HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET


Uutiset 2007:

Tampere United (TamU) vei Suomen Cupin

  12.11.2007
  Tampere United on vuoden 2007 Suomen Cupin voittaja. FC Honka taipui rangaistupotkukilpailussa ulosajojen värittämän ottelun päätteeksi. Loppulukemat merkittin aikakirjoihin seuraavasti: 4-3, 3-3 (1-1, 0-0).

  Tamperelaisten Cup-taival helpottui HeKuLan karsiuduttua kilpailusta huhtikuussa ensimmäisellä kierroksella kun se hävisi FC POHU/3:lle luvuin 3-1(2-0). HeKuLa onnittelee voittajajoukkuetta!
  (MW)
HeKuLa palkitsi kauden onnistujat

  14.10.2007
  HeKuLa palkitsi kauden parhaat 2007 perinteisessä päätösgaalassaan. Samalla tilaisuudessa julkistettiin "Lehdistön suosikit".

  Kauden parhaat 2007:
  Taulukossa ei ole mukana pelaajia, jotka saivat äänestyksessä vain yhden äänen.

  titteli: nimi: äänet:
       
  Paras maalivahti: Honka-aho Jouni Honka-aho Jouni 71,43%
  Paras puolustaja: Laurikainen Jarno Laurikainen Jarno 71,43%
  Luoma Petri 21,43%
  Paras keskikenttämies: Passos Mario Passos Mario 42,86%
  Hallikainen Jarkko 21,43%
  Tuominen Sami 21,43%
  Paras hyökkääjä: Simos Mikko Simos Mikko 50,00%
  Hallikainen Jarkko 50,00%
  Vuoden tulokas: Lappalainen Juuso Lappalainen Juuso 100%
  Vuoden treenaaja: Tenhiälä Tapani Tenhiälä Tapani 71,43%
  Vuoden tsemppari: Passos Mario Passos Mario 21,43%
  Hallikainen Jarkko 14,29%
  Jussila Vilho 14,29%
  Kivioja Karri 14,29%
  Laurikainen Jarno 14,29%
  VUODEN MIES: Honka-aho Jouni Honka-aho Jouni 28,57%
  Kivioja Karri 21,43%
  Hellstén Kari-Pekka 14,29%
  Simos Mikko 14,29%


  Lehdistön suosikit 2007:
  Taulukossa ei ole mukana pelaajia, jotka saivat äänestyksessä vain yhden äänen.

  titteli: nimi: äänet:
       
  Paras maalivahti: Honka-aho Jouni Honka-aho Jouni 88,89%
  Hallikainen Jukka 11,11%
  Paras puolustaja: Laurikainen Jarno Laurikainen Jarno 50,00%
  Luoma Petri 27,78%
  Kivioja Karri 11,11%
  Paras keskikenttämies: Passos Mario Passos Mario 38,89%
  Hallikainen Jarkko 27,78%
  Tuominen Sami 16,67%
  Paras hyökkääjä: Simos Mikko Simos Mikko 55,56%
  Hallikainen Jarkko 33,33%
  Vuoden tulokas: Lappalainen Juuso Lappalainen Juuso 100,00%
  Vuoden treenaaja: Tenhiälä Tapani Tenhiälä Tapani 72,22%
  Hellstén Kari-Pekka 11,11%
  Vuoden tsemppari: Hallikainen Jarkko Hallikainen Jarkko 27,78%
  Tenhiälä Tapani 16,67%
  Laurikainen Jarno 11,11%
  Passos Mario 11,11%
  VUODEN MIES: Honka-aho Jouni Honka-aho Jouni 27,78%
  Laurikainen Jarno 16,67%
       


HeKuLa taipui finaalissa

  19.9.2007
  HeKuLan huikea voittoputki katkesi eilen kutosen finaalissa Pallokentällä. MPS/Atletico Malmi oli askeleen edellä Terälehtiryhmää ja vei kutosen mestaruuden luvuin 3-0 (1-0).

  Sateiselle ja viimaiselle Bollikselle saapui intoa puhkuva Kukkaismiehistö. HeKuLan historiaa on kirjoitettu uusiksi pitkin kautta ja nyt oli viimeisen luvun vuoro. Perinteistä poiketen ja illan ottelun tärkeyttä kunnioittaen HeKuLa kasasi ryhmittymänsä poikkeuksellisesti "Finskin" pukukopissa kentän laidalla suoritetun varusteiden vaihdon sijasta. Kun raitapaitakin astui lopulta kentälle, saattoi finaali suurilukuisen fanikatsomon riemuksi pyörähtää käyntiin.

  Ottelun alku oli HeKuLan painostusta. Tilanteita luotiin lähinnä Mikko Simoksen toimesta ja vastustajan "skouttaama" kärkimies pääsikin tuikkaamaan puolittaisesta läpiajosta sivuverkkoon. Maali jäi kuitenkin tekemättä ja mitä pidemmälle pelikellon viisarit ehtivät, sitä enemmän ottelun hallinta siirtyi sinipaitaiselle Atleticolle. HeKuLan maalissa seisonut ja syöksynyt Jouni Honka-aho piti kuitenkin lukemat tasatilanteessa 0-0.

  Ensimmäisen puoliskon viimeisillä minuuteilla koitti voittomaaliin johtanut tapahtumasarja. Kun taivaalta ei tullut tarpeeksi vettä Kukkaislasten niskaan, otti Atletico-kärki vastuun Terälehtien kastelusta ja tarjosi kylmää suihkua. Tilanne avautui keskiympyrän kohdalla korkeasta pallosta ja muutaman kimmokkeen kautta oli HeKuLa-pakkien kauhuksi sinipaita läpiajossa. Puolustuksen ja keskikenttämiesten rynniessä nuorukaisen perään oli vastassa enää Honka-aho. Hyvästä estelystä huolimatta pallo lirui maalin oikean tolpan juureen ja tilanteeksi 1-0.

  Toiselle puoliskolle mentäessä oli myös fanikatsomolle selvää, että Atletico pelasi rauhallista ja tehokasta syöttöpeliä. Erityisesti kentän laidoilla nähtiin näyttävää työskentelyä ja HeKuLan aseena oli lähinnä pyrkiä katkomaan tätä rakentelua. Valitettavasti Terälehtien kuntopohja ei riittänyt vaadittavaan karvaamiseen ja rikkomiseen ja Atleticon syöttöpeli pääsi jauhamaan myös toisella puoliskolla. Niinpä vartin takaa-ajon jälkeen oli pallo jälleen HeKuLa-verkossa. Nyt hienon keskityksen saattelemana, jolloin rangaistusalueella vapaana seisova sinipaita siirsi pallon maaliin.

  HeKuLa ei kuitenkaan takaiskumaaleista lannistunut. Uutta virtaa löytyi kuin ihmeen kaupalla ja hyökkäykset vyöryivät kohti Atletico-maalia. Mies toisensa jälkeen pääsi kokeilemaan taitojaan, mutta Atletico-puolustus maalivahtinsa johdolla sai estettyä osin onnellakin kavennusyritykset. Lähimmäksi maalia pääsivät herrat Jukka Hallikainen (tulinen veto alakulmaan), Tomi Nevasoja (kynäilyä lähes maaliviivalle saakka), Jarkko Hallikainen (kääntölaukaus rangaistusalueelta) ja Mikko Simos (huikeita läpijuoksuja).

  Kesken oranssin vyöryn tapahtui kuitenkin Kukkaislasten selkärangan lopullisesti katkaissut täysosuma, kun laidalta läpijuossut Atletico-mies täräytti pallon maalin alakulmaan. 3-0 tulostaululle ja ottelu oli käytännössä ratkaistu.

  Ottelun loppu oli hienoa ja vapautunutta pelailua puolin ja toisin. Joukkueiden otteissa näkyi enemmän HeKuLan tavoite rikkoa kuparinen, kuin Atleticon maalisarakkeen kasvattaminen.

  Kauden päättäneen finaalin jälkeen tunnelma HeKuLan pukukopissa oli apea. Tappio kirveli mieliä, vaikka yleisesti tunnustettiinkin vastustajan paremmuus. Tunnelma kohosikin nopeasti, kun Terälehdet punnitsivat kautta kokonaisuudessaan. Niinpä kopissa poksahti myös kuohuva kiitokseksi koko kauden hyvistä otteista, lohkovoitosta ja noususta vitoseen.
Simokselle AKG Trophy

  16.9.2007
  Mikko Simos vakuutti upealla pelillään perinteisessä HeKuLa Mastersissa. Vaihtelevissa ja haastavissa olosuhteissa pelatussa kilpailussa vain voittaja kykeni alittamaan oman tasoituksensa. Näin himoittu AKG Trophy matkasi Töölöön Simoksen olohuonetta koristamaan.

  Tämän vuoden HeKuLa Masters käynnistyi erittäin epävakaassa säässä. Vihdin golfkentälle osunut matalapaineen keskus toimitti aamutuimaan vettä lähes vaakatasossa pelaajien kiusaksi. Ennätyssuuri osanottajajoukko huokui kuitenkin itseluottamusta ja säätä uhmaten kilpakumppanit siirtyivät kohti avaustiitä. Dramatiikkaa alkuun tarjosi Jari Nieminen, kun muiden jo arpoessa avausjärjestystä, Nieminen vasta kaasutteli kohti golfkeskusta. Nieminen ehti kuitenkin omaan ryhmäänsä ja pelit saattoivat alkaa. Kisan varsinaisen avauslyönnin latasi tällä kertaa Timo Sandqvist. Tasaisen varma noin 200 metrinen draivi sai ansaitut aplodit lyöntiä seuranneilta. Näin kisa oli alkanut ja miehet siirtyivät pikku hiljaa pallojensa perään Vihdin peltomaisemaan.

  Kilpailun tuoksinassa pelaajat esittivät ajoittain erinomaisiakin otteita. Olosuhteiden haastavuus näkyi kutienkin kolmen ensimmäisen peliryhmän otteissa, sillä parit olivat etuysillä työn ja tuskan takana. Sen sijaan viimeisessä peliryhmässä tultiin kovaa ja parit ja birdiet olivat lähinnä rutiinia Simoksen näytellessä pääroolia. Niinpä jo alkumetreillä oli selvää, että HeKuLa Mastersin lyöntiennätys kirjattaisiin uusiksi tänä vuonna.

  Kilpagolfiin elementit olivat jälleen vahvasti läsnä Vihdissä. Toimikunta havaitsi ainakin kuusi birdietä ja lukuisan määrän pareja. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että myös alle 20 metrin draiveja osui matkan varrelle, kuten myös puhtaita ohilyöntejä. Toimikunta seurasi myös ilolla lukuisia sankarilyöntejä, joissa riskien ottaminen ei valitettavasti aina kannattanut. Yritykset kertovat kuitenkin osallistujien tinkimättömästä asenteesta, joilla kilpailuja on voitettu ennenkin.

  Simoksen lyöntitulosten kiiriessä muiden pelaajien korviin, näytti jo alussa siltä, että tiukin taistelu käytäisiin sijoista 2-13. Etuysin jälkeen kärjen järjestys oli Simos (19), Nieminen (16) ja Sandqvist (15). Perää piti Hämäläinen (3) edellään Wennström (7), Jarkko Hallikainen ja Tommi Majlander (8). Kokonainen golfkierros on kuitenkin pitkä ja takaysillä järjestys muuttui. Simos piti kyllä johtoasemansa, mutta kärjen takana tilanteet elivät reikä reiältä.

  HeKuLa Mastersiin kuului jälleen myös Pisin draivi ja Lähimmäksi lippua -osakilpailut. Edellisten lisäksi kilpailun sponsorit halusivat lahjoittaa palkinnot myös Eniten out-lyöntejä tehneelle pelurille.

  Pisin draivi -kilpailu oli varsinainen jännitysnäytelmä alusta loppuun saakka. Ensimmäisessä ryhmässä pelannut Timo Sandqvist otti ajurinsa suojapussista ja pamautti rauhallisen 170 metrisen draivin asettaen näin rajan takana tuleville. Perässä tulleet pelaajat löivät palloa hyvin ja haastoivat näin Sandqvistin draivin, mutta lopulta pahin uhkaaja jäi lyönnistä noin viisi metriä.

  Lähimmäksi lippua -kilpailun vei nimiinsä kotikentällään pelannut Tomi Nevasoja. Upea 149 metrinen lyönti jäi vain parin metrin päähän lipusta ja arvokas tuotepaketti sai uuden omistajan. Eniten out-lyöntejä -kilpailu oli puolestaan kahden kauppaa. Jukka Hallikaisen toistuvat draivit kohti parempia sienestysmaita toivat lopulta selkeän eron kilpailun mustana hevosena olleen Tero Hämäläisen epäonnisiin suorituksiin. Hallikainen pokkasikin kilpailun päätteeksi Helsingin Energian lahjoittaman luontokirjan pää pystyssä ja toistakymmentä palloa köyhempänä.

  Jatkuvasti kasvavan osanottajajoukon ja positiivisen palautteen innoittamana HeKuLa Mastersin toimikunta on pakotettu harkitsemaan ensi vuodeksi kaksipäiväistä tapahtumaa. Samalla pelaajilta saaduissa palautteissa toivottiin kilpakentän siirtämistä "jonnekin kauemmas", jotta urheilijajoukko saisi keskittymisrauhan paikallisessa majoitusliikkeessä ennen finaalipäivän pelejä. Nähtäväksi jää toteutuuko haaveet kiertueesta, mutta selvää on että perinteinen Winter Masters tullaan pelaamaan tulevan talven aikana. HeKuLa Masters haluaa lopuksi kiittää pelaajien lisäksi tapahtuman tukijoita sekä järjestelyihin muuten osallistuneita!

  Seuraavassa kilpailun statistiikka kokonaisuudessaan:

  Sija: Nimi: HCP: PBo: PBi: V6: V3: V1: +/-: Pisteet:
  1. Simos Mikko 6 19 18 12 7 1 -0.2 37
  2. Majlander Miikka 13 13 18 10 5 3 0.1 31
  3. Nieminen Jari 34 16 15 9 6 2 0.0 31
  4. Honka-aho Jouni 32 11 18 12 2 0.2 29
  5. Sandqvist Timo 35 15 11 7 4 2 0.2 26
  6. Salotuomi Tero 40 10 16 9 3 -3.0 26
  7. Nevasoja Tomi 24 12 12 10 7 1 0.1 24
  8. Majlander Tommi 16 8 15 9 5 2 0.1 23
  9. Hallikainen Jarkko 36 8 14 9 4 0.2 22
  10. Hallikainen Jukka 31 13 7 2 2 2 0.2 20
  11. Karmila Lauri 40 10 8 4 4 0.0 18
  12. Wennström Mikko 40 7 4 2 0.0 11
  13. Hämäläinen Tero 40 3 2 1 1 1 0.0 5
                     
  HCP = pelitasoitus
  PBo = 9 ensimmäisen reiän pistetulos
  PBi = 9 viimeisen reiän pistetulos
  V6 = 6 viimeisen reiän pistetulos
  V3 = 3 viimeisen reiän pistetulos
  V1 = viimeisen reiän pistetulos
  +/- = Tuloksen vaikutus pelaajan tasoitukseen
Kukkaislapset kutosen finaaliin
  13.9.2007
  Helsingin Kukkaislapset raivasivat tiensä kutosen finaaliin voittamalla välierässä FC SUMU/AC Stopin luvuin 0-2 (0-0). Maalinteossa kunnostautuivat tällä kertaa Mikko Simos ja Mario Passos.

  HeKuLa-faneille tarjottiin jälleen herkkua sylin täydeltä, kun kukkaislauma pääsi loistavan kauden jälkeen jatkopeleihin kohti 6. divarin herruutta. Ensimmäisenä tehtävänä kohti unelmaa oli pyyhkiä välierävastustaja FC SUMU/AC Stoppi nurmen pintaan, ja siinä HeKuLa onnistui kovan työmoraalin kautta.

  Ennakkoon tilanne näytti vahvalta, sillä vastustaja pääsi aloittamaan pelin kahden miehen vajaalla. Oma jännityksensä oli myös epätietoisuus tuomarin saapumisesta paikalle, mutta kaikeksi onneksi pillimies saapui kuin saapuikin Pallokentälle ja peli saatiin käyntiin.

  Ensimmäiset minuutit olivat HeKuLalta varsin tahmeaa vääntöä, ja yllättäen selkeää dominointia ei nähty miesylivoimasta huolimatta. Terälehdet ajautuivat mukaan vastustajan hitaaseen rytmiin, ja vastustajalle annettiin turhaan tilaa. Alkulatauksen katoaminen saattoi johtua myös vastustaja- ja tuomariasioiden turhasta miettimisestä juuri ennen peliä, jolloin keskittyminen pääsi Kukkaislasten osalta hetkeksi herpaantumaan. Reilun kymmenen minuutin jälkeen joukkue alkoi lopulta olla hereillä ja tämän jälkeen ottelun käsikirjoituskin oli selvillä: HeKuLa rakensi ja hallitsi peliä, vastustaja panosti yksittäisiin hyökkäyksiin ja kaukovetoihin.

  Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin nippu "semihyviä" maalintekopaikkoja. HeKuLa hyökkäsi oikeaa laitaa pitkin Ari Eerolan kautta keskityksillä, ja vasemmalta puolelta suoraviivaisemmin Tomi Nevasoja toimesta. Keskeltä pelattaessa pallo tuntui polttelevan ja tilanteet kariutuivat roiskimiseen tai harhasyöttöihin.

  Mikko Simos oli tapansa mukaan muutaman kerran karkuteillä, mutta vedot suhahtivat toistuvasti maalin sivuverkkoon. Kulmatilanteista hyviin puskuihin pääsivät ainakin Petri Luoma ja Tero Hämäläinen. Jukka Hallikainen pääsi puolestaan pari kertaa hyviin vetopaikkoihin, ja lisäksi saatiin vapaapotkuja läheltä rangaistusaluetta. Puolustuspäässä HeKuLa pelasi maltillisesti, ja palloa pyöräytettiin joitakin kertoja nätisti laitapakilta keskuspuolustajan kautta toiselle puolelle. Puoliajalle mentiin selkeästä hallinnasta huolimatta tilanteessa 0-0.

  Toiselle puoliajalle HeKuLa asteli todella kovalla latauksella ja peli oli päätetty voittaa keinolla millä hyvänsä. Tässä vaiheessa myös vastustaja oli jo saanut täyden kentällisen kasaan. HeKuLa loi maalitilanteita liukuhihnalta, ja vaikutti, että oli vain ajan kysymys milloin onnistutaan. Ensimmäisen vartin aikana Terälehdillä oli monta tekopaikkaa, mutta viimeistelyssä ei vaan onnistuttu. Mieleen tuli väistämättä päivää aiemmin pelattu maaliton Suomi-Puola -ottelu.

  HeKuLan piinan päätti lopulta Mikko Simos, joka juoksi ensimmäisenä pomppivaan palloon kuudentoista vasemmalla reunalla ja nosti hienosti pienestä kulmasta pallon vasurilla ohi vastaan tulleen maalivahdin. HeKuLa riemukkaasti 1-0 johtoon ja tuuletukset olivat kauden rajuimmat sekä kentällä että katsomossakin. Onnistuminen tärkeässä paikassa oli mannaa joukkueelle ja varmasti myös henkilökohtaisesti Simokselle, jonka osumatarkkuus on ollut kauden aikaan vaihteleva juuri näissä juoksuissa.

  Johtoasemasta huolimatta HeKuLa ei ajautunut hetkeksikään perinteiseen paniikkiin. Pelin lopullinen "niitti" nähtiin loistavasta vastahyökkäyksestä noin viisi minuuttia ensimmäisen osuman jälkeen. Eerola riisti pallon vastustajan kulman jälkeen ja siirsi sen nuoremmalle Hallikaiselle. Hallikainen kuljetteli aikansa ja vapautti Mario Passoksen puolen kentän jälkeen läpiajoon. Näistähän Mario ei erehdy ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan 2-0!

  Loppuminuuteilla oli vielä mahdollisuus kaunistella numeroita, kun HeKuLa pääsi kahdella miehellä hyökkäykseen vain maalivahtia vastaan. Liika "namuttelu" koitui kuitenkin hyvän tilanteen kohtaloksi. Lopulta tuomari vihelsi pelin poikki ja joukkue pääsi nautiskelemaan upeasta voitosta.

  Finaalissa HeKuLa kohtaa MPS/Atletico Malmin, joka voitti omassa välierässään FC Pihlajisto/Lepren luvuin 2-1.
  (Antti Hannikainen)
Dal lopulta vain suupala HeKuLalle
  4.9.2007
  HeKuLan voitokas kausi sai jälleen jatkoa, kun lohkokakkonen Dal taipui Pirkkolan hiekalla lukemin 0-2 (0-0). Yskähtelevän alun jälkeen HeKuLan vahvassa vireessä oleva Terälehtilauma otti ohjakset käsiinsä ja naputti tarvittavat maalit vuoren varmasti.

  Sateinen ja kolea Pirkkolan urheilupyhättö otti vastaansa väsyneen Kukkaismiehistön. Kolmas peli viikon sisään painoi miehien jaloissa eikä intoa juurikaan lisännyt tieto ottelun merkityksettömyydestä lohkosijoituksia ajatellen. HeKuLa on kuitenkin tottunut voittamaan eikä tätäkään koitosta lähdetty tahallaan häviämään.

  Ensimmäinen puolisko pelattiin tunnustellen. Myös vastustaja oli nuokuksissa huolimatta rajusta halusta saada HeKuLa-päänahka matkamuistokseen. Ensimmäinen maali nähtiin Dal-päädyssä, kun Jarkko Hallikainen kurotti keskitykseen ja siirsi paitsioasemassa olleelle veljelleen. Jukka viimeisteli rauhallisesti, mutta tulkintatilanne päätyi HeKuLan epäonneksi Dalin epäsuoraan vapaapotkuun.

  Toisella puoliskolla nähtiin Pirkkolassakin jo yritystä. Tylsään puurtamiseen turtuneet Terälehdet laittoivat uuden vaihteen sisään ja palloa toimitettiin miehissä kohti Dalin päätyä. Tilanteita sateli, mutta maali pysyi vielä hetken koskemattomana.

  HeKuLa siirtyi 0-1 johtoon pelaajamanageri Tero Salotuomen raivokkaalla taistelulla maalin edustilanteessa. Jarkko Hallikaisen ampuma vapaapotku ei pysynyt Dal-maalivahdin hyppysissä ja syntyneestä sekasorrosta voittajaksi selviytyi Salotuomi. Epäselvää on edelleen, millä ruumiinosalla pallo verkkoon toimitettiin, mutta tuuletuksesta päätellen maali oli kaunis.

  HeKuLa ei jäänyt juhlimaan johtomaaliaan, vaan lisäsi vettä muutoinkin kosteaan myllyyn. Hetken päästä olikin Tomi Nevasojan vuoro kaunistella lukemia upealla vasemman jalan "kärsällään". Nevasoja luki maalivahdin sijoittumisen hienosti ja nosti pallon rauhallisesti maalin kattoon.

  Dalin selkäranka murtui lopullisesti toisesta osumasta, vaikka HeKuLa siirtyikin loppuminuuteiksi lähinnä siilipuolustusta muistuttaneeseen ryhmitykseen. Tilanteita kyllä nähtiin, mutta huikealla varmuudella pelannut Jouni Honka-aho hoiti ne kerta toisensa jälkeen.

  Lohkonsa voittanut HeKuLa kohtaa ensi viikolla SUMU/AC Stopin kutosen välieräottelussa.
HeKuLa jyräsi odotetusti Ruilan
  2.9.2007
  HeKuLa varmisti kutosen lohkovoiton voittamalla odotetusti Ruilan selkein luvuin 1-5 (0-3). Pallokentän liukkaalla keinonurmella pelattu päiväpeli oli alusta loppuun HeKuLan näytöstä eikä seiskaan tippuva Ruila onnistunut pistämään kapuloita hyvin öljyttyihin HeKuLa-rattaisiin.

  Ottelu ei ollut montaa minuuttia ehtinyt vanhentumaan, kun ahnaasti pallon perään syöksynyttä Vilho Jussila taklattiin sääntöjen vastaisesti vastustajan rangaistusalueella. Pilkuissa varmaotteinen Mikko Simos pääsi jälleen sivaltamaan kovan laukauksen vastustajan maalin vasempaan alakulmaan ja näin peli oli HeKuLan osalta avattu.

  Tilanteita syntyi tässä rutiininomaisessa ottelussa tasaiseen tahtiin ja suurimmaksi osaksi Terälehtien toimesta. Erikoistilanteistakaan ei ollut puutetta, joten fanikatsomossa jo arvuuteltiin kenen kulmatilanteen pukkauksella johtoa lisätään. Tällä kertaa vuorossa oli Jarkko Hallikainen, jonka hieman erikoinen, mutta tehokas pääpelaaminen kasvatti johdon 2-0-tilanteeseen.

  Jo kahden maalin jälkeen alkoi näyttää siltä, että ottelun tahti ei tulisi olemaan niitä hektisimpiä. Tätä asiaa ei tosin huomannut Jussila, joka kerta kerran jälkeen terrierimäisesti iski kiinni vastustajiin. Yhden tällaisen pallonriiston tuloksena Jussila tarjoili keskityksen Simokselle, joka laukoi HeKuLan varmaan 3-0 johtoon.

  Toinen puoliaika ei suuremmin tarjoillut jalkapallon hienouksia. Pallo pysyi hyvin maassa molempien joukkueiden nauttiessa tekonurmen tasaisuudesta. Ruila alkoi myös saada enemmän otetta pelistä; sarjajumbon pelissä oli tosin nähtävissä hieman pilkettä silmäkulmassa. Ruila onnistui kuitenkin luomaan tilanteita ja vain upean ottelun pelanneen Jouni Honka-Ahon oikea-aikainen vastaantulo ja reaktiotorjunta pelasti HeKuLan ensimmäiseltä takaiskulta. Honka-Ahon ansiosta Ruilan hyökkääjän tulinen veto otti ylärimakimmokkeen ja aiheutti ainoastaan puuskutusta kentän laidalla.

  Verkkaisuudesta huolimatta tulosta kuitenkin syntyi ja Jarkko Hallikainen osoitti jälleen vaarallisuutensa rangaistusalueella, kun hän upotti kääntölaukauksensa maalin perukoille. Sunnuntai-iltapäivän raukeus otti kuitenkin pian tämän jälkeen otteen. Ruila sai toimitettua pelivälineen HeKuLan boksiin hyvin pelanneen puolustuksen taakse ja epäselvän tilanteen päätteeksi vastustajalle merkittiin ensimmäinen ja viimeinen osuma. Honka-Ahon pitkä nollapelien sarja sai samalla päätöksensä. Kuin osoittaakseen anteeksipyyntönsä, Terälehdet kokosivat vielä lopuksi voimansa ja Simoksen ahnaan taistelun tuloksena ottelun viimeinen osuma koki päivänvalonsa. ”Rutiinivoitto, mutta Kukkaislasten on ehdottomasti tiukennettava otettaan seuraavaan otteluun tai hyvä ei heilu piirimestaruustaistoissa” totesivat seuran johtohenkilöt kuin yhdestä suusta. HeKuLa onkin päättänyt taistella tosissaan paikasta auringossa, joten ainoa tavoite on kuutosen mestaruus.
  (gene)
HeKuLa varmisti nousunsa vitoseen
  28.8.2007
  Helsingin Kukkaislasten upea kausi kutosessa sai jatkoa tänään Väinämöisellä, kun Zyklon/2 kaatui selkein 4-0 (1-0) luvuin. Tulos tarkoitti samalla sitä, että HeKuLa varmisti nousunsa vitoseen jo kolmanneksi viimeisessä pelissään.

  Ottelun alkua väritti jo kertaalleen kauden aikana koettu epätietoisuus. Kun tuomaria ei piirin kömmähdyksestä johtuen näkynyt, ensimmäinen kymmenen minuuttia kului raitapaitaa odotellen. Paikalle vaivautuneet reippaat urheilijanuorukaiset pääsivät kuitenkin tilanteen tasalle nopeasti ja yhteistuumin sopivat pelaavansa ottelun huolimatta pienestä puutteesta.

  Ottelun varsinaiset nuotit oli kirjoitettu jo etukäteen, sillä HeKuLa tarvitsisi vähintään pisteen varmistaakseen nousunsa vitoseen. Tasapeliä Terälehdet eivät kuitenkaan lähteneet hakemaan, vaan tavoitteena oli kasvattaa historiallista voittoputkea ainakin yhdellä voitolla.

  Ottelun alussa oranssipaidat tuhlasivat maalipaikkoja oikein urakalla. Koko hyökkäystrio suti palloa minkä ehti, mutta maali jäi odottamaan itseään. Pelikellon näyttäessä seitsemättä minuuttia pääsi Jarkko Hallikainen kuitenkin läpiajoon keskialueella. Parinkymmenen juoksumetrin jälkeen vastaan syöksyi nopea Zyklon-vahti, mutta estelyistä huolimatta Hallikainen täräytti pallon vastustamattomasti kärkipotkulla maalin takakulmaan.

  Osuman jälkeen pelitempo rauhoittui selvästi ja Zyklonillakin oli omat lyhyet hetkensä. Toki myös HeKuLa pääsi lähelle toista maaliaan Mikko Simoksen sivaltaessa pelivälineen yläristikkoon. Taukojuomat nautittiin 1-0 tilanteessa.

  Toisella puoliskolla kentälle astui voittoa huokuva Kukkaismiehistö. Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan tosissaan eikä varmistaminen käynyt kenenkään mielessä. Niinpä useiden läheltä piti -tilanteiden jälkeen oli Jarkko Hallikaisen vuoro tarjoilla veljelleen avopaikka. Mies malttoi vielä mielensä maalivahdin jo ohitettuaan ja siirsi pallon vierellään vapaana huutavalle velipojalleen. Jukka Hallikaisen esitti itselleen ominaisen pehmeän kosketuksen ja pallo toistamiseen repussa.

  Paine Zyklon-päädyssä jatkui ratkaisevalta tuntuneen maalinkin jälkeen. Tällä kertaa upean nollapelin pelannut Jouni Honka-aho näytti avaustaitojaan ja vapautti Jarkko Hallikaisen läpijuoksuun. Hallikainen otti tilanteen rauhallisesti ja nosti pallon yli vastaan juosseen maalivahdin. Tilanne jo 3-0 ja HeKuLa-miesten suupielissä oli havaittavissa jo selkeää hymynkaretta.

  Ottelu ei ollut kuitenkaan vielä ohi, vaan raitapaitojen Jukka Hallikainen päätti vielä selkiyttää voittolukemia. Petri Luoman passista Jukka kiitti ja kumarsi viemällä Terälehdet jo 4-0 johtoon.

  Loppuhetkillä molemmat joukkueet lähinnä pelailivat ja odottelivat loppuvihellystä. Sitä ei sattuneesta syystä koskaan tullut, mutta pelikellon näytettyä 70 minuuttia, päättivät joukkueet yhteistuumin lopettaa urheilut tiistai-illalta. Näin HeKuLa varmisti nousunsa vitoseen ennen kahta viimeistä peliään.
Maali-iloittelua Väinämöisellä
  21.8.2007
  Kukkaislapset jatkoivat hyviä otteitaan kaatamalla karsintapaikkaa kärkkyvän FC Bombersin luvuin 3-2 (2-2). Edes Bombersin salama-alku ei horjuttanut HeKuLan uskoa täyteen pistesaaliiseen ja jälleen kerran HeKuLa poistui kentältä täyden pistesaaliin kera. Vastustajan nimi lietsoi kauhua jo ennen peliä tuodessaan mieleen kovaotteiset nahkaliiviset "isot-pojat". Kyseessä oli kuitenkin hyvin pelaava joukkue, ja peli oli tasoltaan yksi kauden parhaista.

  Otteluun tuli heti alussa kaivattua säpinää, kun vastustaja tarjosi kylmää suihkua jo toisella peliminuutilla. Jukka Hallikaisen syöksystä huolimatta, Bombersin upea vapaapotku painui verkon perukoille. Kukkaislapset eivät tästä hätkähtäneet, ja tasoitus 1-1 saatiin aikaan Jarkko "Jare" Hallikaisen toimesta, kun peliä oli pelattu vasta yhdeksän minuuttia. Pallo haltuun ja kääntölaukaus. Jotkut kehuivat maalin olleen ehkä jopa kauden hienoimpia osumia.

  Tasoituksen jälkeen HeKuLa sai enemmän otetta peliin ja painetta aikaan. Johtoon päästiin ottelun 22. minuutilla, kun Mikko Simos teki perusmaalin juostessaan pakeista irti ja laittoi pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin, 2-1.

  Pelin ensimmäinen puolisko oli tämän jälkeen ehkä enemmän vastustajan hallinnassa. Puolen tunnin kohdalla Bombersin kärkimies pääsi karkuun ja Tapani Tenhiälä pysäytti miehen. Määrättiin rankkari ja Tapsalle rapsahti keltainen kortti. Rankkarin vetäjä laittoi hyvän vedon vasempaan yläkulmaan, 2-2. Maalissa vaihteeksi pelannut Jukka "Jugi" Hallikainen oli kyllä mukana vedossa, mutta vailla mahdollisuuksia.

  Bombers vieritti ensimmäisen jaksoon loppuun tukun tiukkoja tilanteita, mutta Jugi tunsi maalin raamit hyvin ja seurasi katseellaan hievahtamatta, kun pallot kilahtelivat tolppaan ja ylärimaan. Tauolle mentiin siis jännittävässä tilanteessa 2-2.

  Kun toista puoliaikaa oli pelattu 10 minuuttia, kaatoi vastustajan puolustaja Mario Passoksen dramaattisesti rangaistusalueelle. Tuomari osoitti jälleen pilkkua, ja Jarkko Hallikainen asettui pallon taakse. Kovassa paineessa Jare laittoi rankkarin varmasti alakulmaan, ja Kukkaislapset taas johtoon 3-2.

  Maali jäikin lopulta trillerin voittomaaliksi. Viimeiset 20 minuuttia HeKuLa jäädytti pelin täysin. Vastustajan hallitsi näennäisesti, mutta yhtään todella vaarallista paikkaa ei ollut. Kilpikonna piti, ja vastahyökkäyksistä HeKuLa olisi voinut ratkaista pelin. Laukaukset eivät tällä kertaa kuitenkaan menneet maaliin.

  Vaihtopenkillä tunnelma oli halki ottelun kannustava; Neviksen runsas hikoilu aiheutti kommentteja ja Wennu leikki koiran kanssa. Tähtiraati päätti jakaa pitkän harkinnan jälkeen yhden terälehden kaikille pelaajille. Perustelu: "kaikki loistivat!"
  (Antti Hannikainen)
Honka-aholle viides peräkkäinen nollapeli
  14.8.2007
  Armottomassa vireessä oleva HeKuLa jatkoi nyt jo kuuteen voittoon venynyttä voittoputkeaan ja marssiansa kohti viitosdivisioonan haasteita teilaamalla HPS/Jägersin Pirkkolassa puhtaasti 0-4 (0-1). Kentälle astuttaessa terälehtien kintereet saivat tuta, että Pirkkolan kenttämestari oli vihdoin onnistunut monivuotisessa yrityksessään tehdä kivikovaa betonia pelkkää hiekkaa ja vettä ainesosina käyttäen.

  HPS/Jägers aloitti nuorekkaan hyökkäyskalustonsa voimin ottelun perin pirteästi ja HeKuLan arvokkaasti, mutta varmasti, ikääntynyt puolustus sai valuttaa litroittain hikeä maaperään jo ensimmäisten viiden minuutin aikana. Kun HPS:n alkusalamointi ei kuitenkaan tuottanut tulosta, jalkapallojumalten näkymättömät ruorikädet alkoivat kääntää ottelun kurssia oranssipaitojen purjeille suotuisaksi. Pian HeKuLa siirtyikin 0-1 johtoon Mikko Simoksen puskettua Tero Hämäläisen upean kulmapotkun voimalla maaliin.

  Avausmaali sai jatkoa jo toisen puoliajan alussa Hallikaisen veljesten kuuluisan telepatian tuotua tulosta. Jukka Hallikainen jatkoi rangaistusalueelle tehdyn keskityksen kohti maalia ja Jarkko Hallikainen punnersi toistaiseksi tunnistamattomalla ulokkeella pallon maaliviivan tuntumasta sen paremmalle puolelle juuri edustaa siivoamaan tulleen HPS-puolustajan luudan edestä.

  Ottelun kolmas maali oli vastustajan otteista pariinkin otteeseen suivaantuneen Mikko Simoksen täsmällinen kostoisku. Simos otti Mario Passoksen keskikentän lihamuurin puhkaisseen loistosyötön haltuunsa ja rynnisti kahden puolustajan ohi täräyttäen suoraan vauhdista upean laukauksen riman alle.

  HeKuLan neljäs osuma jatkoi illan upeiden osumien runsaslukuisen yleisönkin hengen salvannutta kimaraa. Jukka Hallikainen otti Sami Tuomisen syötön rinnallaan alas ja laukoi vastustamattomasti suoraan volleysta maalin sivuverkkoon.

  Huomionarvoista ottelun lopputuloksessa oli se, että Jouni Honka-aho pelasi jo viidennen peräkkäisen nollapelinsä. Honka-aho osoitti varmoilla torjunnoillaan, vakailla ulostuloillaan ja vakuuttavalla olemuksellaan tässäkin pelissä, että tilastot eivät ole hänen osaltaan sattumien summaa. Vastustajan ensimmäisten minuuttien painostus herätti myös Kukkaislasten pakiston terävimmilleen ja käytössä ollut kuusikko pelasi koko ottelun moitteettomasti.

  Murskaava lopputulos 0-4 ei antanut täyttä oikeutta vastustajan varsin hyvälle tasolle. Jalkapallo on kuitenkin maalintekopeli ja sellaisena terälehdet sen nykykunnossaan taitavat. Mikäli tahti jatkuu osittainkaan samanlaisena, joukkue pääsee väistämättä kritisoimaan ensi kaudella myös linjatuomareita.
  (KK)
HeKuLa jatkaa lohkokärjessä
  8.8.2007
  HeKuLan rutiininomainen työvoitto toi Terälehdille tärkeät kolme pistettä Väinämöisen kehnolta hiekkalaatikolta. Tällä kertaa lohkokärkeä yritti turhaan kammeta paikaltaan FC Härät. Kun HeKuLasta onnistui vain Mikko Simos, pöytäkirjaan kirjattiin luvut 1-0 (1-0).

  Naurettavassa kunnossa olleen kotikentän äärelle kokoontui iloinen kukkaislapsiryhmä. Kenttämestarilta oli ilmeisesti aurinkoisen sään myötä hanskat tippuneet kesken hommien, sillä kentästä oli lanattu ainoastaan neljän metrin levyinen "lentokenttä" maalilta maalille. Kentän loppuosa oli siinä kunnossa, että city-maasturikin olisi ollut ihmeissään.

  Vaikka FC Härät oli taulukossa selkeästi Hekulan alapuolella tässä vaiheessa kautta niin oli huomattava, että vastustaja oli pelannut erittäin niukkamaalisia otteluita ja samalla siis päästänyt vähän maaleja. Tämä ennakkoasetelma toteutui myös pelissä. Hekulan joukkuepuolustus toimi moitteetta läpi ottelun ja varmisti pisteet kotiin. Hyökkäyspäässä tilanteita saatiin aikaiseksi kohtuullisen tasaisen tahtiin.

  Ottelun ainokainen syntyi Mikko Simoksen ja Jukka Hallikaisen näyttävällä yhteispelillä. Muutamalla nopealla syötöllä Härkien puolustusmuuri petti ja Simos pääsi murtautumaan boksin sisään josta hallittu laukaus maaliverkkoon. Maali vapautti Hekulan hyökkäyspeliä ja aika-ajoin nähtiinkin näyttäviä yhdistelmiä Hallikaisten veljesten, Simoksen ja vaihtopenkin kautta lisäpotkua tuoneen Nevasojan välillä. Lisämaalit jäivät kuitenkin syntymättä. Keskikentän ja puolustuksen yhteistyö toimi hyvin ja vastustajan hyökkäykset saatiin tyrehdytettyä niin, että maalissa pelanneelle Honka-Aholle jäi lopulta melko kevyt iltapuhde muutamaa rajua vastaantulotilannetta lukuunottamatta.

  Näin syyskauden alussa näyttää siltä, että Hekula voittaa otteluita pitämällä nollan omassa päässä. Hyökkäyspäässä on saatu aikaiseksi tekopaikkoja enemmän kuin tarpeeksi mutta peliväline ei ole löytänyt tietään verkon perälle. FC Härätkin laittoi Hekulan tiukoille tilastojen valossa ottelun päättyessä 1-0 voittoon. Yleisilmeeltään peli oli kuitenkin Hekulan hallinnassa.
  (HeKuLan tietotoimisto)

Syyskausi käyntiin voitolla
  31.7.2007
  Kesän harjoittelutauko näytti tuoneen tulosta HeKuLalle, sillä syyskauden avauksessa kaatui Geishan Pallo tyylipuhtaasti luvuin 0-3 (0-1). Samalla Kukkaislapset sirtyivät lohkonsa kärkeen.

  Sateinen loppukesä viritteli Kukkaismiehistön rajuun iskuun Bolliksen vihreällä veralla. Tasaisesta alustasta selkeästi innostunut oranssilauma aloitti jälleen rauhallisesti tunnustellen kuin kytätäkseen oikeaa iskupaikkaa. Palloa siirreltiin hienosti mieheltä toiselle ja pallovarmuus huokui miesten otteista kauttaaltaan.

  Uusi 4-5-1 -taktiikka tuotti tulosta jo ottelun 20. peliminuutilla, kun topparina pelanneen Jarno Laurikaisen korkea kaaripallo tavoitti ylhäällä juosseen Jarkko Hallikaisen. Hallikainen otti pallon haltuunsa 25. metrin päässä maalista ja nosti hallitusti pelivälineen yli Geishan maalivahdin. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla ei lisämaaleja nähty, joten taukojuomat nautittiin HeKuLan 0-1 johtoasemassa.

  Sadepilvien rakoillessa tuomari vihelsi ottelun toisen puoliskon käyntiin. HeKuLa painoi molemmilta laidoilta ja ajoittain myös keskeltä. Seuraava maalipaikka tarjoutuikin jälleen Hallikaiselle. Tilanne aukesi, kun Geishan maalivahti ja toppari "sössivät" keskenään ja pallo kimposi rangaistusalueella irtopalloja kärkkyneelle Hallikaiselle. Miehen lapikas oli kuitenkin suunnattu vinoon ja pallo haettiin keittiön puolelta takaisin peliin.

  Ottelun kulminaatiopisteessä pääsi myös Geisha vaarallisen lähelle täysosumaa. Tiellä oli kuitenkin Jouni Honka-aho, jonka upea refleksitorjunta lähietäisyydeltä piti nollan oranssipäädyssä.

  Lähes 55 minuutin pelin jälkeen oli Tero Hämäläisenkin vuoro kokeilla onneaan. Rangaistusalueelta luotu laukaus torjuttiin kuitenkin Geishan miesmuurin toimin. Reboundiin ehti lopulta ensimmäisenä Hallikainen, eikä hän tällä kertaa erehtynyt. Tilanteeksi 0-2 HeKuLalle ja peli näytti ratkenneen lopullisesti.

  Ottelun lopussa ei liioin taisteltu hiki hatussa, vaan molemmat joukkueet keskittyivät pikkunättiin pelailuun. Niinpä lopullinen sinetti asetettiin pelin viimeisellä minuutilla Hallikaisen laukaistua keskikentältä korkean pallon kohti päätyä. Geishan maalivahti ei ollut aivan tilanteen tasalla ja kauhoi hieman ohi suuntautuneen laukauksen maaliin. Näin HeKuLalle arvokkaat pisteet luvuin 0-3 (0-1).

  "Ottelu oli todella hieno näytös koko joukkueelta. Kukkaislapset näyttivät pelaavan kauden parasta peliään eikä vastustajankaan otteissa ollut moittimista", kommentoi pääkatsomosta tavoitettu herrasmies pelin jälkeen.

HeKuLa murjoi MaKun 6-0
  19.6.2007
  HeKuLa päätti kevätkautensa komeasti murjomalla MaKu/Legendsin selkeästi luvuin 6-0 (1-0). Kun Wäinämöisen hiekkalaatikko oli saatu pelattavaan kuntoon, ei lohkon jumbolla ollut lopulta aseita komeasti porskuttavaa Kukkaislaumaa vastaan.

  Ottelun alku oli jälleen perinteisen tahmea. HeKuLan avauskokoonpanosta puuttui kaksi miestä ja ryhmitystä paikkailtiin tilanteen vaatimalla vakavuudella. Rauhallisissa merkeissä pelatut ensiminuutit eivät juuri tilanteita tarjonneet.

  Ottelun 21. minuutilla HeKuLa sai toisen kulmapotkunsa. Tero "Ekki" Hämäläinen asettui pallon taakse ja latasi näyttävän vasurin kohti rangaistusaluetta. Yhdessä tuumin herrat Mikko Simos ja Jarkko Hallikainen osuivat pallon lentoradalle reisineen ja onnekkaiden osumien jälkeen HeKuLa siirtyi 1-0 johtoon. Viimeisenä palloon koski Hallikainen.

  Voittomaaliksi jääneestä suorituksesta alkoikin lähes puolen tunnin tulokseton pallottelu. HeKuLa oli niskan päällä, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava myös MaKulla olleen hetkensä.

  49. peliminuutilla nähtiin ottelun lopullisesti ratkaissut tilanne. Noin seitsemän onnistuneen syötön jälkeen sai debyyttiotteluaan Terälehdissä pelannut Juuso Lappalainen pelivälineen kuudentoista rajalla. Rauhallinen siirto vieressä kytänneelle Sami Tuomiselle sinetöi ensimmäisen tilastomerkinnän oransseissa, sillä Tuomisen lapikas puhui tuttua kieltään ja palloa haettiin toistamiseen verkon perukoilta.

  Näyttävä osuma katkaisi mitä ilmeisemmin kamelin selän, sillä loppuminuutit olivat lähes runollista HeKuLa-pyöritystä. Mario Passos täräytti seuraavan maalin ja Hämäläinen jatkoi hyviä otteitaan tuikkaamalla vasurillaan kauden avausmaalinsa.

  Simoksen vuoro koitti seuraavana ja mies vilautti jopa hymyä lukuisten epäonnistuneiden tilanteiden päättymisen merkiksi. Loppulukemat sinetöi kapteeni Hallikainen veljensä Jukka Hallikaisen millimetrin tarkasta keskityksestä.

  Kun samaan aikaan Juhlahevoset haki pisteet Dalilta, nousi HeKuLa kevätkauden lopuksi lohkon toiselle sijalle. Oransseilla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna ja syksyn peleissä on kaikki omissa käsissä.
Ruila-ottelu peruttiin tuomaripulan vuoksi
  13.6.2007
  Töölön tekonurmi jäi ilman kutosen ottelua, kun otteluun nimetty tuomari jätti saapumatta paikalle. Urheilevat nuorukaiset eivät kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan, vaan järjestivät spontaanin ystävyysottelun. Leppoisassa hengessä pelattu koitos päättyi lukemiin 2-2 (1-0).

  Ottelun henki oli alusta alkaen selvä. Kun pakottavaa painetta menestymisestä ei ollut, harjoitteli HeKuLa itselleen hieman vieraampaa lyhytsyöttöpeliä. Tasainen kenttä takasi sen, että syötöt napsahtelivat kerta toisensa jälkeen perille ja palloa käytettiin lähes jokaisella. Näennäinen hallinta ensimmäisellä puoliskolla ei kuitenkaan tuottanut täysosumia oranssipaidoille, vaan Ruila pääsi katkomaan syöttelyn keskialueella kerta toisensa jälkeen. Niinpä ainoa maali nähtiinkin kotijoukkueen tekemänä. HeKuLan veräjää poikkeuksellisesti vartioinut Jukka Hallikainen ei voinut tilanteelle mitään, vaikka näyttävästi syöksyikin tilanteeseen.

  Tauolla Terälehdet sisuuntuivat ja toisella puoliskolla nähtiin suoraviivaisempi HeKuLa. Palloa ei pyritty enää siirtelemään pikkunäppärillä siirroilla, vaan tulosta haettiin selkeillä ja tehokkailla iskuilla vihollisen selustaan. Tasoitusmaalin arkkitehtina hääri kärkeen nostettu Jarkko Hallikainen, joka pääsi Tero Hämäläisen oivallisesta puskusta läpiajoon. Rivakan juoksun ja lyhyen pohdinnan jälkeen Hallikainen toimitti vasurillaan pelivälineen vastaan tulleen maalivadin taakse.

  Vain muutama minuutti edellisestä ja Hallikainen oli jälleen pahanteossa. Tällä kertaa tilanne aukesi onnekkaasti Ruilan rangaistusalueella, kun Hallikainen oli onnistunut riistämään pallon Ruilan maalivahdin edestä väljemmille vesille. Pomppupalloon ehti ensimmäisenä Tomi Nevasoja, joka palautti pelivälineen Hallikaiselle. Nopea kääntölaukaus boxissa ja HeKuLa 1-2 johtoon.

  Ottelun lopussa pelitempo hiipui ja molemmat joukkueet keskittyivät lähinnä kevyeen pelailuun. Niinpä Ruila pääsi yllättämään oranssien maalille vaihdetun Jarno Laurikaisen ja ystävyysottelulle sopuisat lukemat 2-2 kirjattiin tulostaululle.
Ysinolla kaatui yks-nolla
  7.6.2007
  FC Ysinolla taipui tasaisten vaiheiden jälkeen HeKuLalle luvuin 1 - 0 (1 - 0). Simoksen läpijuoksu riitti kolmeen sarjapisteeseen ja HeKuLa siirtyi lohkon piikkipaikalle.

  Lauttasaaren urheilukenttä tarjosi tällä kertaa niin hyvät puitteet kuin satavuotias Suomen Palloliitto Helsingissä voi vain tarjota. Sää oli mitä mainioin ja kenttä oli normaaliin piirin tasoon verrattuna ihan kiva, yleisellä normistolla säälittävä. Kenttä tuskin on 90 metriä pitkä ja keskellä toista puoliskoa oli ilmeisesti kisaveikkojen pehmeä korkeushyppyhiekkakuoppa.

  Itse peliin tuolla kentän pituudella oli suuri vaikutus, sillä veräjänvartija Honka-ahon pitkät avaukset tuulen nopealle Simokselle menivät auttamattomasti joko päädystä yli tai suoraan vastustajan maalivahdin syliin. HeKuLan paras ase tällä kaudella saatiin eliminoitua näin lähes kokonaan. Tällä kertaa lähes kokonaan ei ollut tarpeeksi, vaan mainiosta Honka-ahon avauksesta Simos pääsi kylmän rauhallisesti kiertämään vihollisveskarin ja sijoittamaan pelivälineen verkon perukoille.

  Tälle kaudelle tullut uudistus nostaa peliaika 70 minuuttiin on osoittautunut erittäin onnistuneeksi. Pelien loppurutistuksista on tullut oikeita jännitysnäytelmiä, kun voimien ehtyessä taistelutahto tulee aina vain paremmin esiin. Tämä tuntuu sopivan HeKuLa-puolustukselle, jota keskikenttä tuki loistavasti. Näin ollen vieraat olivat tuomittu jäämään nollille ja loppulukemiksi Lauttasaaressa kirjattiin 1-0.
  (Ace)
HeKuLa takaisin voittokantaan
  28.5.2007
  Helsingin Kukkaislapset pääsivät takaisin voiton makuun, kun se pyöritti S.S.Stanleyta Tapulissa luvuin 1-3 (1-3).

  Helteinen alkukesä koetteli jälleen Terälehtiä Helsingissä. Lähes 30 asteen lämpötila taannutti juoksuintoisimmatkin ja ottelu käytiin rauhallisissa merkeissä alusta loppuun. Tosin oranssien sähköjänis Mikko Simos jolkutteli totuttuun tapaan myös ottelun viimeisillä minuuteilla karkuun Stanley-puolustukselta.

  Ottelun alku lähti Kukkaislasten osalta lupaavasti käyntiin. Lyhyen tauon jälkeen Terälehtiin palannut Jukka Hallikainen oli oivalla pelipäällä ja nakutti lyhyen pelailun jälkeen taululle luvut 0-1.

  Vain hetkeä myöhemmin Simos säästeli juoksuaskeliaan täräyttämällä lähes 30 metristä pallon etuyläkulmaan. Tämäkään ei riittänyt alkuinnosta puhkuvalle Kukkaismiehistölle, vaan Jukka Hallikaisen tehokas karvaus tuotti tekopaikan ja kylmän rauhallinen laulutaiteilija sinetöi HeKuLan kolmannen maalin.

  Stanley ei kuitenkaan lannistunut vaan painoi päälle yleisen syyttäjän tavoin. Kavennus syntyi onnekkaasti pitkällä roikulla, mutta ottelun loppuminuutit käytiin valitettavasti suurelta osin HeKuLa-puolustuksessa. Toki oransseilla oli tilanteita vaikka mihin, mutta päällimmäiseksi toimituksen mieliin jäi uhrautuva puolustus ja pelivälineen siivous turvallisemmille vesille.

Ponnistajat niukasti HeKuLaa edellä
  23.5.2007
  Kauden toinen taisto ala-arvoisella Wäiskillä päättyi HeKuLan ensimmäiseen tappioon. Ponnistajat vei pisteet luvuin 1-2 (0-0). Ensimmäisellä jaksolla ei kuulemma tapahtunut juuri mitään erikoista, joten peli ratkaistiin toisella jaksolla. Erikoistilanteet nousivat arvoonsa. Tavallisia pelitilannemaaleja ei nähty ollenkaan, vaikka tilanteita piisasi. Joko viimeistely oli heikkoa tai vastustajan sähäkkä maalivahti parempi.

  Toisen jakson alussa HeKuLalla oli muutama läheltä piti tilanne ja homma tuntui olevan hallussa. Yksittäisessä hyökkäyksessä vastustaja pääsi nokikkain HeKuLa-vahdin kanssa ja puolustaja joutui turvautumaan laittomuuksiin. Vain ihme pelasti rikkeen tehneen alimman puolustajan punaiselta kortilta, tuomari katsoi rankkarin riittävän tällä kertaa. Pilkun vetäjä sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan ja peli 1-0.

  Toinen vastustajan maali oli todella hieno veto vapaapotkusta kuudentoista rajan lähettyviltä. Hyvä veto upposi vasempaan yläkulmaan, eikä sille voinut mitään. Hampaankoloon tästä maalista jäi alakerran pienestä munauksesta, josta vapari alun perin tuli.

  Toisen maalin jälkeen HeKuLa vyörytteli hyökkäyksiä tasaiseen tahtiin ja varsinkin Simos pelasi itsensä vetopaikkoihin, mutta vedot viuhuivat ohi maalin. Tässä vaiheessa vastustajan veskari venyi muutamaan paraatipelastukseen, ollen kuin "musta hämähäkki" oikea-aikaisine ulostuloineen. Sitkeän taistelun kruunuksi saatiin vapari n. 20metristä, jonka Simos tykitti maaliin Marion siirrosta, kuten oli harjoiteltu. Loppuun saatiin vielä hyvää painetta, yliajalla tulleen kulmapotkun jatko sujahti ohi maalin ja tuomari vihelsi pelin päättyneeksi.

  Koko pelin ajan kuumana (kaikille) käynyt Mawa puhutti itselleen keltaisen kortin pelin loppuvaiheilla. Myös Ari tavoistaan poiketen kirjasi varoituksen tililleen ottaessaan pallon haltuun suoraan vaihdosta tultuaan, kun sisään tuleva Sami vielä löntysteli kentän puolella. Suurella kohulla paluun tehneen HeKuLan kaikkien aikojen maalipyssyn Jukka Hallikaisen ruuti oli vielä litimärkää, mutta eiköhän nalli vielä rupea palamaan kauden vanhetessa.
  (Antti Hannikainen)
HeKuLa kävi idässä kostamassa Hannan laihan äänisaaliin
  14.5.2007
  Ylis-78 koki kovia Kurkimäessä, kun viisuhurmiossa pelannut HeKuLa pyöritti kotijoukkuetta selkein 0-4 (0-3) luvuin.

  Kukkaislapset olivat hyvityksenjanoa täynnä matkatessaan itään kohtaamaan paikallisen Ylis-78:n. Olivathan nimenomaan itäiset alueet sisäsiittoisella äänestyskäyttäytymisellään vastuussa siitä, että koko joukkueen yhteinen suursuosikki Hanna Pakarinen oli joutunut lauantaiyön pimeimpinä tunteina nieleskelemään pettymyksen suolaisia kyyneleitä.

  Klaus Kurjen ja McDonaldsin yhteistyössä sponsoroima Kurkimäkki-Areena otti ristiretkeläiset vastaan aurinkoisena ja kivikovana. Ennakkotunnelmaa kohotti entisestään se, että myös useita Lordin jäseniä oli raahautunut muovikasseineen kentän laitamille mittelöä seuraamaan.

  Ottelu alkoi kukkaislapsittain suotuisasti. Välittömästi tunnustelevien alkufanfaarien tauottua koko ottelun Ossi Runteen varmuudella torjunut maalivahti Jouni Honka-aho avasi pitkällä potkulla, jonka kärkäs HeKuLa-hyökkääjä ohjasi suoraan pompusta verkon perukoille.

  Avausjaksolla nähtiin vielä kaksi lisämaalia, joista erityisesti Jarkko Hallikaisen nerokas puskumaali jätti vastustajan puolustuksen heiluttelemaan eviään brittistuerttien lailla.

  Toisella jaksolla syntymäpäiväsankari Hallikainen viimeisteli vielä kylmällä nostolla loppulukemiksi 0-4 (0-3).

  Vaikka hyökkäyspeli olikin tuloksekasta, terälehdille on annettava ansaittua tunnustusta kautta linjan. HeKuLan keskikentän peli pyöri paikoin huomattavasti Ola Salon spiraalia vetreämmin ja puolustus möyhensi tehokkaammin kuin kolme metalliselloa kliimaksia odoteltaessa. Oranssipaitojen joukkuepeli oli kokonaisuutena moldovalaista body-asustettakin tiukempaa.

  Erityismaininta on annettava sille, että ottelun loppuhetkillä myös juonikkaan puolustuspelin ystävät saivat osansa nautinnosta. Tero Salotuomi, tuo terälehtien mikkoleppilampi, määräsi koreografian uskaliaaseen linjatanssiin, jonka lopputuloksena Ylis-hyökkääjät joutuivat pahempaan paitsioon kuin Heikki Paasonen konsanaan.

  Itää valloitettaessa oli keskeiseksi teemaksi sovittu etukäteen se, että edellisestä pelistä poiketen oranssipaidat eivät suostuisi lainkaan katselemaan punaisia tai keltaisia propagandalappusia. Tavoite onnistui täydellisesti ja koitoksesta tuli terälehdille näin ollen myös kurinpidollinen suurmenestys.

  "Sontapeli", kuului sen sijaan katkerien vastustajien hapan loppukommentti.
  KK
Juhlahevosista meetwurstia beach volley -kentällä
  8.5.2007
  HeKuLa aloitti urakkansa kutosessa vakuuttavasti kaatamalla Juhlahevoset luvuin 3-1 (3-1). Ottelu oli alusta saakka HeKuLan hallinnassa, vaikka haastavat olosuhteet tekivätkin ottelusta varsin mielenkiintoisen.

  HeKuLan sarjapelit käynnistyivät väkevästi todella huonokuntoisella Wäiskillä. Peli ratkesi käytännössä ensimmäisellä puoliskolla, vaikka tuomari teki kaikkensa pelihuumorin latistamiseksi. Paljon puhuttu nollatoleranssi kirosanojen suhteen tuntui koskevan kaikkia muitakin sanoja, kuten ei, hups ja voi. Oman lisämausteensa toi myös pelikenttä, joka oli pehmeä kuin lapsen pylly.

  Terälehtien hyökkäyspeli oli kevään rankkojen treenien jäljiltä huippukunnossa. Mikko Simos rankaisi vastustajan puolustuksen löysäilyn pyssyttämällä tarkan kudin alakulmaan 10 minuutin pelin jälkeen. Heti maalin jälkeen Jarno Laurikainen nousi kulmapotkutilanteessa takatolpalle ja nosti viileästi pallon sisäsyrjällä yli maalivahdin.

  Pelin ratkaisu nähtiin jo 25 minuutin kohdalla, kun kapteeni Hallikainen sr nousi hyökkäyksen kärjessä rankki-alueen rajalle ja sijoitti vuorenvarmasti pelivälineen maaliin.

  Juhlahevoset pääsivät vielä koristelemaan numeroita näyttävällä vapaapotkumaalilla ensimmäisen puoliskon lopussa. Loppupeli menikin tuomarin kanssa väitellessä ja hänen korkeutensa korttikokoelmaa katsellessa. Kun Simos otti vielä ottelun loppuhetkillä toisen keltaisen, kauden ensimmäinen punainen kortti oli nähnyt päivänvalon.
  (Ace)
Kevät Cup päättyi lyhyeen
  17.4.2007
  Piirin Kevät Cup jäi HeKuLan osalta tänäkin vuonna torsoksi. FC Afro Euron luovuttua, ainoaksi otteluksi jäi Ellas - HeKuLa, jonka oranssipaidat hävisivät luvuin 2-0 (1-0).

  Ellas – HeKuLa pelattiin Talin hiekalla erittäin tuulisessa säässä. Oliko syynä kova vastatuuli vai mikä, mutta tuomarin viheltäessä pilliin HeKuLan väreihin oli sonnustautunut vasta kahdeksan miestä. Niinpä ennakkoon luotu taktiikka koki heti väistämättömiä muutoksia. HeKuLan onneksi puuttuvat miehet löysivät pian kentälle ja täysi miehitys pääsi pallon perään.

  Ottelun ensimmäinen puolisko kulki pääosin Ellaksen tahdittamana. Lukuun ottamatta muutamaa vaarallista vastahyökkäystä, pallo teetti eniten töitä oranssien puolustuksessa. Ensimmäinen maali syntyi Ellaksen hyökkääjän röyhkeästä noususta rangaistusalueelle. Kolmen HeKuLa-puolustajan kahvituksen jälkeen oli miehellä helppo työ sivaltaa peliväline verkon perukoille.

  Toisella puoliskolla nähtiin jo hieman valmiimpi kukkaisryhmittymä. Takaa-ajo alkoi ja Ellas-puolustus oli hätää kärsimässä. Kukkaislapset pääsivät useasti kokeilemaan onneaan, mutta palloa ei vaan saatu maaliin. Lopulta HeKuLa-miesten keskittyessä vain hyökkäykseen, pääsi yksinäinen Ellas-kärki maalintekoon ja loppulukemiksi kirjattiin 2-0 (1-0).
Simoksen maali laiha lohtu HeKuLalle
  4.4.2007
  HeKuLan taru tämän vuoden Suomen Cupissa jäi yhteen otteluun, kun se hävisi eilen Lassilassa FC POHU/3:lle luvuin 3-1 (2-0). Mikko Simoksen onnistuminen pilkulta ottelun toisella puoliskolla ei riittänyt sytyttämään Kukkaismiehistöä riittävään takaa-ajoon ja POHU jatkoi Cupin toiselle kierrokselle.

  Ottelu alkoi sekavissa tunnelmissa. HeKuLan avauskokoonpanoa oli muutettu vain muutamaa minuuttia ennen h-hetkeä ja se näkyi oranssipaitojen otteissa. Niinpä peli hallinta siirtyi nopeasti POHUlle. Näennäisestä hallinnastaan huolimatta alkuminuuttien terävimmät tilanteet nähtiin kotijoukkueen puolustuspäädyssä. Peliväline pysyi kuitenkin maaliviivan väärällä puolella.

  Vartin hikoilun jälkeen koitti HeKuLan ensimmäinen kohtalonhetki. Kulmapotkun jälkitilanteesta upeasti pelannut kolossi Jarno Laurikainen latasi rajun purkupallon kohti keskialuetta, mutta epäonnekseen matkalla oli oma pelaaja ja pallo kimposi omaan reppuun. POHU siirtyi 1-0 johtoon onnenkantamoisella.

  HeKuLa sisuuntui silminnähden takaiskusta ja aloitti hurjan takaa-ajon. Hyökkäyskalusto keskikentän oivallisella tuella onnistui luomaan tilanteita, mutta se tärkein jäi edelleen näkemättä. Kuin kohtalon oikusta POHU pääsi toistamiseen hyödyntämään HeKuLa-puolustuksen kommunikointivirheen ja tilanne ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen 2-0 kotijoukkueelle.

  Ottelun toinen puolisko käynnistyi HeKuLan hallinnassa. Vaarallisia tilanteita luotiin kerta toisensa jälkeen, mutta epäonni seurasi viimeistelyjä. Kovan painostuksen pakottamana POHU-puolustus syyllistyi myös koiruuksiin ja yhden näistä huomasi myös ottelun raitapaita. Niinpä pallo asetettiin pilkulle ja Mikko Simos sen taakse. Kova laukaus kohti vasenta yläkulmaa ja peli kaventui 2-1:een.

  Loppuhetkien kova taistelu toi HeKuLalle ainoastaan takaiskumaalin ja POHU jatkoi Cupin toiselle kierrokselle.
Suomen Cupissa vastaan FC POHU/3
  16.3.2007
  HeKuLa jatkaa uraansa Suomen Cupissa kohtaamalla ensimmäisellä kierroksella vieraissa FC POHU/3:n. Ottelu pelataan Lassilassa 3. huhtikuuta kello 19 alkaen.

  Palloliiton arvonta toi Kukkaislapsille aiemmilta vuosilta varsin tutun vastustajan.

  POHU/3 on edellisissä kohtaamisissa esiintynyt nimellä FC POHU/Simpsons. Historia kertoo, että Simpsoneita vastaan HeKuLa on hävinnyt jalkapallon puolella aina, mutta futsalissa on tilanne onneksi toisin. Tulokset jalkapallossa ovat 2-5 (harjoitusottelu 2002), 6-7 rp. (kevät cup 2005) ja 2-0 (harjoitusottelu 2006). Tammikuussa 2007 HeKuLa pyöritti futsalissa POHUa selkein 2-0 luvuin, joten menestyksen merkit ovat ilmassa.

  HeKuLa kohtaa Suomen Cupin toisella kierroksella MaPan kotikentällään.
HeKuLa mukaan myös Kevät Cupiin
  14.3.2007
  Helsingin Kukkaislapset lisäävät kiireitään kevätkaudella osallistumalla myös piirin järjestämään Kevät Cupin kilpasarjaan. Otteluohjelma julkaistaan lumien sulettua.
Kutosen lohko selvillä
  15.3.2007
  Piiri julkaisi Kutosen lohkot kaudelle 2007. HeKuLa pelaa lohkossa 4 ja kohtaa kauden aikana seuraavat joukkueet:

  Lohko 4 (14): Dal, FC Bombers, FC Härät, FC Ysinolla, Geishan Pallo, HeKuLa, HPS/Jägers, Juhlahevoset, MaKu/Legends, Ponnistajat, Ruila, SS Stanley, Ylis-78 ja Zyklon/2.

  Kutonen pelataan neljässä 14 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkojen kaksi parasta nousevat Viitoseen. Lisäksi lohkojen kolmoset pelaavat karsinnan lisänousijoista cup-systeemillä samoin parein kuin mestaruudesta. Lohkovoittajat pelaavat piirinmestaruudesta cup-systeemillä Lohko 1- Lohko 2 ja Lohko 3 - Lohko 4, otteluiden voittajat loppu- ja häviäjät pronssiotteluun. Lohkojen sijoille 12. ja sitä huonommin sijoittuneet putoavat Seiskaan.