HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET

Uutiset 2000:

Kauden 2000 parhaat valittiin
  7.11 Santahamina
  HeKuLa ry. palkitsi kauden 2000 parhaat pelaajat viikonloppuna. Jo perinteeksi muodostunut kauden päätöstilaisuus tarjosi taas jännitystä koko illalle, kun pelaajien keskuudesta valittiin palkintojen saajat. Samalla julkistettiin myös lehdistön suosikit. Lisää asiasta tilastot 2000 -sivuilla.
Sopimusmarkkinoilla vilkasta
  16.9
  HeKuLa ry. on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta. Karri Kiviojan neljän vuoden ja Jukka Hämäläisen yhden vuoden sopimukset solmittiin eilen Herttoniemessä. Joukkueen  johto kommentoi sopimuksia tyynen rauhallisesti: "Sopimukset ovat merkittäviä tekijöitä tulevaisuuden joukkueen rakentamisessa. Miehet ovat joukkueen tärkeimpiä henkilöitä eikä ilman heitä oltaisi näin pitkällä. Tarkoitus onkin turvata myös joukkueen tulevaisuus".
Uusi maalivahti HeKuLalle
  14.9
  Helsingin Kukkaislapset tekivät eilen ensimmäisen pelaajasopimuksen kaudelle 2001. Joukkueen maalivahdiksi palkattiin Tomi Hämäläinen, joka esitteli taitojaan jo eilisessä ottelussa. "Ensimmäinen askel kauden 2001 joukkueen rakentamiseksi on otettu. Mikäli haluaa saada parhaat pelaajat kokoajan kiristyviltä pelaajamarkkinoilta, on oltava nopea", kommentoi yllättävää sopimusta joukueen johto.
HeKuLa nousi kuutoseen!
  13.9. Pukinmäki
  Kukkaislasten huima loppukausi (neljä peräkkäistä voittoa maalierolla 19 - 2) toi ansaitun nousijan paikan joukkueelle. HeKuLa lähti kauden viimeiseen otteluunsa pakkovoiton edessä, sillä vain voitto takaisi lohkon kolmannen sijan. Kukaan ei jäänytkään kylmäksi HeKuLan piestyä Veijarit lukemin 0 - 5. Suurista paineista huolimatta joukkue onnistui pelaamaan omaa peliään ja ratkaisemaan ottelun jo ensimmäisellä puoliskolla. Ari Eerolan upea maali 30 metristä ja Jukka Hallikaisen kauden kuudes hattutemppu olivat liikaa vastustajille. Viimeiset minuutit olivatkin vain loppuvihelllyksen odottelua.

  Ottelun hahmoiksi nousivat -edellisten lisäksi- keskikentän työmyyrä Sami Tuominen, nollapelin pelannut maalivahti Tomi Hämäläinen ja vakuuttavasti pelanneet topparit Jukka Hämäläinen & Karri Kivioja.
Hallikaisten johdolla murskavoittoon
  5.9. Pallokenttä
  Kauden viimeinen kotiottelu päättyi HeKuLan murskavoittoon. Vastaan asettunut Fortuna oli täysin vailla mahdollisuuksia Kukkaislasten vyörytyksessä ja seuran historian suurinumeroisin (7 - 0) voitto oli tosiasia. Kauden hahmoksi noussut Jukka Hallikainen rikkoi pitkän maalittoman jaksonsa komeasti hattutempullaan. Samalla miehen tehosaldo nousi huimiin 18+6 lukemiin. Myös Jarkko Hallikainen onnistui hienosti: neljä kertaa pallo verkkoon ja miehen oma ennätys joudutaan kirjaamaan uusiksi.

  HeKuLan voiton saloina oli teräksen kova puolustus. Jarno Laurikaisen nollapeli maalissa ja Karri Kiviojan uhrautuva topparin peli siivittivät myös hyökkäyksen yrittämään parhaansa. Vanha sanonta: "Jos vastustaja ei saa palloa maaliin, ei voi hävitä ottelua", piti kutinsa jälleen.
Kukkaislapset laajentavat toimintaansa
  1.9.
  Helsingin Kukkaislapset ry. on laajentamassa toimintaansa. Seuran johto ilmoitti eilen osallistuvansa yhdellä joukkueella Suomen Palloliiton Helsingin piirin järjestämään Futsal -sarjaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan sarja alkaa lokakuun loppupuolella ja kestää maaliskuulle 2001. Joukkueeseen on jo ilmoittautunut kymmenen teknisesti taitavaa pelaajaa, joten menestystäkin on odotettavissa. "Futsal on osa joukkueen talvikauden harjoittelua ja tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen. Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus lokakuun puolivälissä", lupailee joukkueen tiedottaja. Futsalista enemmän internetissä Palloliiton sivuilla.
HeKuLa löylytti Ajaksia vieraissa
  23.8. Pirkkola
  HeKuLan puoliajalla tekemä taktinen muutos toi selkeän 2 - 7 voiton täysin aseettomaksi jääneestä kotijoukkueesta. Kahdesti ottelua jo johtanut Ajaks joutui tyytymään sivustakatselijan rooliin Kukkaislasten maali-iloittelun alettua ottelun toisella puoliskolla. Jarno Laurikaisen tasoitusmaali 2 - 2:een ja ottelun voittomaaliksi lopulta jäänyt Jarkko Hallikaisen puskumaali siivittivät vierasjoukkueen lähes hurmiomaiseen loppurutistukseen.

  Huolimatta sateisesta säästä, paikalle vaivautunut yleisö oli näkemäänsä erittäin tyytyväinen. "Loistavaa! Tässä yksi syy lisää seurata jalkapalloa ja HeKuLaa", totesi joukkueen väreihin sonnustautunut katsoja ottelun jälkeen aiheelllisesti.

  Hienon pelin muista maaleista vastasivat Tero Hämäläinen (1 - 1 tasoitus ja samalla miehen ensimmäinen kuluvalla kaudella), Matti Hirvonen (2kpl), Jari Nieminen (1. maali HeKuLan paidassa) ja Jarkko Hallikainen toisella osumallaan. Myös Jukka Hämäläinen väläytteli loistavaa tekniikkaansa esittelemällä yleisölle upean saksipotkun.
  HeKuLa valmiina nousutaistoon
  22.8
  Joukkueen johto ilmoitti eilisessä tiedotustilaisuudessaan Kukkaislasten lähtevän erinomaisista asetelmista huomiseen otteluun Ajaksia vastaan. Joukkueen vakiokalustoon kuuluneet ja loukkaantumisten takia sivussa olleet Sami Tuominen, Jarno Laurikainen ja Jukka Hallikainen ovat taas pelikuntoisia ja valmiina taistelemaan HeKuLan riveissä. Joukkue lähteekin hakemaan täyttä pistesaalista kauden viimeisistä otteluista. Vain voitot tulevista peleistä säilyttävät HeKuLan mahdollisuudet suoraan nousuun kuutoseen.

  Ottelu Ajaks - HeKuLa Pirkkolassa keskiviikkona 23.8. kello 18.30.
Eerola ratkaisi viime minuuteilla
  15.8. Pallokenttä
  HeKuLan loppuun saakka taistellut joukkue keräsi täyden pistesaaliin Noppajalkoja vastaan. Ottelun sankariksi nousi lopulta Ari Eerola, joka toiseksi viimeisellä minuutilla vei Kukkaislapset 1 - 0 johtoon. Maali syntyi hienon yhteispelin jälkeen, kun Eerola sai vapauttavan seinäsyötön Jukka Hallikaiselta. Avoimesta paikasta joukkueen "Zinedinelta" oli helppo työ siirtää pallo verkon perukoille ohi hyvin pelanneen vastustajan maalivahdin.

  Tuomaripeli nousi taas puheenaiheeksi, kun iäkäs viheltäjä oli lähellä tuomita Noppajaloille maalin selvästä ohilaukauksesta. Onneksi myös Noppajalkojen reilusti pelannut miehistö protestoi tuomiosta ja numerot pysyivät lukemissa 0 - 0.

  HeKuLalla oli taas tyylilleen uskollisena mahdollisuus ratkaista ottelu edukseen jo ensimmäisellä puoliskolla. Tero Hämäläinen, Jukka Hallikainen ja Jarkko Hallikainen tuhrivat kuitenkin paikkansa. Noppajalat eivät -kovasta yrityksestä huolimatta- saaneet kuin muutaman vaarallisen tilanteen HeKuLan maalille. Nekin torjui maalissa loistavasti pelannut Jarno Laurikainen.

  Ottelun ainoan varoituksen sai kontolleen Martti Ant-Wuorinen protestoidessaan liian äänekkäästi tuomarin tekemisiä.
Loukkaantuneiden määrä kasvussa
  10.8.
  Liberon tontilla pelaava ja joukkueen ehdoton tukiranka, Jarno Laurikainen, loukkaantui MoPon ja HeKuLan välisessä ottelussa tiistaina. Lääkärit totesivat pelin jälkeisessä tarkastuksessa Laurikaisen oikean jalan jalkapöydässä olevan rasitusvamman haittaavan suoritusta niin paljon, että viikon pakkolepo oli tosiasia. Loukkaantumisen syystä Laurikainen totesi tiedotustilaisuudessa yksiselitteisesti: "Kova hiekka ja huonot kengät". Nimeltämainitsemattoman kenkävalmistajan tuotteissa on ennenkin havaittu virheitä ja joukkueen johto sai näin pohdittavaksi tuotemerkin vaihdon.
Toinen perättäinen tappio Kukkaislapsille
  8.8. Käpylä
  Syyskauden epäonni jatkui HeKuLalla. Lähes pakkovoiton edessä ollut HeKuLa taipui lopulta 2- 0 tappioon lohkon toisena majailevaa Mooseksen Potkua vastaan. HeKuLan maalissa aloitti yllättäen Jukka Hallikainen, joka uskoi pystyvänsä pelaamaan ottelun läpi puolikuntoisenakin. Toisella puoliajalla maalivahdiksi vaihdettiin Tomi Lehtinen ja Hallikainen siirtyi takaisin kärkeen. Valittetavasti siirrolla ei ollut toivottuja vaikutuksia ja tehottomuus jatkui hyökkäyspäässä. Ottelun ainoat tilastomerkinnät (=kaksi maalia ja yksi varoitus) kirjattiinkin MoPolle. 
Jukka Hallikainen loukkaantuneiden kirjoihin?
  6.8.
  Joukkueen maalikuningas Jukka Hallikainen joutunee seuraamaan seuraavan ottelun sivusta. Hänen oikea etureitensä kramppasi viimeistelyharjoituksissa sunnutaina ja HeKuLan sairastupa sai uuden potilaan. Joukkue luottaa kuitenkin materiaalinsa laajuuteen ja uskoo mahdollisuuksiinsa tulevassa vierasottelussa. Samalla tiedotettiin myös joukkueen kannalta positiivisista uutisista, sillä Tomi Hämäläisen vamma olikin osoitettua lievempi. Mies ollee pelikunnossa ensi tiistaina.
Kauden ensimmäinen tappio
  1.8. Pallokenttä
  Kuninkaat olivat vahvempia syyskauden ensimmäisessä ottelussa Pallokentällä. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä jaksolla Kuninkaiden siirryttyä tavoittamattomaan 0 - 2 johtoon. Toisella puoliskolla loppunumeroiksi sinetöityi 0 - 3 ja kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia. Myös HeKuLa:lla oli hyvät mahdollisuudet kääntää ottelu voitokseen, mutta vastapuolen maalivahdin unelmapeli esti yritykset. Joukkueen esitys ei kuitenkaan ollut huono ja seuraavaan peliin lähteekin entistä nälkäisempi joukkue!
Tomi Hämäläinen loukkaantui
  1.8. Helsinki
  Joukkueen keskikentän tehomiehen ja ainoan vasurin, Tomi Hämäläisen, jalkavaivat uusiutuivat ja mies on sivussa ainakin kaksi seuraavaa ottelua. Kyseessä on jo toinen vakava takaisku joukkueelle vajaan viikon sisällä.
HeKuLa noteerattu myös kilpailijoiden sivuilla
  1.8.
  HeKuLan uljas voitto FC Käpylän Sekundasta harjoitusottelussa kaudella 1999 on noteerattu mainitun kuutosdivari -joukkueen kotisivuilla. Otteluselostus on puolueellinen, mutta antaa kuitenkin selkeän kuvan HeKuLan ylivoimaisuudesta. Mainittakoon vielä, että tulos 2 -1 HeKuLalle saattaa aikaansaada vaikutelman, että ottelu olisi ollut tasaväkinen, mitä se ei todellakaan ollut. Edes sarjaporrasta ylempänä olevat joukkueet eivät pärjänneet korskeille kukkaislapsille!
Tuomisen kausi ohi?
  26.7. Santahamina
  Joukkueen keskikentän tehomyyrä, Sami Tuominen, ilmoitti olevansa sivussa tulevan syksyn. Jo alkukauden aikana vioittunut reisi ei kestänyt viimeistelyharjoituksissa ja lääkärit totesivat pakkoloman olevan paikallaan. Asiantuntijoiden mukaan HeKuLan keskikentälle syntyy Tuomisen loukkaannuttua suuri aukko, jota nyt kuumeisesti ryhdytään paikkaamaan. Joukkueen johto myönsi loukkaantumisen olevan paha takaisku, mutta on kuitenkin luottavainen Kukkaislasten loppukauden iskukykyyn nähden. Sami Tuominen valittiin kaudella 1999 HeKuLan parhaaksi keskikenttämieheksi.
HeKuLa Helsingin Sanomissa
  HS 13.7.2000
  Pohjoismaiden suurin sanomalehti Helsingin Sanomat uutisoi urheilusivuillaan HeKuLan kauden 2000 sarjatilanteen. Tapaus lienee ensimmäinen kerta HeKuLan historiassa, kun joukkue ylittää valtakunnallisen median uutiskynnyksen. Uutisessa kerrotaan yhden palstan laajuisesti seiska -divarin lohkotilanne kaudella 2000. Aiheesta lisää osoitteessa www.helsinginsanomat.fi.
HeKuLa lähti kesätauolle pieksemällä FC Elviksen
  15.6. Väinämöinen.
  Kevätkauden viimeinen ottelu oli Kukkaislasten juhlaa. Vastaan asettunut FC Elvis oli ottelun alusta asti täysin aseeton HeKuLan luovaa hyökkäystä vastaan. Ottelua oli kulunut vain muutama minuutti, kun HeKuLan kapteeni Jarkko Hallikainen siirsi joukkueen kantapäällään 1 - 0 johtoon. Tahti jatkui hurjana koko ottelun ja loppuvihellyksen soidessa taululla komeilivat mahtavat 6 - 1 luvut. HeKuLan maaleista vastasivat kauden komeetaksi noussut Jukka Hallikainen kolmella maalillaan, Jarkko Hallikainen kahdella osumalla ja avausmaalinsa sinetöinyt Tomi Lehtinen. Hattutemppu oli Jukka Hallikaiselle jo neljäs kuluvalla kaudella!
HeKuLa taisteli tasapelin sarjakärkeä vastaan
  6.6. Pallokenttä.
  Kotiotteluunsa lähtenyt HeKuLa oli pakkovoiton edessä. Ennen ottelua sarjataulukko näytti synkältä Kukkaislasten nousuhaaveille. Kolme tasapeliä olivat vieneet pisteet muihin suihin. Kovista panoksista huolimatta HeKuLa pystyi kauden parhaimpaansa, kun vastaan asettui kovamaineinen Ruila. Ottelu oli seiskadivarin ehdotonta huippua kahden teknisesti taitavan joukkueen kohdatessa pallokentällä. Kotijoukkueen ainokaisen sinetöi libero Jarno Laurikainen komeasti puskemalla pallon maaliin Tomi Hämäläisen loistavasta vapaapotkusta. Maali oli kauden toinen Laurikaiselle. Jarno on pystynyt viimeistelemään maalinsa todella tärkeissä paikoissa ja pelasti taas joukkueelle pisteen. HeKuLa onkin ainoa joukkue lohkossaan, mikä ei ole vielä hävinnyt otteluakaan! 
Joukkue sortui loppuhetken virheisiin
  31.5. Tali.
  Kauden ensimmäinen nurmiottelu alkoi lupaavasti. HeKuLa siirtyi jo 2 - 0 johtoon matsin ensimmäisellä puoliskolla. 3 - 3 tasapelistä voinee syyttää tuomaria, sillä 3 - 2 kavennuksen raitapaita tuomitsi seisoen puolessa kentässä. Useiden silminnäkijöiden mukaan pallo ei käynyt maalissa, mutta keskialoituksella jatkettiin. Samalla taittui HeKuLan selkäranka ja huonon ottelun kruunasi aivan ottelun viimeisillä minuuteilla PP FC/ 2:lle tuomittu rangaistuspotku. Laukaus meni sisään ja kauden toinen tasapeli oli selviö. HeKuLan maaleista vastasi jälleen kerran Jukka Hallikainen, joka sinetöi joukkueen kaikki kolme osumaa. Myös pelaajien varoitustilit saivat roiman lisäyksen, tuomarin jakaessa pelaajille yhteensä 5 keltaista korttia.
Hallikaisen viisi maalia ratkaisi voiton HeKuLalle
  23.5. Pallokenttä.
  HeKuLa voitti eilen PK - 35/ Utd:n komeasti 6 - 1. Voitto oli kauden toinen ja taas selkein numeroin. Ottelun hahmo oli Jukka Hallikainen, joka jatkoi maalitehtailuaan komealla viiden maalin sarjalla. Samalla kirjoitettiin uusiksi HeKuLan maaliennätyksiä. Kukkaislasten ensimmäisestä maalista pääsi nauttimaan Jarkko Hallikainen, joka samalla teki kauden avausosumansa.
HeKuLa sortui tehottomuuteen
  16.5. Pirkkola.
  Lohkon keskikastin HPS voitti pisteen HeKuLalta tavanomaisessa seiskadivarin pelissä eilen. Ottelu päättyi vaatimattomaan 1 - 1 tulokseen ja HeKuLan miesten on syytä katsoa itseään peiliin, mikäli aikovat vielä viihdyttää runsaslukuisia fanejaan. Edes Puolan leiriltä palannut viimekauden maalikuningas Jarkko Hallikainen ei tuonut apua hyökkäyksen tehottomuuteen. Pisteen arvoisen maalin sinetöikin Jarno Laurikainen liberon tontiltaan.
Murskavoitto Kampin Ilveksestä
  11.5. Väinämöinen.
  Iloista ja hyökkäävää jalkapalloilua esittävä HeKuLa ei taaskaan tuonut pettymystä faneilleen. Kampin Ilves oli selkeä vastaantulija 7 - 1 päättyneessä ottelussa. Kukkaislasten maaleista vastasivat Jukka Hallikainen hattutempullaan, Tomi Hämäläinen kahdella osumallaan sekä Karri Kivioja ja Sami Tuominen ainokaisillaan. Viime kauden haluttomuudestaan kärsinyt Hallikainen on osoittanut jo selviä paranemisen merkkejä. Neljä maalia kahdessa ottelussa on huikea suoritus.
Tasapeli kauden avauksessa
  2.5. Pallokenttä.
  HeKuLa pelasi hienon 1 - 1 tasapelin nuorta ja liikkuvaa FC Kanavaa vastaan. Kotijoukkueen maalista vastasi Jukka Hallikainen rangaistuspilkulta sivaltamallaan osumalla. Ottelussa näkyi molemmilla joukkueilla pelaamattomuus ja kauden avauksen tärkeys suunnannäyttäjänä tuleville otteluille.