HEKULA - JALKAPALLO - UUTISET

Uutiset 3/2003:

Vuosikokous valitsi toimihenkilöt vuodelle 2004
  30.1.2004
  Helsingin Kukkaislapset ry:n vuosikokous valitsi uudet toimihenkilöt seuralle viikonloppuna Merihaassa. Osa vanhoista jatkaa tehtävissään, mutta myös tuoretta verta saatiin ryhmään mukaan.

  Helsingin Kukkaislapset ry:n hallitus vuonna 2004 on:

  Puheenjohtaja - Jarkko Hallikainen
  Varapuheenjohtaja – Jukka Hämäläinen
  Sihteeri - Mika Petäjä
  Varainhoitaja – Mikko Wennström
  Jäsen – Jarno Laurikainen

  Yhdistyksen tilintarkastajana jatkaa Tuomo Tervonen ja varatilintarkastajana Martti Ant-Wuorinen. Lisäksi valittiin seuran manageriksi Karri Kivioja ja hänelle varamieheksi Martti Ant-Wuorinen. Huoltajana kaudella 2003 jatkaa Mats Friman. Joukkueen kapteeniksi valittiin Mats Friman ja varakapteeniksi Jukka Hämäläinen.

  HeKuLa kiittää kaudella 2003 luottamustehtävissä toimineita ja toivottaa uusille toimihenkilöille menestystä haasteellisissa tehtävissä!
HeKuLa palkitsi kauden parhaat
  Simos 30.11.2003
  HeKuLa palkitsi kauden parhaat pelaajansa hulppeassa Kauden päätösgaalassa Santahaminassa. Samalla julkistettiin seuran nettisivuilla olleen yleisöäänestyksen tulokset.

  Tämän vuoden äänestyksissä nousi esille ensimmäistä kauttaan oranssipaidoissa pelaava Mikko Simos (kuvassa). Mies kahmi itselleen tulokkaalle ennätykselliset kolme pystiä (Paras hyökkääjä, Vuoden tulokas ja Vuoden tsemppari). Myös puolustukseen siirretty Jarkko Hallikainen keräsi itselleen kolme titteliä (Paras puolustaja, Vuoden treenaaja ja VUODEN MIES). Lisäksi Mats Friman sai odotetusti Vuoden maalivahti -palkinnon ja Parhaaksi keskikenttämieheksi valittiin Sami Tuominen.

  HeKuLan kauden 2003 -parhaat ovat (suluissa lehdistön suosikit):

  Paras maalivahti: Mats Friman (Mats Friman)
  Paras puolustaja: Jarkko Hallikainen (Jarkko Hallikainen)
  Paras keskikenttämies: Sami Tuominen (Vilho Jussila)
  Paras hyökkääjä: Mikko Simos (Jukka Hallikainen)
  Vuoden tulokas: Mikko Simos (Mikko Simos)
  Vuoden treenaaja: Jarkko Hallikainen (Mikko Wennström)
  Vuoden tsemppari: Mikko Simos (Tero Salotuomi)
  VUODEN MIES: Jarkko Hallikainen (Jarkko Hallikainen)

  Edellisten arvosanojen lisäksi palkittiin kauden aikana eniten "Ottelun Terälehti/ Man of the Match" -titteleitä saanut pelaaja . Erittäin tasaisessa kilpailussa arvostettu palkinto meni lopulta Jukka Hallikaiselle. Tulokset kokonaisuudessaan Kauden parhaat -osiossa.

Terälehdet kukkivat myös musiikin saralla
  jugi 10.10.2003
  Helsingin Kukkaislapsien tähtihyökkääjä Jukka Hallikainen läpäisi haastavat karsinnat ja raivasi tiensä KingKaraoke 2003 –kilpailun finaaliin. Hallikainen vakuutti yleisön ja tuomariston semifinaalissa esittämällä hienot tulkinnat kappaleista ”Delilah” ja ”Joutsenlaulu”. Suorituksen arvoa nostaa tieto siitä, että kyseessä on Suomen suurin valtakunnallinen karaokelaulukilpailu. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 709 laulajaa 58 karsintatilaisuudessa.

  Hallikainen ei ole kuitenkaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä mainetta on kertynyt jo aiemmalta muusikon uralta. Mies onkin kokeillut siipiään KingKaraoke -kilpailun (semifinaalissa jo vuonna 2002) lisäksi muun muassa Tangokuningas-mittelöissä. Myös orkesterit Könsikkäät, Radle, Best ja Neverback yleisöineen ovat saaneet nauttia miehen laulutaidoista.

  Kilpailun finaali järjestetään torstaina 23.10.2003 Viking Linen m/s Amorellalla. Lisätietoja löytyy kilpailun Internet-sivuilta osoitteesta: http://www.auraviihde.fi/kingkaraoke2003/tiedotteet/info_kk_finaali_1003.html.

HePuLi-ottelun Terälehdet viimein julki
  8.10.2003
  Terälehtiraati julkaisi vihdoin kauden viimeisen ottelun Terälehdet. Uutisoinnin viive johtui verkkotoimituksen tilapäisestä lamaannuksesta. Toimitus pahoittelee viivettä ja koittaa parantaa otettaan vielä vuoden loppumetreillä. Seuraavassa raadin valinnat perusteluineen:

  *** Mikko Simos
  - Vei palloa ja puolustusta! Aiheutti rankkarin, pisti varmasti sisään ja piti niiden pakit varpaillaan koko matsin!

  ** Jarno Laurikainen
  - Vääntöä ja ylivoimaa kunnes pää hajosi! Kentän kingi!

  * Jarkko Hallikainen
  - Vaikka omissa soikin, olisi voinut soida enemmänkin ilman hyviä katkoja!

  Jälleen raati haluaa mainita myös miehiä, jotka olivat vain hiuskarvan päässä Terälehdistä. Mikko Wennström (”Jälleen uhrautuvaa työskentelyä. Laita piti ja hyökkäyksetkin käynnistyivät nätisti. Antoi kaikkensa!”), Mats Friman (”Hallitsee läpiajot suvereenisti. Torjui jälleen kaksi avopaikkaa nopeilla jaloillaan!”), Tuomo Rautiainen (”Piti vastustajien ykköshyökkääjän aisoissa!”) ja Jari Nieminen (”Hyvää peliä, rakentavaa kauttaaltaan!”).
Kukkaislapset lohkonsa neljänneksi
  25.9.2003
  Vajaamiehinen Kukkaislasten ryhmä kärsi viimeisessä ottelussaan niukan 1 - 2 tappion Helsingin Punalipulle. Tappiosta huolimatta sijoitus lohkossa ei muuttunut, vaan Terälehtien lopullinen sijoitus on neljäs.

  Hekulan kauden viimeinen taisto sarjakkakkosta Hepulia vastaan koettiin syksyisellä Väiskillä. Ottelun avaukseen ei saatu täyttä kentällistä, joten yhden vajaalla jouduttiin aloittamaan. Päivän aikana kaupungilla liikkuneiden huhujen mukaan olisi Laurikainen mahdollisesti saapumassa paikalle jossain vaiheessa täyttämään vajetta. No, saapuihan hän mutta miehen epäonneksi peliaika jäi melko vähäiseksi kun periksiantamattomasta tyylistään tunnettu työmyyrä pukkasi pallon sijasta vastustajan ohimoa, seurauksena kuusi ommelta silmäkulmassa. Myös Salotuomi joutui jättämään leikin kesken loukattuaan jalkansa rajussa liukutaklauksessa.

  Hepuli laati ottelussa kaksi onnekasta räkämaalia. Hekulan ainokainen syntyi Simoksen komeasta rankkarista. Mies oli jälleen vaikea pideltävä vastustajalle jolla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin raukkamaisesti rikkoa sääntöjä. Kentän tapahtumat jäivät muilta osin hämärän peittoon huonon näkyvyyden vuoksi. Tulos siis 1-2.
  (Mikko Wennström)
Simoksen hattutemppu huomattiin myös Terälehtiraadissa
  23.9.2003
  Mikko Simoksen hurja syysvire huomioitiin myös Terälehtiraadissa. Kauden ensimmäinen hattutemppu oranssipaidoille toi Simokselle yksimielisesti täydet Terälehdet. Myös Risto Juntunen ja Jarkko Hallikainen suoriutuivat ottelusta Terälehtien arvoisesti. Seuraavassa raadin julkaisemat perustelut:

  *** Mikko Simos
  - Hattutemppu! Mies ei saa leipää kotona, kun on kentällä niin nälkä. Kauden hyökkääjä. Hattutempun lisäksi muutama hieno syöttö. Selittelyt ovat turhia tämän miehen kohdalla, hattutemppu puhukoot puolestaan.

  ** Risto Juntunen
  - Enpä haluaisi taistella pallosta Ristoa vastaan. Ei sääli vastustajaa yhtään. Lohkon kovin puolustaja, muutama hyvä nousu. Onneksi pelaa meidän joukkueessa!

  * Jarkko Hallikainen
  - Tavaramerkkinä varmuus ja rauhallisuus. Varmaa puolustuspeliä ja pitkiä purkuja. Hoiti hommat välillä aivan yksin Matsin kanssa muiden pakkien kirmaillessa hyökkäyksessä. Tuuli vei maalipotkuja, mutta puolustuspeli oli taas virheetöntä.

  Jälleen raati haluaa mainita myös miehiä, jotka olivat vain hiuskarvan päässä Terälehdistä. Tässä heistä kaksi: Mika Petäjä (”Todellista taistelua koko ottelun ajan! Piti laidan kurissa ja väänsi omalla rangaistusalueellakin pallot pois vastustajilta. Erinomainen suoritus”) ja Ari Eerola (”Rauhoitti peliä itsevarmoilla otteillaan. Muutama maailmanluokan "kynä", jossa vastustajia kävi sääliksi!”).
Simoksen hattutemppu liikaa Härille
  Simos 18.9.2003
  Mikko Simoksen huikea vauhti oli liikaa FC Härille. Kolme maalia vastustajan reppuun riitti takaamaan Kukkaislapsille täydet kolme pistettä 3 - 2 päättyneessä ottelussa.

  Syksyiselle Stadio Wäinämöiselle kokoontui hermostunut joukko oranssipaitoja. Ennakkoasetelmat illan otteluun olivat kutkuttavat kummankin joukkueen näkökulmasta, sillä HeKuLan olisi voitettava ottelu mikäli halusi pitää kiinni oljenkorrestaan lohkon kakkostilaan ja jatkopeleihin. Vastaan asettuva FC Härät sen sijaan oli totisen paikan edessä sillä vain voitto pitäisi heidän toivonsa säilymisestä elossa. FC Härät oli tuttu vastustaja kahdelta edelliseltä kaudelta ja turpiin oli tullut molemmilla kerroilla kahden maalin erolla. Joukkueen johtoporras vaati muutosta tähän tilastoon ja marssitti joukkueen kentälle yksiselitteisellä ohjeistuksella: voittakaa!

  Heti ottelun alusta lähtien HeKuLan kärkikaksikko Simos ja Hallikainen Jr. aiheuttivat pelkoa ja hämmennystä vastustajan keskuudessa. HeKuLa tuntui vievän peliä, mutta se kuuluisa viimeinen kosketus ei tuntunut olevan kohdallaan. Usko ei kuitenkaan horjunut ja kärsivällisesti oranssipaidat lähettivät palloa hyökkäyssuuntaan uudelleen ja uudelleen. Kuten yleensäkin elämässä kärsivällisyys maksoi itsensä takaisin, kun Jukka Hallikainen irtautui vastustajasta oikealla laidalla ja lähetti lapikkaallaan pienestä kulmasta pallon kohti maalia. Pikakirjeen vauhtia paikalle pöllähtänyt Simos varmisti pallon maaliviivalta pömpeliin ennen kuin vastustajan puolustus ehti hätiin. 1-0 oli faktaa.

  2-0 maali oli tuttua HeKuLaa: keskikentältä lähtenyt oivaltava pystysyöttö, ja kuriirimme olivat jälleen vauhdissa. Vastustajan yskiessä Simoksen askelten aiheuttamaa pölypilveä löysi paketti jälleen tiensä oikeaan osoitteeseen ja ottelu tuntui osittain ratkenneelta.

  Vastustaja Härät ei kuitenkaan alistunut HeKuLan matadorien käsittelyssä. Ensimmäisellä puoliajalla vapaapotkun jälkitilanteesta syntyi lajille ominainen hässäkkä HeKuLan maalin edustalle. Purkuyritys toisensa jälkeen kilpistyi ja pallo päätyi lopulta vastustajan ulottuville, joka pääsi lähietäisyydeltä tuikkaamaan kohti maalia. Frimanin torjunnasta pallo kimposi onnekkaasti biisonille, joka sai ilman estelyä toimittaa pallon maaliin lähietäisyydeltä. Kahvitauolle siirryttiin 2-1 johdossa.

  Toisen puolituntisen HeKuLa pelasi puuskaiseen vastatuuleen, joten pelin taso kärsi ja tiukoista otteluista tutuksi tulleet komeat purkupallot eivät lentäneet totuttuun tyyliin Simoksen tai Jukin jalkaan, mutta komeita ne silti olivat. Simoksen raskaan työpäivän aiheuttama stressi ei ollut kuitenkaan vielä lauennut kahteen maaliin, vaan pulssi oli edelleen korkea ja ärsytetty. HeKuLan karvauspeli sekoitti jälleen vastustajan pasmat ja paniikkisyötöt olivat osoitteettomia. Yksi sellainen suuntautui aina maalivahdille asti. Veskarin kertaillessa pelin sääntöjä omalle maalivahdille syöttämisestä, kävi Simos poimimassa pallon parempaan talteen ja ohitettuaan hölmistyneen maalivahdin toimitti nahkakuulan verkkoon, 3-1.

  Jakkilauma ei vieläkään suostunut lannistumaan, vaan pyrki yhä rohkeammin kohti HeKuLan maalia. Oranssien puolustuspelaaminen keskikentältä lähtien oli kuitenkin tarkkaa ja puristusta riitti rikkomaan vastustajan pelinrakentelu. Ottelun viime minuuteilla Härät saivat puolittaisen tilanteen aikaiseksi ja yllättävä laukaus lähti boxin sisältä kohti etuyläkulmaa. Friman sai venytettyä sormensa väliin mutta HeKuLan kannalta epäonnekkaasti pallo kimpoili yläriman, tolpan ja Matsin sormien kautta kierteisenä maaliviivalle. Tällä kertaa kierre ei ollut HeKuLan puolella ja pompusta pallo suuntasi matkansa verkon perukoille.

  Lopputulos 3-2 oli vastustajan kannalta murheellinen. Kierroksen muiden otteluiden tuloksien ilmestyessä valotaululle oli selvää, että FC Härät putoaa seiskaan kauden päätteeksi. Myös HeKuLan teoreettinen oljenkorsi kakkossijaan oli napsahtanut poikki HePuLin voittaessa oman ottelunsa puhtaasti 7-0.

  Kauden viimeisellä kierroksella HeKuLalla on vielä mahdollisuudet saavuttaa ruskea mitali, mikäli niitä tässä kisassa jaettaisiin. HeKuLan viimeinen ottelu HePuLia vastaan on lohkon kannalta merkittävä, sillä suora nousija sekä jatkokarsintaan joutuva selviävät puoliksi ensi viikon tuloksen perusteella.
  (Mikko Wennström)

Terälehtiraati palkitsi todelliset herrasmiehet
  14.9.2003
  Arvovaltainen Terälehtiraati kokoontui jälleen palkitsemaan HerPa – HeKuLa –ottelun Terälehdet. Tehtävä oli jälleen vaikea joukkueen hyvän kokonaisesityksen johdosta, mutta ammattitaitoinen raati löysi jyvät akanoista.

  *** Risto Juntunen
  - Keskikentän työmyyrä. Taistelija henkeen ja vereen. Muurinen teki karmean virheen peluuttaessaan Cardiffissa Riihilahtea Risen sijasta. Vääntöä, asennetta ja maailmanluokan maalipaikanhukkaus Jugin nerokkaasta vaparista. jaksoi taistella loppuun asti. Vuoren varmuutta, kiven kovuutta!

  ** Jukka Hallikainen
  - Maali jälleen. Paikkoja useampaakin täysosumaan. Turhautumista ottelun alkuhetkillä, mutta ammattimiehen ottein piti päänsä kylmänä ja käänsi suunsoiton edukseen. Pelinälkä aiheutti pelkoa ja hämmennystä vastustajassa. Juonikkuutta ja suoraviivaisuutta samassa paketissa! mukana hyvässä muttei pahassa, piti päänsä kylmänä.

  * Mikko Simos
  - Armotonta raatamista. Kahden maalin isä. Nälkä ei lopu koskaan. Näyttävää kahvittelua, jälleen maali.

  Lisäksi raati haluaa mainita seuraavat pelaajat: Vilho Jussila (”Mies pelaa kuin Joonas Kolkka: teknistä väkkäröintiä, kiivaita spurtteja. Tämä on miehen läpimurtokausi. Ajoitus kohdallaan paitsi pelipaikalle saavuttaessa. Ohitti vastustajat näyttävästi.”), Ari Eerola (”Vahva esitys yhdessä Juntusen kanssa. Taituruutta ja peliälyä keskikentällä. Ottelun voittomaalin tekijä. komea maali ja hieno nousu laidalta.”) ja Mats Friman (”Varmat torjunnat maalissa. Ei mahtanut kahdelle takaiskulle puolustuksen sählätessä mitään.”).
HerPa taipui Terälehtien käsittelyssä
  10.9.2003
  Helsingin Kukkaislapset ottivat keskiviikon myöhäisillan pelissä helpon 2-4 voiton Herrasmiespalloilijoista. Kuudesta maalista, lukuisista keltaisista ja kahdesta punaisesta kortista huolimatta suuria ylpeydenaiheita ei ottelu kuitenkaan tuottanut kummallekaan joukkueelle.

  HerPa lähti peliin yhden pelaajan vajaalla, mutta sen sijaan että joukkue olisi keskittynyt omaan peliin, pelaajat keskittyivät lähinnä vastustajan, oman joukkueen ja tuomarin jatkuvaan kritisoimiseen. HeKuLa kiitti ja latoi ensimmäisellä puoliskolla ottelupöytäkirjaan 0 - 4 numerot. Mikko Simos kahvitti ensin vastustajan puolustuksen täysin ja epäonnistunut laukaus pomppi kuin pomppikin maaliverkkoihin asti. Risto Juntunen syötti Jukka Hallikaisen yksin läpi, ja tämä sijoitti pallon varmasti maaliin puolustajien vielä odotellessa paitsiovihellystä. Välillä oli HerPan vuoro potkia pallo omaankin maalin, ja hieman ennen taukoa Ari Eerolan potkaisema vapaapotku 25 metristä upposi yllättävänkin helposti.

  Toinen puolisko alkoi heti HerPan ulosajolla, mutta joukkue pääsi silti tekemään kaksi vastaiskumaalia, ennen toista punaista korttia. "On tyypillistä ja ymmärrettävää, että tällaisia virheitä pääsee sattumaan selvässä johtotilanteessa kahden miehen ylivoimalla" totesi HeKuLan manageri, ja jatkoi: "Ensimmäinen puolisko oli täysin meidän hallussa ja ottelu ratkesikin jo silloin."

  HeKuLan manageri antoi vielä tunnustusta joukkueelleen ja kiteytti: "Annettiin vastustajan räyhätä yksinään kentällä eikä lähdetty samaan typeryyteen mukaan".
  (MF)
Terälehtiraati löysi tappiosta jotain hyvääkin
  8.9.2003
  Kunnioitusta herättävä Terälehtiraati kokoontui jälleen palkitsemaan ottelun parhaat pelaajat. Huolimatta karvaasta tappiosta HPS:lle, löysi raati myös positiivisia esityksiä Kukkaislasten riveistä. Seuraavassa raadin valinnat:

  *** Jarkko Hallikainen
  "Jälleen kerran virheetön peli. Hyvät avaukset ja puolustuksen johto. Varmaakin varmempi!"

  ** Vilho Jussila
  "Taistelua joka pallosta. Piti vasemman laidan täysin hallussaan. Lopussa meinasi tasoittaa pelin röyhkeällä nousullaan! Ei juuri saanut palloja ja teki sen mihin pystyi. Vasemman laidan valtias!"

  * Laurijuhani Tainio
  "Varmuutta laitapakin tontilla. Pysäytti lähes kaiken ja piti miehensä tiukoissakin tilanteissa! Varmat purkupallot!"

  Niukasti titteleiden ulkopuolelle jäivät Mats Friman (Rauhallisuutta ja varmuutta jälleen. Hoiti oman reviirinsä täydellisesti eikä mahtanut ainoalle takaiskulle mitään. Ei mahtanut maalille mitään vaan se oli puolustuksen moga... torjui luotettavasti kaiken muun) ja Mikko Simos (Osoitti vaarallisuutensa, vain huono tuuri esti maalinteon. hyvä nousu, huono tuuri). Terälehtiä voi seuraavan kerran metsästää Saharassa keskiviikkona klo 19.45 alkaen, jolloin HeKuLan vastaan asettuu HerPa.
Terälehdet lakastuivat lohkon kärkikamppailussa
  tappio 4.9.2003
  Kukkaislasten raivokas taistelu HPS:aa vastaan Väinämöisellä päättyi lopulta varsin vaisusti. Lohkon kärkikamppailu päättyi HeKuLan lukuisista maalipaikoista huolimatta tiukkaakin tiukempaan 0 - 1 tappioon. Terälehdet kaatuivat kuitenkin saappaat jalassa.

  Illan peliin Väinämöisen aurinkoiselle stadionille saapui loukkaantumisista kärsinyt terälehtijoukko. Seuran johto oli kuitenkin onnistunut viime hetken siirtomarkkinoilla ja saanut joukkueen reserveistä koottua iskukykyisen ryhmän. Farmijoukkueen miehet tulivatkin tarpeeseen varsinkin kun hyvin taistellut Kari-Pekka "KooPee" Hellstén joutui toisen jakson alussa kentän reunalle ilmeisesti reisivamman vuoksi.

  Sarjakärki HPS:n valmennusjohto oli tehnyt kotityönsä ja hyökkäyskaksikko Simos-Hallikainen jr. otettiin heti tarkasti kiinni. Alun tunnustelun jälkeen terälehdet ottivat kuitenkin ohjakset käsiinsä ja alkoivat vyöryttää peliään keskikentältä käsin kohden vastustajan maalia. Esimerkkiä näytti mm. Mika Petäjä loistavilla katkoillaan keskikentän oikealla laidalla. Muutamasta erikoistilanteestaan - mm. vapaapotku aivan rangaistusalueen reunalta - huolimatta terälehdet jäivät maaleitta ja puoliskon lopussa HPS pääsi peliin mukaan.

  Toiselle puoliskolle joukkueet tulivat latautuneina, valmiina taistelemaan voitosta. Kukkaislapset saivat keskikentän haltuunsa ja varsinkin Vilho Jussilan laidalta päästiin nousuihin. Myös pitkät pallot keskustan läpi kärjille olisivat tuoneet varallisia tilanteita, jos vain ottelun muuten hyvin tuominneella tuomarilla olisi ollut kanttia puuttua HPS:n puolustuksen pikkukonnuuksiin. Toinen tuomarille sattunut lapsus oli terälehtien sielulle Jarkko Hallikaiselle annettu varoitus tilanteessa, jossa hän ei edes ollut osallisena tapahtuneeseen rikkeeseen.

  Pelin 48. minuutilla taivas HeKuLan yllä tummeni, kun HPS sai jatkettua sivurajaheiton boksin sisään; tulinen veto suoraan ilmasta ja terälehdet olivat maalin tappiolla. HPS vetäytyi onnistumisensa jälkeen sumppuun ja keskittyi nopeisiin vastahyökkäyksiin. Vaihtonsa käyttänyt kukkaismanageri joutuikin nostamaan puolustuksen keskustassa varmasti pelanneen Jarkko Hallikaisen mukaan hyökkäyksiin, jonka seurauksena alakertaan jäi miehen mentävä aukko. Hyökkäyspeli toi kuitenkin tilanteita, ja 55. minuutin kohdalla aina kärkäs Mikko Simos pääsi läpi vedon kuitenkin kilpistyessä vastaan tulleeseen maalivahtiin.

  Viime minuuteilla terälehdet kokivat kauhun hetkiä, kun alimpana pelaajana ollut Lauri Tainio onnistui syöttämään pallon suoraan vastustajan karvaamaan tulleelle hyökkääjälle. Tuomo Rautiaisen avulla peliväline saatiin siivottua takaisin keskikentälle ja enemmiltä takaiskuilta säästyttiin. Illan työn tulos oli siis kismittävän tiukka tappio 0-1.

  Ottelun jälkeen HeKuLan johto ei suostunut kommentoimaan Hellsténin loukkaantumisen vakavuutta. Joukkueenjohto uskoi kuitenkin eräiden avainpelaajien toipuvan ensi viikon HerPa-peliin. Loukkaantumissumaa enemmän fanikatsomossa puhutti Mikko Simoksen saama kauden viides varoitus. Epäiltiinpä tuomareiden puolueellisuutta, kun vastaavista teoista vastustajat ovat päässeet kuin koirat veräjästä.
  (LjT)

Jukka Hallikainen haali jälleen kolme Terälehteä
  jukka ja nea 1.9.2003
  Jukka Hallikaisen näyttävät otteet huomioitiin jälleen Terälehtiraadissa. Mies raivasi esityksillään jo viidennen perättäisen kerran nimensä kunniakkaaseen marmoritauluun.

  *** Jukka Hallikainen (Kuvassa oikealla)
  "Ratkaisi pelin henkilökohtaisilla suorituksillaan. Tehot 2+1 puhuu karua kieltään. Hyvää karvausta ja kovia, mutta reiluja otteita. Nyt mies oli koko sydämellään, halullaan, taistelutahdollaan ja taidollaan pelissä mukana. Kolme pistettä fudiksessa on paljon! Erityismaininnan ansaitsee Jugin useat yritykset (ja yksi hieno onnistuminen) tehdä maaleja vasemman jalan vedoilla. Kauden makeimpia syöttöjä Simoksen maaliin. Hattutemppu roikkui ilmassa!"

  ** Jarkko Hallikainen
  "Piti toisen puoliskon puolustusta pystyssä niiden painaessa ajoittain kovaakin. Hyviä katkoja ja pelin ohjausta! Voitti kaikki pääpallot maalin edessä, hoiti kaikki läpisyötöt! Itsevarmuutta uhkuvaa puolustuspeliä. "

  * Mikko Simos
  "Taas hieno maali ja parikin osumaa lähellä, mieheltä voi odottaa mitä vaan nyt kun peli Jugin kanssa sujuu. Tehot 1+1 ja taistelusta keltainen kortti. Aivan mahtava taistelu pallosta, riisto, kuljetus kulmalle ja upea syöttö Jugin maaliin."

  Lisäksi raati huomioi jälleen myös muita taistelijoita. Tässä muutama maininta: Jari Nieminen ("Kokeilu keskikentän keskelle toimi hyvin. Pelasi varmasti ja hoiti myös puolustusvelvollisuudet mainiosti! Pyyteetöntä uurastusta keskikentällä."), Tero Salotuomi ( "Paikan vaihto toppariksi ei haitannut suoritustasoa. Hyviä purkuja ja mitä mainioin päällystakki. Yhteistyö Jaren kanssa toimi saumattomasti. Jaksoi taistella eikä antanut tuumaakaan periksi."), Mikko Kemppainen ( "Miehen uhrautuva pelitapa pelasti ainakin yhden maalin. Varsinkin toisella jaksolla armotonta vääntöä vastustajan kanssa."), Mikko Wennström ("Tärkeän ensimmäisen maalin takana. Hieno nousu. Todella upea peli. Hienoa periksiantamatonta uurastusta") ja Tuomo Rautiainen ("Potki pallot pois, kun tarve vaati").

Terälehtien hyvä syysvire jatkui Väinämöisellä
  28.8.2003
  Huimassa syysvireessä olevat Kukkaislapset jatkoivat erinomaisia otteitaan. Tällä kertaa oli lohkon kärkipaikkaa pitävän FC Tavastian vuoro kaatua. 3 - 1 päättynyt ottelu oli jälleen hieno osoitus joukkuepelin tärkeydestä.

  Ottelun tärkeys HeKuLan pelaajille kävi ilmi jo päiviä ennen aloituspotkua. Vieraskirja täyttyi uhosta ja jännityksestä. Vastaanhan oli tulossa paitsi lohkon kärkisijaa pitänyt tappioton joukkue myös ryhmä rokkistaroja. Kun ottelu vihdoin Taiteiden yön aattona pääsi käyntiin, kentällä ei nähty muita staroja kuin oranssina kukkiva terälehtipelto.

  Ottelu alkoi tasaisena vääntönä. Pallo kiersi nätisti pelaajalta toiselle. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan kaunista kontrolloitua fudista. 14 minuutin pelin kohdalla HeKuLan Tero Salotuomi pysäytti vastustajan laitalinkin liian ronskin ottein. Seurauksena keltainen kortti ja vapaapotku 26 metristä. Tavastian kultajalka napsautti pallon vastustamattomassa kaaressa HeKuLan muurin yli suoraan kohti HeKuLan maalin yläkulmaa. Jälleen kerran varmasti maalissa pelannut Mats Friman sai kurotettua näppinsä pallon eteen, mutta kuminen peliväline kimposi yläriman kautta HeKuLan kannalta maalin väärälle puolelle.

  Tappioasemasta sisuuntuneena terälehdet nostivat katseensa pystyyn ja kuin yhdestä päätöksestä alkoi armoton vyörytys kohti vastustajan maalia. Edellisen pelin hienosti topparina pelannut Jari Nieminen oli nostettu keskikentälle ja mies jakelikin palloja Ari Eerolan kanssa kilpaa laitalinkeille ja kärkipelaajille. Lopulta vastustajalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa rangaistusalueella. Ottelun suurin sankari, Jukka ”Jugi” Hallikainen, toimitti tällä kertaa pallon vuorenvarmasti verkon perukoille ja ottelu oli tasan 1-1.

  Tasoituksesta innostuneena Terälehdet jatkoivat kolmen aallon hyökkäyksiään taitavasti palloa maassa ja ilmassa siirrellen. Tavastian basistit olivat ihmeissään ja joutuivat turvautumaan entistä enemmän koiruuksiin yrittäessään pysäyttää liukkaita kukkaislapsia. Tämäkös vain sisuunnutti oranssipaidat kauden parhaimpaan taisteluunsa. Jokainen mies piti pintansa! Edellisen ottelun ykköstähti Mikko Simos nappasi keltaisen kortin turhauduttuaan Tavastian hitaiden mutta kankeiden vääräsäärien vääryyksiin. Kortin jälkeen nähtiin upea pallon riisto, harhautus ja rakettimainen nousu kohden kulmalippua. Sieltä lähti suussa sulava ja ah niin ihanan vastustamaton maata pitkin kulkenut syöttö Jugille avoimeen paikkaan. Yllättäen yhdellä kosketuksella vasuriaan käyttäen Jugi toimitti pallon ylärimaa hipoen Tavastian hölmistyneen maalivahdin taakse. HeKuLan ennätyssuuri fanikatsomo repesi!

  Tauolle mentiin HeKuLan johtaessa lukemin 2-1 ja johtoporras myhäili tyytyväisyyttään. Toisella jaksolla alkoi armoton taistelu siitä, pystyykö Tavastia murtamaan HeKuLan keskikentän ja puolustuksen vai iskeekö HeKuLa tukun lisää maaleja. Molemmat vaihtoehdot olivat mahdollisia. Kumpikaan ei kuitenkaan toteutunut, vaikka totuuden nimessä on sanottava, että Terälehdillä oli upeita paikkoja muutaman lisämaalin tekemiseen.

  HeKuLan uhrautuvan joukkuepuolustuksen selkärankana hääri jälleen kerran omissa korkeuksissaan Jarkko Hallikainen, jonka rauhallisuutta alimpana miehenä voisi verrata sinfonian harmoniaan. Mikko ”Wennu” Wennström ja Mikko Kemppainen raatoivat armoa tuntematta keskikentällä. Wennu nappasi taistelustaan jopa keltaisen kortin. Aivan kuten puolustuksessa kaikkensa antanut Lauri Tainiokin.

  HeKuLan hyökkäysduo Simos-Hallikainen jr. sai loistavaa taustatukea jälleen upeasti pelanneelta ja kaikkensa antaneelta Vilho Jussilalta, jolla oli mainio paikka ratkaista peli lopullisesti niputtaessaan kaksi vastustajan pakkia laulukuoroon ja vetäessään kuulan tulisesti kohden vastustajan pömpeliä. Maalivahti sai vaivoin torjuttua kulmaksi. Tilaisuutensa oli myös Jugilla, joka haki ihailtavasti useamman kerran kovilla vasurivedoillaan hattutemppua siinä kuitenkaan tällä kertaa onnistumatta. Sen sijaan Jugi onnistui antamaan kauden upeimman läpisyötön Simokselle, joka jo aiemmin kerran avopaikan tuhlattuaan ei toista kertaa erehtynyt. Taistelu oli tauonnut HeKuLan upeaan 3-1 voittoon. Rokkarit poistuivat päät painuksissa treeniluoliinsa ihmettelemään oranssia pyörremyrskyä.

  Tästä on mukava jatkaa kohti seuraavaa ottelua. ”Nyt on joukkueessa päällä niin vahva yhteishenki, että meitä on vaikea voittaa” totesi joukkueen johto suut messingillä ottelun jälkeen.
  (ST)
Maalinteko palkittiin Terälehdillä
  ace 26.8.2003
  HeKuLan Terälehti-raati kokoontui jälleen palkitsemaan Norsunkaatajat-ottelun parhaat. Seuraavat kaverit kiinnittivät raadin huomion otteillaan.

  *** Mikko Simos (Kuvassa keskellä)
  ”Maali + syöttö, taistelusta keltainen kortti. Tarkkuutta ja terävyyttä viimeistelyyn, niin hattutemppujakin alkaa ropisemaan. Nyt Mikko näki kentällä muitakin terälehtiä ja löysi heidät syötöillään. Yksi maali, yksi syöttö - monessa muussakin mukana. Yhteispeli Jukan kanssa on saumatonta! Mallikasta taistelua irtopalloista! Pääpelivoimaa! Taitoa, yritteliäisyyttä ja vastuunottoa, loistavaa yhteispeliä."

  ** Jukka Hallikainen (Kuvassa vasemmalla)
  ”Maali + syöttö, ei korttia. Onnistumisprosentti Simosta korkeampi! Ei pelannut täysillä, mutta tehot riittivät silti voittoon. Syöttötyöskentelyssä mennyt eteenpäin! Loistavaa yhteispeliä, kantapäänsyötöt maailmanluokkaa.”

  * Jari Nieminen
  "Virheetön peli. Varmuutta ja rauhallisuutta"

  Raati halusi jälleen kiinnittää huomiota myös muihin pelimiehiin. Maininnan arvoisia suorituksia esittivät muiden ohella: Vilho Jussila ("Mies on aina terälehden arvoinen, kun taistelee tosissaan. Kunpa jaksaisi taistella koko ajan kentällä ollessaan, niin joukkueella ei olisi mitään hätää (= vaihdossa on hyvä huilata hetken). Vaikea pideltävä vastustajalle."), Mikko Kemppainen ("Kauden paras peli mieheltä! Nousi vaihtomiehen vaikeasta roolista kentän parhaimmistoon! ") ja Jarkko Hallikainen ("Puolustuksen tukipilari, piti kurissa vastustajan maalista kärkeen siirtymeen korston").

  Palkintoraati halusi poikkeuksellisesti tuoda julki myös otteita keskusteluista, joita Terälehtiä jaettaessa käytiin. Ohessa muutama maininta: ”Peli oli hieno koko joukkueelta! Tuomisen uurastus keskikentällä ei jäänyt keneltäkään huomaamatta; Nieminen pelasi vuoren varmasti topparina; Frimanille jo kauden viides nollapeli (miehelle on vaikea antaa terälehtiä, kun tilanteita ei puolustuksen uhrautuvasta työskentelystä johtuen tule paljon, mutta sitten kun tilanteita ottelussa tulee yksi tai kaksi, niin Mats on kuin ketterä muuri veräjänsä suulla); laitapakit hoitivat hienosti tonttinsa; laiturit tiputtivat mallikkaasti alaspäin, vaikka hyökkäykseenkin löytyi tukea; jne”. Tästä on hyvä jatkaa!

Kukkaislapset norsujen kaadossa
  21.8.2003
  HeKuLan ja Norsunkaatajien välinen taisto päättyi odotetusti Kukkaislasten voittoon. Mikko Simoksen ja Jukka Hallikaisen yhteistyö oli vertaansa vailla ja miehet olivatkin mukana ottelun molemmissa maaleissa.

  Lauttasaaren miniatyyrikentälle marssi yhden vaihtopelaajan turvin tiivis pakka oranssipaitoja. Vastustaja Norsunkaatajat oli alkukauden murskatappioden jälkeen osoittanut nousukuntoa pelaamalla tiukkoja tasapelejä viime kierroksilla. Peli oli alkuvihellyksestä lähtien kukkaislasten talutushihnassa ja Norsunkaatajien puolustus kalpeni, kun kärjessä pelannut dynamic-duo, Jukka Hallikainen ja Mikko Simos, alkoivat vyöryttämään hyökkäystä toisen perään maalinkiilto silmissä.

  Tuomarin estelyistä huolimatta Hekulan voitto oli väistämätön. Kärkipari toimitti hyväksytysti pallon maaliin kerran mieheen kumpikin toistensa maalit syöttäen. Jukka Hallikainen teki vielä kolmannenkin maalin, joka oikeusmurhan tavoin kuitenkin hylättiin ”paitsiona”. Maalin makuun olivat päästä ainakin myös Tuominen, joka toimitti pallon ylähirteen sekä Eerola jonka kierteinen vapari n. 20m:stä meni hiuksen hienosti vasemmalta ohi.

  Hekulan puolustuspelaaminen oli jälleen huippuluokkaa. Vastustajan hyökkäysyritykset pehmennettiin jo keskialueella ja puolustuslinjan tehtäväksi jäi pallon toimittaminen kohti toistuvia Hekulan maalitilanteita. Maalin ja syötön lisäksi Simos palkittiin keltaisella kortilla periksiantamattomuudestaan ja koko ottelun varjojen mailla pelannut Wennströmkin oli lähellä päästä aikakirjoihin suun soitosta ja tuomarin sanoin ”palloon katsomisesta”.

  Voitollaan Hekula nousi lohkossa neljänneksi, kun viisi ottelua on vielä jäljellä. Kohtaamatta on vielä tämän hetken kärkikolmikko Tavastia, HPS, HePuLi ja lisäksi kovana joukkueena tunnettu HerPa. Kärki on yhden ottelun enemmän pelanneena viiden pisteen päässä, joten mahdollisuudet nousuun ja/tai jatkopelihin ovat vielä omissa käsissä.
  (Mikko Wennström)
Hallikaisen ja Salotuomen maalit Terälehti-raadin mieleen
  ace 17.8.2003
  Helsingin Kukkaislasten arvovaltainen Terälehti-raati jakoi jälleen ottelun Terälehdet. MaKu/2 -ottelussa raadin huomio kiinnittyi erityisesti joukkueen kokonaissuoritukseen, vaikka muutama kaveri erottuikin joukosta. Tittelin lisäksi miehet ansaitsevat paikan Norsunkaatajat-ottelun avauksessa.

  *** Jukka Hallikainen
  - ”Taistelua ja asennetta riittää. Taas kaksi upeaa maalia, joista varsinkin ensimmäinen oli leimaus todelliselta pelinerolta. Jaksaa vääntää loppuun asti. Vastustajat pelkäävät miestä... pakottaa pelillään vastustajan virheisiin ja korjaa potin. Tärkeän ensimmäisen maalin tekijä”

  ** Tero Salotuomi (Kuvassa)
  - ”Miehen ensimmäinen maali HeKuLan paidassa! Monivuotinen uurastus palkittiin. Näytti kyntensä välittömästi saatuaan hyökkäävämmän roolin, upea maali ja ankaraa asennetta. Ensimmäinen osuma Terälehdissä ja mikä maali! Myös puolustuspäässä varmuutta! Kuntoa riittää ja peli-iloa, hieno maali. Pelimies, yksi maalipaikka, yksi maali”

  * Jarkko Hallikainen
  - ”Pystyy näköjään pitämään puolustusta vaikka yksin pystyssä, tällä kertaa tosin laitapakkien ja keskikentän ansiokkaasti avustamana. Sami Hyypiän otteita puolustuksessa ja pääpelissä”

  Lisäksi raadin mieltä lämmitti erityisesti seuraavien pelimiesten otteet: Mats Friman ("Maalivahdille nollapeli...pari pahasti pomppivaa palloa löysi tiensä Matsin syliin."), Kari-Pekka Hellstén ("Mies parantaa peli peliltä. Rauhallista ja varmaa puolustusta väljässä linjassa. Erinomaista pelinlukua!") ja Vilho Jussila (”Yksi kauden upeimmista maaleista. Samanlainen meinasi onnistua jo vähän aikaisemmin.”).

Kukkaislapset pöllyttivät MaKua
  14.8.2003
  Torstai-illan aurinkoisella, sateen kastelemalla Staadio Väinämöisellä nähtiin nälkäinen HeKuLa. Vastaan asettunut sarjan jumbo MaKu/2 jäi pahasti HeKuLan jyrän alle 5-0 numeroin.

  HeKuLan aloituskokoonpano lähti peliin perhoset vatsassa. Alla oli kaksi perättäistä tappiota, jotka olivat pudottaneet joukkueen sarjataulukon piikkipaikalta aina taulukon huonommalle puoliskolle. Vastustaja MaKu/2 oli taas viime peleissä osoittanut pelottavan kovaa nousukuntoa. Hermoilu olikin tarkoitus poistaa iskemällä muutama nopea maali, joukkueen managereiden tähän nimenomaiseen otteluun kehittämällä, hyökkäysvoittoisella 3-4-3 taktiikalla.

  Hyvistä maalintekopaikoista huolimatta, ensimmäisellä puoliskolla nähtiin vain yksi maali. Armoton hyökkäyspään painostus johti kulmapotkuun, jonka Jukka Hallikainen onnekkaasti, mutta ovelasti ja taidokkaasti toimitti suoraan maaliin. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiinkin vasta toisella puoliskolla - maalilla, joka muistetaan vielä pitkään. Sami Tuominen lähetti oikealle laidalle nappisyötön, joka puolustajan varpaita ohittaen vapautti Tero Salotuomen maalintekopaikkaan. Maalivahdin rajun vastaantulon seurauksena Tero toimitti pallon kylmähermoisesti maalivahdin yli maaliin. Hetki oli varmasti Teron monivuotisen HeKuLa-uurastuksen yksi kohokohtia: ensimmäinen maali HeKuLan paidassa. Tuuletukset olivatkin sen mukaiset: vauhti kuin Ben Johnsonilla, hymy kuin Miss Suomella ja kädet kuin liito-oravalla.

  Pelin ratkettua maalin mieheen tekivät vielä Mikko Simos ja Vilho Jussila, sekä toisen maalinsa ottelussa tehnyt Jukka Hallikainen.

  HeKuLan puolustus oli taas rautaa, paluun tehnyt Jarno Laurikainen pelasi taas tutulla auktoriteetilla. Jarkko Hallikainen, jonka puolustuspään varmuus ja hyökkäyspään puskut ovat kuin kopio Sami Hyypiän vastaavista, pelasi myös virheettömän pelin.

  Joukkue lähtee kohti syksyn keinovalopelejä luottavaisena. Edessä on vielä kuuden pisteen pelejä lohkon kärkijoukkueita vastaan, ja mahdollisuudet pelata sarjan voitosta ovat vielä olemassa. Puolustus toimii taas kuin keväällä ja hyökkääjät Simos, Jussila ja hyvään maalivireeseen päässyt Jukka Hallikainen mukaan lukien, pitänevät huolen siitä että maaleja tehdään myös jatkossa.
  (MF)
Hallikaiset Terälehtijahdissa
  7.8.2003
  HeKuLa palkitsi jälleen ottelun Terälehdet. IHJ/2 -ottelussa raadin silmää miellytti erityisesti veljekset Hallikaisen ja Ari Eerolan peliesitykset. Perinteiden mukaan seuraavat miehet ansaitsevat paikan seuraavan ottelun (MaKu/2) avauksessa.

  *** Jukka Hallikainen
  - "Mies haluaa maaleja kuin pikkulapsi tikkaria. Jyvä alkaa pikku hiljaa löytyä! Teki ensimmäisen maalin huikealla tykillä ja jätti toisessa maalissa ankaralla karvauksellaan vastustajalle ainoaksi mahdollisuudeksi laittaa pallon omaan verkkoon. Nälkäistä peliä kauttaaltaan."

  ** Jarkko Hallikainen
  - "Pyyteetöntä uurastusta alakerrassa. Todellinen joukkuepelaaja. Virheetöntä puolustuspeliä! Varmuutta, taitoa ja tahtoa. Avaukset ja katkot maailmanluokkaa."

  * Ari Eerola
  - "Loistavia läpisyöttöjä kärjille. Zidanen pelinlukutaito on vertaansa vailla. Muutama väläytys. Aivan upea läpisyöttö Jugille, joka nuolaisi tikkaria kuitenkin vähän liian aikaisin. Mahtava läpisyöttö! Oli vapaassa roolissa elementissään. Vuoden syöttö."
Syyskausi käyntiin tappiolla
  6.8.2003
  HeKuLa aloitti syyskautensa tappiolla IHJ/2:ta vastaan. Joukkueiden välinen kamppailu oli jälleen värikäs ja päättyi lopulta kotijoukkueen 3 - 2 voittoon.

  Lähes loputtomalta tuntuneen kesätauon jälkeen oli HeKuLan taas aika palata sorvin ääreen. Akkuja oli kesän aikana latailtu useaan otteeseen siellä sun täällä, ehkä hieman liikaakin, mitä nyt ottelun tuloksen perusteella voi päätellä. Kurkimäen santa-areenalla vastaan asettui IHJ/2, joka harjoitusottelussa maaliskuun loppupuolella sai maistaa tappion karvasta kalkkia HeKuLan viedessä voiton luvuin 5-3.

  Ottelun alkoi HeKuLan kannalta murheellisesti, sillä jo noin viiden minuutin pelin jälkeen olivat lukemat 2 - 0. Kevään harjoitusottelun kulku tuntui saavan jatkoa kaikin puolin. IHJ:n mennessä onnekkaasti alussa johtoon, alkoi joukkue pelaamaan raukkamaista anti-jalkapalloa, joka ei ainakaan kentän laidalta hivellyt silmiä. HeKuLa ei tietenkään moisesta ollut moksiskaan, vaan keskittyi omaan peliin vastustajan hölmöillessä. Ennen taukovihellystä kavennus näkikin päivänvalon, kun HeKuLan kultapoika Jukka Hallikainen lähetti lapikkaastaan komean laakin IHJ:n hölmistyneen maalivahdin selän taakse.

  Tauon jälkeen molemmilla joukkueilla oli muutama tilanne, joista komeimpana mainittakoon Jukka Hallikaisen hiuksen hienosti maata pitkin ohi mennyt sijoitus näyttävän kuljetuksen päätteeksi. HeKuLan tasoitus syntyi sekin maaliskuulta tutun kaavan mukaan. IHJ:n avatessa peliä omalta maaliltaan tuotti HeKuLan karvauspelote tulosta, kun Jukka Hallikaisen uhmaava olemus pakotti IHJ:n puolustajapoloisen sijoittamaan pallon omaan maaliin.

  Ottelun viimeinen ja ratkaiseva osuma syntyi tyylittömästi pilkulta. Puolustustonttia kunnialla vartioinut Karri Kivioja joutui tuomarin syrjinnän kohteeksi, kun yksi IHJ:n höyhensarjalaisista ei pystynyt muuhun kuin kaatumiseen miesten ottaessa yhteen pallontavoittelutilanteessa. Itse rankkari oli luokattomuudessaan yllätys HeKuLan maalia vartioineelle Frimanille, joka oli kesän aikana saanut runsaasti rankkariharjoitusta ns. kaljaskaboissa. Niinpä pallo löytyi HeKuLan maalista kolmannen kerran ja ottelu päättyi IHJ/2:n voittoon lukemin 3 - 2.
  (V.C.)
HeKuLa herkisteli syyskautta varten
  31.7.2003
  Helsingin Kukkaislapset hakivat hieman ottelutuntumaa ennen ensi viikon keskiviikkona käynnistyvää syyskautta. Harjoitusvastustajaksi oli tilattu harrasteliigassa vakuuttavia otteita esittänyt FC Turismo sekä vitosen kärkijoukkue PH-99.

  Ottelu Turismoa vastaan käytiin leppoisissa merkeissä polttavan auringon alla. Kukkaislapset hallitsivat peliä kauttaaltaan, vaikka Turismon aina kärkkäät hyökkääjät pääsivätkin ajoittain kokeilemaan Mats Frimanin otteita. Epätasainen nurmi vaikeutti erityisesti Terälehtien taitavaa syöttöpeliä, vaikka kohtalokkailta virheiltä vältyttiin. Ottelun ensimmäinen puolisko oli pääosin tunnustelua puolin ja toisin, joten tauolle mentiin tasaluvuissa 0-0.

  Toisen puoliskon alussa Terälehdet terästäytyivät selvästi. Tilanteita vyörytettiin vastustajan maalille kerta toisensa jälkeen ja lopulta Sami Tuominen pääsi yllättämään Turismon maalille vuokratun Mats Frimanin. Tuomisen vasemman jalan rintapotku upposikin näyttävästi maalin yläkulmaan.

  Turismo piristyi takaiskusta pian. HeKuLan puolustuksen virheestä avautunut tilanne päättyi Lauri Aarnion kylmän viileään viimeistelyyn. Loppulukemiksi ystävyysottelulle sopivat 1-1 lukemat.

  Heti Turismo -ottelun päätyttyä oli HeKuLan vuoro kohdata vitosta tällä kaudella täysin suvereenisti hallinnut PH-99. Miehistövajauksesta johtuen Kukkaislapset värväsivät riveihinsä muutaman kovakuntoisimman Turismon pelaajan. Tasoeroa joukkueiden välillä tuskin huomasi ja PH-99 olikin hätää kärsimässä Terälehtien juoksukoneen pyörähdettyä käyntiin. Tilanteita satoi PH:n maalille jatkuvasti, mutta maalit jäivät tekemättä. Näin päivän toinen, tällä kertaa maaliton, tasapeli oli tosiasia.

  HeKuLa aloittaa syyskautensa keskiviikkona 6.8. klo 18.00 vieraspelillä IHJ/2:ta vastaan. Ottelu pelataan Kurkimäessä.