HEKULA - FUTSAL- UUTISET

Uutiset 2008 - 2009:

HeKuLa avasi kautensa voitokkaasti

  9.11.2008
  HeKuLan avausturnaus futsalin Nelosessa sujui hienosti. Ensimmäisessä ottelussa kaatui British Embassy luvuin 2-0 ja toisessa ottetlussa Kukkaislapset pelasivat tasan 2-2 HIFK/Players Unitedia vastaan.

  Aamun ensimmäinen koitos alkoi HeKuLan kannalta jo viime vuodelta totuttuun tapaan. Paikalla oli tasan avausviisikon verran pelimiehiä, muiden seuikkaillessa pitkin poikin ympäri Helsinkiä. Onneksi HeKuLa-pakka oli kuitenkin kasassa ja kentälle vaivautuneet miehet sinnittelivät taitavan vastustajan vauhdissa. Ottelun avausmaali nähtiin seitsemännellä peliminuutilla Kukkaislasten saadessa vapaapotkun noin kymmenestä metristä. Kovapotkuinen Antti Hanikainen asettui pallon taakse ja täräytti pallon läpi vastustajan virittelemän muurin. Maalivahdin ihmetellessä hölmistyneenä vauhdikasta pelivälinettä, siirtyi HeKuLa 1-0 johtoon.

  Mario Passoksen ehdittyä kentälle, oli HeKuLan peli taas uomissaan. Tilanteita syntyi kerta toisensa jälkeen, tosin samalla on tunnustettava, että myös vastustaja pääsi muutaman kerran maalitilanteisiin. Oranssipaitojen maalille komennettu Jarkko Hallikainen esiintyi kuitenkin varmasti ja takaiskumaaleilta vältyttiin.

  Ratkaiseva osuma nähtiin kolme minuuttia ennen loppuvihellystä kun Alex Santos pyöritti koko vastustajan puolustuksen kerralla pakettiin. Kolme kenttäpelaajaa ja maalivahti olivat voimattomia portugalilaisvahvistuksen näyttäessä tekniikkaansa. Loppulukemiksi 2-0.

  Toiseen otteluun HeKuLa lähti hyvin menneen avauksen johdosta takki auki ja niinpä HIFK onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Tilanne syntyi, kun maalin edustalle oli unohtunut punapaita, joka vapaasta paikastaan onnistui ohittamaan maalilla jatkaneen Hallikaisen.

  HeKuLan vielä viritellessä peliään, onnistui HIFK lisäämään rangaistuslaukauksella johtoasemansa lukemiin 2-0. Tuomari vei pallon pilkulle Passoksen taisteltua pallon punapaitojen hyökkääjältä kulmaksi.

  Takaiskuista innostuneena HeKuLa alkoi saamaan peliään oikeille raiteille. Niinpä kavennusmaali nähtiin ottelun 12. minuutilla, kun Passos onnistui vapaapotkussaan.

  Vain kolme minuuttia ennen loppuvihellystä oli Olav Maasin vuoro avata maalitilinsä HeKuLa-paidassa. Läheltä oikeaan yläkulmaan nostettu pallo oli huikea näyttö yleensä topparina viihtyvältä Maasilta.

  Futsalin avausviikonloppu sujui siis HeKuLan kannalta hienosti. Edelleen ilman harjoitusvuoroa pelaava HeKuLa näyttää pitävän tasonsa huolimatta siitä, keitä kentälle ehtii, jos ehtii.
HeKuLa jälleen futsalin Neloseen

  21.10.2008
  HeKuLa puolustaa tänä vuonna lohkovoittoaan futsalin nelosessa. Sarja käynnistyy Hakaniemen Arena Centerissä lauantaina 8. marraskuuta ottelulla British Embassya vastaan.

  HeKuLan päätös jäädä Neloseen myös tänä vuonna oli lopulta helppo. Ilman harjoitusvuoroa pelaava HeKuLa haluaa pääasiassa pitää vain hauskaa futsalkentillä, eikä tavoitteet ole korkeammilla sarjatasoilla. Toki otteluita lähdetään aina voittamaan, mutta se ei tapahdu väkinäisellä otteella.

  Nelosessa pelaa tänä vuonna monta entuudestaan tuttua joukkuetta. Ennakolta vahvimmiksi voidaan HeKuLan lisäksi kaavailla Arsenalia, Käpylän Sekundaa sekä Ruilaa, mutta kuten historia on jo osoittanut, ei alimmalta sarjatasolta puutu yllätyksiä. Otteluiden tulokset ratkeavatkin yleensä päivän kunnon perusteella.

  Otteluohjelma kokonaisuudessaan Piirin sivuilla.