HEKULA - FUTSAL- UUTISET

Uutiset 2006 - 2007:

HeKuLa päätti kautensa voittoon
  16.3.2007
  HeKuLan futsalkausi päättyi voitokkaasti viikonloppuna Myllypurossa. Varhain sunnuntaiaamuna pelatut ottelut päättyivät lukuihin 0-4 ja 6-3.

  Kukkaislasten aamu alkoi tutuissa merkeissä, kun vastaan asettunut kärkijoukkue Bertil pyöritti peliä haluamallaan tavalla. Kun harvalukuiset HeKuLa-hyökkäykset päätyivät kerta toisensa jälkeen Bertilin maalivahdin syliin, ei tuuletuksia oranssipaidoilta nähty.

  Vaikka tilanteita saatiin rakennettua lopulta useitakin, oli loppulukemat kauden aiemman historian mukaisia. Bertil onnistui rankaisemaan lähinnä HeKuLa-puolustuksen virheistä eikä maalissa olleella Jukka Hallikaisella ollut paljoa tehtävänään.

  Toisessa koitoksessa nähtiin kokonaan uudella asenteella pelannut HeKuLa. Pallo pyöri näyttävästi mieheltä toiselle ja Mario Passoksen johdolla nähty maali-iloittelu haki vertaistaan. Passoksen hurja pelivire tuotti miehelle pisteet 3+1 eikä kentän tähdestä ollut epäselvyyttä edes vastustajan rivistöissä.

  Koko kauden hukassa ollut maalintekotaito löytyi vihdoin ja jo alkuminuuteista lähtien oli selvää kuka ottelusta poistuisi pisteiden kera. Tosin suomalaisia palloiluperinteitä kunnioittaen oli ottelun puolivälissä HeKuLan vuoro panikoida ja menettää lähes varma johtoasema Kuidulle. Kuin ihmeen kaupalla oranssipaidat selviytyivät Kuidun suurhyökkäyksestä vain yhdellä mustalla minuutilla ja maalikarkelot jatkuivat jälleen Kuidun päädyssä. Hallikainen viimeisteli lopulta kaksi maalia ja kun Passos vielä sinetöi hattutemppunsa, oli voittajan nimi kaikkien tiedossa.

  Kauden futsalit päättyivät iloisesti ja varmaa on, että Kukkaislapset jatkavat jo hetken kateissa ollutta futsaluraansa jälleen seuraavana talvena. Toivottavasti tällä kertaa myös treenivuoron kera.
Wennström vei Winter Mastersin
  10.3.2007
  HeKuLa Winter Masters ratkesi vasta viimeisellä reiällä, kun tasaväkinen finaalikvartetti ratkoi paremmuuttaan Kampissa. Voiton pokkasi lopulta paalupaikalta lähtenyt Mikko Wennström tukevan tasoituksensa turvin.

  Lukuisten epäonnisten tapahtumien johdosta finaaliin starttasi nelikko Mikko Wennström, Timo Sandqvist, Jarkko Hallikainen ja Tero Salotuomi. Jari Nieminen, Jouni Honka-aho ja Jukka Hallikainen olivat joko estyneitä tai heidän kanttinsa ei kestänyt finaalipaineita. Luopumiset eivät kuitenkaan laskeneet finaalin tasoa, sillä finaalipäivänä nähtiin mm. kolme birdietä ja viisi parin arvoista suoritusta.

  Kisa käynnistyi laitevikojen jälkeen Sandqvistin huikealla birdiellä. Hyvä avaus lamaannutti kanssakilpailijat ja Sandqvist jatkoikin kärkipaikalla viidennelle reiälle saakka.

  Kuudes reikä oli haastava par 4, jonka Hallikainen suoritti näyttävästi kolmella lyönnillä. Näin johtopaikka vaihtui, kun Sandqvist repsahti lukuun 9 ja Wennströmkin vaivaiseen kahdeksaan lyöntiin.

  Hallikainen kasvatti etumatkaansa seuraavalla reiällä lyömällä lyhyellä par kolmosella jälleen birdien. Wennström pysyi vauhdissa mukana napauttamalla taululle luvun 4, mutta Sandqvistilla (5) oli peli jo kateissa. Salotuomi oli tuhonnut mahdollisuutensa jo neljällä ensimmäisellä reiällä, joten mitalikolmikko oli käytännössä selvillä.

  Kahdeksas reikä oli mielenkiintoinen par 4. Hallikaisen loppukiri jatkui ja taululle kirjattiin neljä lyöntiä. Kun Wennström kirjasi luvun 5 ja Sandqvist luvun 6, oli viimeiselle reiälle lähdettäessä jakamatta enää kirkkain mitali. Hallikainen tarvitsisi voittoon kolme lyöntiä vähemmän kuin Wennström. Sandqvist pelasi ilman paineita helpon parin, mutta Hallikainen kompuroi ja löi tulokseksi 6. Wennström pelasi tiukan paikan edessä hallitusti ja heikkokin lyöntitulos 8 riitti ensimmäiseen Winter Masters -kiinnitykseen.

  Finaalin tulokset kokonaisuudessaan:
  Sija: Nimi: HCP: Brutto: Netto:
  1. Wennström Mikko 54 53 27
  2. Hallikainen Jarkko 35 45 28
  3. Sandqvist Timo 34,5 48 31
  4. Salotuomi Tero 42 64 43
  5. Nieminen Jari 35,5 - -
  6. Honka-aho Jouni 29,5 - -
  7. Hallikainen Jukka 28 - -
           
  HCP = pelitasoitus
  Brutto = lyöntimäärä finaalissa
  Netto = lyöntimäärä tasoituksin

Futsalkierrokselta yksi piste
  10.3.2007
  Kiviojan paluu futsalkentille toi oranssipaidoille hyvin ansaitun pisteen päivän toisessa ottelussa. Vaikka Kukkaislasten maalit jäivät turneelta tekemättä, oli viikonlopun saldo positiivinen.

  Ensimmäinen ottelu kulki vielä vastustajan tahdittamana ja tulokseksi vaisu 0-3. Toisessa ottelussa oli sen sijaan jo yritystä, vaikka maalit jäivätkin näkemättä. Tuloksena maaliton tasapeli ja oranssipaidat saivat neljännen pisteensä.
HeKuLa Winter Masters käyntiin
  1.2.2007
  HeKuLa Winter Masters 2007 pyörähti käyntiin tiistaina Helsingissä. Ensimmäisen alkuerän perusteella voi jo sanoa, että kilpailusta on tulossa ennätysmäisen tasainen ja jokainen pelaaja joutuu jännittämään menestystään loppuun saakka.

  Golf Balancen tiloissa Helsingin Kampissa käytävä kilpailu suoritetaan neljässä erässä. Kolmen alkuerän jälkeen pelataan finaali, jossa ratkaistaan pelaajien lopullinen paremmuus. Lisäksi kilpailun jury on varannut kaksi ylimääräistä harjoitteluvuoroa, jotta finaaliin selviytyneet pelaajat voivat hieroa puttilinjojaan ennen tärkeintä koitosta. Pelipäivät ovat 30.1.-2-2 (alkuerät) ja 10.3. (finaali).

  Kilpailuun ilmoittautui aikatauluongelmien johdosta vain seitsemän miestä. Ennakkosuosikin viittaa on aseteltu vahvasti Tero Salotuomen harteille. Kesäisen Mastersin ylivoimaisesti voittanut Salotuomi aloittaa karsinnat perjantaina ja nähtäväksi jää yltääkö mies vastaavaan tulostasoon kuin viime syksynä. Toinen selkeä suosikki osallistujalistassa on Timo Sandqvist, jonka treeniaktiivisuus talven pimeinä kuukausina on ollut huomattavaa. Mustina hevosina kilpailuun lähtee Jouni Honka-aho ja Mikko Wennström, joiden suorituksia golfin parissa ei yksikään oranssipaita ole aikaisemmin todistanut. Jukka Hallikainen uhkuu totuttuun tapaan vahvaa itseluottamusta, mutta ongelmat kropan kanssa vaikukuttanevat tulostasoon väistämättä. Jarkko Hallikaisen ja Jari Niemisen kunnosta ei tiedetä muuta kuin se, että Hallikainen on panostanut vahvasti mentaalipuolen harjoituksiin. Golfmailan kanssa miestä ei ole talvikaudella nähty.

  Alkuerien ensimmäinen näytös koettiin tiistaina kun Jukka Hallikainen ja Jouni Honka-aho ottivat mittaa toisistaan. Tasoituksilla 28 ja 29,5 pelaavat mailataiturit eivät pystyneet ratkaisemaan paremmuuttaan suoraan lyöntien perusteella ja ero syntyikin perinteikkään tasoitusjärjestelmän kautta. Tuloksena 61 lyöntiä per mies ja Honka-aho asettui kilpailun kärkipaikalle.

  Kilpailun tulospalvelu toimii HeKuLan forumilla.
Ensimmäinen voitto futsalissa
  14.1.2007
  HeKuLa nappasi kauden ensimmäisen voittonsa futsalsarjassa. Aamutuimaan kärsitystä 3-0 tappiosta sisuuntunut Kukkaislauma pyöritti PoHU/Simpsonia luvuin 2-0.

  SUMU/Stoppi - HeKuLa
  Joulutauolta palannut futsalin miesten kolmosdivisioona tarjosi täysille katsomoille juuri sitä herkkua, mitä lajin ystävät näiltä turnauksilta odottavatkin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti Myllypuron hallissa mielin määrin.

  HeKuLa kokoontui vuodenvaihteen jälkeen ensimmäistä kertaa, mikä näkyikin ensimmäisessä pelissä pienoisena epävarmuutena. Vastustajakaan ei tosin ollut kummoisempi, joten Kukkaislasten kapteeni Jarkko Hallikainen päätti auttaa kaveria ja ohjasi maalin edestä pallon omaan maalin. Maali oli kyllä komea, tolpan ja yläriman kautta reppuun.

  Peli aaltoili päästä päähän, mutta tällä kertaa Sumun pojat olivat onnekkaampia, kaksi vetoa ruuhkasta ja kaksi maalia lisää. Toisessa päässä Terälehtien vedot viuhuivat karkeasti maalin ohi ja yli, loppunumeroiksi kirjattiin siis 3-0 kotijoukueelle.

  HeKuLa POHU/Simpsons
  Toiseen otteluun HeKuLa lähti päättäväisenä ja rohkeasti hyökäten. Tilanteita riitti molemmissa päissä, Honka-aho piti kuitenkin maalinsa puhtaana. Terälehtien maalintekovire oli todella hukassa eikä palloa saatu millään vastustajan maalia kohti. Lisäksi ottelun tuomari Pasi Pellikka oli jopa pikkumaisen tarkka vapaa- ja rajapotkujen antotilanteissa. Näitä Terälehdet hukkasivatkin luvattoman paljon.

  Ottelu kääntyi entistä enemmän Kukkaislasten haltuun, kun Mario Passos saapui tavoilleen uskollisena myöhässä puolivälissä toista ottelua. Maestro otti kentän haltuunsa ja jo muutaman minuutin jälkeen mies latasi itse pallon kolmesta metristä maalin järjesteltyään ensin tukun tilanteita muille.

  Simpsonit heräsivät maalin jälkeen taisteluun mukaan ja saivatkin HeKuLan varoitustilin täyttymisen myötä loistavan mahdollisuuden tasoitukseen kuuden metrin viivalta. Honka-aho oli kuitenkin päättänyt pitää nollan ja torjui vedon kulmaksi.

  Ottelu ratkesi lopullisesti minuutti ennen loppua, kun Tero Hämäläinen sai purkupallon haltuunsa puolikentästä ja sooloili yksin läpi tarjoten vastustajan maalivahdille kahvit kerman kera, loppunumerot 2-0.
  (TS)
Sunnuntain saldoksi yksi tehty maali
  10.12.2006
  HeKuLan sunnuntain uroteot jäivät vajaaksi, kun saldoksi jäi vain yksi tehty maali. Päivän ainoa ottelu PETOa vastaan päättyi lukemiin 3-1, mutta luvut eivät taaskaan kerro koko totuutta.

  Vaihteeksi yksittäisenä iltapelinä toteutettu kolmosen ottelu PETO - HeKuLa ei antanut aihetta kukkaisriehaan. Vastustajalle annettu kolmen maalin etumatka kaventui neljä minuuttia ennen loppua, mutta vain yhdellä maalilla. Osuma syntyi kun Mario Passos vapautti Jarkko Hallikaisen läpiajoon ja Hallikainen sijoitti pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin. Kavennus oli laiha lohtu hyvin pelanneelle Terälehtilaumalle, sillä myös voiton avaimet olivat oranssipaidoilla käsissä.

  PETO loi tilanteensa ylivoimahyökkäyksillä. Rauhallisilla poikittaissyötöillä puhkottu HeKuLa-puolustus oli helisemässä useasti, mutta Jouni Honka-aho pystyi pitämään nollan lähes puoliväliin ottelua. Ensimmäinen takaiskumaali syntyikin puolivahingossa puolustajan jaloista lähteneellä yllätysvedolla. Toinen ja kolmas osuma oli puolestaan hyvän syöttöpelin tulosta.

  HeKuLa loi tilanteensa pääosin nopeilla vastaiskuilla ja ainakin herrat Antti Hannikainen, Tapani Tenhiälä ja Tero Salotuomi kärjessä pelanneen Mario Passoksen lisäksi pääsivät maalipaikoille. Myös Petri Luoma sai hyviä tilanteita aikaan, mutta täysosuma jäi tällä kertaa näkemättä.
HeKuLa parantaa kuin sika juoksuaan
  20.11.2006
  Helsingin Kukkaislapset parantaa otteitaan futsalin kolmosessa. Sunnuntain pistesaalis jäi tosin vielä laihaksi, mutta tulevaisuudelta voidaan odottaa jo täyttä pistepottiakin. Myllypurossa taululle kirjailtiin luvut 4-1 (S.S.Stanley – HeKuLa) ja 0-1 (HeKuLa – MaPa).

  S.S.Stanley – HeKuLa
  Päivän ensimmäinen koitos lähti käyntiin tunnustellen. Osa oranssipaidoista koski ensimmäistä kertaa futsalpalloon sitten vuoden takaisen treenisession, joten kaikki kikat eivät toimineet odotetulla tavalla. Sen sijaan yritystä ja pelitaktiikkaa riitti sitäkin enemmän.

  Stanleyn maalit olivat lähes toisintoja toisistaan. Ylivoimahyökkäyksellä saatu paine Honka-ahon edustalle laukesi toistuvasti, kun merkkausvirheestä tai muusta vastaavasta syystä maalin kulmalle unohtunut pinkkipaita siirsi pallon sisään. Tosin kertaalleen HeKuLa-pakki Petri Luoma ehti katkaisemaan tulisen syötön maaliviivalta, mutta epäonnekseen pallo ohjautui omaan verkkoon.

  Huolimatta varsin selkeistä loppulukemista, ottelu eteni tasaväkisesti. HeKuLa sai tukun hienoja maalipaikkoja, mutta valitettavasti maalisaldo jäi kuitenkin yhteen. Terälehtien ainoa osuma syntyi Karri Kiviojan riistettyä pelivälineen Stanleyn edustajalta ja siirrettyä sen aina valppaalle Mario Passokselle. Passos peippasi aikansa ja tuikkasi pallon vastuttamattomasti vasempaan alakulmaan. Tilanteeksi 4-1 ja ottelu oli ratkennut.

  HeKuLa-MaPa
  Päivän toiseen otteluunsa HeKuLa lähti uuta intoa puhkuen. Vastustajan maalivahdin ”skauttaus” aiheutti tosin kylmänväreitä oranssipaidoissa ennen ottelua, sen verran väkeviä otteita mieheltä nähtiin.

  Passos loihti uuden pelitaktiikan ja siirtyi itse kärkeen. Samalla Kivioja-Hallikainen akseli asetettiin astetta puolustavampaan rooliin. Taktiikka toimi hienosti ja HeKuLa painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Kerta toisensa jälkeen MaPan maalivahti onnistui kuitenkin torjunnoissaan eikä HeKuLa saanut onnistumisia maalinteossa. Voittomaali nähtiinkin jälleen epäonnisen tapahtumasarjan seurauksena. Pallo vain lirui maaliin ohi puolustajien ja Honka-ahon.

  HeKuLan otteet olivat kuitenkin jo sitä luokkaa, että seuraavassa ottelussa on luvassa jo tulosta. HeKuLa kohtaa PETOn Myllypuron Arena Centerissä sunnuntaina 10.12. klo 18.30 alkaen. Tervetuloa!

Kausi käyntiin kahdella tappiolla
  5.11.2006
  Kukkaislapset aloittivat urakkansa kolmosessa kahdella tappiolla. Huolimatta selkeistä luvuista (HeKuLa vs. Ylis-78 1-3 ja HPS/PaTo vs. HeKuLa 6-0) ottelut herättivät lupaavia ajatuksia loppukaudelle.

  Raportti tulossa...

HeKuLa palaa futsalkentille Futsalia!
  3.11.2006
  HeKuLa osallistuu alkavalla kaudella futsalin kolmosdivisioonaan. Joukkueen odotukset ovat käytettävissä olevan materiaalin laadun ja leveyden vuoksi tavanomaisen korkealla. Aiemminkin futsalia sarjatasolla kukkaispaidassa pelanneiden lajiveteraanien lisäksi faneilla on nyt mahdollisuus nähdä, kuinka esimerkiksi nurmikentillä taitonsa jo osoittaneet Mario Passos ja Jouni Honka-aho viihtyvät parketilla.

  Sarjakauden ensimmäiset ottelut pelataan jo tulevana sunnuntaina 5.11.2006 Myllypuron Arena Centerissä. Otteluiden alkamisajat ovat klo 10.00 (Ylis-78) ja 11.30 (HPS/PaTo). Tervetuloa!
  (KK)