitettu potku painui kovan tuulen avustuksella maalin takanurkkaan. HeKuLa taisteli ottelun loppuun asti, mutta maali jäi tekemättä. Näin Atlantis II siirtyi Suomen Cupin ensimmäiselle kierrokselle.
Avauskokoonpanossa ei suuria yllätyksiä
  22.3.
  Helsingin Kukkaislapset lähtevät taistelemaan jatkopaikasta Suomen Cupin ensimmäiselle kierrokselle. Joukkueen johto julkaisi tänään avauskokoonpanon ja taktiikan lauantain peliin.

  Maalissa aloittaa odotetusti Mats Friman. Puolustuksen muodostaa liberona pelaava Jarno Laurikainen edessään Jukka Hämäläinen, Karri Kivioja, Martti Ant-Wuorinen ja Tapani Tenhiälä. Keskikentällä pelaavat Risto Juntunen, Sami Tuominen, Ari Eerola ja Jarkko Hallikainen. Hyökkäyksessä aloittaa Jukka Hallikainen.

  Vaihtomiehinä Kukkaislapsilla on Jari Nieminen, Tuomo Tervonen, Tuomo Rautiainen, Mika Petäjä ja Tero Hämäläinen. Ottelutaktiikka julkaistiin vain joukkueen sisäisesti. HeKuLan aikaisemmista esiintymisistä voidaan kuitenkin päätellä, että viihdyttävää ja luovaa jalkapalloa on varmasti luvassa.
Salotuomi sivussa Cupin avauksesta
  22.3.
  HeKuLan johdolle tuli uusia ongelmia, kun joukkueen runkoon kuuluva Tero Salotuomi ilmoitti olevansa sivussa lauantain ottelusta. Miestä koko viikon vaivannut sitkeä kuume ei ota hellitäkseen ja joukkueen lääkäri joutui kieltämään Salotuomen pelaamisen. Sairasloma jatkunee ensi viikon puolelle, mutta asia selviää vasta huomenna tehtävissä lisätutkimuksissa.
Suomen Cup alkaa lauantaina
  16.3.
  Helsingin Kukkaislapsien ensimmäinen ottelu Suomen Cupissa on lauantaina 24.3.2001 kello 14.00. Ottelu pelataan Helsingissä, Lassilan hiekkakentällä ja vastaan asettuu Atlantis II. Alustavien ja vielä vahvistamattomien tietojen perusteella Atlantiksen runko koostuu 5-divisioonan miehistä. HeKuLa lähteekin taistelemaan Suomen edustuksesta Eurokentille erinomaisista asemista. Joukkue on hyvässä kunnossa ja henkinen valmennuskin on onnistunut yli odotusten.
HeKuLa aloitti ulkokauden
  15.3. Töölö
  Suomen Cupin innoittama HeKuLan jalkapallojoukkue siirtyi ulkokentille. Kauden ensimmäiset ulkoharjoitukset pidettiin koleassa säässä Töölön pallokentällä. Harjoitukset sujuivat yllätyksittä, vaikka usean kuukauden pelaamattomuus näkyikin lähes jokaisen otteissa. Jo perinteeksi muodostuneen laukaisukilpailun voitti tällä kertaa Sami Tuominen. Palkinnoksi Tuominen saa muhkean olutpalkinnon ja se toimitetaan hänelle sunnuntaina.
Atlantis II kohtaa HeKuLan
  12.3.
  HeKuLan ensimmäinen vastustaja Suomen Cupissa on kolmosdivisioonan keskikastiin kuuluva Atlantis II. Ottelu pelataan 15.3. - 25.3. välisenä aikana Atlantiksen kotiotteluna. Asiasta lisää, kun seurojen johtohenkilöt pääsevät yhteisymmärrykseen ottelun yksityiskohdista.
HeKuLalle uusi maalivahti
  5.3.
  Kukkaislasten ahkera toiminta kevään pelaajamarkkinoilla toi jälleen tulosta, kun joukkueeseen palkattiin maalivahti. Veräjänvartijan pestiä hoitaa tulevalla kaudella Mats Friman, jonka ensiesiintyminen HeKuLan maalissa oli jo vuonna 1999. Kannuksensa mies on ansainnut käsipallossa, mutta parin vuoden takaiset näytöt jalkapallokentiltä riittivät vakuuttamaan Kukkaislasten johtoportaan. Näin HeKuLan jalkapallojoukkue kaudelle 2001 on saanut lopullisen muotonsa.
HeKuLalle neljä uutta pelaajaa
  4.3.
  Helsingin Kukkaislapset ry. solmi tänään neljä uutta pelaajasopimusta. Kauden 2001 joukkue sai riveihinsä todellisia pelimiehiä, kun Risto Juntunen, Tapani Tenhiälä, Tuomo Tervonen ja taiteilijanimellä "Riku" esiintyvä mies liittyivät Kukkaislasten riveihin. Joukkueen johto on erittäin tyytyväinen uusiin hankintoihinsa ja uskoo, että nousupaikka vitoseen on jo sinettiä vaille valmis. Myös Suomen Cupista on lupa odottaa menestystä. Kevään siirtomarkkinoilta haetaankin enää yhtä maalivahtia.
Kutoseen muutoksia
  2.3.
  Palloliitto on tehnyt muutoksia kauden 2001 lohkoihin. Kutosen lohkosta kolme on poistunut Pelipeikot ja tilalle ovat tulleet Dal ja Trikiinit. Näin kolmanteenkin lohkoon saatiin lopulta 16 joukkuetta. Myös muissa lohkoissa on tapahtunut muutoksia.
HeKuLa Suomen Cupiin
  2.3.
  Helsingin Kukkaislapset osallistuvat Suomen Cupiin kuluvana vuonna. Tavoitteet ovat korkealla ja joukkue lähteekin haastamaan niin sanottuja suuria. Ottelut alkavat jo 15.3, jolloin karsitaan pääsystä Cupin ensimmäiselle kierrokselle. Avausvastustaja ei ole vielä tiedossa, mutta Palloliitto on luvannut ilmoittaa alustavan otteluohjelman mahdollisuuksien mukaan jo ensi viikolla. Asiasta lisää myöhemmin.
Helmikuun pelaaja valittiin
  1.3.
  HeKuLan webbisaitin kävijät äänestivät helmikuun pelaajan. Voittajiksi tiukassa kilpailussa nousivat Martti Ant-Wuorinen ja Jarkko Hallikainen, jotka saivat yhteensä 44 prosenttia annetuista äänistä. Kolmanneksi nousi lopulta Jukka Hallikainen 17 prosentin ääniosuudellaan. HeKuLa tulee jatkamaan ja mahdollisuuksien mukaan myös laajentamaan interaktiivisuutta nettisivuillaan. Uusi kysymys julkaistaankin piakkoin.
Karri Kivioja 1000:s kävijä HeKuLa-webissä
  16.2.
  Helsingin Kukkaislapset ry:n virallisten internetsivujen kävijämäärä on todistetusti noussut jo tuhanteen kävijään. Kokonaiskävijämäärä sivuilla on reilusti suurempi, mutta ylläpitäjän vaihto viivästytti uuden laskurin asetettamista. Kävijöiden laskeminen aloitettiinkin vasta 1.9.2000. Uusista käyttäjätilastoista päätellen kävijämäärä tulee nousemaan tänä vuonna jopa 10 000:een. HeKuLan webmaster palkitsee maagisen tuhannennen kävijän olutpalkinnolla, joka luovutetaan voittajalle sunnuntaina Merihaassa. Palkinnon saa Karri Kivioja.
HeKuLa valitsi toimihenkilöt vuodelle 2001
  15.1.
  HeKuLa ry:n vuosikokouksessa viikonloppuna päätettiin uusien toimihenkilöiden valitsemisesta. Seura valitsikin jalkapallojoukkueelleen valmentajan, joukkueenjohtajan ja kapteenin sekä heille varamiehet. Joukkuetta valmentaa kaudella 2001 Jukka Hallikainen (varavalmentaja Sami Tuominen), kapteenina toimii Jarkko Hallikainen (varakapteeni Jukka Hämäläinen) ja joukkueenjohtajana toimii Sami Tuominen (varalla Karri Kivioja). "Toimenpiteen pääasiallisena tarkoituksena on selkiyttää päätöksentekoa seuran kasvaessa", totesi seuran tiedottaja utelialle.
Joukkueen runko jo kasassa
  15.1.
  Helsingin Kukkaislsten jalkapallojoukkue kaudelle 2001 on jo lähes valmis. Joukkueen runko koostuu odotetusti viime kauden tehomiehistä. Jopa 16 pelaajaa uusi sopimuksensa myös kuluvalle vuodelle. "Uusia pelaajia joukkueeseen mahtuu vielä neljä kappaletta ja testaus on käynnissä.", totesi joukkueen tiedottaja lehdistötiedotteessaan. Lopulliset valinnat tehdään 27. helmikuuta ja tiedotustilaisuus on tarkoitus järjestää 1.3.2001.
Kukkonen ilmoitti lopettavansa
  3.1.
  Keskikentän luottomies Janne Kukkonen ilmoitti eilen lopettavansa lupaavan jalkapallouransa. Syyksi hän kertoi HeKuLan suuren otteluruuhkan ja työelämän väliset aikatauluongelmat. Joukkueen johto joutui toteamaan ammattilaisuuden olevan tulevallakin kaudella mahdotonta kaikkien pelaajien osalta. "Sponsoreiden hankinta on jo käynnissä ja parempaan suuntaan ollaan menossa. Ehkä jo kaudella 2002 voimme siirtyä täyteen ammattilaisuuteen perustuvaan pelaajamateriaaliin", vakuutti seuran tiedottaja.
Kauden 2001 lohkojako selvillä
  13.12.
  Palloliitto julkaisi kauden 2001 lohkojaon. HeKuLa pelaa Kuutosen lohkossa 3 yhdessä 14 muun joukkueen kanssa. Lohkovoittaja nousee suoraan Viitoseen ja kakkonen karsii nousupaikasta. Lohkon kolme viimeistä putoavat Seiskaan.

  Kuutonen, lohko 3: A Pultit, BK-1996, Cosmos, ASPFK, FC Härät , FC Wartti, HakPa, HeKuLa, IHJ, Kiffen/4, LPS/2, Norsunkaatajat, PETO/2, PePe ja Zyklon/2.