HEKULA - FUTSAL - UUTISET

Uutiset 2001:

Hallikaisesta kauden futsalpelaaja
  4.4.01
  HeKuLan nettisivujen kävijät äänestivät Jarkko Hallikaisen kauden 2000-2001 futsalpelaajaksi. Kilpailu oli todella tasainen, sillä voittaja sai 27% annetuista äänistä ja jaetulle toiselle sijalle tulleet Jukka Hämäläinen ja Tero Salotuomi molemmat 15% äänistä. Pistesijoille pääsivät vielä Juha Lehtelä (12%) ja Jari Nieminen (9%). Ääniä annettiin yhteensä 33 kappaletta.
Frimanilta loistava debyytti
  11.3.01 Viikki
  Futsal-kauden loppuhuipennus nähtiin sunnuntaina pelatussa ottelurupeamassa. Jo ensimmäisessä ottelussa HeKuLa lunasti paikkansa sarjan keskikastissa voittamalla Hopsin selvin numeroin 4–0. HeKuLan peli oli kaikilta osin vapautunutta, mutta samalla äärimmäisen kontrolloitua. Joukkueeseen paluun tehnyt maalivahti Mats Friman vakuutti joukkueenjohdon ja kannattajat varmoilla esityksillään. Myös Jukka Hallikaisen komea ja kaivattu maali oli ottelun kohokohtia. Muista maaleista vastasivat Jarkko Hallikainen (2) ja Jari Nieminen (1).

  Kauden viimeisessä ottelussa vastaan asettui sarjan kärkipään FC Donis. Tiukka ottelu kääntyi lopulta vastustajan eduksi 3–5. Pitkä väliaika pelien välillä näkyi lievänä otteen herpaantumisena. Ottelussa tarjottiin kuitenkin myös ilonaiheita, joista mainittakoon Karri Kiviojan komea maali ja Ari Eerolan tarkka syöttöpeli. Eerola oli mukana ottelun jokaisessa osumassa, ja päivän aikana hän antoi kaiken kaikkiaan viisi maaliin johtanutta syöttöä. (JTH)
Kivioja jo pelikunnossa
  2.3.01
  HeKuLan luottopelaaja Karri Kivioja on ilmoittanut toipuneensa vakavasta loukkaantumisestaan lähes täysin. Mies antoi managerinsa välityksellä julkisuuteen tiedotteen, jossa ilmoittaa kuntonsa olevan hyvän. Täysipainoisen harjoittelun Kivioja aloittaa tulevana viikonloppuna Merihaassa.
Helmikuun pelaaja valittiin
  1.3.01
  HeKuLan webbisaitin kävijät äänestivät helmikuun pelaajan. Voittajiksi tiukassa kilpailussa nousivat Martti Ant-Wuorinen ja Jarkko Hallikainen, jotka saivat yhteensä 44 prosenttia annetuista äänistä. Kolmanneksi nousi lopulta Jukka Hallikainen 17 prosentin ääniosuudellaan. HeKuLa tulee jatkamaan ja mahdollisuuksien mukaan myös laajentamaan interaktiivisuutta nettisivuillaan. Uusi kysymys julkaistaankin piakkoin.
Karri Kivioja 1000:s kävijä HeKuLa-webissä
  16.2.01
  Helsingin Kukkaislapset ry:n virallisten internetsivujen kävijämäärä on todistetusti noussut jo tuhanteen kävijään. Kokonaiskävijämäärä sivuilla on reilusti suurempi, mutta ylläpitäjän vaihto viivästytti uuden laskurin asetettamista. Kävijöiden laskeminen aloitettiinkin vasta 1.9.2000. Uusista käyttäjätilastoista päätellen kävijämäärä tulee nousemaan tänä vuonna jopa 10 000:een. HeKuLan webmaster palkitsee maagisen tuhannennen kävijän olutpalkinnolla, joka luovutetaan voittajalle sunnuntaina Merihaassa. Palkinnon saa Karri Kivioja.
HeKuLan sairaslista kasvoi jälleen
  11.2.01 Viikki
  Viikonlopun ottelut vaativat myös veronsa HeKuLan keskuudesta.
  Joukkueen luottopakki Juha Lehtelä sekä hyökkääjä Tero Hämäläinen liittyivät sairaslistalle vielä toipilaana olevan Karri Kiviojan rinnalle. Molemmilla tämän päivän uhreilla on luultavasti sama vamma eli nilkka vääntynyt. Lehtelän vamma ilmeni vasta myöhään sunnuntai-iltana hänen vasemman jalkansa turvottua kävelykelvottomaksi. Loukkaantumisen syy on vielä epäselvä, mutta todennäköisesti kyseessä on vastustajan potku jalkapöytään. Asia tullaan tarkistamaan videonauhalta. Joukkueen lääkäri ei vielä illalla kyennyt kertomaan sairasloman pituutta kummankaan pelaajan osalta.
  Kivioja osoittaa sen sijaan jo toipumisen merkkejä. Hänet nähtiin jo maalissa joukkueen harjoituksissa sunnuntai-iltana. Mies lupailee pelaavansa jo seuraavissa otteluissa.
Hämäläiselle nollapeli
  11.2.01 Viikki
  HeKulan futsalkausi jatkui jälleen Viikissä. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui keskikastin Colo-Colo/CCC. Varhainen ajankohta ja erittäin huono pallo näkyivät HeKuLan otteissa etenkin hyökkäyspään pelaajilla. Maalintekoon ei löytynyt keinoja millään. Puolustuksen uurastuksen ja Jukka Hämäläisen upean torjuntapelin ansiosta myös oma pää säilyi puhtaana. Tuloksena siis 0-0.

  Päivän toisessa ottelussa HeKuLa kohtasi IVU:n. Vastustaja sai otteluun salama-alun, mutta HeKuLa kiri toisen puoliajan aikana kapteeninsa Jarkko Hallikaisen johdolla tasoihin. HeKuLan rynnistys ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuvihellykseen saakka, vaan laajalla materiaalilla ja keravalaisvahvistuksilla varustettu IVU voitti ottelun lopulta 7- 4. Jarkko Hallikainen teki jo kauden toisen hattutemppunsa. (JTH)
HeKuLa tekstiTV:ssä
  22.1.01
  MTV3:n tekstiTV on noteerannut HeKuLan futsaljoukkueen menestyksen. Sivulta 525 löytyy kakkosen kauden 2000-2001 lohkot ja sarjatilanteet. Tapaus on merkittävä huomionosoitus futsalille ja HeKuLalle. On enää vain ajan kysymys, milloin muut valtakunnalliset mediat reagoivat Kukkaislasten esityksiin.
Hämäläinen loukkaantui
  21.1.01
  HeKuLan futsaljoukkuetta kohtasi jo toinen menetys viikon sisällä. Puolustuksen tukiranka Jukka Hämäläinen loukkasi eilisissä harjoituksissa nilkkansa ja joutuu lepäämään vähintään viikon. Vamman laadusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Joukkueen valmentaja on kuitenkin luottavainen ja uskoo, että mies on pelikunnossa jo seuraavassa turnauksessa.
Kivioja sairaslomalle
  17.1.01
  Karri Kivioja loukkaantui eilen. Tiedotteessaan Kivioja totesi yksiselitteisesti: "Meni vasen nilkka paskaksi. Kepeillä pari-kolme viikkoa ja sen jälkeen alkaa kuntoutus". Todennäköisesti kyseessä on kotona tapahtunut tapaturma, mutta mies vaikeni asiasta. Joukkueen lääkäri ennusti, että Kivioja kykenee pelaamaan vasta maaliskuun lopulla. Näin kauden viimeiset ottelut jäävät vain haaveeksi Kukkaislasten luottomieheltä.
HeKuLa jatkoi tasaisia esityksiään
  13.1.01 Viikki
  Helsingin Kukkaislasten uljas joukkue kohtasi eilen PETO:n ja VALO/Lokomotivin tasaisissa kamppailuissa Viikin Urheilutalolla. VALOa vastaan tuli selkeä 3 - 1 voitto, mutta PETO onnistui kukistamaan Kukkaislapset luvuin 1 - 3.

  Aamutuimaan pelattu ottelu PETOa vastaan oli HeKuLalle vaikea. Viikonlopun rankasta ohjelmasta johtuen, joukkueen palautuminen ei ollut sujunut suunnitelmien mukaan. PETO pääsikin yllättämään HeKuLan pirteydellään. Ottelu oli kuitenkin erittäin tasainen ja HeKuLa onnistuikin siirtymään 1 - 0 johtoon Tero Hämäläisen kauniilla maalilla. Maalivahtina pelannut Karri Kivioja piti HeKuLaa pystyssä upeilla torjunnoillaan, mutta sekään ei lopulta auttanut. PETO nousi toisella puoliskolla tasoihin ja kohta ohikin. Kiviojan loukkaannuttua ottelun viimeisellä minuutilla, HeKuLan mahdollisuudet menivät tuoreen maalivahdin imaistua ensimmäisen laukauksen sisään.

  Päivän toinen ottelu alkoi sekin tasaisesti. Puolustuksen terästyttyä myös hyökkäyspäässä alkoi onnistumisia tulla. Huolimatta VALO/Lokomotivin ensimmäisestä maalista HeKuLa luotti omiinsa. Jari Niemisen aloitettua kotijoukkueen maalinteon myös Jukka Hallikainen löysi maalijyvänsä. HeKuLan maalissa pelannut Jarkko Hallikainen pääsi yllättävän helpolla johtuen raudanlujasta puolustuksesta, joka tukki laukaisupaikat onnistuneesti.
Hämäläiselle hattutemppu
  13.12 Kallio
  HeKuLa kohtasi jo toistamiseen FC Boca Seniorsin harjoitusottelussa Urheilutalolla. Tällä kertaa kotijoukkue oli valmistautunut paremmin aamuiseen otteluun ja Kukkaislapset joutuivatkin nöyrtymään 9 - 4 tappioon. Ottelu oli todella vaisua peliä HeKuLalta, joka on tottunut esittämään huomattavasti viihdyttävämpää futsalia kauden aikana. Paikalle oli vaivautunut vain viisi miestä ja ilman vaihtomiehiä tuloskin jäi vaisuksi. Ottelun selkeä hahmo oli Jukka Hämäläinen, joka uurasti kuin pieni veturi sinetöiden samalla hienon hattutempun! Myös Karri Kivioja pääsi maalin makuun tekemällä HeKuLan ensimmäisen.
Ari Eerola sairastuvalle
  3.12 Viikki
  Joukkueen tekniikkaihme Ari Eerola loukkasi oikean jalkansa viikonlopun otteluissa. Kyseessä on ilmeisesti lievä rasitusvamma ja hoitomuotona toimii muutaman päivän lepo. Sitkeästi mies jatkoi kuitenkin pelaamistaan ja ilmoitti olevansa lähes täydessä pelikunnossa. "Jalka on muuten hyvä, mutta vetämään en pysty", totesi "Zidane" pelikunnostaan.

  Myös Jarkko Hallikainen joutuu tutkituttamaan jalkansa. Vanha rasitusvamma oikean jalan kantapäässä/ akillesjänteessä reistailee taas ja mies joutunee pakkolomalle.
Laurikainen loisti maalissa
  3.12 Viikki
  Vuoden viimeisessä futsalturnauksessa jäi HeKuLan pistesaalis vaatimattomasti yhteen pisteeseen. Rankan päivän saldoksi muodostui 1 - 3 tappio Zenithiä vastaan ja tasapeli 2 - 2 MaKu/ Nöyriä vastaan.

  Ottelu Zenithiä vastaan oli erittäin vaikea Kukkaislasten joukkueelle. Teknisesti taitavat vastustajat pyörittivät peliä HeKuLan puolustusalueella ja vain Jarno Laurikaisen loistopeli piti joukkuetta pystyssä. Hyökkäyspelin takkuillessa myös puolustus sortui virheisiin, joista vastustaja rankaisikin välittömästi. HeKuLan ainokaisen sinetöi Tero Hämäläinen.

  MaKu/ Nöyrät -otteluun HeKuLa lähti kuin uudesti syntyneenä. Edellisen pelin virheet oli analysoitu ja niistä oli otettu opiksi. Peli aaltoili puolin ja toisin, mutta oli kokoajan selkeästi HeKuLan kontrollissa. MaKu kuitenkin sinnitteli ja onnistui tasoittamaan ottelun kahteen kertaan. Ottelun maaleista vastasi Jarkko Hallikainen maalivahtina pelanneen Jarno Laurikaisen hienoista syötöistä.
HeKuLa jäi jyrän alle
  12.11 Ruoholahti
  HeKuLa hyytyi pahasti kauden kolmannessa futsalottelussa. Puolikuntoinen joukkue sinnitteli ottelun viime minuuteille, mutta noutaja tuli lopulta ja korjasi potin. Kulminaatiopisteeksi muodostui ottelun toisen puoliskon loppuhetket. 1 - 2 johtoasema muuttui nopeasti 6 - 2 tappioksi ja HeKuLa oli lyöty. "Pistepotin vienyt IHJ ei ollut parempi joukkue, mutta he osasivat rankaista virheistämme", totesi eräs joukkueen johtohenkilöistä matsin jälkeen. Kukkaislasten maaleista vastasivat Jarkko Hallikainen ja Ari Eerola.
Kausi alkoi voitolla
  29.10
  Kukkaislasten ensimmäinen virallinen futsalkausi alkoi lupaavasti murskavoitolla Ellas/3:sta. 0 - 7 lukemiin päättynyt ottelu oli alusta alkaen HeKuLan juhlaa. Jo muutaman peliminuutin jälkeen Ari Eerola katkaisi vastustajan maalivahdin avauksen ja siirti joukkueen 0 - 1 johtoon. Historian ensimmäinen futsalmaali HeKuLalle oli tosiasia. Ottelu sujui täysin HeKuLan hallinassa ja puoliajalle mentiin 0 - 4 asemissa. Ottelun toinen puolisko olikin vain loppuvihellyksen odottelua. Muista maaleista vastasivat Jarkko Hallikainen (3 kpl), Martti Ant-Wuorinen (2 kpl) ja Tero Salotuomi (1 kpl).

  Päivän toisessa ottelussa vastaan tuli PK-35/Utd. Erittäin tasaisessa kamppailussa HeKuLa pystyi luomaan useita vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Viimeistely kuitenkin ontui. Ottelun viimeisillä minuuteilla PK-35/Utd sai ylivoimahyökkäyksen, josta loppulukemat 0 - 1. Loistopelin maalissa pelannut Jukka Hallikainen joutui päästämään pallon ensimmäisen selkänsä taakse. Ottelu oli vähäisestä maalimäärästä huolimatta viihdyttävää katseltavaa.
Ensimmäinen voitto futsal -joukkueelle
  25.10
  HeKuLa:n futsal -joukkue saavutti historiallisen voiton FC Boca Seniorsista varhain tänä aamuna. Ottelu oli kautta-aikain ensimmäinen HeKuLa:n futsal -ottelu ja se myös näkyi ajoittain pelaajien otteissa. Selkeä 3 - 6 voitto tuli joukkueelle pienoisena yllätyksenä, sillä vastassa oli kokenut ja taitava joukkue. Kukkaislasten ensimmäisen maalin sinetöi Martti Ant-Wuorinen. Muista osumista vastasivat Ari Eerola, Jukka Hämäläinen, Tero Hämäläinen ja Tomi Lehtinen. Ottelun hahmoksi nousi lopulta Ant-Wuorinen viimeistelemällä toisen osumansa.
Kauden 2000-2001 lohkojako selvillä
  19.10
  Palloliiton Helsingin piiri julkaisi vihdoin Futsalin kakkosen lohkojaot. HeKuLa pelaa kaudella 2000-2001 lohkossa 4. Samaan lohkoon arvottiin myös Colo- Colo/CCC, Ellas/3, FC Donis, Hopsi, IHJ, IVU/A, MaKu/Nöyrät, PETO, PK-35/Utd, VALO/Lokomotiv ja Zenith. Kaudesta on tulossa tasainen ja kilpailu nousupaikasta on kovaa. Kakkonen pelataan kuudessa 12 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkojen kaksi parasta pelaavat loppucupin, jonka kolme parasta nousevat Ykköseen kaudeksi 2001-02. Peliaika on kaksi kertaa 13 minuuttia. Kakkosen muut lohkot Palloliiton nettisivuilta.
Joukkueen permanentti lähes valmis
  19.10
  Kukkaislasten futsal -joukkueen kokoonpano on viimeistelyä vaille valmiina. "Muutamia pelimiehiä vielä kaivataan, mutta nekin saadaan jalkapallojoukkueestamme", toteaa pelaajatilanteesta joukkueen johtoporras. Tuleva harjoitusottelu FC Boca Seniorsia vastaan näyttää kehityksen suunnan pian alkavaa kautta varten. "Olemme valmiina kohtaamaan kenet tahansa. Lajiharjoitukset ovat sujuneet loistavasti ja joukkueen henki on kova", jatkaa johto. FC Boca Seniors - HeKuLa keskiviikkona 25.10.2000 klo 7.00 Urheilutalolla. Vapaa pääsy.
Sopimusmarkkinoilla vilkasta
  16.9
  HeKuLa ry. on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta. Karri Kiviojan neljän vuoden ja Jukka Hämäläisen yhden vuoden sopimukset solmittiin eilen Herttoniemessä. Joukkueen  johto kommentoi sopimuksia tyynen rauhallisesti: "Sopimukset ovat merkittäviä tekijöitä tulevaisuuden joukkueen rakentamisessa. Miehet ovat joukkueen tärkeimpiä henkilöitä eikä ilman heitä oltaisi näin pitkällä. Tarkoitus onkin turvata myös joukkueen tulevaisuus".
Kukkaislapset laajentavat toimintaansa
  1.9.
  Helsingin Kukkaislapset ry. on laajentamassa toimintaansa. Seuran johto ilmoitti eilen osallistuvansa yhdellä joukkueella Suomen Palloliiton Helsingin piirin järjestämään Futsal -sarjaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan sarja alkaa lokakuun loppupuolella ja kestää maaliskuulle 2001. Joukkueeseen on jo ilmoittautunut kymmenen teknisesti taitavaa pelaajaa, joten menestystäkin on odotettavissa. "Futsal on osa joukkueen talvikauden harjoittelua ja tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen. Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus lokakuun puolivälissä", lupailee joukkueen tiedottaja. Futsalista enemmän internetissä Palloliiton sivuilla.