HEKULA - FUTSAL - UUTISET

Uutiset 2002:

HeKuLa päätti kautensa voittoon
  16.3.2002 Puistola
  Helsingin Kukkaislapset päättivät futsalkautensa voittamalla Fc Somalin luvuin 2 - 3. Ottelupäivän loistetta varjosti kuitenkin päivän ensimmäisessä ottelussa koettu tappio PETO:lle.

  Lohkon kärkijoukkueeksi lukeutuva PETO oli helisemässä Kukkaislapsia vastaan ottelun alkuminuuteilla. HeKuLan rynnistys ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja ottelu tasaantui piakkoin.

  HeKuLan puolustus toimi jälleen moitteetta koko ottelun ajan. PETOn vahvuus oli joukkuepelissä ja sillä he ovatkin ansainneet paikkansa lohkon kärjessä. Terälehdiltä puuttui hyökkäyksen rakentelu lähes kokonaan. Yritykset pitkillä palloilla puhkaista vastustajan puolustus kuivuivat kokoon alusta alkaen. Vaikka HeKuLan hyökkääjät pääsivätkin ensimmäiseksi palloon, toinen kosketus oli jo vastustajan. Taktiikka ei toiminut ja PETO viimeisteli kaksi osumaa HeKuLan verkkoon. Loppulukemat siis 0 - 2 PETO:lle.

  Ottelun Terälehdeksi valittiin Martti Ant-Wuorinen, joka itsevarmoilla otteillaan vakuutti palkintoraadin.

  Tervonen ratkaisijana Fc Somaleita vastaan

  Fc Somalin kaataminen alkoi jo tunti ennen ottelua, kun Kukkaislasten riveistä muutama pelaaja jäi seuraamaan Somalien ensimmäistä ottelua. Tulevan vastustajan heikkoudet kirjattiin ylös ja niitä myös käytettiin hyväksi.

  Ottelun alku olikin HeKuLan juhlaa. Jo viiden minuutin pelin jälkeen Tero Hämäläinen pääsi nousemaan puolustuksesta vastustajan maalille. Taitavana pallon käsittelijänä tunnettu Hämäläinen ohitti hallitusti ensin puolustuksen ja lopulta maalivahdin. HeKuLa siirtyi ansaittuun johtoon 0 - 1.

  Ottelun toinen maali nähtiin 11. peliminuutilla ja sekin HeKuLalle. Tuomo Tervosen röyhkeys hyökkäyspäässä kostautui Somalin puolustukselle ja tuomari vei pallon pilkulle. Hermonsa täydellisesti halinnut Tervonen asettui itse pallon taakse. Parin askeleen vauhti ja peliväline taidokkaasti oikeaan yläkulmaan.

  Tervosen vire ei ottelun kuluessa laskenut vaan jo 6 minuuttia edellisestä osumasta oli jälleen vastustajan maalivahdin vuoro antautua. Mies katkaisi hienosti vastustajan puolustuksen avauksen. Edessä oli vain yksi puolustaja ja maalivahti, jotka Tervonen ohitti kylmän rauhalisesti pistämällä pallon molempien "puikoista" maaliin. Ottelu oli käytännössä jo ratkennut.

  Fc Somalit aloittivat kuitenkin raivokkaan takaa-ajon. HeKuLan pelaillessa jo varma voitto silmissä, Somalit onnistuivat kaventamaan ottelun yllättäen lukemiin 2 - 3. HeKuLan maalissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelannut Jukka Hallikainen torjui hienosti ja pelasti Terälehdille täydet kolme pistettä. Mies olikin kuin kala vedessä päästessään johtamaan Kukkaislasten puolustusta kantavalla äänellään.

  Ottelun Terälehti oli itseoikeutetusti Tuomo Tervonen. "Kaksi maalia ja tukku loistavia tilanteita", mainittiin palkintoraadin perusteluissa. Maalit toivat Tervoselle myös pistepörssin voiton kaudella 2001 - 2002.
Jussilan maalit eivät riittäneet
  13.3.2002 Kallio
  Ensimmäisen esiintymisen HeKuLa-paidassa tehnyt Vilho Jussila näytti epäilijöille, että mies on todellinen vahvistus Kukkaislapsille. Neljä maalia Fc Boca Seniorsia vastaan eivät kuitenkaan riittäneet, vaan Boca korjasi voiton luvuin 11 - 7.

  Ottelu pelattiin jälleen kerran jo tutuksi tulleella areenalla aamuvarhaisella tänään. Boca Seniors oli valmistautunut otteluun selkeästi paremmin ja ottikin pelin ohjat heti käsiinsä. Terälehdet rimpuilivat vajaamiehisenäkin kunniakkaasti vastaan ja tauolle lähdettiin luvuissa 4 - 3. Kukkaislasten maaleista vastasivat Jussila, Ari Eerola ja Risto Juntunen.

  Tauolla Kukkaislapset yrittivät koota rivinsä, mutta Boca jatkoi hienoja esityksiään. Jussilan johdolla käyty väsytystaistelu ei tuonut ratkaisua, vaan Boca pysyi turvallisen tuntuisessa muutaman maalin johdossa. Johtoasemaa auttoi ajoittain hieman sekainen HeKuLan puolustus. Muutama oma maali nähtiin ja vastustajan miehet saivat muutenkin huseerata liian vapaasti maalin edustalla. Liekö syynä ollut Jarkko Hallikaisen pyöriminen oikeiden puolustajien seassa.

  HeKuLan hyökkäys toimi kuitenkin mallikkaasti. Jussilan neljän maalin lisäksi erityisesti akseli Eerola-Juntunen esittivät hyviä otteita koko ottelun ajan. Myös Karri Kiviojan nousut puolustuksesta olivat ajoittain myrkkyä Bocan puolustukselle.
Lehtelä taas kuukauden pelaajaksi
  12.3.2002
  Juha Lehtelä jatkaa voittokulkuaan yleisöäänestyksissä. Helmikuun pelaajasta ei syntynyt edes suurempaa kilpailua, sillä Lehtelä haali peräti 53 prosenttiä annetuista äänistä. Himmeimmät mitalit jaettiin Jukka Hämäläiselle (13%), Ari Eerolalle (7%) ja Tero Hämäläiselle (7%). Ääniä annettiin yhteensä 30 kappaletta.

  HeKuLan nettisivujen kävijät voivat äänestää vielä kerran kuukauden pelaajaa futsalissa. Tämän jälkeen äänestykset ja muu toiminta siirtyvät jalkapallon puolelle.
Hämäläinen ja Eerola loistivat viikonloppuna
  16.2.2002
  Puistola Viikonlopun futsalottelut sujuivat HeKuLalta varsin mallikkaasti. Lohkon kärkipään joukkueet joutuivat jälleen kerran toteamaan Kukkaislasten vahvuuden joukkueena. Tällä kertaa tuloksena oli tasapelit MaKu/ Nöyriä ja Fc Pathovenia vastaan.

  Terälehdet pelasivat hienoa futsalia ja koko joukkue onnistui hyvin. Erityismaininnan arvoisia olivat Tero Hämäläinen ja Ari Eerola. Hämäläisen suoritukset puolustuksessa olivat vertaansa vailla ja hyökkäyksiin osallistuminen toi tasoittavan maalin MaKu/ Nöyriä vastaan. Eerola puolestaan loisti koko viikonlopun. Hienoa pelinrakentelua ja upea maali Fc Pathovenin verkkoon. Kahdesta pelistä mies keräsi tehot 1+2.

  Ottelun terälehtien valinta oli tällä kertaa varsin helppoa. Tittelit ansaitsivat siis Tero Hämäläinen (MaKu/ Nöyrät - HeKuLa) ja Ari Eerola (HeKuLa - Fc Pathoven).
Hallikainen tasoitti viimeisellä minuutilla
  13.2.2002 Kallio
  Kauden kolmas harjoitusottelu Fc Boca Seniorsia vastaan päättyi tasapeliin 5 - 5. Ottelun hahmona oli selkeästi oranssipaitojen Jukka Hallikainen, joka keräsi lopulta tehot 3+1.

  Peli alkoi Kukkaislasten hallinnassa, kun vain neljän peliminuutin jälkeen Mika Petäjä siirsi HeKuLan 0 - 1 johtoon. Maali syntyi hienosta läpisyötöstä ja vapautti selvästi HeKuLan peliä. Jatkoa seurasi piakkoin ja Terälehdet siirtyivätkin 0 - 2 johtoon Jukka Hallikaisen osumalla.

  Vastaiskuista sisuuntunut Boca Seniors tasoitti pelin nopeasti ja siirtyi jopa 3 - 2 johtoon. Kesken ottelua saadut vahvistukset piristivät vastustajan peliä siinä määrin, että oli Terälehtien vuoro asettua puolustuskannalle.

  Hallikainen jatkoi kuitenkin hienoja esityksiään. Ensin tasoihin 3 - 3 ja jatkossa upeita syöttöjä muille hyökkääjille. Kukkaislasten hyökkäys nojasi kuitenkin liian vahvasti Jukan peliin ja osumat jäivät syntymättä.

  Ottelun 40. peliminuutilla oli lopulta Jarkko Hallikaisen vuoro. Lukuisista maalintekopaikoista vain yksi meni sisään ja HeKuLa jälleen tasoihin. Nyt luvut 4 - 4.

  Ottelun loppu oli hermoja raastavaa katseltavaa. Pallo pysyi HeKuLan miehillä, mutta Boca vain pysyi johdossa. Viimeisen minuutin pyörähdettyä käyntiin Mats Friman torjui jälleen hienosti ja avasi nopeasti Jukka Hallikaiselle. Mies ei epäonnistunut paikastaan ja viimeisteli hattutemppunsa. Näin pistejakoon luvuin 5 -5.
Hämäläisen kausi ohi?
  5.2.2002
  HeKuLan luottopakki Jukka Hämäläinen loukkaantui vakavasti viikonloppuna Helsingissä. Nyttemmin hyökkäyksessäkin näyttytynyt mies mursi jalkansa ja on sivussa useita viikkoja. Joukkueen lääkärin mukaan Hämäläisen oikeasta nilkasta on murtunut kaksi luuta ja myös kudosvauriot ovat huomattavia. "Arviot kentille palaamisesta ovat vielä liian aikaisia, mutta ainakin futsalkausi on mieheltä ohi", jatkaa lääkäri.

  Joukkueen johdon mukaan Hämäläisen poissaolon paikkaaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. "Toivotaan, että Jukka toipuu huhtikuussa alkavaan Suomen Cupiin mennessä", kertoi puhelimitse tavoitettu joukkueen johtohenkilö.
Lehtelän menestys jatkuu
  5.2.2002
  Tammikuun pelaaja -äänestyksen voitti jälleen Juha Lehtelä. Miehen vankkumaton kannatus HeKuLa-fanien keskuudessa toi Lehtelälle jo kolmannen kerran peräkkäin kuukauden pelaaja -tittelin. Tällä kertaa ääniosuus oli 29 prosenttia. Toiseksi äänestyksessä sijoittui Risto Juntunen (21 %) ja kolmannelle sijalle Jarkko Hallikainen (12 %). Ääniä annettiin yhteensä 34 kappaletta.
HeKuLa Boca Seniorsia vahvempi
  30.1.2002 Kallio
  Kukkaislasten aamuvirkku lauma pieksi Fc Boca Seniorsin aamulla Urheilutalolla. Vähäisestä pelaajamäärästä kärsinyt Boca taipui selvästi luvuin 4 - 9.

  Terälehdet loistivat ottelussa lähes joka osa-alueella. Puolustus toimi entiseen tapaan ja pitkään kadoksissa ollut hyökkäyskin onnistui vihdoin tehtävässään. Aikaisemmissa kohtaamisissa vaivanut väsymyskin loisti poissaolollaan.

  HeKuLan maalihanat aukesivat jo ottelun seitsemännellä peliminuutilla Vilho Jussilan viedessä vierailijat 0 - 1 johtoon. Mies puki oranssipaidan ensimmäisen kerran päälleen ja tulosta syntyi heti. Kukkaislapset käyttivät maalipaikkansa hyväkseen tehokkaasti ja pitivätkin johtoasemansa loppuun asti. Maalinteossa onnistuivat Terälehdistä myös Jarkko Hallikainen, Jukka Hämäläinen ja Jukka Hallikainen. Mainitsemisen arvoista on erityisesti Hallikaisten yhteistyö, joka tuotti peräti seitsemän maalia.
Helsingin Kukkaislapset valitsivat uudet toimihenkilöt kaudelle 2002
  21.1.2002 Merihaka
  Helsingin Kukkaislapset ry. piti sääntömääräisen vuosikokouksensa eilen Merihaassa. Kokouksessa valittiin hallituksen lisäksi muun muassa uudet toimihenkilöt kaudelle 2002.

  Yhdistyksen hallitus jatkaa viisimiehisenä. Puheenjohtajan nuijaa heiluttaa edelleen Jarkko Hallikainen ja varapuheenjohtajana jatkaa Sami Tuominen. Sihteeriksi valittiin Jukka Hämäläinen, jonka jättämään rahastonhoitajan tehtävään siirtyi Jarno Laurikainen. Uudeksi jäseneksi hallitukseen nimitettiin Tapani Tenhiälä.

  Myös tilintarkastajien osalta tapahtui muutoksia. Helsingin Kukkaislasten tilintarkastajana koko yhdistyksen historian ajan toiminut Tuomo Rautiainen siirtyi toimesta sivuun ja hänen tilalleen valittiin Tuomo Tervonen. Varatilintarkastajana jatkaa edelleen Martti Ant-Wuorinen.

  Seuran toimihenkilöiksi vuodelle 2002 valittiin seuraavat henkilöt: joukkueenjohtajana jatkaa Sami Tuominen ja varamieheksi nimitettiin Karri Kivioja. Valmennustehtäviä hoitaa tulevalla kaudella Jarno Laurikainen Tapani Tenhiälän avustamana. Joukkueen kapteeniksi nimitettiin Jarkko Hallikainen ja varakapteeniksi Jukka Hämäläinen.
HeKuLalla vaisu viikonloppu
  12.1.2002 Puistola
  Helsingin Kukkaislapset pelasivat lauantaina kauden kolmannen turnauksensa. Odotuksista huolimatta tulokseksi jäi kolme kirvelevää tappiota.

  Fc Pakila/2 yllätti kotikentällään

  Tyylikkääseen oranssiin peliasuun sonnustautuneet Fc Pakilan miehet yllättivät HeKuLan täysin. Vieraspaitojen masentamina eivät Terälehdet saaneet missään vaiheessa kontrollia peliin vaan pallo kimpoili holtittomasti pelaajalta toiselle. Peli näyttikin välillä potkupallolta.

  Ottelun alun pelitilanteet lupasivat HeKuLalle hyvää. Maalipaikkoja oli ajoittain runsaastikin, mutta tehoton hyökkäyspeli ei tuottanut odotettua tulosta. Fc Pakila pääsikin rankaisemaan vastaiskusta ja siirtyi 1 - 0 johtoon.

  Ottelun 14. peliminuutilla oli Kukkaislapsilla hyvä tasoitusmahdollisuus. Pallo kimposi vastustajien puolustuksesta ylhäällä kärkkyneelle Jarkko Hallikaiselle, joka pääsi yksin läpiajoon. Miehen harhautus epäonnistui ja tulokseksi jäi kulmapotku.

  Fc Pakilan siirryttyä jo 2 - 0 johtoon avautui HeKuLallekin kavennusmahdollisuus. Pitkän hyökkäyskuvion päätteeksi pääsi Jarkko Hallikainen onnekkaasti sivaltamaan 2 - 1 tasoituksen. Esityön maaliin tekin puolustuksessa uurastanut Tero Hämäläinen.

  Täysin aseettomia eivät Kukkaislapset ottelussa kuitenkaan olleet. Ajoittain näyttävätkin hyökkäyskuviot tyssäsivät vastustajan hyvin pelanneeseen maalivahtiin.

  Ottelun valopilkkuja oli jälleen kerran hyvin pelannut puolustus. Mats Frimanin johdolla vastustajan yritykset teilattiin kerta toisensa jälkeen. Parantamista jäikin lähinnä hyökkäyspeliin. Näin loppulukemat siis 2 - 1.

  Maalivahtipeli Fc Köhän pelastus

  Päivän toiseen otteluunsa HeKuLa lähti luottavaisena. Kokoonpanoon oli tehty pieniä muutoksia ja joukkue uhkui näyttöhaluja.

  Vastaan asettunut Fc Köhä olikin helisemässä jo alkuminuuteista lähtien. Terälehtien hyökkäykset vyöryivät kohti vastustajien maalia ja ainoastaan loistavasti pelannut maalivahti onnistui pitämään kotijoukkueen maalin puhtaana.

  Koko joukkueen voimin suoritetut hyökkäykset koituivat lopulta Kukkaislasten tappioksi. HeKuLan keskittyessä hyökkäämiseen avautui vastustajalle vastaiskupaikkoja, jotka Fc Köhä käyttikin varmasti hyväkseen. Kolme osumaa Frimanin taakse ja HeKuLa oli lyöty.

  Kolmaskin tappio HeKuLalle

  Päivän viimeiseen koitokseen lähti väsynyt HeKuLa. Kahden ottelun tuomat kolhut näkyivät miesten kehoissa, mutta taistelematta ei Kukkaislapset Puistolaa taakseen jättäisi.

  Vastustajaksi tuli Vantaan Jalkapalloseuran ikämiesjoukkue ja HeKuLan taktiikkana oli hyödyntää hyvää juoksuvoimaansa. Myös kokoonpanoon tehtiin muutoksia ennen ottelua.

  Ottelu saikin salama-alun, kun hyökkäykseen siirtynyt Sami Tuominen rynni kohti vastustajan maalia. Mies laukaisi 15 metristä ja vastustajan maalivahti sai vain vaivoin torjuttua pallon. Koko päivän hienoja otteita esittänyt Tuomo Tervonen oli tapansa mukaan haistelemassa reboundia ja periksiantamattomalla asenteella syöksyi kohti irtopalloa. Syntyneestä sekasotkuisesta tilanteesta tuloksena oli HeKuLan 1 - 0 johto-osuma.

  VJS ei kuitenkaan lannistunut takaiskumaalista. Kokemuksensa turvin palloa siirreltiin mallikkaasti mieheltä toiselle ja ottelun kääntyessä loppupuoliskolleen, oli VJS jo siirtynyt 1- 3 johtoon. Maalit syntyivät osin HeKuLan epäonnistuneiden vaihtojen ja VJS:n nopeasti oivallettujen tilanteiden johdosta.

  Ottelun 22. minuutilla nähtiin yllättävä tilanne, kun puolustuksen Tero Salotuomi kuumeni vastustajalle. Jälkipeliksikin tulkittavissa oleva tilanne toi miehelle HeKuLan historian ensimmäisen varoituksen.

  Ottelun loppu oli jälleen Kukkaislapsien painostusta. Hienot syöttökuviot toivat useita maalipaikkoja, mutta tilanne säilyi ennallaan. Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla onnistui HeKuLa kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 2 - 3. Maali syntyi Ari Eerolan esityöstä ja sen viimeisteli Jarkko Hallikainen.
HeKuLa yhteistyöhön Fc Boca Seniorsin kanssa
  7.1.2002
  Helsingin Kukkaislapset lisäävät yhteistyötään helsinkiläisseura Fc Boca Seniorsin kanssa. Seurojen johtohenkilöt sopivat tänään yhteistyön aloittamisesta heti alkuvuodesta. Tarkoituksena on jakaa harjoituskuluja joukkueiden kesken pelaamalla kuukausittainen ottelu seurojen välillä. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 30. tammikuuta Fc Boca Seniorsin kotiluolassa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo aikaisemmin, mutta nyt yhteistyö saa vakiintuneen muodon.
Lehtelästä toistamiseen kuukauden pelaaja
  6.1.2002
  Kuukauden pelaajaksi valittiin jo toisen kerran peräkkäin Juha Lehtelä. Miehen kannatus HeKuLa-fanien keskuudessa on vankkumaton ja tälläkin kertaa Lehtelä vei tittelin selkeällä erolla kilpakumppaneihinsa nähden. Annetuista äänistä sai Lehtelä peräti 22 prosenttia. Loput äänet jakautuivat tasaisesti ja niitä saivat Mats Friman, Jarkko Hallikainen, Karri Kivioja, Jarno Laurikainen, Jari Nieminen, Tero Salotuomi ja Tapani Tenhiälä. Ääniä annettiin yhteensä 9 kappaletta.
HeKuLa haki kauden ensimmäiset pisteet
  15.12. Puistola
  Helsingin Kukkaislapset pelasivat toisen otteluparinsa eilen Puistolassa. Kirpeä pakkaspäivä oli herätellyt vajaalukuisen joukon oikea-aikaisesti ja KoiPS/ Cobra joutuikin taipumaan Terälehtien pyörityksessä luvuin 1-3. Päivän toisessa ottelussa HeKuLa koki kauden kolmannen tappionsa. Tällä kertaa HerPa oli parempi luvuin 0-2.

  Ottelu KoiPS/ Cobraa vastaan alkoi täysin Kukkaislasten hallinnassa. Pallo pyöri vastustajan maalin suulla, mutta nuoren joukkueen urhea puolustussumppu tukki maalintekomahdollisuudet HeKuLalta. Painostus tuotti lopulta tuloksen, kun hienosti pelannut Tero Hämäläinen löysi Mika Petäjän maalinsuulta. Petäjä ei voinut erehtyä, vaan siirsi pallon tyhjiin. HeKuLa ansaittuun johtoon.

  Ottelun keskivaiheilla HeKuLan ote kirposi hetkeksi ja KoiPS pääsi kontrolloimaan peliä. Muutaman minuutin vaisu hetki Terälehdillä koitui lopulta kotijoukkueen eduksi ja KoiPS pääsi tasoittamaan pelin. Maali syntyi kahdeksasta metristä tuomitusta vapaapotkusta.

  Takaiskusta sisuuntuneet Kukkaislapset aloittivat jälleen tiukan panostuksen. Vastustajan puolustuksen helistessä pääsi Jukka Hämäläinen sivaltamaan kärkipotkulla voittomaalin vierailijoille. Maali oli miehen ensimmäinen tällä kaudella ja syntyi todella tärkeään paikkaan.

  Johtomaali vapautti HeKuLan pelin ja vain muutama minuutti edellisestä osumasta tilanne oli jo 1-3 HeKuLalle. Tapani Tenhiälän loisto-otteet jatkuivat ja Roberto Carlosmaisen nousun päätteeksi mies siirsi pallon varmasti maalin alakulmaan.

  Ottelu oli kokonaisuudessaan HeKuLan puolustuksen näytöstä. Tapani Tenhiälän lisäksi myös Mats Friman, Karri Kivioja ja Tero Salotuomi onnistuivat hienosti.

  Ottelun terälehdeksi arvovaltainen raati valitsi yksimielisesti Tapani Tenhiälän, joka hyvien puolustussuoritusten lisäksi siirtyi pistepörssin kärkeen.

  Kukkaislapset väsähtivät toisessa ottelussaan

  Päivän toinen koitos oli HeKuLa - HerPa. Ennakkoasetelmat olivat selkeät: HeKuLa yrittäisi haastaa alkukaudesta hyvin pelanneen Herrasmiespalloilijoiden ryhmittymän. Ottelun alku oli HeKuLalle musertava. Aamun taiston painaessa vielä jaloissa, joutui Terälehdet puolustuskannalle. Vastustajan nopeus ja liikkuvuus olivat myrkkyä HeKuLan viisikolle ja vain Mats Frimanin loistavien torjuntojen ansiosta kotijoukkueen maali säilyi koskemattomana.

  Ajoittain rumaankin peliin syyllistyneet HerPan miehet onnistuivat maalinteossa vasta ottelun 14. peliminuutilla. Kumuloituvien virheiden täytyttyä siirryttiin rangaistuspotkupisteelle, josta HerPa siirtyikin johtoon.

  Vastustajan hyvänolontunteen aikana HeKuLakin sai tilaisuutensa. Keskialueella tapahtunut rikkomus johti rangaistuspotkuun. Kukkaislapsista pallon taakse asettui Jarkko Hallikainen, joka kuitenkin epäonnistui suorituksessaan.

  Ottelun lopulla HerPa sai toisenkin rangaistuspotkun, jonka he käyttivätkin hyväkseen. Loppuvihellyksen soidessa oltiin nähty kaksi rangaistuspotkumaalia ja HerPa vei pisteet luvuin 0-2.

  Ottelun terälehdeksi valittiin Mats Friman, jonka loistava torjuntatyö vakuutti valintaraadin.
Lehtelästä marraskuun pelaaja
  3.12.
  HeKuLan kuukauden pelaajaksi valittiin joukkueen luottopakki Juha Lehtelä. Lehtelä keräsi nettisivujen kävijöiden antamista äänistä peräti 32 prosenttia. Toiselle sijalle fanit äänestivät Jarkko Hallikaisen (16%) ja jaetulle kolmannelle sijalle nousivat lopulta Martti Ant-Wuorinen, Jukka Hallikainen sekä Tuomo Tervonen (8%). Ääniä annettiin yhteensä 25 kappaletta.
HeKuLa avasi sarjakautensa kahdella tappiolla
  17.11. Viikki
  HeKuLa aloitti virallisen futsal -kautensa varsin kaoottisissa merkeissä. Terälehtien otteista IVU/2:ta vastaan puuttui sekä ulkokentiltä tuttu asenne että sisäkentillä välttämätön järjestelmällisyys. Vastapuolen jatkuvien ylivoimahyökkäysten ja heille toistuvasti annetun vapaan laukaisutilan johdosta ottelu muistuttikin lähinnä mattopommitusta Kandaharissa. Näin ollen lopputulos 2-8 vastasi melko hyvin taistelun kulkua, vaikka luvut olisivatkin olleet rumemmat ilman maalivahti Mats Frimanin totutun varmaa suoritusta.

  Ottelun valopilkuiksi kukkaislasten kannalta jäivät Jarkko Hallikaisen hieno alakulmatykitys kymmenen metrin rangaistuspotkusta, Tuomo Tervosen vahvalla myötävaikutuksella syntynyt vastustajan oma maali sekä Tero Salotuomen miehekkäät otteet maalinedustalla.

  Ottelun Terälehdeksi valittiin Jarkko Hallikainen, joka joukkueen horjuessakin osoitti raadinkin mielestä esimerkillisiä johtajan elkeitä.  Joko otteluiden tauolla nautitut virvokkeet tai vahvasävyinen pukukoppikeskustelu tuotti tulosta ja kentällä HJK-j / M Nispe -nimikaunotarta vastassa oli aivan uusi joukkue.

  Uudet sävelet soivat jo pelin alkuvihellyksestä lähtien ja yltyivät kliimaksiinsa kapellimestari Ari Eerolan laulatettaessa verkkoja ja kukkaislasten moniäänistä kannattajalaumaa avausmaalin merkiksi. Terälehtien taisteleva ilme säilyi tuimana johtomaalin jälkeenkin. Puolustus taisteli uhrautuvasti ja nousi oivallisesti hyökkäyksiäkin tukemaan, hyökkäyksestä löytyi sekä taidokkaita yksilösuorituksia että luovia kuvioita ja maalivahti Friman venyi useisiin loistopelastuksiin. Valitettavasti HeKuLan hieno ote ei tasaisessa pelissä riittänyt vaan vastustaja teki kolme vastustamatonta maalia voittaen ottelun 1-3.

  Joukkueen tiedottaja kiteytti pukukopin kannan seuraavasti: "Peli olisi voinut päättyä toisinkin päin. Tappiosta huolimatta tämä jälkimmäinen ottelu loi uskoa HeKuLan tulevaisuuteen myös parkettialustoilla ja näyttää varmasti pelillistä suuntaa myös jäljellä oleviin otteluihin".

  Ottelun Terälehdeksi arvovaltainen raati valitsi yksimielisesti Tuomo Tervosen, joka oli ottelussa terävänä harhautellen ja taistellen ansiokkaasti koko kentän alueella.(KK)
Terälehdet harjoittelivat HJK:n junioreita vastaan
  11.11. Merihaka
  Helsingin Kukkaislapset pelasivat kauden toisen harjoitusottelunsa eilen Merihaassa. Vastassa oli tällä kertaa Atik Ismailin luotsaama HJK/ TB2, joka esittikin ajoittain varsin taitavaa futsalia. Terälehdet eivät kuitenkaan kotiluolassaan antautuneet, vaan veivät taiston luvuin 19-5.

  Ottelu oli alun tunnustelun jälkeen HeKuLan hallinnassa. 4-2 lukujen jälkeen seuraava maali Terälehtien verkossa nähtiin vasta tilanteessa 11-3. Kaikki tunnustus on kuitenkin annettava taitaville tyttöjunioreille, jotka rohkeasti haastoivat Kukkaislapset otteluun. Tekniikkaa ja pelisilmää oli riittämin, mutta fyysisellä puolella Terälehdet veivät voiton. Liekö syynä juoksukuntoon ollut myös HeKuLan ennätyssuuri vaihtopelaajien määrä.

  "Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi hyvä maku suuhun. Tällaiset tapahtumat ovat hyvää vaihtelua harjoitusrutiineihin", kiteytti eräs kukkaislapsi ottelun jälkitunnelmissa.
FC Boca Seniors HeKuLaa parempi
  7.11. Kallio
  Varhain keskiviikkoaamuna pelattu harjoitusottelu FC Boca Seniors - HeKuLa päättyi Bocan juhlaan. Lopputuloksesta (13 - 10) huolimatta Terälehdet voivat lähteä luottavaisin mielin piakkoin alkavaan sarjakauteen.

  Aikainen ajankohta painoi selvästi Kukkaislasten jaloissa, kun taisto Bocaa vastaan alkoi. Kahdeksan aamuvirkkua Terälehteä oli kuitenkin vaivautunut paikalle voitto mielessä.

  Ottelu alkoikin HeKuLan kannalta mieluisasti. Vain neljän peliminuutin jälkeen Mats Friman avasi ylös ehtineelle Jarkko Hallikaiselle. Hallikainen onnistui muuttamaan pallon suuntaa jalallaan ja peliväline lipui ohi Bocan maalivahdin.

  Takaiskusta sisuuntunut Boca Seniors vyörytti hyökkäyksiä kolmen miehen voimalla kohti HeKuLan maalia. Taktiikka puri Kukkaislapsia vastaan yllättävän hyvin ja vierailijoiden nelikkopuolustuksella olikin työntäyteinen aamu.

  Ottelu sujui Bocan hallitessa, mutta ratkaisevaa eroa ei päässyt syntymään. HeKuLa vaani muutaman maalin päässä ja yritti vimmatusti kavennusta.

  Tilastomiehen torkahdellessa HeKuLan hahmoksi nousi tällä kaudella sivussa oleva Jukka Hallikainen. Miehen maalivainu on taas löytynyt ja röyhkeillä otteilla "Jugi" viimeistelikin neljä osumaa. Myös Martti Ant-Wuorinen, Ari Eerola ja Tuomo Tervonen onnistuivat hyvin. Maali mieheen on hyvä suoritus hyökkääjälle kuin hyökkääjälle.

  HeKuLan puolustuksen miinukset menevät joukkuepuolustukselle. Karri Kivioja ja Juha Lehtelä hoitivat tonttinsa hienosti, mutta hyökkäyksen osallistuminen puolustustyöskentelyyn ei toiminut odotetulla tavalla. Näin Boca pääsi yllättämään ja vei koitoksen lukemin 13 - 10.
Lokakuun pelaajat valittu
  6.11.
  HeKuLan kuukauden pelaaja -äänestyksessä valittiin tällä kertaa lokakuun pelaaja. Äänestys oli ennätystasainen, sillä peräti seitsemän pelaajaa saivat saman äänimäärän. 13 prosentin ääniosuuksilla valinta osui seuraaviin pelaajiin: Mats Friman, Jarkko Hallikainen, Tero Hämäläinen, Jarno Laurikainen, Jari Nieminen, Tero Salotuomi ja Sami Tuominen. "Äänestyksen tasaisuuteen vaikutti todennäköisesti se, että Terälehdet eivät pelanneet yhtään ottelua lokakuun aikana", kommentoi tulosta äänestyksen toteuttanut taho.
Otteluohjelmaan muutoksia
  2.11.
  HeKuLan kauden avausottelu on ennakkotiedoista poiketen vasta lauantaina 17. marraskuuta. Otteluiden siirtoon vaikutti ennenkaikkea Terälehtien perinteinen kauden päätösgaala, joka pidetään Santahaminassa tänä viikonloppuna. Peruutetut ottelut pelataan talvella 2002 myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Näin HeKuLa kokeilee taitojaan ensimmäisen kerran harjoitusottelussa FC Boca Seniorsia vastaan. Ottelu pelataan Bocan kotiluolassa keskiviikkona 7. marraskuuta kello 7.00 alkaen.
Otteluohjelma julkaistu
  22.10.
  Suomen Palloliiton Helsingin piiri julkaisi tänään kauden 2001 - 2002 otteluohjelman. HeKuLan ensimmäinen ottelu on lauantaina 3. päivä marraskuuta kello 13.00. Terälehtien avausvastustajaksi on arvottu FC Pakila/2, joka tunnetaan myös nimellä FC Baniwäpits. Päivän toisessa ottelussa HeKuLa kohtaa IVU/2:n.
Fc Boca Seniors kohtaa HeKuLan
  15.10.
  Palloliiton vielä empiessä futsalkauden otteluohjelman kanssa, on HeKuLa sopinut jo ensimmäisen harjoitusottelun ajankohdan. Kuten jo aikaisempinakin vuosina, ensimmäinen vastus tulee olemaan Fc Boca Seniors. Terälehdet vierailevat Bocan kotiluolassa keskiviikkona 7. marraskuuta kello 7.00.
HeKuLa aloittaa kautensa 7. lokakuuta
  28.9.
  HeKuLa aloittaa futsalkautensa sunnuntaina 7. lokakuuta Merihaan Palloiluhallissa. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen Terälehdet saivat jälleen perinteisen harjoitusvuoron käyttöönsä.

  Alustavien tietojen mukaan sarjakausi alkaa vasta marraskuun alussa, joten Kukkaislapsilla on hyvää aikaa hieroa kuvionsa kuntoon.
HeKuLa futsalsarjoissa myös kaudella 2001 - 2002
  14.8.
  Helsingin Kukkaislapset pelaavat futsalia myös kaudella 2001 - 2002. Seura osallistuu yhdellä joukkueella Suomen Palloliiton Helsingin piirin järjestämään sarjaan ja pelaa 2. divisioonassa.

  Sarja pelataan seuraavasti:
  Kuudessa 12 joukkueen lohkossa pelataan yksinkertaiset sarjat. Peliaika on 1 x 27 min. Yleensä kaksi peliä samana päivänä ½-2 tunnin välein. Sarjasta nousee joukkueita Ykköseen. Ottelut pelataan yhdellä erotuomarilla ja toimitsijalla, joka kirjaa kumuloituvat virheet. Toimitsijan asettaa otteluun kotijoukkue.
Hallikaisesta kauden futsalpelaaja
  4.4.
  HeKuLan nettisivujen kävijät äänestivät Jarkko Hallikaisen kauden 2000-2001 futsalpelaajaksi. Kilpailu oli todella tasainen, sillä voittaja sai 27% annetuista äänistä ja jaetulle toiselle sijalle tulleet Jukka Hämäläinen ja Tero Salotuomi molemmat 15% äänistä. Pistesijoille pääsivät vielä Juha Lehtelä (12%) ja Jari Nieminen (9%). Ääniä annettiin yhteensä 33 kappaletta.